Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Konya
Konyaspor, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı
07 Mart 2026 Cumartesi - 17:35:32
Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında yarın Kasımpaşa’yı konuk edeceği karşılaşmanın son çalışmasını yaptı. Kayacık Tesisleri’nde Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ile başladı. 5’e 2 ile devam eden antrenman, taktik çalışma ile sona erdi.
07 Mart 2026 Cumartesi - 16:24
Konya’da bıçakla yaralama
Konya’nın Ereğli ilçesinde tartıştığı erkek arkadaşı tarafından bıçaklanan kadın yaralandı. Olay, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Kazancı Mahallesi 90315. Sokak’ta bulunan 3 katlı bir apartman dairesinde meydana geldi. İddiaya göre, K.T. ile erkek arkadaşı A.B. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, A.B. elindeki bıçakla K.T.’yi bıçakladı. Yardım çığlıklarını duyan vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralı kadın Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın şüphelisi A.B. suç aletiyle birlikte polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
07 Mart 2026 Cumartesi - 15:15
Akşehir’de MAK projesi kapsamında afet bilinci eğitimleri sürüyor
Konya’nın Akşehir İlçesinde faaliyet gösteren Yaren Arama Kurtarma Derneği tarafından yürütülen Mahalli Arama Kurtarma Timleri (MAK) Projesi kapsamında afet bilinci eğitimi gerçekleştirildi. Karabulut Mahallesi’nde düzenlenen programda mahalle sakinlerine temel afet bilinci eğitimi verilirken, muhtemel afet ve acil durumlarda doğru hareket tarzları hakkında bilgilendirme yapıldı. Eğitim kapsamında vatandaşlara deprem çantası hazırlığı, Heimlich manevrası ve yangın söndürme tüpü kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. Programın uygulamalı bölümünde gönüllüler, oluşturulan senaryolar üzerinden yangın söndürme tüpü kullanımı ve acil durum müdahalesi konusunda pratik yapma fırsatı buldu. Eğitimlerin ardından Mahalle Arama Kurtarma Timleri kapsamında Karabulut Mahallesi gönüllülerine kask, koruyucu gözlük, kafa lambası, eldiven, maske ve kişisel koruyucu ekipmanlardan oluşan teknik donanım malzemeleri teslim edildi.
07 Mart 2026 Cumartesi - 15:01
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kur’an kursu öğrencileriyle sahur yaptı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Konya’da Havzan Mevlüt Çevik Erkek Kur’an Kursu’nda düzenlenen sahur programına katıldı. Kur’an kursu öğrencileriyle sahur yapan Çiftçi, gençlerle sohbet ederek onların eğitim hayatları ve hedefleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Program, sabah namazının eda edilmesiyle sona erdi.
29 Eylül 2025 Pazartesi - 13:28
O anlar böyle görüntülendi!
Konya’da ehliyetsiz olarak direksiyona geçen bir kişinin, uygulama noktasındaki ekipleri görünce cezadan kaçmak için araçta yolcu olarak bulunan eşiyle yer değiştirdiği anlar dron kamerasına saniye saniye yansıdı. Sürücüye ceza uygulandı.
29 Eylül 2025 Pazartesi - 13:26
Uyanık ehliyetsiz sürücü böyle yakalandı
Konya’da ehliyetsiz olarak direksiyona geçen bir kişinin, uygulama noktasındaki ekipleri görünce cezadan kaçmak için araçta yolcu olarak bulunan eşiyle yer değiştirdiği anlar dron kamerasına saniye saniye yansıdı. Sürücüye ceza uygulandı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan rutin trafik uygulamasını fark eden sürücü belgesi bulunmayan otomobil sürücüsü, yakalanmaktan kurtulmak için aracını sağa çekti. Aracı durduran sürücü, yan koltukta bulunan ve ehliyeti olan eşiyle yer değiştirerek cezadan kurtulmaya çalıştı. Yaşanan bu durum ise uygulama sırasında denetim yapan ve havadan görüntü alan İnsansız Hava Araçları Büro Amirliğinde (İHA) görevli polislerin dikkatinden kaçmadı. Dron kamerası, otomobilin duruş anını, içerideki yolcuların yer değiştirme çabasını ve aracın tekrar hareketlenmesini kaydetti. Görevlilerinin görüntüleri anlık olarak takip ederek uygulama noktasındaki trafik polislerine bildirmesi üzerine araç kontrollü olarak durduruldu. Yapılan kontrollerde arka koltuğa geçen asıl sürücünün ehliyetinin olmadığı tespit edildi. Polis, drone görüntülerini delil göstererek, trafik kurallarını ihlal eden ve ehliyetsiz araç kullanarak trafiği tehlikeye atan kişiye "ehliyetsiz araç kullanma" suçundan idari para cezası uyguladı.
29 Eylül 2025 Pazartesi - 13:10
Meram Arama Kurtarma ekibi eğitimde
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan Meram Arama Kurtarma Ekibi (MAK), eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. Muhtemel afetlere her an hazır bulunmak amacıyla Meram Belediyesi bünyesinde kurulan, 70 kişilik kadrosuyla faaliyet gösteren MAK ekibine, AFAD İl Müdürlüğü uzmanları tarafından "Afet ve Yangın Farkındalık Eğitimi" verildi. Meram Belediyesinin Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğu MAK ekibi, eğitim programıyla birlikte afet anında doğru hareket tarzlarını teorik olarak öğrenme ve uygulama imkanı buldu. Yangın anında müdahale yöntemleri, tahliye prosedürleri, afet sırasında doğru iletişim ve koordinasyon gibi başlıkların işlendiği eğitim görsellerle desteklendi. Eğitim sonunda katılımcılar, muhtemel bir afet veya yangın anında hızlı, bilinçli ve koordineli şekilde hareket etmenin önemini deneyimlemiş oldu. MAK ekibi, bu deneyimlemeler kapsamında daha önce de Konya’da, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü öncülüğünde Kovanağzı Mahallesinde gerçekleştirilen deprem tatbikatına katılmıştı. Meram Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada bu tür eğitimlerin, afetlerin olumsuz etkilerini en aza indirmek için kritik öneme sahip olduğuna vurgu yapıldı. Afet anında doğru ve hızlı müdahalenin hem can hem de mal kaybını önlemede belirleyici rol oynadığının belirtildiği açıklamada, "Eğitimlerle bilinç düzeyi yükseltilen arama kurtarma ekipleri, olay yerine ulaştıklarında daha organize, daha güvenli ve daha etkili bir şekilde görev yapabiliyor. Bu sebeple Meram Arama Kurtarma Ekibi, bundan sonraki süreçte de farklı alanlarda düzenlenecek eğitimlerle bilgi ve kabiliyetlerini geliştirmeye devam edecek" denildi. "İhtiyaç halinde her yönüyle hazır bir ekip oluşturduk" Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, verilen eğitimin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: "Bizler için öncelik, afetlere karşı dirençli ve sağlam yapılar inşa etmek olsa da, afet anında yapılacak profesyonel müdahale de en az bunun kadar önemlidir. Bu nedenle MAK ekibimizi sadece araç, gereç ve donanımla değil, aynı zamanda sürekli eğitimlerle de güçlendiriyoruz. AFAD İl Müdürlüğü’nün verdiği afet ve yangın farkındalık eğitimi, personelimizin olaylara daha bilinçli ve hızlı müdahale etmesine katkı sağlayacak. Allah ülkemizi afetlerden korusun; ama ihtiyaç anında da biz Meram Belediyesi olarak hazırız."
29 Eylül 2025 Pazartesi - 12:53
Karapınar’da Uluslararası Yelkenkanat Şampiyonası ödül töreni düzenlendi
Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Göktepe bölgesinde Uluslararası Karapınar Yelkenkanat Şampiyonasında dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Karapınar Göktepe, gökyüzü sporlarının en heyecan verici dallarından biri olan yelkenkanat sporunun uluslararası arenadaki önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptı. 4 gün güren etkinlik sonrası derece yapan sporcular için düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Törene, sporcuların yanı sıra çok sayıda davetli ve protokol üyesi katıldı. Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Kahraman, yaptığı konuşmada yelkenkanat sporunun gelişimine dikkat çekerek, "Yelkenkanat sporunun tanıtımına daha fazla önem vereceğiz. Bu branşı daha aktif hale getirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da önemli organizasyonlar Karapınar’da düzenlenecek" dedi. Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Serkan Yaylacı da konuşmasında ilçenin hava sporları açısından taşıdığı potansiyele vurgu yaparak, son yıllarda çok sayıda önemli organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından, şampiyonada takım ve bireysel sıralamada dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları, protokol üyeleri tarafından verildi.
29 Eylül 2025 Pazartesi - 12:38
Konya Ticaret Odası’ndan Bosna Hersek’e tarihi adım
Konya Ticaret Odası (KTO), Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerinden oluşan 250 kişilik bir heyetle Bosna Hersek’te önemli temaslarda bulundu. Programı değerlendiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, "Konya, dost ve kardeş Bosna Hersek ile birlikte ortak geleceği inşa edecek iradeye ve güce sahiptir. İş dünyamızın bu güçlü katılımı, Türkiye-Bosna Hersek iş birliğinin yeni bir vizyona kavuştuğunun en somut göstergesidir" dedi. Saraybosna ve Teşanj’da gerçekleştirilen ziyaretler, ikili iş görüşmeleri, fuar katılımı ve imzalanan iş birliği protokolleriyle Türkiye-Bosna Hersek ekonomik ilişkilerinde yeni bir dönemin kapısını araladı. Konya heyeti, Bosna Hersek programı kapsamında ilk olarak 19. Teşanj Uluslararası Ekonomi Fuarı’nı ziyaret etti. Ardından Saraybosna’da düzenlenen Konya-Bosna Hersek İkili İş Görüşmeleri (B2B) programında Bosna Hersek’ten 37 firmanın katılımıyla toplam 93 görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde, otomotiv yan sanayinden gıdaya, makine imalatından enerjiye kadar geniş bir yelpazede iş birliği fırsatları ele alındı. Türkiye’nin Saraybosna Ticaret Müşaviri Atalay Aydoğdu da organizasyona katılarak Bosna Hersek ekonomisi ve ikili ticaret ilişkilerinin geleceği hakkında bilgi paylaştı. Program çerçevesinde Konya Ticaret Odası, Bosna Hersek iş dünyasını temsil eden en önemli kurumlarla da bir araya geldi. Bosna Hersek Dış Ticaret Odası ile imzalanan iş birliği protokolü, karşılıklı ticaretin artırılması, ortak projeler geliştirilmesi ve üçüncü ülke pazarlarına birlikte açılım imkanlarını kapsarken; Bosna Hersek Federasyonu Ekonomi Odası ile imzalanan protokol, sürdürülebilir ticaretin geliştirilmesine yönelik müşterek çalışmalara zemin hazırladı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, imzalanan protokollerin yalnızca bugünün değil, yarının yatırımlarının da teminatı olduğunu vurguladı. Kurumsal faaliyetler uluslararası boyuta taşındı Bu yıl Eylül ayı Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri toplantısını Saraybosna’da gerçekleştiren Konya Ticaret Odası, kurumsal faaliyetlerini de uluslararası boyuta taşımış oldu. Toplantıda başarılı çalışmalar yürüten Meslek Komiteleri ödüllerini alırken, yapılan değerlendirmelerde Konya’nın üretim gücü, ihracat vizyonu ve uluslararası markalaşma sürecine katkı sağlayacak adımlar öne çıkarıldı. Bosna Hersek programının en önemli aşamalarından biri de Konya-Saraybosna İş Forumu Gala Programı oldu. Geniş katılımla düzenlenen bu programda Bosna Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Denis Zvizdi, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Bosna Hersekli üst düzey yetkililer ile iş dünyasının temsilcileri yer aldı. Konuşmalarda Türkiye ve Bosna Hersek’in tarihî kardeşlik bağlarının yalnızca geçmişte kalmadığı, ekonomik iş birlikleriyle geleceğe taşındığı vurgulandı. "Atılan adımlar yarının yatırımına dönüşecek" KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, yaptığı konuşmada Konya’nın Türkiye-Bosna Hersek ekonomik iş birliğinin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Attığımız adımlar sadece bugünün değil, yarının da yatırımına dönüşecektir" dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Saraybosna’da kurulan köprülerin yalnızca ticaretin değil; dostluğun, kardeşliğin ve ortak geleceğin köprüleri olduğunu ifade ederken, Konya Valisi İbrahim Akın da Bosna Hersek’in Türkiye için kalpte özel bir yere sahip olduğunu, burada atılan adımların iki ülkenin yanı sıra bölgenin barış ve refahına da katkı sağlayacağını dile getirdi. Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, Türkiye’nin Balkanlar’daki yatırımlarında Bosna Hersek’in öncelikli ülke olduğunu vurgularken, Konyalı iş insanlarının bu ziyaretini çok değerli bulduğunu belirtti. Dr. Denis Zvizdi ise Konyalı iş insanlarını Bosna Hersek’in altyapı, enerji, tarım ve turizm gibi sektörlerindeki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye davet etti. İşbirliği imkanları değerlendirildi Konya heyeti, program boyunca üst düzey ziyaretler de gerçekleştirdi. Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği’nde Büyükelçi Emin Akseki ile görüşmeler yapılırken, Bosna Hersek Parlamentosu’nda Temsilciler Meclisi Başkanı Dr. Denis Zvizdi ile de istişarelerde bulunuldu. Ayrıca Saraybosna Belediye Başkanı Samir Avdiç ziyaret edilerek, şehirlerarası iş birliği imkanları değerlendirildi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, programı değerlendirirken, "Konya, dost ve kardeş Bosna Hersek ile birlikte ortak geleceği inşa edecek iradeye ve güce sahiptir. İş dünyamızın bu güçlü katılımı, Türkiye-Bosna Hersek iş birliğinin yeni bir vizyona kavuştuğunun en somut göstergesidir" ifadelerini kullandı.
29 Eylül 2025 Pazartesi - 11:45
Konya ile Bosna Hersek arasındaki ticari ilişkiler gelişiyor
Konya Valisi İbrahim Akın ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya ile Bosna Hersek arasında ticaretin gelişmesine katkı sağlamak için Konyalı iş insanlarıyla birlikte Teşanj’da düzenlenen 19. Uluslararası Ticaret Fuarı’na katıldı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Konyalı iş insanlarıyla birlikte Bosna Hersek’in sanayi şehirlerinden Teşanj’da düzenlenen fuarda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın sanayi, tarım ve teknoloji gücüyle Bosna Hersek ile ortak projelerde önemli roller üstlenmeye hazır olduğunu söyledi. Başkan Altay, iki ülke arasındaki dostluğun ve tarihi bağların çok güçlü olduğuna dikkati çekerek, "Konya ile Bosna Hersek arasındaki ticareti geliştirmek amacıyla, Konya Ticaret Odamız öncülüğünde; Valimiz İbrahim Akın ve Konyalı iş insanlarımızla birlikte Teşanj 19. Uluslararası Ticaret Fuarı’na katıldık. Coğrafyanın ötesine uzanan kardeşlik bağımızı ticaret ve yatırım alanında daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Zvizdi ve belediye başkanlarımıza misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Konya Valisi İbrahim Akın da Konya’dan 17 firmanın katılımıyla 19’uncusu düzenlenen Teşanj Uluslararası Ticaret Fuarı’nın hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye’mizin ve Konya’mızın sanayideki güçlü yükselişi, Bosna’nın yeni sanayi atılımıyla birleştiğinde ortaya çıkan sinerji, ticaret köprüleriyle birlikte gönül köprülerini de pekiştirmektedir" diye konuştu. Programa, Türk ve Boşnak iş insanlarının yanı sıra Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Denis Zvizdic, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki ile Bosna Hersekli üst düzey yetkililer katıldı. Bosna Hersek’te ikili temaslarda da bulunan Vali Akın ve Başkan Altay, Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Dr. Denis Zvizdi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Akın ve Başkan Altay, İliyaş Belediye Başkanı Amar Dovadija, Saraybosna Belediye Başkanı Samir Avdi ve Novi Grad Belediye Başkanı Semir Efendic ile de bir araya geldi. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ekonomi, tarım ve sanayi gibi konular başta olmak üzere iş birliklerinin geliştirilmesi konuları ele alındı.
29 Eylül 2025 Pazartesi - 10:49
Konya’da bir genç yol kenarında ölü bulundu
Konya’da 28 yaşındaki bir genç, yol kenarında ölü bulundu. Olay, saat 09.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Ali Ulvi Kurucu Mahallesi Karaman Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahalle sakinlerinin bir kişinin yol kenarında hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinde 28 yaşındaki Yaşar Taşdelenoğlu’nun hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerindeki incelemesinin ardından Taşdelenoğlu’nun cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Konya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yaşar Taşdelenoğlu’nun kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsi sonrası netlik kazanacağı öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
29 Eylül 2025 Pazartesi - 09:16
Uzmanı uyardı: Hareketsizlik ve obezite kalbi tehdit ediyor
Dünyada ve Türkiye’de ölümlerin en önemli sebepleri arasında yer alan kalp ve damar hastalıklarının büyük oranda önlenebilir olduğuna dikkat çeken uzmanlar, risk faktörlerine karşı düzenli kontrollerin önemi konusunda uyardı.
28 Eylül 2025 Pazar - 20:12
Recep Uçar: "Çok değerli bir galibiyet"
Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, Rams Başakşehir maçının ardından, "Son iki haftada kaybettiğimiz Alanyaspor ve Galatasaray maçlarını telafi etmek istiyorduk" dedi. Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında karşılaştığı Rams Başakşehir’i 2-1 mağlup etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, açıklamalarda bulundu. Uçar, "Kendi adıma kariyerimde unutamayacağım maçlardan birini oynadık aslında bu akşam. Geçen seneki evimizde oynadığımız Beşiktaş maçı sonrası benzer bir şekilde yaklaşık 30-35 dakikayı 11’e 10 oynadığımız ve sonunda da bana göre harikulade bir galibiyet aldığımız bir oyun. Maçtan önce Başakşehir takımının bu ligin en değerli kadrolarından biri olduğunu, iyi bir oyunun, iyi oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu, Avrupa’da aslında başarı için oluşturulan bir ekip olduğunu, kaliteli bir hocalarının olduğunu söylemiştim. Ama biz de kendi adımıza son iki haftada kaybettiğimiz Alanyaspor ve Galatasaray maçlarını aslında telafi etmek istiyorduk. Başlangıç olarak baktığımızda dengeli bir oyun vardı. İlk yarı oyunu kontrol eden bizdik. 16. dakikada Ndao’nun golüyle öne geçtik. Yakaladığımız başka pozisyonlar oldu. Geçiş pozisyonları, set oyununda pozisyonlar oldu. Değerlendiremedik. İlk yarının sonuna doğru her ne kadar Opoku kendi kalesine demişler ama bence Muleka’nın attığı harika bir golle 2-0 devreye girdik. İkinci yarıya onlar oyun formatında bir değişikliğe gittiler. Gerçekçi olmak gerekirse 57. dakikada bize yakışmayan bir gol yedik. Sonrasında oyuna tam hamle yaptığımız anda Enis Bardhi’nin oyundan atılması aslında maçı bizim adımıza çok zorlaştırdı. Ama son 30 dakika gerek oyuna giren oyuncular, gerek kulübe, gerek dışarıda bulunan oyuncularımızın desteğiyle kalemizi savunduk. Bence sadece kalemizi savunmadık. Belki şehrimizi savunur gibi savunduk. Çok değerli bir galibiyet" ifadelerini kullandı.
28 Eylül 2025 Pazar - 20:07
Nuri Şahin: "Türkiye’de 2-0 geriye düştüğünüz maçları kazanmak, puan almak gayet zor"
RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye Ligi’nde 2-0 geriye düştüğünüz maçları kazanmak, puan almak gayet zor" dedi. Başakşehir, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında deplasmanda Konyaspor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, "Konyaspor’u tebrik ederim. Birinci yarıdan dolayı hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Oyunun özeti çok basit. İlk yarı istediğimiz hiçbir şeyi ne toplu ne topsuz sahaya yansıttık. Konyaspor beklediğimiz gibi analiz ettiğimiz gibi oynadı. Jevtovic’i düşürerek, üçlü bir oyun kurarak aslında çok sürpriz bir şey yoktu oyunda. Ne yazık ki ona karşı aldığımız önlemleri sahaya yansıtamadık. Topla da çok yavaş oynadık. Yediğimiz goller çok çok basit. İkinci yarıda 2-0 geriye girmenin dezavantajıyla biraz daha fazla risk almaya çalıştık. İkinci yarı takım daha iyi oynadı ama Türkiye Ligi’nde 2-0 geriye düştüğünüz maçları kazanmak, puan almak gayet zor. Denedik olmadı ama bugün maçı okumak gerekirse çok basit. İlk yarıda oynadığımız oyun veya oynamadığımız oyun bize burada 0 puanla evimize dönmeyi uygun gördü" ifadelerini kullandı.
28 Eylül 2025 Pazar - 19:15
Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 2 - RAMS Başakşehir: 1 (Maç sonucu)
Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Konyaspor, sahasında karşılaştığı RAMS Başakşehir’i 2-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 56. dakikada Crespo’nun topuk pasında topla buluşan Shomurodov’un kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1 61. dakikada Muleka’nın pasında topla buluşan Melih İbrahimoğlu’nun ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. 65. dakikada Enis Bardhi, orta sahada Kaluzinski’ye yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. 90+6. dakikada Ömer Ali Şahiner’in ceza sahasına ortasında topla buluşan Nuno Da Costa’nın vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanına döndü. Hakemler: Oğuzhan Çakır, Murat Temel, Selim Şenöz Konyaspor: Deniz Ertaş, Adil Demirbağ, Uğurcan Yazğılı, Enis Bardhi, Guilherme Sitya, Alassane Ndao (Morten Bjorlo dk. 68), Jevtovic, Umut Nayir, Yhoan Andzouana, Jackson Muleka (Pedrinho dk. 65), Melih İbrahimoğlu (Josip Calusic dk. 82) Yedekler: Bahadır Güngördü, Yasir Subaşı, Tunahan Taşcı, Marius Stefanescu, Melih Bostan, Jinho Jo, Kaan Ayazı Teknik Direktör: Recep Uçar RAMS Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ebosele (Ömer Ali Şahiner dk. 46), Ba, Jerome Opoku, Operi, Berat Özdemir (Kaluzinski dk. 64), Yusuf Sarı (Fayzullayev dk. 64), Miguel Crespo, Amıne Harit (Deniz Türüç dk. 76), Brnic (Nuno Da Costa dk. 46), Shomurodov Yedekler: Doğan Alemdar, Onur Ergün, Hamza Güreler, Umut Güneş, Bertuğ Yıldırım Teknik Direktör: Nuri Şahin Goller: Ndao (dk. 16), Opoku (dk. 45+1 k.k.) (Konyaspor), Shomurodov (dk. 57) (Başakşehir) Kırmızı kart: Enis Bardhi (Konyaspor) Sarı kartlar: Enis Bardhi, Uğurcan Yazğılı, Deniz Ertaş, Recep Uçar (Konyaspor)
28 Eylül 2025 Pazar - 18:02
Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 2 - Rams Başakşehir: 0 (İlk yarı)
Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Konyaspor, sahasında Rams Başakşehir ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 5. dakikada Ba’nın geri pasında Muhammet Şengezer topu ayağının altından kaçırdı. Şengezer, kaleye doğru giden meşin yuvarlağı son anda taca gönderdi. 16. dakikada Andzouana’nın sağ kanattan ortasında top savunmadan sekerek Muleka’da kaldı. Muleka’nın ceza sahasının içerisinde mücadelesinde rakip savunmanın dokunduğu top Ndao’nun önünde kalırken, Ndao’nun şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0 28. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Yusuf Sarı’nın şutunda Deniz Ertaş meşin yuvarlağı kornere çeldi. 44. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Andzouana’nın pasında arka direkte Muleka’nın şutunda kaleci Muhammed Şengezer meşin yuvarlağı çeldi. 45+1. dakikada sol kanatta Enis Bardhi’nin pasında topla buluşan Muleka’nın çalımlarla ceza sahasına girerek sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak Opoku’ya çarparak ağlara gitti. 2-0 Hakemler: Oğuzhan Çakır, Murat Temel, Selim Şenöz Konyaspor: Deniz Ertaş, Adil Demirbağ, Uğurcan Yazğılı, Enis Bardhi, Guilherme Sitya, Alassane Ndao, Jevtovic, Umut Nayir, Yhoan Andzouana, Jackson Muleka, Melih İbrahimoğlu Yedekler: Bahadır Güngördü, Yasir Subaşı, Tunahan Taşcı, Marius Stefanescu, Pedrinho, Josip Calusic, Morten Bjorlo, Melih Bostan, Jinho Jo, Kaan Ayazı Teknik Direktör: Recep Uçar Rams Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ebosele, Ba, Jerome Opoku, Operi, Berat Özdemir, Yusuf Sarı, Miguel Crespo, Amine Harit, Brnic, Shomurodov Yedekler: Doğan Alemdar, Onur Ergün, Nuno Da Costa, Fayzullayev, Hamza Güreler, Kaluzinski, Umut Güneş, Deniz Türüç, Bertuğ Yıldırım, Ömer Ali Şahiner Teknik Direktör: Nuri Şahin Goller: Ndao (dk. 16), Opoku (dk. 45+1 k.k.) (Konyaspor)
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder