Yerel Haberler
Kocaeli
Selçuk İnan: "Her maçı kazanmak istiyoruz" 11 Mart 2026 Çarşamba - 18:09:47 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Konyaspor maçı öncesinde yaptığı açıklamada "Her maçı kazanmak istiyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bu maç da onlardan biri olacak" dedi. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında cumartesi günü saat 13.30’da Kocaeli Stadyumu’nda Konyaspor’u konuk edecek olan Kocaelispor’da hazırlıklar sürüyor. Körfez ekibinde teknik direktör Selçuk İnan, antrenman öncesinde değerlendirmelerde bulundu. "Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz" Eyüpspor galibiyetinin ardından morallerinin yerinde olduğunu belirten Selçuk İnan, "Her maçı kazanmak istiyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bu maç da onlardan biri olacak. İnşallah kazanan taraf biz oluruz" dedi. "Konya güçlü bir takım" Rakipleri Konyaspor’un güçlü bir ekip olduğunu ifade eden İnan, "Konya güçlü bir takım. Hocaları yeni, devre arasında önemli takviyeler yaptılar. Oynadıkları oyunu her zaman skora çeviremeseler de iyi oyunlar oynadılar. Bireysel olarak yetenekli oyunculara sahipler. Biz kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde oynayacağız ve bu avantajı kullanmak istiyoruz" diye konuştu. Eksik oyuncular hakkında bilgi verdi Takımdaki sakat oyuncularla ilgili de bilgi veren Selçuk İnan, "Takımda bazı sakatlıklar var. Muharrem Cinan bugün dönecek. Can Keleş yarın takımla çalışmalara başlayacak. Bruno Petkovic ve Jovanovic ise aramızda olmayacak. Haidara’nın sıkıntılı bir durumu var, ona da bakacağız. Susoho henüz tam olarak dönmedi. Eksiklerimiz var ama yarın itibarıyla daha netlik kazanacak" ifadelerini kullandı.
11 Mart 2026 Çarşamba - 18:06 Serdar Dursun: "Hedefimiz 3 puan" Kocaelispor’un tecrübeli futbolcusu Serdar Dursun, Konyaspor maçı öncesinde takımın moralinin yüksek olduğunu belirterek, iç sahada taraftarlarının desteğiyle sahaya çıkacaklarını ve hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Kocaelispor, cumartesi günü saat 13.30’da Kocaeli Stadyumu’nda Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Körfez ekibi mücadelenin hazırlıklarını sürdürürken, antrenman öncesinde Serdar Dursun basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Bu 3 puanla ligde kaldık diyebilirim" Takımın son haftalardaki performansını değerlendiren Serdar Dursun, "Mutluyuz tabii. Tesise geldik, herkesin keyfi yerinde. Böyle galibiyetler gelince insan ister istemez rahatlıyor. Futbol böyle bir oyun, kazandıkça hem sahada hem günlük hayatta daha rahat oluyorsun. Zor bir maçtı. Ondan önce üç mağlubiyetimiz vardı ve bu bizim için önemli bir virajdı. Eyüpspor bizi yakalamaya çalışıyordu. Bu 3 puanla ligde kaldık diyebilirim, çok önemli bir hedefe ulaştık. İlk geldiğim haftalarda yalnızca 1 puanımız vardı, şimdi 33 puana ulaştık. Bu süreçte önemli çıkışlar yaptık" dedi. "Böyle mental oyunlar futbolda önemli" Penaltı pozisyonu ve rakip kaleciyle yaşadığı diyalog hakkında konuşan deneyimli futbolcu, "Rakip kaleciyi izliyorum, o da beni izliyor. Sağıma mı atıyor, soluma mı atıyor diye bakıyor. O anda kaleciyi biraz irite etmeye çalıştım, köşeyi gösterdim. Sanırım aklı biraz karıştı ve topa geç yöneldi. Böyle mental oyunlar futbolda önemli. Tecrübeli oyuncuyuz, rakip kaleci de genç bir kaleci. Biraz mental bir mücadeleydi ve kazanan ben oldum" ifadelerini kullandı. "Milli takımda pivot eksikliği olduğunu düşünüyorum" A Milli Takım hakkında da konuşan Serdar Dursun, "Vincenzo Montella daha önce de söyledi; kendi takımında oynayan ve hazır olan oyuncuları seçeceğini ifade etti. Bu sezon 5 gol, 1 asistle oynuyorum. 11 maç ilk 11 başladım ve son haftalarda sürekli ilk 11’de sahadayım. Şu an fitim ve hazırım. Milli takımda pivot eksikliği olduğunu düşünüyorum. Haftaya kadrolar açıklanacak, ben de bunun için çalışıyorum. İnşallah kendimi orada görürüm. İster 1 dakika ister ilk 11 olsun, önemli maçlarda tecrübeli oyunculara ihtiyaç olur. Hayalim yeniden milli takımda olmak ve Türkiye’nin Dünya Kupası’na gitmesine katkı sağlamak" diye konuştu. "Galatasaray maçını kazanarak çıkış yaptılar" Konyaspor maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Serdar Dursun, "Zor bir maç olacak. Konya sezona iyi başlamıştı ancak sonrasında düşüş yaşadılar ve teknik direktör değişiklikleri oldu. Şu an İlhan Hoca orada. Galatasaray maçını kazanarak çıkış yaptılar. Bizim için önemli bir maç olacak. İç sahada taraftarımızın desteğiyle bambaşka bir Kocaelispor oluyor. Daha ofansif oynuyoruz ve daha çok ceza sahasına giriyoruz. Cumartesi günü iyi bir oyunla, topa hakim olarak taraftarımızla birlikte 3 puanı almak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Modern pentatlon sporcusu Deva Çakır Avrupa üçüncüsü oldu
11 Kasım 2025 Salı - 11:21 Modern pentatlon sporcusu Deva Çakır Avrupa üçüncüsü oldu Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen ’2025 European BTLR Championships’ Avrupa Şampiyonası’nda U11 kategorisinde yarışan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcusu Deva Çakır, Avrupa üçüncüsü oldu. Çakır’ın da yer aldığı Türkiye U11 Kız Milli Takımı ise şampiyonluğa ulaştı. ECMP Avrupa Modern Pentatlon Federasyonu ve Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun işbirliğiyle 5-9 Kasım tarihlerinde Alanya’da düzenlenen şampiyonaya 20 ülkeden 600’ü aşkın sporcu katıldı. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Deva Çakır, U11 Milli Takımı’nda Türkiye’yi temsil etti. Çakır’ın kategorisinde Türk, İngiliz ve Bulgar sporculardan oluşan 20 sporcu yarıştı. Genç sporcu, kategorisinde finiş ipini üçüncü olarak geçmeyi başararak bronz madalya kazandı. Öte yandan, Deva Çakır’ın da yer aldığı Türkiye U11 Kız Milli Takımı, müsabakaları birinci sırada tamamlayarak güçlü rakiplerini geride bıraktı ve Avrupa şampiyonu olarak altın madalyayı Türkiye’ye kazandırdı. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, sporcunun hem bireysel hem de takım başarısının büyük bir gurur ve mutluluk yaşattığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Milli Takımımızı, sporcumuzu, kıymetli ailesini, başantrenörümüz Samet Işık’ı, antrenörlerimiz Alpcan Damar’ı ve Elif Acar’ı kutlarız. Sporcumuza ve kulübümüze her zaman desteklerini esirgemeyen Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt ve ekibine de ayrıca çok teşekkür ederiz. Onların bizlere ve sporcularımıza verdikleri maddi ve manevi destekler ile bu başarıları kazanıyoruz. Körfez ilçemiz sporcuları ve başarılarıyla adından bahsettirmeye devam edecektir."
Faciada ölen işçilerden geriye o görüntüler kaldı: 2 ay önce halay çekiyorlardı
10 Kasım 2025 Pazartesi - 17:24 Faciada ölen işçilerden geriye o görüntüler kaldı: 2 ay önce halay çekiyorlardı Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki parfüm tesisinde hayatını kaybeden 6 işçinin, 2 ay önce tesiste bir arkadaşlarının düğünü için düzenlenen kutlamada halay çektikleri görüntüler ortaya çıktı. Faciadan yaralı kurtulan Ayfer Aras o anları gözyaşlarıyla izledi. Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan tesiste cumartesi sabah saat 09.00 sıralarında çıkan yangında Şengül Yılmaz (55), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17), Cansu Esatoğlu (16), Esma Gikan ve Hanım Gülek’in (52) hayatını kaybetti; 1’i ağır 7 kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybeden işçilerden geriye, tesiste yaklaşık 2 ay önce çekilen eğlence videoları kaldı. İşçilerin, düğünü olacak bir arkadaşlarını kutlamak için tesiste eğlence düzenlediği öğrenildi. Görüntülerde, faciada ölen Şengül Yılmaz, Tuğba Taşdemir, Nisa Taşdemir, Cansu Esatoğlu, Esma Gikan ve Hanım Gülek’in de aralarında bulunduğu kadınların güldükleri ve halay çektikleri anlar yer aldı. Faciadan yaralı kurtulan Ayfer Aras, o anlara ait videoları gösterirken gözyaşlarına hakim olamadı. "Yaşı küçük kızlar genelde okul harçlıklarını çıkartmak, hafta sonu çalışmak için geliyorlardı" Tesiste 1 yıl çalışan ve ayrılan Sevgi Turung, iş yerindeki ihmallere ve çalışma şartlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Turung, "Yaşı küçük kızlar genelde okul harçlıklarını çıkartmak, hafta sonu çalışmak için geliyorlardı. Zaten sigorta hiç kimseye yapılmıyordu. Örneğin yaralanan Ayfer Aras 4 yıl çalıştı, ben bir sene çalıştım ve bizlere sigorta yapılmadı" dedi. "Biz korkuyorduk, ’patlar mı acaba?’ diye" Tesiste hiçbir iş güvenliği önleminin olmadığın ifade eden Turung, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Örneğin patron yanımıza gelirdi, içtiği sigarasını yere atardı. Biz korkuyorduk, ’patlar mı acaba?’ diye. 1 sene boyunca ben öyle çalıştım. Kesinlikle güvenlik önlemi yoktu. Doğru düzgün paramızı da vermiyordu, az veriyordu. Sigorta yapmıyordu, öğle yemeği vermiyordu, herkes yemeğini evden götürüyordu, dayanacak gibi değildi. Bu yüzden bende işten çıktım." "Ben 15-20 yaş arası çalışan istiyorum" Sevgi Turung, tesiste genellikle kadınların çalıştırıldığına da dikkati çekerek, "Bu iş yeri ilk açıldığında 15-20 yaş arası çalışan istiyordu. Ben oraya iş görüşmesi için gittiğimde, ’Kaç yaşındasınız?’ diye soruldu. 30 olduğumu söylediğimde, ’Seni alamam. Ben 15-20 yaş arası çalışan istiyorum’ dedi. ’Ne alakası var? Sonuçta burası bir iş yeri’ dedim. 1-2 ay sonra eleman aramaya başladı. İş başvurusunda bulunan 15-20 yaş arası değil de, bizim gibi kadınlar olunca mecbur kaldı. 15 yaşındaki kızlar da geliyordu, 13 yaşındaki kızlar da geliyordu. Onlara bizden daha az para veriyordu" şeklinde konuştu.
"Bu çocuklar patlama olurken birbirlerine sarılarak vefat etmişler"
10 Kasım 2025 Pazartesi - 16:25 "Bu çocuklar patlama olurken birbirlerine sarılarak vefat etmişler" Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki parfüm dolum tesisinde yaşanan yangında yaşamını yitiren kuzenler Cansu Esatoğlu (16), Nisa (17) ve Tuğba Taşdemir’in (18) akrabası, "Bu çocuklar patlama olurken birbirlerine sarılarak vefat etmişler. Bu büyük bir katliamdır" dedi. Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan tesiste cumartesi sabah saat 09.00 sıralarında yaşanan yangında yaşamını yitiren kuzenler Cansu Esatoğlu (16), Nisa (17) ve Tuğba Taşdemir’in (18) akrabası Reis Aydemir, açıklamalarda bulundu. 3 kuzenin öğrenci olmadığını, iş yerinde çalıştığını söyleyen Aydemir, "Bu iş yerinin mahalle ortasında ne işi var? Bu iş yerinin belgesi yok, çalışma izni yok. Bu çocuklar patlama olurken birbirine sarılarak vefat etmişlerdir. Bu büyük bir katliamdır. Biz bunları kınıyoruz" dedi. Yaşanan facianın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Aydemir, "Kim sorumluysa biz bu davanın peşine düşeceğiz. Canımız gitmiştir, acımız büyüktür. Özellikle bu iş yerinin mahalle ortasında olması çok büyük bir acıdır" diye konuştu. "Aileler perişan, acımız büyük" Aydemir, şöyle devam etti: "Aileler şu anda perişan. Acımız gerçekten çok büyük. 3 gündür ayaktayız. Biz hep ölüyoruz. Fabrikaları getirip evlerimizin içine koyuyorlar. Her taraf kimyasal, patlamalar... Yazık günahtır. Çocukların sigortalarının olmadığını da biliyoruz. 16, 17, 18 yaşındaki çocukları çalıştırıp...Dilovası’nda gerçekten bir katliam var. Üzgünüz. Bu hesap sorulacak. Dengem şu anda pek yerinde değil. Ben aynı zamanda onkoloji hastasıyım. Herkesin ailesi var, kardeşleri var. Biz şu anda gerçekten zor durumdayız, acımız çok büyük. Kravatları takıp gelip ’Başınız sağ olsun’ demekle olmaz. Bu takip edeceğiz." "Asgari ücretin altında, gece-gündüz çocukları çalıştırmışlar" Kuzenlerin asgari ücretin altında çalıştırıldığını da söyleyen Aydemir, "Asgari ücretin altında, gece-gündüz çocukları çalıştırmışlar. Bu aslında bir işkencedir. İş çıktığı gibi çocukları alıp götürüyorlarmış, gece-gündüz fark etmeden" dedi.