Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Kütahya
Tavşanlı’da 3 kulüp arasında işbirliği
29 Mart 2026 Pazar - 16:12:04
Tavşanlı İdmanyurdu ve Tavşanlı Kırmızı Şimşekler kulüpleri, Tavşanlı Gençyurdu Spor Kulübü ile güçlerini birleştirerek "Tavşanlı Gençyurdu Futbol Akademisi" çatısı altında dev bir oluşuma imza attı. Tavşanlı futbolunda altyapı seferberliği başlatıldı. 2018 yılında faaliyetlerine başlayan Tavşanlı İdmanyurdu ve ardından oyuncu havuzunun genişlemesiyle kurulan Tavşanlı Kırmızı Şimşekler, ilçenin köklü kulüplerinden Tavşanlı Gençyurdu ile ortak bir projede buluştu. Yapılan protokol ile her üç kulübün altyapı kategorileri, "Tavşanlı Gençyurdu Futbol Akademisi" bünyesinde tek merkezden yönetilecek. Sürecin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan akademi yetkilileri, projeyle Tavşanlı’daki yetenekli gençlerin profesyonel bir çatı altında toplanacağını belirtti. Yaklaşık iki yıldır süren görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ifade eden Tavşanlı İdman Yurduspor antrenörü Mehmet Erdal, şu ifadelere yer verdi: "2018 yılında başladığımız bu yolculukta önce Tavşanlı İdmanyurdu’nu, ardından oyuncu sayımızın artmasıyla her çocuğumuzun maç deneyimi kazanması için Kırmızı Şimşekler kulübünü kurduk. Bugün ise Tavşanlı Gençyurdu ile büyük bir hayali gerçekleştiriyoruz. Artık üç kulübümüzün de altyapı kategorilerine bu akademi çatısı altında biz bakacağız. Amacımız, kendi öz kaynaklarımızla, Tavşanlı’nın çocuklarıyla başarıya ulaşmak ve futbol dünyasına yeni yetenekler kazandırmaktır." Tavşanlı futbolunun lokomotifi olması beklenen bu yeni oluşum için imzalar atılırken, projenin bölgedeki spor kültürüne büyük ivme kazandırması bekleniyor. Geçmişte altyapısında yetiştiği kulübe şimdi yönetici ve teknik anlamda hizmet verecek olmanın gururunu yaşadığını belirten Kırmızı şimşekler Kulüp başkanı aynı zamanda antrenör Oben Gündoğan , "Tavşanlı Gençyurdu spor kulübü bu işin öncüsü olacak. Bugün hem bizim için hem de ilçemizdeki gençler için çok özel bir gün. Başarıyı sürdürülebilir kılmak için gençliğe yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi. Tavşanlı Gençyurduspor kulübü başkanı Fikret Çardak, " Tavşanlı Gençyurduspor kulübü olarak Tavşanlı’ya yeni oyuncular yeni yetenekler kazandırmak amacıyla böyle bir oluşuma karar verdik." dedi. Yeni kurulan futbol akademisi, önümüzdeki sezondan itibaren koordineli bir şekilde tüm alt yaş gruplarında liglere katılım sağlayarak faaliyetlerine hız verecek.
29 Mart 2026 Pazar - 15:42
Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’na Kuruçay damgası
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda Kuruçay Ortaokulu öğrencileri, elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı. Turnuvada iki birincilik ve bir ikincilik kazanan okul, ilçenin gururu oldu. Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirilen İlçe Turnuvası, öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Strateji ve analitik düşünme becerilerinin ön plana çıktığı yarışmalarda, Kuruçay Ortaokulu öğrencileri üç farklı kategoride kürsüye çıkmayı başardı. Turnuva sonuçlarına göre; Kuruçay Ortaokulu öğrencilerinden Ali Gültekin "Mangala" kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak ilçe birincisi oldu. Bir diğer önemli başarı ise "Kulami" kategorisinden geldi. Hasan Hüseyin Berat Yüğrük, sergilediği performansla Kulami branşında ilçe birinciliğini elde etti. "Pentago" kategorisinde yarışan Oğuz Aral Gökçay ise ilçe ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Elde edilen bu başarıların ardından okul yönetimi, başarılı öğrencileri ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. İlçe turnuvasında dereceye giren öğrenciler, Kütahya il merkezinde yapılacak olan il finallerinde Tavşanlı ilçesini temsil etmeye hak kazandı. Eğitim camiası ve veliler, Kütahya’daki yarışmalarda ter dökecek olan genç zekâlara başarı dileklerinde bulundu.
29 Mart 2026 Pazar - 15:05
Emet ve Hisarcık’tan 29 umreci dualarla kutsal topraklara uğurlandı
Kütahya’nın Hisarcık ve Emet ilçelerinden, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umreye gidecek olan 29 kişilik kafile, düzenlenen törenlerle kutsal topraklara uğurlandı. Hisarcık’ta Emet İlçe Müftülüğü Hac ve Umre Koordinatörü Ferhat Yıldırım rehberliğinde umreye gidecek 11 kişilik grup için kapalı pazar yerinde uğurlama töreni düzenlendi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ardından Ferhat Yıldırım’ın duasıyla umreciler yakınlarıyla vedalaşarak yola çıktı. Emet ilçesinde ise yine Koordinatör Ferhat Yıldırım rehberliğinde umreye gidecek 18 kişilik kafile için Çavuşoğlu Camii’nde uğurlama programı gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü İsmail Çınar tarafından yapılan duanın ardından umre yolcuları, yakınlarıyla helalleşip vedalaşarak gözyaşları içinde kutsal topraklara uğurlandı.
29 Mart 2026 Pazar - 11:30
Emet’te fırın deposunda çıkan yangın büyümeden söndürüldü
Kütahya’nın Emet ilçesinde bir fırın işletmesine ait depoda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Mahallesi’nde M.G’ye ait fırın işletmesinin yanında bulunan depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ekipleri ve Emet Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle çevreye yayılmadan söndürüldü. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.
13 Mayıs 2025 Salı - 11:51
Kütahyalı üreticilerden belediyeye kurban pazarı tepkisi: "Yüzde 600 zam kabul edilemez"
Kütahya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahattin Atakan ve Kütahyalı üreticiler, Kütahya Belediyesi tarafından belirlenen kurban pazarı padok fiyatlarına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, padok fiyatlarının herhangi bir iyileştirme ya da yatırım yapılmaksızın yüzde 600 oranında artırılarak 2 bin 100 TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarıldığı belirtildi. Üreticilerin yıl boyunca zorlu şartlarda kurbanlık hayvanlar yetiştirdiğine dikkat çeken Atakan, "Üreticimiz iki yıl boyunca kar, kış, gece, gündüz demeden dağlarda kurbanlığını yetiştiriyor. Ancak bayrama üç gün kala pazarda kurban satmaya çalışıyor. Belediyemiz ise bu üç günlük hizmeti üreticiye çok görüyor" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasında, pazar yerindeki yetersiz şartlara da değinildi. Üreticilerin betonda, teneke kovaların ve çuvalların üzerinde oturmak zorunda kaldığı, tuvaletlerin ise günlük olarak temizlenmediği vurgulandı. Başkan Atakan, "Böyle bir ortamda üreticiden bu kadar yüksek ücret talep edilmesi adil değildir" dedi. "Belediye ticarethane değildir" Belediye Başkanı ile yapılan görüşmede, kurban pazarının belediyeye maliyet oluşturduğu ve bu nedenle indirime gidilmeyeceğinin belirtildiğini aktaran Atakan, "Belediye sosyal bir hizmet kurumudur, ticarethane değil. Belediye Başkanımızı sosyal belediyecilik anlayışına davet ediyoruz" diye konuştu. Açıklamanın sonunda yer alan, "Kurt kışı elbet geçirir ama yediği ayazı unutmaz" ifadesi dikkat çekerken Atakan, üreticilerin yaşadığı mağduriyetin unutulmayacağını vurguladı.
13 Mayıs 2025 Salı - 11:51
Hisarcık’ta emekli işçiden "İnsanlık Ölmemiş" dedirten davranış: Bulduğu bir tomar parayı jandarmaya teslim etti
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde emekli işçi Hüsnü Özyurt, Emet’te düzenlenen Hıdrellez Şenliklerinde yolda bulduğu yüklü miktardaki parayı jandarma ekiplerine teslim etti. Emet ilçesi Yeniceköy Tahtalı Göleti Mesire Alanı’nda düzenlenen Hıdrellez Şenliklerine giden 67 yaşındaki Hüsnü Özyurt, mesire alanında gezindiği esnada Emet Belediye standının yakınındaki yolda yüklü miktarda bir tomar para buldu. Özyurt, bulduğu parayı saymadan hemen yakınında bulunan jandarma ekiplerine tutanakla teslim etti. Duyarlı davranışı nedeniyle Hüsnü Özyurt’a teşekkür eden jandarma ekipleri, paranın sahibini bulmak için çalışma başlattı. Yolda lastikle sarılı vaziyette bir tomar para bulduğunda çok şaşırdığını söyleyen Hüsnü Özyurt, "Parayı bulduğum esnada önümden giden bir kadına para düşürüp, düşürmediğini sordum. O da düşürmediğini söyleyince paraları saymadan hemen yakınımda bulunan jandarma ekiplerine tutanak karşılığı teslim ettim. Benim olmayan para haram paradır" dedi.
13 Mayıs 2025 Salı - 11:29
AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları’ndan Anneler Günü sürprizi
AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları, Anneler Günü dolayısıyla İl Yönetim Kurulu Toplantısı’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Gençlik Kolları, toplantıya katılan bayanlara çiçek takdim ederek Anneler Günü’nü kutladı. AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler başkanlığında dün düzenlenen toplantıya sürpriz bir ziyaret yapan gençlik kolları üyeleri, sıcak ve anlamlı anların yaşanmasına vesile oldu. Ziyarette, AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Göktekin, çiçeği bizzat İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler’e takdim etti. Kadın Kolları Başkanı Sevde Nur Karabacak Çakıcı başta olmak üzere toplantıya katılan tüm kadınlara da çiçekler ulaştırıldı. Ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, annelerin yüzündeki tebessüm güne damgasını vurdu. Başkan Ali Göktekin, "Gülümseyen her anne, dualarımızın karşılığıdır. Annelerimizin yüzünde bir tebessüm bırakabildiysek, ne mutlu bize. Çünkü biz; sevgiyi, saygıyı, vefayı esas alan bir gençliğiz. Dualarını aldık, yüreklere dokunduk. Durmak yok, gönüllere dokunmaya devam" ifadelerini kullandı. Faaliyet, AK Parti Kütahya Gençlik Kolları’nın toplumun her kesimine yönelik duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
13 Mayıs 2025 Salı - 11:26
Hisarcık’ta özel öğrencilerin gösterileri büyük ilgi gördü
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Engelliler Haftası nedeniyle Beyaz Özencim Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen programda özel öğrencilerin gösterileri beğeniyle izlendi. Dünya Engelliler Haftası nedeniyle 50 öğrencinin öğrenim gördüğü Beyaz Özencim Rehabilitasyon Merkezi tarafından Kapalı Pazar yerinde düzenlenen Atatürk İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin de katıldığı etkinlik büyük ilgi gördü. Etkinlikte, özel öğrenciler, "Balta, Balta" ve Erik Dalı" isimli müzikli gösteri, "Sevgi engel tanımaz" ve Ispanaklı Yumurta" isimli gösteri sundular. Öğrencilerin seslendirdikleri "Atatürk Çocukları" isimli şarkı ve Aşık Veysel’in, "Uzun İnce bir Yoldayım" türküsü izleyenlerden büyük alkış aldı. Etkinliğe Emet Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin horon gösterisi büyük renk kattı. Halkın özel çocuklara bakış açısını değiştirmek adına Engelliler Haftası nedeniyle, özel çocukların güzel bir gösteri sergilediklerini söyleyen Beyaz Özencim Rehabilitasyon Merkezi sahibi Niyazi Akbulut, "Programa halkımızdan yoğun katılım oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın başarılarını alkışlıyorum" dedi. Yoğun katılımın olduğu etkinliğe MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Hisarcık Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Burak Kavaslar, Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mesut Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, kurum amirleri, özel öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.
13 Mayıs 2025 Salı - 10:51
"İnşallah bundan sonra şehit ve gazi haberi gelmez"
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Cevizdere Şehitleri Gazileri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkanı Erol Gündüz, "PKK’nın kendini feshettiğini duyduk. İnşallah bunu gerçekleştirirler. Devlete gelirler, teslim olurlar. Bundan sonra da şehit ve gazi haberi gelmez" dedi. Başkan Gündüz ve beraberindekiler Mazgirt Akdüven İlkokulu’nda görev yaparken 23 Nisan 1988 tarihinde şehit edilen öğretmen Mustafa Çağlar’ın Tavşanlı ilçesindeki mezarını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Gündüz, "Biz bu olayların artık bundan sonra olmasını istemiyoruz" dedi. Kendi kardeşinin de Suriye’de şehit düştüğünü anlatan Gündüz, "Terör örgütünün kendini feshettiğini duyduk. İnşallah bunu gerçekleştirirler. Devlete gelirler, teslim olurlar. Bundan sonra da şehit ve gazi haberi gelmez. Bir an önce silah bırakmalarını istiyoruz" diye konuştu.
13 Mayıs 2025 Salı - 10:14
Kütahya’da aranan şahıslara yönelik operasyonlarda 9 kişi tutuklandı
Kütahya’da aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonlarda yakalanan 9 kişi tutuklandı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, hırsızlık suçu ile aranan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde Kütahya ve değişik illerde yakalanan 9 kişi tutuklandı. İl geneli ve il dışında değişik illerde bulunduğu tespit edilen aranan şahıslar ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde, 27 yıl 4 ay hapis cezası ile aranan H.A. (26) isimli şahıs Eskişehir’de, 15 yıl 4 ay hapis cezası ile aranan A.A. (37) isimli şahıs Manisa’da, 0-5 yıl arasında değişen hapis cezaları bulunan 7 şahıs ise Kütahya ve çevresinde yakalandı. Aranan 9 şahıs tutuklanarak ceza infaz kurumlarına teslim edildi.
13 Mayıs 2025 Salı - 08:26
Kütahya’da uyuşturucuyla yakalanan şüpheli tutuklandı
Kütahya’da polis ekiplerince uygulama noktasında uyuşturucuyla yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar çerçevesinde uygulama noktasında durdurulan Y.O. (30) ve G.Y. (48) isimli şahısların yapılan kontrollerinde, 2 bin 238 adet sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıslardan G.Y. çıkarıldığı adli merciler tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Y.O. ise tutuklandı.
12 Mayıs 2025 Pazartesi - 19:46
Hayme Ana’nın kabrinin bulunduğu köyden Domaniç’e Gençlik Yürüyüşü
Kütahya’nın Domaniç İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce 19 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babaannesi Hayme Ana’nın Çarşamba köyünde bulunan türbesinden ilçe merkezine Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Domaniç’te Kaymakamlık, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile DPÜ Hayme Ana Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Gençlik Haftası açılış programı, Domaniç ilçesi Çarşamba köyünde bulunan Hayme Ana Türbesi önünde başladı. Etkinlikte türbe ziyareti, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından açılış konuşmaları yapıldı. Programda söz alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Hayme Ana ve Zübeyde Hanım gibi annelerin önemine vurgu yaptı. Kızıltoprak, "Hayme Anamız var, Zübeyde Hanım var, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi. Bu anneler, gökteki yıldızlar gibi. Onları rehber edinirsek yolumuzu aydınlatırız. Anneler olmasa bu liderler doğmazdı, bu medeniyet gelişemezdi" ifadelerini kullandı. Atatürk’ün "Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde ulvi bir kuvvet bulacaktır" sözünü hatırlatan Kızıltoprak, "Bu toprakları vatan edinen büyüklerimizin yolunda olduğumuzu göstermek için bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Her yıl daha da büyüterek devam ettireceğiz" dedi. Konuşmaların ardından Domaniç’ten Söğüt’e giden 86 kilometrelik tarihi göç yolu üzerinden başlayan yaklaşık 11 kilometrelik Gençlik Yürüyüşü, Domaniç Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önünde son buldu. Burada halk oyunları gösterisi sergilendi. Yürüyüşün başkanlığını ise göç yolunun yapımı için ilk girişimlerde bulunan Mümtaz Serdaroğlu yaptı. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın yanı sıra Domaniç Kaymakamı Serhat Bağcı eşi Sinem Bağcı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İsmail Bayar, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cantürk Caner, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Naci Uzuncan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, İlçe Mal Müdürü Adem Akın, Hastane Müdürü Kadir Yakut, Orman İşletme Müdürü Engin Yormaz, İlçe Müftü Vekili Fatih Eroğlu, siyasi parti temsilcileri, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Sekreteri Zafer Yıldırım, Çarşamba Köyü Muhtarı İsmail Yaman, öğrenciler ve vatandaşlar Katıldı.
12 Mayıs 2025 Pazartesi - 19:10
SGK İl Müdürü Sayar’dan Sosyal Güvenlik Haftası’nda protokol ziyaretleri
Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Sayar, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Kütahya Valisi Musa Işın ile Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’yi makamlarında ziyaret etti. Valilik makamında heyeti kabul eden Vali Musa Işın, sosyal güvenlik sisteminin toplumun her kesimine doğrudan temas eden hayati bir yapı olduğunu belirtti. Vali Işın, "İnsanlarımızın geleceği, refahı ve huzuru için büyük bir sorumluluk üstlenen sosyal güvenlik teşkilatı, vatandaşlarımızın hayatına dokunan son derece kıymetli bir görevi yerine getirmektedir" dedi. Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci de Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK İl Müdürü İsmail Sayar ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Başkan Kahveci, sosyal güvenlik hizmetlerinin daha etkin ve erişilebilir hale gelmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Ziyarette ayrıca, vatandaşların yaşam kalitesini artıracak projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Kahveci, nazik ziyaretleri ve katkıları dolayısıyla SGK heyetine teşekkür etti. Her iki ziyarette de karşılıklı iyi dilekler paylaşıldı ve hatıra fotoğrafı çekildi.
12 Mayıs 2025 Pazartesi - 19:03
Kütahya’da ’İşaret Dili Atölyesi ve Girişimci Çocuklar Atölyesi’ açıldı
Kütahya’da ’Aile Yılı’ kapsamında İşaret Dili Atölyesi ve Girişimci Çocuklar Atölyesi açıldı. Aile içi iletişimi güçlendirmek amacıyla İşaret Dili Atölyesi ve Girişimci Çocuklar Atölyesi açıldı. Açılışa AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Nimet Sarıkaya, il protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Vali Yılmaz, yaptığı konuşmada işitme engelli vatandaşların topluma kazandırılmasına yönelik çalışmaların önemine değinerek, dernek faaliyetlerine her zaman destek olacaklarını belirtti. Program, Vali Işın ve katılımcıların atölyeyi gezmesinin ardından sona erdi.
12 Mayıs 2025 Pazartesi - 18:42
Şaphane Devlet Hastanesi’nde diyaliz ünitesi hizmete girdi
Kütahya’nın Şaphane ilçesinde İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde 5 cihaz kapasiteli Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı. Daha önce Gediz ve Simav ilçelerine taşınarak hizmet alan diyaliz hastaları, artık tedavilerini Şaphane’de alabilecek. Bu sayede hem Şaphane hem de Pazarlar ilçelerindeki hastalar için önemli bir sağlık hizmeti yerinde sunulmuş olacak. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kütahya İl Sağlık Müdürü Doçent Dr. Ensar Durmuş, "Şaphane için bir ilk olan bu hizmetin ilçemize ve Kütahya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. İlk etapta 16 hemodiyaliz hastasına hizmet verecek olan diyaliz ünitesinin kapasitesi, ihtiyaç halinde artırılabilecektir. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin imkanlar dahilinde ilimizin her ilçesine dengeli bir şekilde ulaştırılması amacıyla gerekli iyileştirmeler yapılmaya devam edilmektedir" ifadelerini kullandı.
12 Mayıs 2025 Pazartesi - 16:21
Domaniç’te trafik kazası: 5 yaralı
Kütahya’nın Domaniç ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Hasan Hüseyin K. (72) idaresindeki 43 YD 687 plakalı araç ile İnegöl’den Tavşanlı istikametine seyir halinde olan Ramazan G. (65) yönetimindeki 43 YA 979 plakalı araç Emniyet Kavşağında çarpıştı. Kazada her iki araç sürücüsü ile araçlarda yolcu olarak bulunan Harun K. (34), Münevver G. (63) ile Zekiye Z. (69) yaralandı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Sağlık Ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder