Yerel Haberler
Mersin
05 Mayıs 2026 Salı - 14:12 Mersin’de ölen 2 kardeşin cenazesi gözyaşları arasında defnedildi Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikâyetleriyle kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybeden iki kardeşin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Olay, dün gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile olduğu öğrenilen anne ile babanın tedavisinin ise sürdüğü durumlarının iyiye gittiği bildirildi. Mersin Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemleri tamamlanan 2 kardeşin naaşı ise bugün Bozyazı ilçesine getirildi. İlçeye bağlı Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na götürülen 2 kardeş için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında 2 kardeşin naaşı gözyaşları arasında dualarla toprağa yan yana verildi. Cenaze törenine Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, ilçe protokolü, ailenin akrabaları, ilçe sakinleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Hastanede tedavileri süren anne ve baba ise törene katılamadı. Otopsi sonucunun henüz çıkmadığı, çocukların ölümüne neden olan durumun belirlenmesi için soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Fikir Otobüsü Akdeniz Bölgesine açılıyor
28 Eylül 2025 Pazar - 12:44 Fikir Otobüsü Akdeniz Bölgesine açılıyor Gençlere girişimcilik bilincini erken yaşlarda kazandırmayı hedefleyen ve lise öğrencilerinin yenilikçi iş fikirleri geliştirmesine imkan tanıyan Fikir Otobüsü Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması, önümüzdeki sezondan itibaren Akdeniz Bölgesi’ne açılıyor. Mersin’de 2015 yılında başlayan ve geçen yıl tüm ilçeleri kapsayan yarışma, 2025-2026 sezonunda Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye olmak üzere 8 ili içine alacak. TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Üniversitesi desteğiyle düzenlenen yarışmanın 2025-2026 Tanıtım Toplantısı ve 2024-2025 Ödül Töreni Mersin’de gerçekleştirildi. Lansmana, MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Kemal Burçin Köksal, HABİTAT Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu, Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Ege, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Burğut, Mersin Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan ve proje sahibi öğrenciler katıldı. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan Nantec takımı birinci olurken, Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kurduğu Can Suyu takımı ikinci, 75. Yıl Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan Sustainband takımı ise üçüncü oldu. MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan, ’Fikir Otobüsü’nün Mersin sınırlarını aşarak bölgesel bir proje haline geldiğini vurgulayarak, "Gençlerin hayallerini girişimciliğe dönüştürmeyi öğrenmesi bizim için gurur kaynağı" dedi. TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kemal Burçin Köksal ise hedeflerinin girişimciliği yalnızca bölgesel değil, tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu belirterek, "Geleceğin ekonomisini gençlerin fikirleri şekillendirecek" ifadelerini kullandı.
Üretici Kadın Stantları, hayaller gerçeğe dönüştürüyor
28 Eylül 2025 Pazar - 10:57 Üretici Kadın Stantları, hayaller gerçeğe dönüştürüyor Mersin Büyükşehir Belediyesinin üretici kadın stantları, kadınların üretimlerini geniş kitlelere ulaştırmasına ve kendi markalarını oluşturmasına destek olmaya devam ediyor. Rattan dokuma ile 3 yıl önce tanışan 38 yaşındaki Sedef Türkay da bu destekten faydalanan üretici kadınlardan biri oldu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, özel sektörde çalışırken çocuklarına vakit ayıramadığı için iş hayatını bırakan 2 çocuk annesi Türkay, evde üretim arayışına girdiği dönemde rattan dokuma ile tanıştı. İnternetten izlediği videolarla bu işi öğrenen Türkay, ilk zamanlarda ürünlerini satmakta zorlandı. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesinin açtığı üretici kadın stantları sayesinde satışlarını artırdı, müşteri kitlesini genişletti ve tanınırlığını artırdı. "Satışlarım arttı, pes etmedim" Sepet, avize, saat ve dekoratif ürünler tasarlayan Türkay, sipariş üzerine üretim yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca workshoplar ve eğitimler düzenleyerek deneyimlerini diğer kadınlarla paylaşıyor. Belediyenin stantlarının kendisi için dönüm noktası olduğunu vurgulayan Türkay, "Üretici kadın stantları ile tanışmasaydım işi bırakabilirdim. Çünkü üretiyorsunuz ama satamazsanız bir yerden sonra pes ediyorsunuz. Şimdi tamamen sipariş odaklı çalışıyorum. Satışlarım arttı ve çevrem genişledi" dedi. "Hayalim kendi atölyemi açmak" Kendi atölyesini kurmayı hedeflediğini dile getiren Türkay, "Şehir dışından rattandan eğitim almak için gelenler oluyor. Bu beni gururlandırıyor. En büyük hayalim bir yıl içinde kendi atölyeme kavuşmak" diye konuştu. Türkay, üreten ama ürünlerini satmakta zorlanan kadınlara da seslenerek, "Kesinlikle pes etmesinler. Büyükşehir Belediyesinin üretici kadın stantları onlar için büyük bir fırsat. Ben başardıysam herkes başarabilir. Vahap Başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.