Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Konya
Konyaspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı
07 Mayıs 2026 Perşembe - 22:38:45
Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Kayacık Tesislerinde, Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, topla yapılan ısınma ile başladı. Beşiktaş maçında ilk 11’de forma giyen futbolcular, salonda yenileme çalışması yaptı. Sahada topla oyun ile devam eden antrenman, turnuva maçları ile sona erdi. Yeşil-beyazlı ekip, yarın saat 17.00’de yapacağı antrenman ile hazırlıklarını tamamlayacak.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 17:41
Akşehir’de kaçak cep telefonu operasyonu
Konya’nın Akşehir ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 28 adet gümrük kaçağı cep telefonu ile ruhsatsız av tüfeği ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, son dönemde artan kaçak cep telefonu satışı ihbarları üzerine çalışma başlattı. Devletin vergi kaybına neden olan kaçak ürün satışına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında L.A. ve C.A. isimli kardeşlere ait ev ve iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda çeşitli markalara ait piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 28 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet ile uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçlarından işlem yapıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 17:34
Karapınar’da yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi
Konya’nın Karapınar ilçesinde çıkan yangında tek katlı müstakil ev kullanılamaz hale geldi. Edinilen bilgiye göre, Adalet Mahallesi’nde A.B.’ye ait tek katlı müstakil evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın mahalline gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Yangın sırasında evde kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alınırken, evde bulunan eşyalar yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 15:00
Karatay’dan çölyak hastalarına anlamlı destek
9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen programda Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çölyak hastaları ve aileleriyle bir araya geldi. Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, çölyak hastalarının yaşadığı sorunlara dikkat çekilirken toplumsal farkındalığın artırılmasının önemi vurgulandı. Etkinlikte, çölyak hastalığıyla yaşayan bireylerin günlük hayatta karşılaştığı zorluklar ele alınırken, Karatay Belediyesi’nin sunduğu desteklerin önemli bir ihtiyacı karşıladığı ifade edildi. Programa Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çölyak hastaları ve aileleri katıldı. Kılca: Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız Çölyak hastalarının yanında olmaya gayret ettiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaşanan zorlukları yakından bildiklerini ifade etti. Başkan Kılca, 2019 yılında başlatılan glutensiz gıda üretimi kapsamında Karatay Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde glutensiz ekmek, simit, pasta ve kurabiye gibi ürünlerin üretildiğini ve vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti. Üretilen glutensiz ürünlerin yalnızca Konya ile sınırlı kalmadığını ifade eden Kılca, Türkiye’nin birçok iline ulaştırılarak binlerce çölyak hastasının yaşamının kolaylaştırıldığını dile getirdi. Antalya, Sivas ve Çorum başta olmak üzere çeşitli illerdeki çölyak dernekleriyle iş birliği yaptıklarını söyleyen Kılca, uygun fiyatlı glutensiz ürünlere erişimin desteklendiğini kaydetti. Hasan Kılca, çölyak hastaları ve ailelerinin gösterdiği sabra dikkat çekerek sürece katkı sunan tüm kurumlara teşekkür etti. Kılca, valilik, kaymakamlık ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde vatandaşların yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, her türlü ihtiyaçta belediyeye ulaşılabileceğini ifade etti. Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan ise Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek aileler ve çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Çölyakın bir hastalıktan ziyade doğru beslenme ile yönetilebilen bir yaşam biçimi olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Ayhan, farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.
27 Temmuz 2025 Pazar - 13:04
Selçuklu’da okul dışı öğrenme ortamları yaz döneminde de eğitimlerine devam ediyor
Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde yaz dönemi kursları devam ediyor. Başkan Pekyatırmacı, 13 farklı branşta 595 öğrencinin eğitim aldığı atölyeleri gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Sanat Eğitim Teknoloji Atölye Programları’nın (SETAP) marka projelerinden birisi olan Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi’ni ziyaret etti. Ziyarette öğrencilerle sohbet eden Başkan Pekyatırmacı, eğitimlerle alakalı bilgiler alarak öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu. Yaz döneminde de faaliyetlerine devam eden Selçuklu Gelişim Teknoloji Akademisi’nde 13 farklı branşta 595 kursiyer eğitim alıyor. 7 Temmuz’da başlayan eğitimler 8 haftalık periyotta devam ederek 29 Ağustos’ta son bulacak. Selçuklu Belediyesi’nin eğitime önemli bir desteği olan Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde yaz dönemi eğitimleri İHA Mekatronik, Siber Güvenlik, Harita CBS, Tarih, Genç Kalemler, Vefa Gençlik, Moda Tasarım, Organik Oyuncak, Müzik, Takı Tasarım, Hat sanatları, Fotoğrafçılık ve Nostaljik Fotoğrafçılık olmak üzere 13 kategoride gerçekleştiriliyor. Akademide gerçekleştirilen eğitimlerden ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra yetişkinlerde faydalanıyor. "Vatandaşlarımızın akademiye olan ilgisi bizi memnun ediyor" Akademinin yıl içinde olduğu gibi yaz döneminde her yaş grubundan yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, " Burada modern teknolojinin sağladığı tüm imkanları başta çocuklarımız olmak üzere her yaştan hemşehrimizin hizmetine sunuyoruz. Sağladığımız eğitimlerle öğrencilerimizin hem eğitim hem de sosyal hayatlarına katkı sağlıyoruz ve onlara farklı bir bakış açısı kazandırıyoruz. Kursiyerlerimizin buradan edindiği bilgilerin ve kazanımların kendilerini toplum içerisinde doğru bir şekilde ifade edebilmeleri noktasında kişisel yaşantılarında da onlara çok büyük bir zenginliği sunacağını düşünüyorum. Amacımız "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin en iyi uygulandığı okul dışı öğrenme ortamlarımızda siber güvenlikten, İHA Mekatroniğe kadar farklı branşlarda iletişim becerisi yüksek, çağın getirdiği yeniliklere açık özgüven sahibi bireyler yetiştirmek. Vatandaşlarımızın akademimizde eğitimlere katılması ve çevrelerine buraları tavsiye etmeleri bizi ayrıca memnun ediyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Selçuklu Belediyesi olarak paydaşımız olan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaz dönemini daha verimli geçirmek adına atölyelerimize yoğun ilgi gösteren kursiyerlerimize ve onlarla ilgilenen eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
27 Temmuz 2025 Pazar - 09:24
Soruları bilemeyen labirentten çıkamıyor
Konya’da kurulan bilgi temalı labirente gelenler, eğlenirken öğreniyor. Çeşitli kategorilerdeki soruları doğru cevaplayanlar doğru çıkışa ilerlerken, verilen yanlış cevaplar katılımcıları çıkmaz sokağa götürüyor. Konya’da geniş bir alanda oluşturulan, 40’tan fazla sınav kategorisi ve yüzlerce soru ile dolu bilgi labirentine girenler, genel kültürden tarihe, spordan sanata, yemek kültüründen hayvanlar alemine kadar pek çok farklı konuda bilgisini test ederken, soruları doğru cevaplayarak labirentin doğru çıkışını bulmaya çalışıyor. Sorulara verilen yanlış cevaplar ise labirente girenleri çıkmaz sokağa götürüyor. "Labirent çocuklara eğlenirken öğrenme fırsatı sunuyor" Labirentin, Türkiye’nin ilk bilgi temalı labirenti olma özelliğini taşıdığını ifade eden labirentin kurucusu Veysel Bora, "Labirenti uzun zamandır düşünüyorduk ve fikrini biz bilgiyle harmanlayarak projeyi geçen yıl hazırlamaya başladık. Aklımda hem eğlenceli hem öğretici bir alan oluşturmak vardı. Bu labirent çocuklara eğlenirken öğrenme fırsatı sunuyor. Her bir köşesine yerleştirdiğimiz bilgi sorularını doğru cevaplayarak ilerleyerek merak duygusu gelişiyor. Çocuklarda ‘acaba sonraki soru ne’ diye düşündürerek araştırmayı teşvik ediyor. Soruları analiz edip doğru yolu bulmaları, karar verme ve strateji geliştirme yeteneklerini de güçlendiriyor. Örneğin tarih kategorisindeki soruyu bilen bir çocuk, labirente ilerlerken bu bilgiyi unutmuyor. Çünkü onu başarıya ulaştıran bir anahtar haline geliyor. Her doğru cevap çocuğa ‘ben yapabiliyorumu’ hissettirerek motivasyonlarını da besliyor. Takım halinde oynandığında iletişim, iş birliği ve liderlik becerilerini de geliştiriyor. Kısacası bu labirent sadece bir oyun değil, çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimini de destekleyen alternatif bir öğrenme platformu" dedi. "Doğru cevaplar sizi çıkışa yönlendirirken, yanlış cevaplar çıkmaz sokaklara sürüklüyor" Çocukların da ailelerle birlikte öğrenmeye yönlendirildiğini anlatan Bora, "14 yaş ve altı çocukların ebeveynleri de aktif katılım gösterdiği bir bilgi deneyimi sunduğu için her birey için ayrı bilet düzenlenmekte. Güvenli ve birlikte öğrenmeye dayalı bir ortam. 7-14 yaş arası çocuklar için ebeveyn eşliğinde giriş zorunluluğu var. Labirentin mantığı basit ama heyecan verici. Doğru cevaplar sizi çıkışa yönlendirirken, yanlış cevaplar çıkmaz sokaklara sürüklüyor. Bu sayede hem aile bağları güçleniyor, hem de çocuklarınız problem çözme becerilerini geliştiriyor. Yaklaşık 1 kilometreyi aşan bir parkur hazırladık. 50 bilgi durağı bulunuyor burada. Her durakta karşınıza çıkan numara ile elinizdeki soru kağıdındaki numarayı eşleştiriyorsunuz. Sorularımız 2 seçenekli sol ve sağ olarak çıkıyor karşınıza" şeklinde konuştu. "Amaç buraya gelen herkesin sadece vakit geçirmesi değil, aynı zamanda öğrenmesi" Labirente gelenlerin farklı konularda soruları seçerek parkura başladığını ifade eden Veysel Bora, "40’tan fazla soru kategorisine sahibiz. Her yaş için seviye olarak genel kültür soruları, okul müfredatlarına göre 1. sınıftan 12. sınıfa kadar değerlendirme sorularımız mevcut. Spor, eğlence, din bilgisi, fen bilimleri, doğa bilimleri, tarih, ehliyet soruları ve daha fazlasını hazırladık. Ayrıca içeride gözlem yeteneğini ölçen görseller de yerleştirdik. Bu görsellerle ilgili 10 adet soru ile kısa bir test hazırladık ve bilenlere de sürpriz hediyelerimiz oluyor. Amacımız buraya gelen herkesin sadece vakit geçirmesi değil, aynı zamanda öğrenmesi, eğlenmesi, düşünmesi ve birlikte kaliteli zaman geçirmesi" diye konuştu. Labirente gelenler ise projenin oldukça eğlenceli olduğuna dikkat çekerek öğrenme açısından da etkili olduğunu söyledi.
27 Temmuz 2025 Pazar - 09:19
Uzmanı uyardı: Çocuklarda alerjik reaksiyonlar artışta
Çocuklarda ani başlayan kırmızı, kabarık ve kaşıntılı döküntüler, besinlerden ilaçlara, hava şartlarından deterjanlara kadar birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Uzmanlar, özellikle nefes darlığı ve şişlik gibi belirtilerle birlikte görülen durumlarda hızlı şekilde acil servislere başvurmak gerektiğine dikkat çekiyor. Çocuklarda ani başlayan kırmızı, kabarık ve kaşıntılı döküntüler çeşitli nedenlere bağlı olarak artış gösteriyor. Alerjik döküntülerin çocuklarda özellikle kırmızı renkte, vücutta kabarık ve kaşıntılı olan lezyonlar şeklinde oluştuğunu belirten Medicana Konya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hikmet Akbulut, "Bunların en sık sebebi gıdalar, ilaçlar, polen, ev tozu akarı, sıcak veya soğuğa maruziyet ya da hiç bilmediğimiz etkenlere bağlı olarak gelişebiliyor. Bazen ilk defa aldığı bir mama, antibiyotik, çamaşır deterjanı, havaların çok soğuk ya da sıcak olması maalesef çocuklarda alerjik döküntüleri tetikleyebilmektedir" dedi. "Her döküntü alerjik döküntü olarak geçmiyor" Döküntülerin genellikle ani başlangıçlı şekilde olduğunu ve kaşıntılı lezyonlar halinde ortaya çıktığını ifade eden Dr. Hikmet Akbulut, "Eğer bu döküntülere nefes almada zorluk, halsizlik, dudaklarda, gözlerde ya da yüzde şişlik meydana gelmesi eşlik ediyorsa mutlaka hızlı şekilde acil servislere başvurmak gerekiyor. Özellikle etkenin ortaya koyulması ve etkenin ortadan uzaklaştırılması tedavinin temel prensibini oluştursa da antihistaminik dediğimiz alerji ilaçları tedavide bir basamak olarak kullanılabilmektedir. Her döküntü alerjik döküntü olarak geçmiyor. Ama eğer döküntü uzuyorsa, tekrarlıyorsa ve süren bir hal alıyorsa mutlaka bir çocuk uzmanına başvurmak gerekiyor. Çocuk uzmanına başvurduktan sonra çocuk uzmanının önerisiyle çocuk alerji hekimlerine, çocuk alerji uzmanlarına da başvuru yapmak gerekiyor" şeklinde konuştu. "Alerji yatkınlığı olan bir çocuk daha sık hastalanır" Bu durumların genetik bir alt yapısı olduğunu ifade eden Dr. Hikmet Akbulut, "Yani annede, babada ya da akrabalarında herhangi bir köken varsa astım gibi, mevsimsel alerjik rinit, besin ya da gıda alerjileri, ilaç alerjileri gibi durumları varsa maalesef çocuklarda olma ihtimali biraz daha artıyor. Özellikle beyaz tenli, renkli gözlü, sarışın çocuklarda bir miktar daha fazla alerjik durumlarını görüyoruz. Alerji yatkınlığı olan bir çocuk daha sık hastalanır. Vücudunda daha fazla döküntü olur. Bazen kilo ya da boy ile ilgili sıkıntıları daha fazla olabilir. Genelde mevsimsel alerjik rinit dediğimiz hastalıkta burunda akıntı, gözlerinde yaşarma, sürekli hapşırma, sürekli burnu temizleme gibi durumlar ortaya çıkar. Çocuklarda ilk başta besin alerjileriyle bu durum başlarken devamında astım gibi durumlar ya da mevsimsel alerjik rinit dediğimiz durumlar ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 22:18
Beyşehir’de otomobilin çarptığı bisikletli ağır yaralandı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde otomobilin çarptığı bisikletli ağır yaralandı. Kaza, Beyşehir-Antalya karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Derebucak’tan Beyşehir yönüne giden bisikletli A.E.’ye (44) Karadiken Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonu yakınlarında F.Ö. yönetimindeki 44 LC 215 plakalı otomobil çarptı. Devrilen bisikletten savrulan A.E. ağır yaralandı. İhbar üzerine adrese sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırılan A.E., acil serviste yapılan müdahalenin ardından hayati tehlikesi nedeniyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 20:38
Göle giren 9 yaşındaki çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Konya’nın Beyşehir ilçesinde serinlemek için göle giren 9 yaşındaki çocuk, boğulma tehlikesi geçirdi. Durumu ağır olan çocuk Konya’ya nakledildi. Olay, Beyşehir’in Karaburun Plajında meydana geldi. Ailesiyle birlikte Konya’dan Beyşehir’e plaja gelen 9 yaşındaki D.H., bir arkadaşı ile birlikte plajın göle girilmesi yasak olan bölümünde serinlemek amacıyla suya girdi. Göl sularında gözden kaybolan çocuk, çevredekilerin müdahalesi ile kumsala çıkarıldı. İhbar üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Çocuğa ilk müdahaleyi tesadüfen plajda bulunan bir yoğun bakım hemşiresi yaptı. Daha sonra ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuğun duran kalbi, kalp mesajıyla yeniden çalıştırıldı. Çocuk ardından hayati tehlikesi nedeniyle Konya Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Yaşanan olay sonrası çocuğun aile fertleri fenalık geçirerek gözyaşlarına boğuldu. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 15:59
Beyşehir’de korkutan anız yangını, evlere sıçramadan söndürüldü
Konya’nın Beyşehir ilçesinde arazide çıkan anız yangını çevresindeki bahçe ve evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Üçpınar Mahallesi’nde yerleşim merkezinin yakınındaki bir arazide anız yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen alevler çevredeki bahçeli evlerin duvarlarına kadar geldi. Yangına ilk müdahale vatandaşlar tarafından su tankeri ile yapıldı. İhbar üzerine adrese itfaiye ekipleri de sevk edildi. Yangın yerleşim merkezindeki evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Öte yandan, yangın söndürme çalışmaları devam ederken, yerleşim merkezindeki farklı bir noktada daha başlayan yangın da itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Mahalle sakini eski muhtarlardan Zekeriya İnan, yerleşim merkezindeki arazide çıkan anız yangınında iki evin son anda yanmaktan kurtarıldığını söyledi.
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 15:46
Beyşehir’de yeniden akmaya başlayan çeşme mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü
Konya’nın Beyşehir ilçesinde kuraklığın zirve yaptığı bir dönemde yapılan sondaj çalışmasıyla yeniden akmaya başlayan mahalle çeşmesi, mahalle sakinlerini sevindirdi. İlçeye Bayındır Mahallesi’nin çeşmesi, mahalle sakinleri ile yöneticilerin müşterek gayreti ile yürütülen faaliyetlerin ardından yeniden akmaya başladı. Mahallede yürütülen çalışmalar sonucunda vatandaşlar içme suyu ihtiyacını karşılayacak önemli ve örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Yürütülen sondaj çalışmaları neticesinde 92 metre derinlikte içilebilir nitelikte suya ulaşıldı. Alınan analiz raporları sonucunda suyun içme suyu standardına uygun olduğu tespit edildi. Suyun yerleşim merkezine ulaştırılması için yenilenebilir enerji kaynaklarından da istifade edildi. Kurulan güneş enerjisi panelleriyle üretilen elektrik sayesinde su, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir yöntemle yerleşim birimine taşındı. Bayındır Mahallesi Muhtarı İbrahim Kayar, hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 15:29
Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor
Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da yaptığı antrenmanla devam etti. Teknik Direktör Recep Uçar yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ve çabukluk çalışmasıyla başladı. Al Shahania SC ile oynanan hazırlık karşılaşmasında 11’de başlayan futbolcular, 7’ye 3 oyun ve aktif dinlenme ile antrenmanı tamamladı. Maça sonradan dahil olan futbolcular ise çift kale maçın ardından yapılan gol çalışması ile antrenmanı sonlandırdı. Yeşil-beyazlı ekip, günün ikinci antrenmanını TSİ 19.30’da yapacak.
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 14:33
Konya’da "AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Bölge Toplantısı" düzenlendi
Konya’da "AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Bölge Toplantısı" düzenlendi. Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde 114 belediye başkanı 13 AK Parti İl Başkanı ve belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen programda konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, "Bu toplantının bizim açımızdan üç tane önemli amacı var. Bunlardan birincisi istişaredir. Doğru karar alabilmek için aldığınız kararların maliyetini en aza indirebilmek için, ortak aklın ürününü hülasasını alabilmek için, bence her şeyden de önemlisi nefsinizi bu işin dışında tutabilmek için, nefsinizle vicdanınızla aranızda koyacağınız önemli insanlarla istişare etmenin ve bu istişare neticesinde yola koyulmanın çok ama çok büyük faydalarının olduğunu bizzat yaşayarak bir kardeşiniz olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Bu açıdan bu toplantılarda hep istişare diyoruz ama yani istişarenin temelinde bilgiye en ucuz bilgiye sahip olabilmek, en değerli bilgiye en kısa zamanda sahip olabilmek ve onu hizmete dönüştürebilmenin en pratik yolu olduğunu düşündüğümüz böylesine önemli bir toplantıdayız" dedi. "Bu toplantıların 2028 vizyonumuzu pekiştirmenin önemli bir aşaması olduğunu düşünüyoruz" Bir araya gelmenin kardeşlik hukukunun korunması, kardeşlik hukukunun derinleşmesi ve arada bir ünsiyetin oluşması açısından da bu toplantıların son derece önemli olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, "Toplantılarımızda hedeflediğimiz ikinci bir husus eğitim ve bu vesileyle de farkındalık oluşturmaktır. Her ne iş yaparsak yapalım her ne işle uğraşırsak uğraşalım doğduktan ölüme kadar şüphesiz bizi eğitimden ayırmayacak. Şehirler gibi önemli konularda karar verebilecek, şehirlerin geleceği ile ilgili en önemli kararların verildiği bir yerdeysek bence bu süreç içerisinde vazgeçemeyeceğimiz en önemli konulardan bir tanesi de sürekli eğitimle iç içe olmaktır. İşte bugün özellikle değerli katılımcıların, arkadaşlarımızın genel merkezden MKYK üyemizin ve genel başkan yardımcılarımızın sunacağı bu eğitim programlarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Üçüncü bir husus Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmak için, adım adım ilerlemek için, bu toplantıların 2028 vizyonumuzu pekiştirmenin önemli bir aşaması olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. "AK Parti 23 yıldır yerel yönetimlerde eser ve hizmet siyasetiyle Türkiye’de adeta bir destan yazıyor" Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen ise, "AK Parti 23 yıldır yerel yönetimlerde eser ve hizmet siyasetiyle Türkiye’de adeta bir destan yazıyor. Hiç şüphesiz bu destan sadece yollar, köprüler, hastaneler ya da okulların sınırlı değil. Bu destan, milletin gönlüne dokunan, şehirlerimizin çevresini değiştiren, insanımızın hayatını kolaylaştıran bir hizmet yolculuğudur" şeklinde konuştu. "Güçlü ve büyük Türkiye muştusunun en güçlü destekçilerinden biri Konya’dır" Konya’nın, tüm değerleriyle hem ülkemizin hem de dünyanın gıpta ile baktığı şehirlerden biri olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Cumhurbaşkanımızın vizyon olarak çizdiği güçlü ve büyük Türkiye muştusunun en güçlü destekçilerinden biri Konya’dır. Bugün gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantımız, AK Parti’nin hem siyasi tecrübesinin hem de belediyecilik vizyonunun yeniden tahkim edilmesi için büyük önem taşımaktadır. Bizler milletimizin gönlünde yer etmiş ak kadrolar olarak; belediyeciliği salt bir yerel yönetim görevi değil, aynı zamanda AK Parti’nin siyasi davasının güçlü bir parçası olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonunun yereldeki taşıyıcıları bizleriz. Bu doğrultuda Türkiye’nin her köşesini ve her şehrini AK Parti’nin eser ve hizmet siyaseti çizgisinde geleceğe taşımaya devam edeceğiz" diye konuştu.
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 13:52
Tarlaya devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Konya’da, tarlaya devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı. Kaza, Beyşehir-Seydişehir kara yolunun 20. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 MUZ 41 plakalı Volkswagen marka otomobil kontrolden çıkarak taklalar atmaya başladı. Yol kenarında tarlaya devrilen otomobildeki S.M., M.M. ve S.M. yaralandı. Sıkışmalı kaza ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve trafik ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sıkıştıkları yerden itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda çıkarılabildi. İlk müdahalesi kaza yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla kaldırıldıkları Seydişehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili tahkikat sürüyor.
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 10:40
Başkan Kılca’dan sağlık merkezi ve esnaf ziyareti
Konya’nın merkez Karatay ilçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi ile Fatih Çarşısı’nı ziyaret ederek sağlık çalışanları, vatandaş ve esnafla bir araya geldi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, saha ziyaretleri kapsamında bir dizi temaslarda bulundu. Başkan Kılca ilk olarak Nakipoğlu Mahallesi’nde Karatay Belediyesi tarafından hizmete sunulan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi’ni ziyaret etti. Ardından Fatih Çarşısı ve çevresindeki esnafla bir araya gelen Başkan Kılca, esnafın talep ve önerilerini dinledi. Kılca: "Bu merkez sağlık altyapımıza güç katıyor" Karatay Belediyesi tarafından 2 yıl önce hizmete kazandırılan ve sağlık altyapısına önemli katkılar sunan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya, Sağlıklı Hayat Merkezi’ndeki sağlık çalışanlarıyla ve merkezden hizmet alan vatandaşlarla görüşen Hasan Kılca, merkezin hem mahalle sakinlerine hem de bölgeye önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Sağlıklı bir toplumun inşasında bu tür merkezlerin çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Hasan Kılca, "Şehrimizin farklı noktalarında hayata geçirdiğimiz sağlık merkezleriyle hemşehrilerimize daha kolay erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunuluyor. Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırdığımız Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezi de bu amaçla açıldı ve burası 2 yıldır modern tıbbi cihazlarla donatılmış, konforlu ve kesintisiz sağlık hizmeti veriyor. Vatandaşlarımız burada temel sağlık hizmetlerinin yanı sıra koruyucu sağlık uygulamalarından da faydalanabiliyor. Karatay Belediyesi olarak, hemşehrilerimizin sağlığı için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz" dedi. "Esnafımız bizim için çok kıymetli" Başkan Hasan Kılca ziyaretleri kapsamında Fatih Çarşısı’na da uğrayarak çarşı esnafıyla sohbet etti. Esnafa hayırlı işler temennisinde bulunan Başkan Kılca, "Esnafımız bizim için çok kıymetli. Alın teriyle, emeğiyle bu şehre hizmet eden her bir esnaf kardeşimize teşekkür ediyoruz. Rabbim işlerini hayırlı, kazançlarını bereketli eylesin. Karatay Belediyesi olarak her zaman onların yanındayız" diye konuştu.
26 Temmuz 2025 Cumartesi - 09:25
Yere eğilip poşetleriyle uğraşırken arabanın altında kaldı... O anlar kamerada
Konya’da otoparkta yere çömelip poşetleriyle uğraşırken manevra yapan SUV tipi aracın altında kalan kadın yaralandı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.Olay, geçtiğimiz çarşamba günü merkez Meram ilçesi Gazze Caddesi üzerinde, cadde kenarındaki market ve dükkanların önünde bulunan otopark alanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otoparkta yere çömelerek elindeki poşetlerle meşgul olan kadın, manevra yapan SUV tipi aracın kör noktasında kaldı. Araç öne hareket ettiği sırada bir anda kadını altına alarak sürükledi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.Öte yandan, olay anı ve kadının arabanın altında sürüklenmesi anbean güvenlik kamerasına yansıdı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder