Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kocaeli
Selçuk İnan: "Her maçı kazanmak istiyoruz"
11 Mart 2026 Çarşamba - 18:09:47
Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Konyaspor maçı öncesinde yaptığı açıklamada "Her maçı kazanmak istiyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bu maç da onlardan biri olacak" dedi. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında cumartesi günü saat 13.30’da Kocaeli Stadyumu’nda Konyaspor’u konuk edecek olan Kocaelispor’da hazırlıklar sürüyor. Körfez ekibinde teknik direktör Selçuk İnan, antrenman öncesinde değerlendirmelerde bulundu. "Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz" Eyüpspor galibiyetinin ardından morallerinin yerinde olduğunu belirten Selçuk İnan, "Her maçı kazanmak istiyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bu maç da onlardan biri olacak. İnşallah kazanan taraf biz oluruz" dedi. "Konya güçlü bir takım" Rakipleri Konyaspor’un güçlü bir ekip olduğunu ifade eden İnan, "Konya güçlü bir takım. Hocaları yeni, devre arasında önemli takviyeler yaptılar. Oynadıkları oyunu her zaman skora çeviremeseler de iyi oyunlar oynadılar. Bireysel olarak yetenekli oyunculara sahipler. Biz kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde oynayacağız ve bu avantajı kullanmak istiyoruz" diye konuştu. Eksik oyuncular hakkında bilgi verdi Takımdaki sakat oyuncularla ilgili de bilgi veren Selçuk İnan, "Takımda bazı sakatlıklar var. Muharrem Cinan bugün dönecek. Can Keleş yarın takımla çalışmalara başlayacak. Bruno Petkovic ve Jovanovic ise aramızda olmayacak. Haidara’nın sıkıntılı bir durumu var, ona da bakacağız. Susoho henüz tam olarak dönmedi. Eksiklerimiz var ama yarın itibarıyla daha netlik kazanacak" ifadelerini kullandı.
11 Mart 2026 Çarşamba - 18:06
Serdar Dursun: "Hedefimiz 3 puan"
Kocaelispor’un tecrübeli futbolcusu Serdar Dursun, Konyaspor maçı öncesinde takımın moralinin yüksek olduğunu belirterek, iç sahada taraftarlarının desteğiyle sahaya çıkacaklarını ve hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi. Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Kocaelispor, cumartesi günü saat 13.30’da Kocaeli Stadyumu’nda Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Körfez ekibi mücadelenin hazırlıklarını sürdürürken, antrenman öncesinde Serdar Dursun basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Bu 3 puanla ligde kaldık diyebilirim" Takımın son haftalardaki performansını değerlendiren Serdar Dursun, "Mutluyuz tabii. Tesise geldik, herkesin keyfi yerinde. Böyle galibiyetler gelince insan ister istemez rahatlıyor. Futbol böyle bir oyun, kazandıkça hem sahada hem günlük hayatta daha rahat oluyorsun. Zor bir maçtı. Ondan önce üç mağlubiyetimiz vardı ve bu bizim için önemli bir virajdı. Eyüpspor bizi yakalamaya çalışıyordu. Bu 3 puanla ligde kaldık diyebilirim, çok önemli bir hedefe ulaştık. İlk geldiğim haftalarda yalnızca 1 puanımız vardı, şimdi 33 puana ulaştık. Bu süreçte önemli çıkışlar yaptık" dedi. "Böyle mental oyunlar futbolda önemli" Penaltı pozisyonu ve rakip kaleciyle yaşadığı diyalog hakkında konuşan deneyimli futbolcu, "Rakip kaleciyi izliyorum, o da beni izliyor. Sağıma mı atıyor, soluma mı atıyor diye bakıyor. O anda kaleciyi biraz irite etmeye çalıştım, köşeyi gösterdim. Sanırım aklı biraz karıştı ve topa geç yöneldi. Böyle mental oyunlar futbolda önemli. Tecrübeli oyuncuyuz, rakip kaleci de genç bir kaleci. Biraz mental bir mücadeleydi ve kazanan ben oldum" ifadelerini kullandı. "Milli takımda pivot eksikliği olduğunu düşünüyorum" A Milli Takım hakkında da konuşan Serdar Dursun, "Vincenzo Montella daha önce de söyledi; kendi takımında oynayan ve hazır olan oyuncuları seçeceğini ifade etti. Bu sezon 5 gol, 1 asistle oynuyorum. 11 maç ilk 11 başladım ve son haftalarda sürekli ilk 11’de sahadayım. Şu an fitim ve hazırım. Milli takımda pivot eksikliği olduğunu düşünüyorum. Haftaya kadrolar açıklanacak, ben de bunun için çalışıyorum. İnşallah kendimi orada görürüm. İster 1 dakika ister ilk 11 olsun, önemli maçlarda tecrübeli oyunculara ihtiyaç olur. Hayalim yeniden milli takımda olmak ve Türkiye’nin Dünya Kupası’na gitmesine katkı sağlamak" diye konuştu. "Galatasaray maçını kazanarak çıkış yaptılar" Konyaspor maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Serdar Dursun, "Zor bir maç olacak. Konya sezona iyi başlamıştı ancak sonrasında düşüş yaşadılar ve teknik direktör değişiklikleri oldu. Şu an İlhan Hoca orada. Galatasaray maçını kazanarak çıkış yaptılar. Bizim için önemli bir maç olacak. İç sahada taraftarımızın desteğiyle bambaşka bir Kocaelispor oluyor. Daha ofansif oynuyoruz ve daha çok ceza sahasına giriyoruz. Cumartesi günü iyi bir oyunla, topa hakim olarak taraftarımızla birlikte 3 puanı almak istiyoruz" şeklinde konuştu.
11 Mart 2026 Çarşamba - 18:02
Kendisine istismarda bulunduğunu iddia ettiği şahsı adliye önünde kalbinden bıçakladı
Kocaeli’de bir yıl önce iki arkadaşı birbirine düşüren istismar iddiasının davasında facia yaşandı. Mahkeme salonunda yaşadıklarını anlatan kadın, duruşma çıkışında kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği şahsı kalbinden bıçaklayarak öldürdü.
11 Mart 2026 Çarşamba - 17:34
Futbolcu Mesut Özdemir’in babası Kocaeli’de son yolculuğuna uğurlandı
Pendikspor forması giyen İzmitli futbolcu Mesut Özdemir’in vefat eden babası Ahmet Özdemir, Kocaeli’de son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir amansız hastalıkla mücadele eden ve 66 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Özdemir için Derince Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, Mesut Özdemir ve kardeşleri Ramazan ile Cihan Özdemir taziyeleri kabul etti. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına; Pendikspor Kulübü Başkanı Atakan Yüce, Başkanvekili Süleyman Turan, teknik direktör Sinan Kaloğlu, Hodri Meydan Taraftarlar Derneği Başkanı Enver Güler ve yönetim kurulu üyeleri, Kocaelispor eski yönetim kurulu üyesi Haşmet Uçar, Pendikspor Magnifico taraftar grubu yönetimi ile spor, iş ve siyaset camiasından çok sayıda isim katıldı. Ahmet Özdemir’in cenazesi, kılınan namazın ardından Derince Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verildi.
11 Kasım 2025 Salı - 11:29
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yangın faciasına ilişkin aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 11 kişi, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yangın faciasına ilişkin aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 11 kişi, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
11 Kasım 2025 Salı - 11:21
Modern pentatlon sporcusu Deva Çakır Avrupa üçüncüsü oldu
Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen ’2025 European BTLR Championships’ Avrupa Şampiyonası’nda U11 kategorisinde yarışan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcusu Deva Çakır, Avrupa üçüncüsü oldu. Çakır’ın da yer aldığı Türkiye U11 Kız Milli Takımı ise şampiyonluğa ulaştı. ECMP Avrupa Modern Pentatlon Federasyonu ve Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun işbirliğiyle 5-9 Kasım tarihlerinde Alanya’da düzenlenen şampiyonaya 20 ülkeden 600’ü aşkın sporcu katıldı. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Deva Çakır, U11 Milli Takımı’nda Türkiye’yi temsil etti. Çakır’ın kategorisinde Türk, İngiliz ve Bulgar sporculardan oluşan 20 sporcu yarıştı. Genç sporcu, kategorisinde finiş ipini üçüncü olarak geçmeyi başararak bronz madalya kazandı. Öte yandan, Deva Çakır’ın da yer aldığı Türkiye U11 Kız Milli Takımı, müsabakaları birinci sırada tamamlayarak güçlü rakiplerini geride bıraktı ve Avrupa şampiyonu olarak altın madalyayı Türkiye’ye kazandırdı. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, sporcunun hem bireysel hem de takım başarısının büyük bir gurur ve mutluluk yaşattığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Milli Takımımızı, sporcumuzu, kıymetli ailesini, başantrenörümüz Samet Işık’ı, antrenörlerimiz Alpcan Damar’ı ve Elif Acar’ı kutlarız. Sporcumuza ve kulübümüze her zaman desteklerini esirgemeyen Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt ve ekibine de ayrıca çok teşekkür ederiz. Onların bizlere ve sporcularımıza verdikleri maddi ve manevi destekler ile bu başarıları kazanıyoruz. Körfez ilçemiz sporcuları ve başarılarıyla adından bahsettirmeye devam edecektir."
11 Kasım 2025 Salı - 11:13
6 ilçedeki kırsala 12 futbol sahası
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sporun çıtasını yükseltmek amacıyla kent merkezlerinin yanı sıra 6 ilçedeki kırsal mahallelere 12 futbol sahası kazandırdı. İzmit, Kandıra, Karamürsel, Derince, Kartepe ve Gölcük ilçelerinde toplam 12 futbol sahasının inşası tamamlanarak hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından; İzmit Nebihocalar Mahallesi’ne 27x42, İzmit Gökçeören Mahallesi’ne 13x33, Kandıra Özbey Mahallesi’ne 27x39, Kandıra Çamkonak Mahallesi’ne 27x42, Kandıra Seyitaliler Mahallesi’ne 15x27, Kandıra Akçaova Mahallesi’ne 27x42 ve Kandıra Eğercili Mahallesi’ne 18x30 ebatlarında sahalar yapıldı. Ayrıca, Karamürsel Ereğli’ye 28x44, Derince Çenesuyu Çınarlı Anadolu Teknik Lisesi’ne 18x27, Kartepe Eşme Ahmediye Mahallesi’ne 24x33, Kartepe Nusretiye Mahallesi’ne 30x51 ve Gölcük Donanma’ya 27x42 ebatlarında futbol sahaları kazandırıldı.
10 Kasım 2025 Pazartesi - 22:01
Kocaeli’de 10 Kasım mevlidine yönelik protesto çağrısı yapan şahıs gözaltına alındı
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında camilerde mevlit okutulmasına sosyal medya üzerinden protesto çağrısı yapan bir kişi gözaltına alındı. Kocaeli Valiliğinin 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında il ve ilçelerdeki tüm camilerde mevlit okutulması yönündeki kararı sonrası, M.K. isimli şahıs sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. M.K. paylaşımında, "Allah düşmanlarına rahmet okunmasına müsaade etmeyelim" ifadelerini kullanarak Gebze Arapçeşme Camisinde toplanma çağrısında bulundu. Paylaşımın ardından harekete geçen emniyet ekipleri, M.K.’yı sabah saatlerinde Çayırova ilçesindeki evinde gözaltına aldı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, Arapçeşme Camisi’nde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Okunan mevlit ve kılınan namazın ardından program sorunsuz şekilde tamamlandı.
10 Kasım 2025 Pazartesi - 21:24
Gebze’de enkazdan sağ kurtulan Dilara, hastaneden taburcu oldu
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 29 Ekim’de çöken 7 katlı binanın enkazından yaralı olarak kurtarılan 18 yaşındaki Dilara Bilir, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Bilir, hastaneden çıkar çıkmaz enkaz altında yaşamını yitiren anne, baba ve iki kardeşinin mezarını ziyaret ederek dua etti.
10 Kasım 2025 Pazartesi - 17:28
Kartepe’de hem büyüklere hem küçüklere tiyatro ziyafeti
Kartepe Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yetişkinler ve çocuklar için iki ayrı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde, yetişkinler için "Sevgili Yönetmenim" ve çocuklara yönelik "Dansçı Dede" adlı oyunlar sahnelendi. Yetişkin tiyatrosu "Sevgili Yönetmenim", mizahi dili ve oyunculuk performanslarıyla izleyicilere keyifli anlar yaşatırken, çocuk tiyatrosu "Dansçı Dede" ise eğlenceli sahneleri ve öğretici mesajlarıyla minik izleyicilerin beğenisini kazandı.
10 Kasım 2025 Pazartesi - 17:25
Gölcük’te ATV tutkunları zorlu parkurda mücadele etti
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde düzenlenen Türkiye 2. Geleneksel ATV Yarışları, zorlu parkurda nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hasaneyn Yasakdüzü’nde düzenlenen 2. Geleneksel ATV Yarışları sona erdi. 3 gün boyunca 150 ATV tutkununu bir araya getiren etkinlik, yüzlerce izleyici tarafından ilgiyle takip edildi. Etkinliğin açılışına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ATV tutkunları ve aileleri katıldı. Başkan Sezer’in yarışmacılara başarılar dilediği konuşmasının ardından verdiği start ile başlayan yarışlar, çamur ve su dolu engebeli parkurda kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Parkurda ilerlemekte zorlanan sürücülere görevli araçlar yardım ederken, yarışları güvenlik şeridinin ardından takip eden seyirciler de ATV’lerden sıçrayan çamurlardan etkilendi. Zorlu yarışların ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri törenle takdim edildi. Törende konuşan Başkan Sezer, "Spor Kenti Gölcük" sloganı ile böylesine heyecan dolu etkinliğe ev sahibi yapmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Sezer, dereceye giren yarışmacıları tebrik ederek, etkinliğe katılan ve görev alan herkese teşekkür etti. Yarışmacılar da etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve belediye ekibine teşekkür etti.
10 Kasım 2025 Pazartesi - 17:24
Faciada ölen işçilerden geriye o görüntüler kaldı: 2 ay önce halay çekiyorlardı
Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki parfüm tesisinde hayatını kaybeden 6 işçinin, 2 ay önce tesiste bir arkadaşlarının düğünü için düzenlenen kutlamada halay çektikleri görüntüler ortaya çıktı. Faciadan yaralı kurtulan Ayfer Aras o anları gözyaşlarıyla izledi. Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan tesiste cumartesi sabah saat 09.00 sıralarında çıkan yangında Şengül Yılmaz (55), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17), Cansu Esatoğlu (16), Esma Gikan ve Hanım Gülek’in (52) hayatını kaybetti; 1’i ağır 7 kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybeden işçilerden geriye, tesiste yaklaşık 2 ay önce çekilen eğlence videoları kaldı. İşçilerin, düğünü olacak bir arkadaşlarını kutlamak için tesiste eğlence düzenlediği öğrenildi. Görüntülerde, faciada ölen Şengül Yılmaz, Tuğba Taşdemir, Nisa Taşdemir, Cansu Esatoğlu, Esma Gikan ve Hanım Gülek’in de aralarında bulunduğu kadınların güldükleri ve halay çektikleri anlar yer aldı. Faciadan yaralı kurtulan Ayfer Aras, o anlara ait videoları gösterirken gözyaşlarına hakim olamadı. "Yaşı küçük kızlar genelde okul harçlıklarını çıkartmak, hafta sonu çalışmak için geliyorlardı" Tesiste 1 yıl çalışan ve ayrılan Sevgi Turung, iş yerindeki ihmallere ve çalışma şartlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Turung, "Yaşı küçük kızlar genelde okul harçlıklarını çıkartmak, hafta sonu çalışmak için geliyorlardı. Zaten sigorta hiç kimseye yapılmıyordu. Örneğin yaralanan Ayfer Aras 4 yıl çalıştı, ben bir sene çalıştım ve bizlere sigorta yapılmadı" dedi. "Biz korkuyorduk, ’patlar mı acaba?’ diye" Tesiste hiçbir iş güvenliği önleminin olmadığın ifade eden Turung, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Örneğin patron yanımıza gelirdi, içtiği sigarasını yere atardı. Biz korkuyorduk, ’patlar mı acaba?’ diye. 1 sene boyunca ben öyle çalıştım. Kesinlikle güvenlik önlemi yoktu. Doğru düzgün paramızı da vermiyordu, az veriyordu. Sigorta yapmıyordu, öğle yemeği vermiyordu, herkes yemeğini evden götürüyordu, dayanacak gibi değildi. Bu yüzden bende işten çıktım." "Ben 15-20 yaş arası çalışan istiyorum" Sevgi Turung, tesiste genellikle kadınların çalıştırıldığına da dikkati çekerek, "Bu iş yeri ilk açıldığında 15-20 yaş arası çalışan istiyordu. Ben oraya iş görüşmesi için gittiğimde, ’Kaç yaşındasınız?’ diye soruldu. 30 olduğumu söylediğimde, ’Seni alamam. Ben 15-20 yaş arası çalışan istiyorum’ dedi. ’Ne alakası var? Sonuçta burası bir iş yeri’ dedim. 1-2 ay sonra eleman aramaya başladı. İş başvurusunda bulunan 15-20 yaş arası değil de, bizim gibi kadınlar olunca mecbur kaldı. 15 yaşındaki kızlar da geliyordu, 13 yaşındaki kızlar da geliyordu. Onlara bizden daha az para veriyordu" şeklinde konuştu.
10 Kasım 2025 Pazartesi - 16:25
"Bu çocuklar patlama olurken birbirlerine sarılarak vefat etmişler"
Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki parfüm dolum tesisinde yaşanan yangında yaşamını yitiren kuzenler Cansu Esatoğlu (16), Nisa (17) ve Tuğba Taşdemir’in (18) akrabası, "Bu çocuklar patlama olurken birbirlerine sarılarak vefat etmişler. Bu büyük bir katliamdır" dedi. Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan tesiste cumartesi sabah saat 09.00 sıralarında yaşanan yangında yaşamını yitiren kuzenler Cansu Esatoğlu (16), Nisa (17) ve Tuğba Taşdemir’in (18) akrabası Reis Aydemir, açıklamalarda bulundu. 3 kuzenin öğrenci olmadığını, iş yerinde çalıştığını söyleyen Aydemir, "Bu iş yerinin mahalle ortasında ne işi var? Bu iş yerinin belgesi yok, çalışma izni yok. Bu çocuklar patlama olurken birbirine sarılarak vefat etmişlerdir. Bu büyük bir katliamdır. Biz bunları kınıyoruz" dedi. Yaşanan facianın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Aydemir, "Kim sorumluysa biz bu davanın peşine düşeceğiz. Canımız gitmiştir, acımız büyüktür. Özellikle bu iş yerinin mahalle ortasında olması çok büyük bir acıdır" diye konuştu. "Aileler perişan, acımız büyük" Aydemir, şöyle devam etti: "Aileler şu anda perişan. Acımız gerçekten çok büyük. 3 gündür ayaktayız. Biz hep ölüyoruz. Fabrikaları getirip evlerimizin içine koyuyorlar. Her taraf kimyasal, patlamalar... Yazık günahtır. Çocukların sigortalarının olmadığını da biliyoruz. 16, 17, 18 yaşındaki çocukları çalıştırıp...Dilovası’nda gerçekten bir katliam var. Üzgünüz. Bu hesap sorulacak. Dengem şu anda pek yerinde değil. Ben aynı zamanda onkoloji hastasıyım. Herkesin ailesi var, kardeşleri var. Biz şu anda gerçekten zor durumdayız, acımız çok büyük. Kravatları takıp gelip ’Başınız sağ olsun’ demekle olmaz. Bu takip edeceğiz." "Asgari ücretin altında, gece-gündüz çocukları çalıştırmışlar" Kuzenlerin asgari ücretin altında çalıştırıldığını da söyleyen Aydemir, "Asgari ücretin altında, gece-gündüz çocukları çalıştırmışlar. Bu aslında bir işkencedir. İş çıktığı gibi çocukları alıp götürüyorlarmış, gece-gündüz fark etmeden" dedi.
10 Kasım 2025 Pazartesi - 15:17
Kocaeli Valisi Aktaş, Atatürk’ün ölümünün 87. yılı için okutulan mevlide katıldı
Kocaeli Valiliği’nin 10 Kasım’da 12 ilçenin merkez camilerinde Atatürk için mevlit okutulması kararına göre, İzmit Fevziye Camii’nde mevlit okundu. İzmit’te okutulan mevlide Kocaeli Valisi İlhami Aktaş da katıldı. Kocaeli Valiliğinden müftülüğe gönderilen talimatta, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’ kapsamında toplantı yapıldığı, bunun akabinde Kocaeli’nin 12 ilçesinin merkez camilerinde mevlit okunmasının kararlaştırıldığı belirtilmişti. Vali İlhami Aktaş törende yaptığı açıklamada, "Atatürk’ün ölümünün 87. yılıdır. Bununla beraber tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Allah hepsinden razı olsun" dedi.
10 Kasım 2025 Pazartesi - 14:46
Faciada hayatını kaybeden Esma Gikan'ın eşi konuştu!
Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki parfüm dolum tesisi faciasında eşi Esma Gikan’ı kaybeden Aytekin Gikan, açıklamalarda bulundu. Tesiste tek bir kapı olduğunu ve başka çıkış bulunmadığını vurgulayan acılı eş, "Yangın kapıda başlamış. Arkada çalışan insanlar kendilerini soyunma odasına veya mutfağa atmışlar. Orada birbirlerine sarılarak ölmüşler" dedi. Gikan, eşinin sigortasız çalıştırıldığı için 2 ay önce işten ayrıldığını ancak iş yerinden gelen ısrarlar üzerine yeniden başladığını anlatarak, "Eşime 700-750 lira yevmiye veriliyordu. Ayrıca 100 lira da öğle yemeği için veriliyordu. Ben akşam çıkarttım, sabah geri çağırdılar. Sigorta da olmadı. Olan bize oldu" diye konuştu.
10 Kasım 2025 Pazartesi - 14:07
Facia anı: "Komşular üstümü söndürsün diye kendimi dışarı attım"
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde parfüm dolum tesisinde yaralanan işçilerden Ayten Aras, yaşanan dehşet anlarını anlattı. Yangın sırasında tesiste kullanılan bir makineyi tutan vardiya amirinin alevlerin arasında kaldığını söyleyen Aras, "Ateşten kimse kimseyi görmedi. Kapı açıktı, bende kendimi dışarı attım. ’Kendimi dışarı atayım, komşular üstümü söndürsün’ diye düşündüm. Baktım kimse yok. Ben kendim çabamla elbiselerimi kopardım, attım. Vücudum biraz yandı, bacaklarım, yüzüm ve ellerim yandı" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder