Yerel Haberler
Mersin
Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu 06 Mayıs 2026 Çarşamba - 18:15:16 Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede 2 çocuğu ölen kendilerinin tedavisi ise bugün tamamlanan hamile anne ile polis memuru eşi taburcu edildi. Çiftin taburcu olur olmaz, çocuklarının kabirlerine gittiği öğrenildi. Olay, önceki gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile anne ile babanın tedavisi tamamlandı, bugün taburcu edildi. Taburcu olan çiftin Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na defnedilen çocuklarının kabrine gittiği öğrenildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ailenin yattığı odada insan sağlığını tehlikeye sokacak kadar G.V5P fosfor sinir gazı tespit edilmişti. Sinir gazı olarak tabir edilen zehrin ailenin yattığı oda içerisine ahşaptan yapılan yaklaşık 4-5 metrekarelik tahıl ambarı tarzı yerden kaynaklandığı belirlenmişti.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:16 Seçer: "Yerel yönetimlerde insan kaynağı ve mali disiplin belirleyici" Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TBB tarafından ilk kez düzenlenen ’Yönetici Geliştirme Programı’nın Tanışma Buluşması’na katıldı. Programda belediyelerde görev yapan şef, müdür ve üst düzey yöneticiler yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Seçer, TBB’nin 2024 sonrası yeni bir bakış açısı kazandığını belirterek, belediyelerde adaletli, kapsayıcı ve çağın gereklerine uygun bir yönetim anlayışını benimsediklerini söyledi. TBB’nin tüm belediyelere eşit yaklaşım sergilediğini vurgulayan Seçer, "Hangi partiden, hangi bölgeden olursa olsun millete hizmet eden tüm belediye çalışanları bizim için değerlidir" dedi. Belediye yönetiminde mali disiplin ve nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çeken Seçer, belediye başkanlığının zor ve riskli bir görev olduğunu ifade etti. Son yıllarda yaşanan pandemi, doğal afetler ve 6 Şubat depremlerinde belediyelerin kritik rol oynadığını dile getiren Seçer, yerel yönetimlerin krizlere müdahale kapasitesinin yüksek olduğunu kaydetti. TBB çatısı altında yapılacak çalışmaların Türkiye’nin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağını söyleyen Seçer, yerelde sağlanacak barış ve refahın ülke geneline yayılabileceğini belirtti. Program sonunda katılımcılara başarılar dileyen Seçer, eğitim ve iş birliği süreçlerinin devam edeceğini ifade etti.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:06 Mersin’in lojistik gücü Avrupa’ya tanıtılıyor Mersin Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde, Eurochambres ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğiyle yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu II (TEBD II) projesi kapsamında düzenlenen çalışma ziyareti başladı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen program, 5-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen oda ve borsa yöneticileri Mersin’de bir araya geldi. Dört gün sürecek programda, kentin uluslararası lojistik kapasitesi tanıtılarak yeşil ekonomi ve dijital dönüşüm alanlarında iş birliği fırsatları ele alınıyor. Programın açılış toplantısı Mersin Deniz Ticaret Odası’nda yapıldı. Toplantıya Eurochambres ve TOBB temsilcilerinin yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri ile oda yöneticileri katıldı. Açılışta konuşan MDTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedii Canatan ve Genel Sekreter Fuat Gedik, Mersin’in Doğu Akdeniz’deki stratejik konumuna dikkat çekerek, kentin Avrupa ile Orta Doğu ve Orta Asya arasında önemli bir ticaret köprüsü olduğunu vurguladı. Programın, Mersin’in liman, lojistik ve turizm potansiyelinin tanıtılması açısından önemli bir fırsat sunduğu ifade edildi. Toplantıda TEBD II Proje Direktörü Pınar Erdil, TOBB AB Dairesi Uzmanı Tuğçe Duru Kaya ve AB Türkiye Delegasyonu Program Müdürü Özgür Öcal da değerlendirmelerde bulunarak, proje kapsamında Türkiye ile Avrupa iş dünyası arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Etkinlik kapsamında düzenlenen oturumlarda, Mersin’in ticari kapasitesi ve enerji verimliliği projeleri katılımcılara aktarıldı. Programın devamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde ’Enerji Verimliliği ve Yeşil Lojistik’ konulu konferans düzenlendi. Konferansta ticaretin enerji maliyetleri ve yeşil lojistikteki güncel gelişmeler ele alındı. Program çerçevesinde Mersin Uluslararası Limanı, Mersin Serbest Bölgesi ve çeşitli lojistik tesislerde incelemeler yapılacak. Ayrıca denizcilik eğitimi alanında faaliyet gösteren kurumlar ziyaret edilerek kentin eğitim altyapısı yerinde incelenecek. Programın son bölümünde ise Silifke ve Taşucu bölgelerinde sürdürülebilir turizm ve gastronomi alanındaki çalışmalar tanıtılacak.
Bitmeyen aşk: 4 çocuklu 9 torunlu çift, 40 yıl sonra düğün yaptı
22 Eylül 2025 Pazartesi - 14:19 Bitmeyen aşk: 4 çocuklu 9 torunlu çift, 40 yıl sonra düğün yaptı Mersin Bozyazı’da 40 yıl önce kaçarak evlenen 4 çocuklu, 9 torunlu çift, dillere destan bir düğün yaparak ’gelinlik’ ve ’damatlık’ giyme hayallerini gerçekleştirdi. Tüm örf ve adetler yerine getirilirken kına gecesi ve düğün düzenlendi, davullar çalındı, yemekler yendi, oyunlar oynandı. İlçeye bağlı Denizciler Mahallesi Çokoluk Yaylası’ndan 65 yaşındaki Orhan Takmet ile 57 yaşındaki Halide Takmet, 40 yıl önce kaçarak evlendi. 40 yıldır mutlu mesut yaşayan çiftin 4 çocukları ile 9 torunları oldu. Eşinin gelinlik giyme hayalini bilen Orhan Takmet, Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk ve arkadaşlarının koordinesiyle muhteşem bir düğün hazırladı. 4 çocuk annesi Halide Takmet düğün öncesinde bindallı giyerek kına gecesi yaptı. Kına gecesinde çift ilk danslarını etti, ardından da davetlilerle oyunlar oynadı. Kına gecesinin sabahında düğün için gelinliğini giyen 4 çocuk annesinin kırmızı kuşağı ağabeyi tarafından bağlandı. Daha sonra çift ve devletliler davul zurna eşliğinde oyunlar oynadı. Tüm aile fertlerinin katıldığı düğün pasta kesilmesinin ardından gelin çiçek fırlatılmasıyla tamamlandı. "25 yaşında gibi hissediyorum" Yemeklerin yendiği, davetlilerin neşeli anlar geçirdiği düğünün ardından mutluklarını paylaşan çiftten Halide Takmet, "40 senelik hayalimdi, gerçek oldu. Kına ve düğün yaptık, çok güzel oldu. 3 oğlum, 1 kızım, 9 torunum var. 57 yaşındayım 25 yaşında gibi hissediyorum, gayet mutluyum" dedi. "Bir gelinlik, damatlık giyme hayalimiz vardı" 1986 yılında eşini kaçırarak evlendiğini anlatan Orhan Takmet ise, "O zaman maddi durumumuz yoktu. Her zaman bir gelinlik bir damatlık giyme hayalimiz vardı, yapamadık muhtarımız ve arkadaşların vesilesiyle şimdi nasip oldu. Hayallerimizi gerçekleştirdik. Hanım ’bir gelinlik giyemedim’ derdi. İçinde bir heves vardı. Ben hanıma ’ben sana gelinlik giydiririm ama düğün yaparsak’ dedim. Hanım da ’yapalım’ dedi bir olduk yaptık. Benden evvel hanımım çok memnun oldu. Çünkü her kadının içinde bir gelinlik giyme hayali vardır. Gençlere de tavsiyemiz düğünden kaçmasınlar, bu mutluluğu tatsınlar" ifadelerini kullandı. Çiftin 40 yıldır hayallerini kurduğu düğünlerini gerçekleştirdiklerini aktaran Dereköy Mahallesi Muhtarı Gürel Bolluk da, tüm örf ve adetlerin yerine getirildiğini, gelinlik giymeyen gençlerin yanı sıra yaşlıların da bu mutlu günü yaşaması önerisinde bulundu.
Mersin’de Anadolu Yelken Ligi finali heyecan dolu yarışlarla tamamlandı
22 Eylül 2025 Pazartesi - 14:11 Mersin’de Anadolu Yelken Ligi finali heyecan dolu yarışlarla tamamlandı Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2025 Anadolu Yelken Ligi’nin son ayağı, Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla tamamlandı. Sporcular Akdeniz’in masmavi sularında kıyasıya yarıştı. Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen ‘2025 TYF Anadolu Yelken Ligi’nin son ayağı, Mersin Rota Yelken Kulübü ev sahipliğinde Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla tamamlandı. Rüzgara ve dalgalara karşı yelkenlerini açan sporcular, Akdeniz’in masmavi sularında yarışarak ödüllerini aldılar. Babil Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen Anadolu Yelken Ligi’nin 4. ve son ayağı 18-21 Eylül tarihleri arasında, 9 kulüpten 57 sporcunun katılımıyla sona erdi. Kıyasıya yarışan sporcular, ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldı. 4 kategoride gerçekleşen yarışın Optimist Genel Kategorisinde birinci Şefik Azad Atay, ikinci Beliz Abak, üçüncü Sural Sur, dördüncü İpek Demir ve beşinci Atahan Şahin oldu. Optimist Kızlar Kategorisinde birinci Beliz Abak, ikinci İpek Demir ve üçüncü Bade Janset Ölçen oldu. Optimist Junior Genel Kategorisinde birinci Altay Coşkun, ikinci Ali Uras Köknar, üçüncü Kuzey Metehan Özer, dördüncü Osman Yiğit Gülmez ve beşinci Defne Hira Balta oldu. Optimist Junior Kızlar Kategorisinde ise birinci Defne Hira Balta, ikinci Kumsal Aynaz ve üçüncü Vera Özkan oldu. "Mersin spor ve deniz kenti" Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, "Yıl içerisinde birçok ulusal ve uluslararası organizasyon gerçekleştiriyoruz. Su sporları dalında da birçok organizasyonu artık yapmaya başladık. Babil Su Sporları Merkezi’ni kurduk ki daha fazla su sporları içerisinde olalım. Çünkü Mersin bir spor kenti ama aynı zamanda Mersin bir deniz kenti. Çok uzun bir sahilimiz var ve bu sahili daha etkili bir şekilde kullanarak sportif faaliyetleri arttırma gerektiği kanaatindeyiz" dedi. Bu kapsamda yapılan turnuvada dereceye giren bütün sporcuları tebrik eden Gökayaz, katkı sağlayan herkese teşekkür ederek gelecek yıl yeniden görüşme temennisinde bulundu. "Mersin unutmayacağım bir kent olacak" Kars’tan başladıkları turnuvanın finalini Mersin’de yaptıkları için çok mutlu olduklarını kaydeden Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Özkaleli, "Bozkırdan buraya gelince böyle bir mutlu oldum, cennet gibi bir yere gelmişiz" diyerek, güzel bir organizasyona katkı sunan her paydaşa teşekkür etti. Özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesinin su sporlarına verdiği değere dikkat çeken Özkaleli, güzel bir yarışın organize edildiğini belirtti. 4 farklı noktada yapılan yarışların son ayağında en iyilerin ödüllendirildiğini belirten Özkaleli, "Mersin unutmayacağım bir kent olacak. Yaklaşık 6 gündür buradayım. Herkesin o kadar çok sıcaklığını, desteğini hissettim ki ayrılmak çok zor olacak benim için" diyerek, emek verenlere teşekkür etti. Yarışmacılar, Akdeniz’in masmavi sularında yarışmanın keyfini çıkardı Optimist Kızlar Kategorisinde 3. olan Bade Janset Ölçen, "Yarış çok iyi geçti, ödül aldım. Çok mutluyum. Buranın rüzgarı da dalgası da çok güzel" dedi. Çok eğlendiğini söyleyen yarışmacı Zümra Topsakal, "Yarışmaya katıldığım için kendimi mutlu hissediyorum. Mersin’in denizi, Samsun’un denizi gibi. Kendimi Samsun’da gibi hissettim" diye konuştu.
Çakır: "Riskli sektörler de sigortalanmalı"
22 Eylül 2025 Pazartesi - 13:47 Çakır: "Riskli sektörler de sigortalanmalı" Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, sigorta sektörünün üretimden tüketime toplumun her kesimini yakından ilgilendirdiğini belirterek, sigortalı sayısının artırılması için tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. MTSO 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi ile Mersin Sigorta Acenteleri Derneği (MESAD) ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) işbirliğinde ’5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu’nda Acentelik Alanında Yapılan Değişiklikler’ başlıklı konferans düzenlendi. "Sigorta kimsenin inisiyatifine bırakılmamalı" MTSO Başkanı Çakır, sigortacılığın üretimden sağlığa, doğal afetlerden trafiğe hayatın her alanında ihtiyaç duyulan bir sektör olduğunu belirterek, felaketlerden sonra hatırlanan bir hizmet olmak yerine, her konuda öncelikli başvurulan bir sektör haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Anadolu’nun doğal afetler açısından özel bir coğrafya olduğuna dikkat çeken Çakır, yalnızca afetler için değil, üretim tesislerinin, fabrikaların ve araçların da sigortalanmasının iş dünyasıyla ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyledi. Sigortalılık oranlarının artırılması gerektiğini belirten Çakır, bu konunun trafik sigortasında olduğu gibi tüm branşlarda zorunlu hale getirilmesi, kimsenin inisiyatifine bırakılmamasının önemini vurguladı. "Sigorta ücretlerinde standart oluşturulmalı" Sigorta bilincinin artırılmasının yanı sıra fiyatların da makul seviyelere çekilmesi gerektiğini dile getiren Çakır, düşük faizli destek mekanizmalarıyla sektörün büyümesinin sağlanabileceğini söyledi. Bir fiyat istikrarı sağlanması durumunda hem maliyetlerin düşeceğini hem de sektörün daha profesyonel bir yapıya kavuşacağını belirtti. Çakır, halkın tamamının sigortalı olması gerektiği gibi sigorta firmalarının da tüm sektörleri kapsamakla yükümlü olduğuna da değindi. Bazı sektörlerin riskli gösterilerek sigortalanmamasını eleştiren Çakır, "Riskli görülen sektörler, gerekli önlemleri alarak sigorta firmalarının şartlarını yerine getirmeli; sigorta şirketleri de ayrım yapmadan tüm sektörleri sigortalamalıdır" dedi.
Tarsus’ta yeni park açıldı
22 Eylül 2025 Pazartesi - 13:12 Tarsus’ta yeni park açıldı Tarsus Belediyesi, Anıt Mahallesi’ne kazandırdığı Aznakay Parkını hizmete açtı, Başkan Boltaç, parkın korunmasının önemine vurgu yaptı. Tarsus Belediyesi tarafından yenilenerek Anıt Mahallesi’ne kazandırılan Aznakay Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tarsus’un dört bir yanında hayata geçirilen yatırımlarla birlikte, Anıt Mahallesi de yepyeni bir yaşam alanına kavuştu. "Açmak değil, korumaktır mesele" Başkan Ali Boltaç, parkların yalnızca açılışlarla değil, korunarak anlam kazanacağını vurgulayarak, "Bu eseri Anıt Mahallemize kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. Ama mesele burayı açmak değil, korumaktır. Burada en büyük görev değerli hemşehrilerimize, özellikle çocuklarımıza düşüyor. Çünkü bu park, çocuklarımıza, emeklilerimize, yaş almışlarımıza emanettir. Güzel kullanalım, birlikte sahip çıkalım" ifadelerinde bulundu. "Kenti geleceğe taşıyacağız" Belediyenin ekonomik gelişimine de değinen Başkan Boltaç, göreve geldikleri dönemi hatırlatarak, "İki bin 500 TL gibi adeta bir yemek parası kasayla devraldığımız belediyeyi bugün güçlü bir belediye haline getirdik. Bu gücü el ele, omuz omuza sizlerle yaptık. Biz bir takımız, güçlü bir takımız. ‘Tarsus’ta gelecek var’ misyonuyla bu kenti geleceğe taşıyacağız" dedi. "Bu memlekette doğdum, bu memlekette öleceğim" Tarsus’a olan bağlılığını dile getiren Başkan Boltaç, "Ben bu memlekette doğdum, bu memlekette doydum, bu memlekette öleceğim. Biz, köklü bağlarla bağlı olduğumuz bu şehre hizmet etmeyi şiar edinmişiz. Makamları gönüllere açılan bir taht kapısı olarak görüyoruz. Bizim için esas olan milletimizin emaneti olan bu hizmetleri yine millete aktarmaktır" diye konuştu. Açılış töreninde Başkan Boltaç, adeta bir açık oturum gerçekleştirerek vatandaşlardan gelen talep, öneri ve görüşleri tek tek dinledi.
Mersin’de Avrupa Hareketlilik Haftası renkli etkinliklerle devam ediyor
22 Eylül 2025 Pazartesi - 11:41 Mersin’de Avrupa Hareketlilik Haftası renkli etkinliklerle devam ediyor Mersin Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında su sporları, bisiklet ve özel bireylere yönelik etkinliklerle kenti hareketlendirdi; öğrenciler de ‘evden okula güvenle pedalla’ etkinliğiyle bisiklet kullanmaya teşvik edildi. Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasında özel bireyler, su sporu tutkunları ve bisikletlilere özel sürprizlerle dolu etkinliklere imza attı. Sup ve kanodan bisikletli etkinliklere uzanan program, Mersinlilere spor, eğlence ve unutulmaz deneyimler sundu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, hafta kapsamında kentlilere spor ve eğlenceyi bir arada sundu. Babil Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen sup ve kano etkinliği, katılımcılara hem heyecan hem de keyif dolu anlar yaşattı. Denizin üstünde kürek çeken sporseverler, Mersin’in eşsiz manzarasında hareketin tadını çıkardı. Özel çocuklar için unutulmaz deneyim Su sporlarının yapıldığı bir diğer nokta ise Fenerbahçe Meydanı sahili oldu. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlı öncülüğünde, özel çocuklar ilk kez sup ve kano deneyimi yaşamanın heyecanını tattı. Bazıları için bu deneyim bir ilk olsa da kısa sürede suyun üzerinde denge kurmayı başaran çocukların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Veliler de çocuklarının yaşadığı bu eşsiz anlara tanıklık ederek duygusal anlar yaşadı. Bisikletlilere özel sürprizler Hareketlilik Haftasının coşkusu sahilde yer alan etkinlik merkezinde de sürdü. ‘Bisikletinle gel, sürprizi kap’ sloganıyla düzenlenen etkinlik, sabah sporu ile başladı. Ardından yapılan kahvaltı, katılımcılara keyifli bir mola sundu. Etkinliğe Amatör Bisikletli Kadınlar Ritim Grubu da gösterileriyle renk kattı. Günün sonunda katılımcılara, üzerinde Avrupa Hareketlilik Haftası logosu bulunan matara, tişört ve şapka gibi hediyeler bez çantalar içinde dağıtıldı. Öğrenciler evden okula güvenle pedalladı Hareketlilik Haftası kapsamında ayrıca, sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve çevre dostu ulaşım konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet sürüş etkinliği düzenledi. ‘Evden okula güvenle pedalla’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte Viranşehir sahilinde bir araya gelen öğrenciler, bisikletleriyle 75. Yıl İlköğretim Okulu’na pedalladı. Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca kentin farklı noktalarında düzenlenen etkinlikler, Mersinlilerin sporu, sağlıklı yaşamı ve eğlenceyi aynı çatı altında deneyimlemesine imkan tanıdı. Büyükşehir Belediyesi, her yaştan vatandaşı kapsayan etkinliklerle Mersin’de hareketin gücünü bir kez daha ortaya koydu. "Çocuklarımızın denizde neler yapabileceğini gösterdik" Fenerbahçe Meydanı sahilinde yapılan etkinlikte konuşan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atilla, ‘herkes için hareket et, her yerde hareket et’ kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Atilla, "Özel çocuklarımız için Mersin’de her yeri ulaşılabilir ve erişilebilir kılmaya çalışıyoruz. Bugün özel çocuklarımızın denizde de neler yapabileceğini ve Mersin’in herkese hareket anlamında ulaşılabilir olduğunu gösterdik. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Onların denize girip orada bir şeyleri başarabildiklerini ve mutlu olduklarını görmek çok önemli" dedi. "Özel çocukları spora teşvik etmek önemli" Akdeniz Doğa ve Su Sporları Kulübü Başkanı Fuat Aracı, etkinliğin kendileri ve çocuklar için çok keyifli geçtiğini söyleyerek, "Özel çocuklarla olmak, onları spora teşvik etmek bizim için çok önemliydi. Deneyimli arkadaşlarımızla beraber çocuklarımızı suyla buluşturduk. Biz ‘spor için harekete geç’ mottosuyla ilerliyoruz. O yüzden bizim için önemli bir hafta. Biz elimizden geldiğince etkinlik yapmaya, insanları sporla buluşturmaya çalıştık. Bu anlamda da Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz" diye konuştu.
Akdeniz Belediyesi 4 mahalleden 20 kamyon atık topladı
22 Eylül 2025 Pazartesi - 11:09 Akdeniz Belediyesi 4 mahalleden 20 kamyon atık topladı Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kent genelinde çevre ve görüntü kirliliğine karşı başlattığı temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hafta sonunda da mesai yapan ekipler, 4 mahallede gerçekleştirdikleri kapsamlı çalışmada 20 kamyon dolusu atık topladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla; Çay, Şevket Sümer, Karaduvar ve Müfide İlhan mahallelerinde hummalı bir temizlik faaliyeti yürütüldü. Boş arsa ve sokak aralarına gelişigüzel bırakılan mobilya, tekstil ürünleri ve inşaat molozları, iş makineleri ve personelin yoğun çabasıyla kaldırılarak bertaraf edildi. Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, çevre temizliğinin yalnızca belediyenin değil tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Şener, "Temiz ve yaşanabilir bir kent hepimizin hakkı. Ekiplerimiz mahallelerimizde yoğun bir şekilde çalışıyor. Ancak çevremizi korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir Akdeniz bırakmak için vatandaşlarımızın da duyarlı olması büyük önem taşıyor" dedi. Belediye yetkilileri, çevre temizliği ve halk sağlığı için yürütülen çalışmaların kesintisiz devam edeceğini vurgularken, vatandaşlara da atıklarını gelişigüzel bırakmamaları çağrısında bulundu.
39. Mersin Briç Festivali’ne 350’den fazla sporcu katıldı
22 Eylül 2025 Pazartesi - 10:14 39. Mersin Briç Festivali’ne 350’den fazla sporcu katıldı Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Briç Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenen 39. Uluslararası Mersin Briç Festivali, yurt içi ve yurt dışından 350’yi aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleşti, dereceye girenlere toplam 252 bin TL ödül verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Mersin Briç Festivali, bu yıl da renkli anlara sahne oldu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Briç Spor Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen festival, 39. kez briç tutkunlarını bir araya getirdi. Kültür merkezinde yapılan organizasyona bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların yanı sıra Bulgaristan, Budapeşte ve Almanya’dan gelen briç ustaları da katılım sağladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Muğla, Tekirdağ, Burdur, Diyarbakır, Samsun, Niğde, Nevşehir, Amasya, Antakya, Gaziantep, Kayseri ve Aksaray’dan gelen briççilerle birlikte 350’yi aşkın sporcu, festivalde 5 ayrı yarışmada kıyasıya mücadele etti. Festivalin son gününde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular toplam 252 bin TL ile ödüllendirildi. Açık ikili kategorisinde birinciliği elde eden takıma 40 bin TL, ikinciliğe 30 bin TL, üçüncülüğe 20 bin TL, dördüncülüğe 10 bin TL ve beşinciliğe 8 bin TL verildi. Mix, kadın, senyör ve genç kategorilerinde kazananlara ise 8’er bin TL ödül takdim edildi. B1 kategorisinde 6 bin TL dağıtılırken, Swiss takım mücadelesinde yine ilk üç dereceye 40, 30 ve 20 bin TL ödül verildi. Swiss’in B1 kategorisinde 10 bin, C1 kategorisinde ise 6 bin TL ödül sahiplerini buldu. "Festivalimiz, kalitesi ve disipliniyle yıldan yıl daha iyi noktalara gidiyor" Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, ödül töreninde yaptığı konuşmada briç severleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Gökayaz, "Bu sene 39.’sunu düzenlediğimiz Uluslararası Briç Festivali’nin kalitesiyle ve disipliniyle yıldan yıla iyi bir yere geldiğini görüyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki zamanlarda da aynı kaliteyle, aynı disiplinde bu çalışmaları devam ettireceğiz. Bu festivalde başarılı olan sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi. Türkiye Briç Federasyonu yönetiminde yer alan Tuğba Akarcalıoğlu, Mersin’in briç konusunda en istikrarlı şehir olduğunu söyleyerek, "Fevkalade güzel ağırlandık. Benim için başarıda ana kriter istikrardır. Mersin’de 39.’sunu yapıyoruz. Bunun bütün bölgelerimize ve kulüplerimize örnek teşkil etmesini diliyorum. Farklı şehirlerde briç sporuna destek olan belediyelerimiz var ama bunu en kapsamlı ve düzenli olarak yıllardır hiç aralıksız yapan tek belediyemiz Mersin Büyükşehir Belediyemiz" diye konuştu.