Yerel Haberler
Manisa
Manisa Büyükşehir’den afetzede üreticilere destek 29 Nisan 2026 Çarşamba - 17:01:25 Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula, Selendi, Gördes ve Kırkağaç ilçelerinde meydana gelen fırtınada seraları zarar gören 23 üreticiye sera tepe naylonlarını teslim etti. Destekler, üretimin aksamaması adına yüzde 100 hibeli olarak sağlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, her şartta çiftçilerin alın terine güç katmaya devam edeceklerini vurguladı. Manisa genelinde etkili olan olumsuz hava şartları ve fırtına nedeniyle seraları hasar gören çiftçilerin mağduriyetini gidermek amacıyla başlatılan çalışmalar tamamlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan saha incelemelerinin ardından, üretime ara vermek zorunda kalan 23 üreticiye ihtiyaç duydukları sera naylonları ulaştırıldı. "Üretim sürecinin aksamaması temel gayemiz" Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal belediyecilik anlayışıyla üreticinin her şartta yanında olduklarını vurguladı. Başkan Dutlulu, "Doğal afetlerden etkilenen, alın teriyle toprağı işleyen çiftçimizin yanındayız. Son dönemde yaşanan afetler nedeniyle Kula, Selendi, Gördes ve Kırkağaç ilçelerimizde seraları hasar gören 23 üreticimize, sera tepe naylonlarını yüzde 100 hibe desteğiyle teslim ettik. Amacımız, çiftçimizin emeğinin yerde kalmaması ve üretim sürecinin aksamadan devam etmesidir. Alın terine güç katmaya, çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. "Amacımız üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak" Teslimat sürecine ilişkin bilgi veren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Mustafa Eralp, önceliklerinin tarımsal faaliyetlerin kesintiye uğramaması olduğunu belirtti. Eralp, şunları söyledi: "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşanan doğal afetlerin ardından hızla hareket ederek üreticilerimizin yanındaki yerimizi aldık. Başkanımız Besim Dutlulu’nun bu konudaki hassasiyetiyle hızla çalışma başlattık. Zarar gören 23 çiftçimizin seralarını yeniden aktif hale getirebilmeleri için yüzde 100 hibeli sera naylonlarını teslim ettik. Temel gayemiz, hem Manisa hem de ülke ekonomisi için kritik önemdeki üretim sürecinin devamlılığını sağlamaktır." Fırtınada serası hasar alan Selendili üretici Mehmet Kara, "Başvurumuzun ardından ekipler yerinde incelemelerini gerçekleştirdi. Mağduriyet yaşadığımız bu süreçte bizlere destek olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ediyorum" derken, Gördes’te serasında domates üreticiliği yaptığını ifade eden Mehmet Çetin ise sağlanan destek sayesinde üretime kısa sürede yeniden başlayacaklarını ifade ederek, "Belediyemiz sağ olsun başvurumuza hızlı yanıt verdi. En kısa sürede seralarımızı yenileyerek işimizin başına döneceğiz" diye konuştu.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 15:36 Demirci dağlarında 2 bin liralık kuzu göbeği mesaisi Manisa’nın yüksek rakımlı ilçesi Demirci’de, sağanak yağışların ardından yüzünü gösteren güneşle birlikte doğada kuzu göbeği bereketi yaşanıyor. Kilogram fiyatı 2 bin lirayı bulan ve şifasıyla bilinen mantarı toplamak isteyen vatandaşlar dağlara akın ediyor. Demirci ilçesinde bahar yağmurlarının ardından gelen sıcak hava doğayı canlandırdı. İlçenin yüksek kesimlerinde, ormanlık alanlarda ve yaylalarda halk arasında "altınbaşlı" olarak bilinen kuzu göbeği mantarları topraktan yüzünü gösterdi. Ekonomik değeriyle dikkat çeken mantar, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar için hem bir uğraş hem de önemli bir kazanç kapısı oldu. Kuzu göbeği mantarı için Köylüce, Taşokçular ve Armutlu mahallelerinde vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla arazilere çıkıyor. Çalılıkların arası ve ağaç diplerini titizlikle tarayan mahalle sakinleri, buldukları mantarları köküne zarar vermeden bıçakla keserek topluyor. Vatandaşlar, bu yöntemle mantar sporlarının toprakta kalmasını sağlayarak gelecek yıl yeniden yetişmesine imkan tanıyor. Köylüce Mahallesi’nde arkadaşlarıyla birlikte araziye çıkan Ali Bozdağ, Osman Demirtaş ve Adil Poyraz, gün boyu süren arama sonucunda yaklaşık 1 kilo mantar hasat etti. Doğada adım adım kuzu göbeği arayan gençlerden Ali Bozdağ, "Hava güzelleşince kendimizi dağlara attık. Nasip oldu, yaklaşık 1 kilo kadar topladık. Bu mantarı araması ve bulması çok büyük bir heyecan. Bulduğumuz her mantar bizi mutlu ediyor. Şifa niyetine tüketiliyor, lezzeti de bir o kadar güzel" ifadelerini kullandı. Dünya mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen kuzu göbeği mantarı, Demirci ekonomisine de katkı sağlıyor. Özellikle yüksek fiyatı ve az bulunurluğu nedeniyle kıymetli olan mantar, bölge halkı için bahar aylarının en önemli gelir kaynaklarından biri haline gelmiş durumda.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 15:32 Demirci dağlarında 2 bin liralık kuzu göbeği mesaisi Manisa’nın yüksek rakımlı ilçesi Demirci’de, sağanak yağışların ardından yüzünü gösteren güneşle birlikte doğada kuzu göbeği bereketi yaşanıyor. Kilogram fiyatı 2 bin lirayı bulan ve şifasıyla bilinen mantarı toplamak isteyen vatandaşlar dağlara akın ediyor. Demirci ilçesinde bahar yağmurlarının ardından gelen sıcak hava doğayı canlandırdı. İlçenin yüksek kesimlerinde, ormanlık alanlarda ve yaylalarda halk arasında "altınbaşlı" olarak bilinen kuzu göbeği mantarları topraktan yüzünü gösterdi. Ekonomik değeriyle dikkat çeken mantar, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar için hem bir uğraş hem de önemli bir kazanç kapısı oldu. Kuzu göbeği mantarı için Köylüce, Taşokçular ve Armutlu mahallelerinde vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla arazilere çıkıyor. Çalılıkların arası ve ağaç diplerini titizlikle tarayan mahalle sakinleri, buldukları mantarları köküne zarar vermeden bıçakla keserek topluyor. Vatandaşlar, bu yöntemle mantar sporlarının toprakta kalmasını sağlayarak gelecek yıl yeniden yetişmesine imkan tanıyor. Köylüce Mahallesi’nde arkadaşlarıyla birlikte araziye çıkan Ali Bozdağ, Osman Demirtaş ve Adil Poyraz, gün boyu süren arama sonucunda yaklaşık 1 kilo mantar hasat etti. Doğada adım adım kuzu göbeği arayan gençlerden Ali Bozdağ, "Hava güzelleşince kendimizi dağlara attık. Nasip oldu, yaklaşık 1 kilo kadar topladık. Bu mantarı araması ve bulması çok büyük bir heyecan. Bulduğumuz her mantar bizi mutlu ediyor. Şifa niyetine tüketiliyor, lezzeti de bir o kadar güzel" ifadelerini kullandı. Dünya mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen kuzu göbeği mantarı, Demirci ekonomisine de katkı sağlıyor. Özellikle yüksek fiyatı ve az bulunurluğu nedeniyle kıymetli olan mantar, bölge halkı için bahar aylarının en önemli gelir kaynaklarından biri haline gelmiş durumda.
Şehit aileleri ve gazileri buluşturan ziyaret
19 Şubat 2025 Çarşamba - 14:49 Şehit aileleri ve gazileri buluşturan ziyaret Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan, Turgutlu İrtibat Bürosunda düzenlediği toplantıda Turgutlulu şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Başkan Kıyışkan, derneğe daha önce üye olmayan yaklaşık 15 şehit ailesi ve gazi de üyelik başvurusunda bulunarak ailenin bir parçası olmak istediğini belirtti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan, Turgutlu ziyaretinde şehit aileleri ve gazilere yönelik yapılan çalışma ve projeler hakkında bilgilendirmede bulunarak, şehit yakınları ve gazilerin talepleri ve önerileri dinlendi, çözüm noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. Dernek Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan, şehitlerin ve gazilerin hatıralarını yaşatmak adına elinden gelen tüm gayreti ve çabayı göstereceğini belirterek, "Sizlerle böyle kıymetli bir ailenin üyesi olmaktan büyük onur ve mutluluk duymaktayım. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıralarını her zaman yaşatmak için sizinle birlikte var gücümle çalışacağım. Biz çok özel ve kıymetli bir aileyiz. Her daim bir arada, bir bütün olarak bulunmalıyız. Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için, toplumumuzun çimentosu olan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarını milletimize anlatmalıyız," dedi. Başkan Kıyışkan, konuşmasında, dernek üyelerinin ve şehit ailelerinin değerlerinin korunmasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Hepimiz derneğimiz çatısı altında bu maneviyata hizmet etmeliyiz. Unutmayalım ki, bizi en iyi bizler anlarız. Şehit ailesin evladının acısının bir an bile dinmediğini ancak bir şehit ailesi anlar. Bir gazinin protez olan ayağının şişip proteze girmediği günleri yaşadıkları sağlık sorunlarını yine aynı acıyı çeken gaziler anlar," şeklinde konuştu. Başkan Kıyışkan sözlerine şu şekilde devam etti: "Unutmayarak ve unutturmayarak, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için, sevdiklerinden ve canlarından vazgeçen aziz şehitlerimizin olduğunu ve kahraman gazilerimizin olduğunu hatırlatmalı ve üzerimize düşen görevleri en güzel şekilde yerine getirmeliyiz. Bugün gazi olduysak, ülkemize, vatanımıza hizmetten geri durmamalıyız. Şehit ailesi olduysak, aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği vatanımıza hizmet etmeye devam etmeliyiz." Toplantının sonunda Başkan Gazi Yusuf Kıyışkan, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, "Kendimi çok şanslı hissediyorum, sizin gibi onurlu ve güzel bir aileye sahip olduğum için. Allah, birlik ve beraberliğimize zeval vermesin. Allah’ın izniyle hep birlikte vatanımıza ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz, ta ki son nefesimize kadar." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Şehzadeler’den çöp ev temizliği
19 Şubat 2025 Çarşamba - 14:36 Şehzadeler’den çöp ev temizliği Şehzadeler Belediyesi, Ege Mahallesi’nde bulunan çöp evde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Gülşah Durbay, çevre sağlığını korumak adına benzer çalışmaların devam edeceğini söyledi. Şehzadeler İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı doğrultusunda, Şehzadeler Belediyesi ekipleri Ege Mahallesi 1304 Sokak’ta bulunan çöp eve yönelik kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ev, ekiplerin titiz çalışmaları sayesinde kısa sürede temizlenerek, bölge halkının yaşam alanı sağlıklı bir hale getirildi. Çalışma kapsamında, belediye ekipleri çöp ev temizliğinin yanı sıra çevredeki diğer potansiyel kirlilik kaynakları da tespit edilerek, gerekli müdahaleler yapıldı. Belediye yetkilileri, benzer durumlara karşı hassasiyetle hareket ettiklerini belirterek, vatandaşların bu tür olumsuzlukları bildirmeleri halinde gerekli işlemlerin derhal hayata geçirileceğini vurguladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay temizlik çalışmasının önemine dikkat çekerek, "Mahallelerimizin sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamalarını sağlamak bizim en büyük önceliğimizdir. Bu tür temizlik operasyonları, sadece mevcut kirliliğin giderilmesiyle sınırlı kalmayıp, uzun vadeli çevre politikalarımızın da bir parçası olarak değerlendirilmektedir. Yurttaşlarımızın destek ve duyarlılığı, bu çalışmaların başarısında büyük rol oynamaktadır" dedi.
Cider Yolu’nda alt yapı çalışmaları tamamlandı
19 Şubat 2025 Çarşamba - 14:22 Cider Yolu’nda alt yapı çalışmaları tamamlandı Manisa’nın kanayan yarası haline gelen ve 18 yıldır çözülemeyen Cider Yolu sorunu, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kararlı çalışmalarıyla çözüme kavuşuyor. Kent merkezinde Mimar Sinan Bulvarı’na alternatif olacak olan Cider Yolu, Manisa trafiğine can suyu olacak. Şehir trafiğini rahatlatacak projenin alt yapı çalışmaları, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından tamamlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in öncülüğünde hayata geçirilen Cider Yolu projesi, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla ilerliyor. MASKİ, yolda, yağışlı havalarda taşkınların önüne geçmek ve ulaşımın aksamaması için yağmur suyu hattı döşeme çalışması yaptı. Bu sayede, Cider Yolu sadece trafik sorununa değil, aynı zamanda alt yapı sorununa da çözüm olacak. "Alt yapı eksikliklerini tamamlıyoruz" Kanalizasyon Dairesi Başkanı Şahika Orhan, çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, "Fatih Mahallesi Şehit Hasan Kuzu Caddesi sınırlarından geçen Cider Yolu’ndaki alt yapı eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Yaklaşık 450 metrelik yağmur suyu hattı çalışmalarımızı ızgara bağlantıları ile birlikte tamamladık" dedi. "Manisa ulaşımı için çok önemli bir yol" Fatih Mahalle Muhtarı Tansel Satıcı ise Cider Yolu’nun Manisa için önemini vurgulayarak, "CİDER yolumuzun yağmur suyu hattı döşendi. Manisa’mızın ulaşımı için çok önemli bir yol burası. İnşallah en kısa zamanda açılmasını ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasını bekliyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Cider Yolu projesi, Manisa’nın ulaşım sorununa köklü bir çözüm getirerek şehre önemli katkılar sağlayacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, şehir trafiği önemli ölçüde rahatlayacak.
Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
19 Şubat 2025 Çarşamba - 14:12 Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden belediye başkanı AK Parti’ye katıldı Manisa’nın Selendi ilçesinde Yeniden Refah Partisinden belediye başkanı seçilen Murat Daban, partisinden istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Başkan Daban yaptığı açıklamada "Siz kıymetli hemşehrilerimizin kutsal emanetini taşıyıp, Selendimiz’de daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için, yol arkadaşlarımın ortak görüşü ile ülkemiz için hizmet sevdalısı olan hizmet aşkıyla çalışan AK Parti’ye katılmaktan gurur duyuyorum" dedi. Manisa’nın Selendi ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine Yeniden Refah Partisi listesinden girerek oyların yüzde 42.36’sını alan Murat Daban belediye başkanı seçilmişti. Dün Yeniden Refah Partisi’nden istifa ettiğini duyuran Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, bugün itibariyle AK Parti’ye katıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı sonrası Başkan Daban’a AK Parti rozetini taktı. Başkan Daban, AK Parti Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ile Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Ahmet Mücahit Arınç, Tamer Akkal ve İl Başkanı Süleyman Turgut, Selendi İlçe Başkanı Şafak Aydoğuş’un katıldığı grup toplantısı sonrası resmen AK Parti saflarına katılmış oldu. Selendi’ye daha iyi hizmetler yapmak amacıyla görevine odaklanacağını söyleyen AK Parti’li Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, "Bugüne kadar bizlere kucak açan, sevgisini esirgemeyen halkımız için en doğru zeminde, hizmet ve çalışmalarımızı yapma gerekliliği hasıl olmuştur. Siz kıymetli hemşehrilerimizin kutsal emanetini taşıyıp, Selendimiz’de daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için, yol arkadaşlarımın ortak görüşü ile ülkemiz için hizmet sevdalısı olan hizmet aşkıyla çalışan AK Parti’ye katılmaktan gurur duyuyorum. Bundan sonra hizmetlerimiz hızla devam edecek her şey Selendi için olacak. Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Yunusemre’den üreticilere 21 bin fidan desteği
19 Şubat 2025 Çarşamba - 12:44 Yunusemre’den üreticilere 21 bin fidan desteği Yunusemre Belediyesi, 2025 yılında da üreticisine fidan desteğini sürdürdü. Düzenlenen törenle 21 bin fidan üreticilere teslim edildi. Törende konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, "Halkın vergisini yine halka hizmet olarak sunuyoruz." dedi. Yunusemre Belediyesi, kırsal kalkınma alanında yaptığı çalışmalarla üreticilerini desteklemeye devam ediyor. Belediye Tarımsal İşler Müdürlüğü koordinesinde 2025 yılında üreticilere 15 bin zeytin, 2 bin 500 ceviz, 2 bin 500 badem, 700 Adet nar ve 300 adet incir fidanı olmak üzere toplam 21 bin adet fidan dağıttı. Yunusemre Belediyesi Muradiye Şantiyesinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri, birim müdürleri, Tarımsal İşler Müdürlüğü personelleri ve fidan desteği alan üreticiler katıldı. Kırsal mahalleler köy statüsüne kavuşuyor Törende konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, kendisinden önce bu projeyi başlatan belediye yönetimine teşekkür etti. Üretimi teşvik eden projelere önem verdiklerini vurgulayan Başkan Balaban, şu ifadeleri kullandı: "Parti anlayışı olarak tüketen değil, üreten bir Türkiye’den yanayız. Bu doğrultuda köylümüzle ve üreticimizle el ele vererek köylerde yeniden bir çekim merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Muhtarlarımızın en önemli taleplerinden biri, köylerinin kentsel mahalle değil, kırsal mahalle statüsüne kavuşmasıydı. Şu ana kadar 31 köyümüzü kırsal mahalle yaptık ve önümüzdeki süreçte 15-16 köyümüzü daha bu statüye kavuşturacağız. Bizim için bu yerler köydür ve köy olarak da kalmalıdır. Verdiğimiz sözleri yerine getirerek bu bölgeleri üretim merkezleri haline getireceğiz." ‘Halkın vergisini halka hizmet olarak sunuyoruz’ Üreticilerin tarım ve hayvancılığın temel taşı olduğuna dikkat çeken Başkan Balaban, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bugün burada üreticilerimize küçük de olsa bir katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üreticilerimiz sayesinde tarım var, hayvancılık var ve insanlık aç kalmıyor. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yuntdağı ve Yunusemre bizim değil, sizlerin emaneti. Halkın vergisini yine halka hizmet olarak sunuyoruz." Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Semih Balaban ve beraberindeki belediye başkan yardımcıları törene katılan üreticilerine fidanlarını dağıttı. Fidanlarını teslim alan üreticiler de Başkan Balaban ve Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür etti.
Sabah çorbaları Manisa Büyükşehir Belediyesinden
19 Şubat 2025 Çarşamba - 12:34 Sabah çorbaları Manisa Büyükşehir Belediyesinden Manisa Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yönelik başlattığı "Günaydın Çorbası" ikramını, sabah erken saatte işe giden çalışanlar için de genişletti. İlk çorba ikramları, Tevfikiye Mahallesi Şeyh Fenari Cami önü ve eski garaj karşısındaki servis bekleme noktalarında gerçekleştirildi. Kahvaltı yapma imkanı bulamayan vatandaşlar, tavuk suyu çorbasıyla güne güzel bir başlangıç yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışını yansıtan bu hizmet, vatandaşlardan büyük takdir topluyor. Özellikle soğuk kış günlerinde hem öğrencilerin hem de çalışanların içini ısıtan "Günaydın Çorbası" ikramı, şehrin farklı noktalarında sabahları sıcak bir mola imkanı sunuyor. Öğrencilere yönelik çorba ikramı; Manisa Celal Bayar Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi’ndeki iki, Uncubozköy Yerleşkesi’nde bir noktada ve Manisa Lisesi önündeki Gençlik Parkı’nda yapılırken çalışanlar için iki yeni dağıtım noktası nokta eklendi. Böylece toplamda altı noktada, "Günaydın Çorbası" ikramı sunulmuş oldu. "Hemşehrilerimizin içini ısıtıyoruz" Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Volkan Sert, öğrencilere yönelik başlattıkları projenin kapsamını genişlettiklerini belirterek, "Celal Bayar Üniversitesi Kampüsü’nde iki noktada, Uncubozköy Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde ve Manisa Lisesi karşısındaki Gençlik Parkı’nda hafta içi her gün 2 bin kişilik günaydın çorbası ikramı yapıyoruz. Bu hizmetimizin kapsamını genişleterek, işe gitmek için servis bekleyen Manisalıı hemşerilerimizin bu soğuk kış günlerinde içini ısıtabilmek amacıyla iki noktada daha çorba ikramına başladık. Böylece çalışan hemşehrilerimize hem ekonomik açıdan destek olabilmeyi hem de kahvaltı öğünlerini servis bekleme vaktinde atlatabilmelerini hedefliyoruz. Projemizin kapsamının genişletilmesiyle birlikte toplamda 6 noktada 3 bin kişilik çorba ikramında bulunuyoruz" dedi. Vatandaşlar memnun Vatandaşlar, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak çorba ikramından memnun olduklarını ifade etti. Semra Vardar, "Sabahları bazen kahvaltı yapamıyoruz. Burada çorba verilmesi güzel bir uygulama" derken, Ahmet Yılmaz ise "Eşim de ben de çalışıyoruz, sabahları kahvaltı yapmak zor oluyor. Çorba ikramı çok güzel düşünülmüş" şeklinde konuştu. Öğrenci Abdullah Talha Yıldırım da çorbanın lezzetinden memnun olduğunu belirterek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e bu uygulamayı hayata geçirdiği için teşekkür etti. Çorba ikramını yapan belediye aşçısı Şahin Ölmez ise haftanın beş günü, 06.00 - 07.30 saatleri arasında vatandaşlara sıcak çorba ikram ettiklerini ifade etti.
Manisa’da susuz köy kalmayacak
19 Şubat 2025 Çarşamba - 11:30 Manisa’da susuz köy kalmayacak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in, il genelinde susuz köy kalmaması için başlattığı sondaj hamlesi kapsamında, kırsal mahallelerde 123 adet yeni sondaj kuyusu açıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, "Güzel kentimizde halen suyu olmayan köylerimiz, hayatlarını taşıma su ile idare eden yurttaşlarımız var. Gerek sondajlarla gerekse de doğal kaynak sularını taşıyarak köylerimize su götürüyoruz. Şu ana kadar 123 köyümüzde sondaj açma çalışmalarımızı tamamladık. 62 sondajımızın bağlantısını da yaptık. Suyu olmayan 147 köyümüze su ulaştıracağımızı her zaman vurgulamıştım. Sözümüz söz; tek bir köyümüz bile susuz kalmayacak" dedi. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı yaşayan ya da taşıma suyla su ihtiyacını karşılayan köylerin sorunlarını çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından, 1 Nisan 2024’ten itibaren sadece köyler için 123 adet yeni sondaj kuyusu açıldı. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle ilçe merkezlerinde azalan su kaynaklarını güçlendirmek için de 46 adet sondaj açma çalışması gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in suyu olmayan 147 köye su ulaştırmak için verdiği söz kısa sürede tamamlanma noktasına geldi. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile de mücadele ediliyor Başkan Zeyrek, içme suyu sondajlarını sadece köylere değil, ilçe merkezlerine de açtıklarını ifade ederek, "Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile birlikte su kaynaklarında ciddi azalmalar yaşanıyor. Geçtiğimiz yaz buna şahit olduk. Bizim gibi içme suyu barajı olmayan illerde sadece yer altı su kaynakları ile içme suyu temin etmek belirli zorlukları da beraberinde getiriyor. Ancak, bu durum bizim durdurmuyor. İlçe merkezlerinde su sıkıntısı yaşanmaması için de çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şu ana kadar su ihtiyacı olduğu tespit ettiğimiz ilçe merkezlerimizi için 46 adet sondaj kuyusu açtık. Yurttaşlarımız için ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Zeyrek, içme suyuyla tarımsal sulama yapanları uyardı Başkan Zeyrek, içme suyuyla yapılan tarımsal sulamanın su kaynaklarını tehdit ettiğini belirterek, "Bundan 15-20 yıl önce kazma vurduğumuzda su çıkardı, ama şimdi 250 metrelerden su çıkıyor. Suyumuza sahip çıkmazsak, bugünü kurtarırız ama yarınlara maalesef bırakacak suyumuz kalmaz. Bunu görmezden gelemeyiz. Yurttaşlarımdan istediğim şey şu; içme suyunu tarımsal sulamada kullanmayalım. Vahşi sulamadan vazgeçelim. Su kaynaklarımızı hep birlikte koruyalım" ifadelerini kullandı.