Yerel Haberler
Mersin
Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu 06 Mayıs 2026 Çarşamba - 18:15:16 Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede 2 çocuğu ölen kendilerinin tedavisi ise bugün tamamlanan hamile anne ile polis memuru eşi taburcu edildi. Çiftin taburcu olur olmaz, çocuklarının kabirlerine gittiği öğrenildi. Olay, önceki gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile anne ile babanın tedavisi tamamlandı, bugün taburcu edildi. Taburcu olan çiftin Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na defnedilen çocuklarının kabrine gittiği öğrenildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ailenin yattığı odada insan sağlığını tehlikeye sokacak kadar G.V5P fosfor sinir gazı tespit edilmişti. Sinir gazı olarak tabir edilen zehrin ailenin yattığı oda içerisine ahşaptan yapılan yaklaşık 4-5 metrekarelik tahıl ambarı tarzı yerden kaynaklandığı belirlenmişti.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:16 Seçer: "Yerel yönetimlerde insan kaynağı ve mali disiplin belirleyici" Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TBB tarafından ilk kez düzenlenen ’Yönetici Geliştirme Programı’nın Tanışma Buluşması’na katıldı. Programda belediyelerde görev yapan şef, müdür ve üst düzey yöneticiler yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Seçer, TBB’nin 2024 sonrası yeni bir bakış açısı kazandığını belirterek, belediyelerde adaletli, kapsayıcı ve çağın gereklerine uygun bir yönetim anlayışını benimsediklerini söyledi. TBB’nin tüm belediyelere eşit yaklaşım sergilediğini vurgulayan Seçer, "Hangi partiden, hangi bölgeden olursa olsun millete hizmet eden tüm belediye çalışanları bizim için değerlidir" dedi. Belediye yönetiminde mali disiplin ve nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çeken Seçer, belediye başkanlığının zor ve riskli bir görev olduğunu ifade etti. Son yıllarda yaşanan pandemi, doğal afetler ve 6 Şubat depremlerinde belediyelerin kritik rol oynadığını dile getiren Seçer, yerel yönetimlerin krizlere müdahale kapasitesinin yüksek olduğunu kaydetti. TBB çatısı altında yapılacak çalışmaların Türkiye’nin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağını söyleyen Seçer, yerelde sağlanacak barış ve refahın ülke geneline yayılabileceğini belirtti. Program sonunda katılımcılara başarılar dileyen Seçer, eğitim ve iş birliği süreçlerinin devam edeceğini ifade etti.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:06 Mersin’in lojistik gücü Avrupa’ya tanıtılıyor Mersin Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde, Eurochambres ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğiyle yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu II (TEBD II) projesi kapsamında düzenlenen çalışma ziyareti başladı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen program, 5-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen oda ve borsa yöneticileri Mersin’de bir araya geldi. Dört gün sürecek programda, kentin uluslararası lojistik kapasitesi tanıtılarak yeşil ekonomi ve dijital dönüşüm alanlarında iş birliği fırsatları ele alınıyor. Programın açılış toplantısı Mersin Deniz Ticaret Odası’nda yapıldı. Toplantıya Eurochambres ve TOBB temsilcilerinin yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri ile oda yöneticileri katıldı. Açılışta konuşan MDTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedii Canatan ve Genel Sekreter Fuat Gedik, Mersin’in Doğu Akdeniz’deki stratejik konumuna dikkat çekerek, kentin Avrupa ile Orta Doğu ve Orta Asya arasında önemli bir ticaret köprüsü olduğunu vurguladı. Programın, Mersin’in liman, lojistik ve turizm potansiyelinin tanıtılması açısından önemli bir fırsat sunduğu ifade edildi. Toplantıda TEBD II Proje Direktörü Pınar Erdil, TOBB AB Dairesi Uzmanı Tuğçe Duru Kaya ve AB Türkiye Delegasyonu Program Müdürü Özgür Öcal da değerlendirmelerde bulunarak, proje kapsamında Türkiye ile Avrupa iş dünyası arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Etkinlik kapsamında düzenlenen oturumlarda, Mersin’in ticari kapasitesi ve enerji verimliliği projeleri katılımcılara aktarıldı. Programın devamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde ’Enerji Verimliliği ve Yeşil Lojistik’ konulu konferans düzenlendi. Konferansta ticaretin enerji maliyetleri ve yeşil lojistikteki güncel gelişmeler ele alındı. Program çerçevesinde Mersin Uluslararası Limanı, Mersin Serbest Bölgesi ve çeşitli lojistik tesislerde incelemeler yapılacak. Ayrıca denizcilik eğitimi alanında faaliyet gösteren kurumlar ziyaret edilerek kentin eğitim altyapısı yerinde incelenecek. Programın son bölümünde ise Silifke ve Taşucu bölgelerinde sürdürülebilir turizm ve gastronomi alanındaki çalışmalar tanıtılacak.
Alzheimer hastaları ve yakınları Tarsus Gençlik Kampında moral buldu
21 Eylül 2025 Pazar - 12:42 Alzheimer hastaları ve yakınları Tarsus Gençlik Kampında moral buldu Mersin Büyükşehir Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla Tarsus Gençlik Kampında düzenlediği programla Alzheimer hastaları ve yakınlarını bir araya getirdi. ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nden faydalanan vatandaşlar, doğa içinde gerçekleşen etkinlikte hem eğlendi hem de sosyalleşme fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve başlangıç evresi Alzheimer hastalarına yönelik faaliyet gösteren ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’, Dünya Alzheimer Günü kapsamında özel bir etkinlik organize etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Tarsus Gençlik Kampında düzenlenen programda çember atma, el becerileri geliştirme, topla oynama gibi oyunların yanı sıra müzik eşliğinde dans edildi. Katılımcıların tansiyon ve şeker ölçümleri de yapıldı. "Hasta yakınlarından çok güzel geri dönüşler alıyoruz" Etkinlikle ilgili bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görevli Gerontolog Cihan Tanrıverdi, Alzheimer’ın tedavisi olmayan bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, "Bizim hedefimiz hastalığın seyrini yavaşlatmak. Hastaları evden çıkartarak sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Bu da sürecin daha olumlu ilerlemesine katkı sağlıyor. Hasta yakınlarından çok güzel geri dönüşler alıyoruz. ‘Annem, babam hayata bağlandı, eve çok mutlu geliyor’ sözlerini duymak bizi çok mutlu ediyor" dedi. Tanrıverdi, düzenlenen sosyal etkinliklerin hem hasta hem de hasta yakınları üzerinde olumlu etkiler bıraktığını belirterek, "Merkez ilçelerde hizmet veriyoruz. Servisle evden alıp yine servisle bırakıyoruz. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği ikramımız var. Fiziksel, sanatsal ve zihinsel etkinlikler düzenliyoruz. Yeşilçam günleri yapıyoruz. Evde fizik tedavi hizmeti veren ekiplerimiz de merkezimize gelip basit egzersizler yaptırıyor. Talep oldukça, biz de bu talepleri karşılamaya gayret ediyoruz" diye konuştu. Hasta yakınlarından teşekkür Etkinliğe katılan hasta yakınları da verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Alzheimer hastası annesiyle programa katılan Aysel Duru, "Çok memnunuz. Rahat bir ortam, çok ilgileniyorlar. Çalışanlar bir akraba gibi davranıyor anneme" dedi. Ömer Duru ise eşinin merkeze geldikten sonra daha iyi olduğunu vurgulayarak, "Önceden çok kötüydü ama iyileşmeye başladı. Vahap Seçer’den Allah bin kere razı olsun. Çok memnunuz. Burası da çok güzel, havası da çok güzel" ifadelerini kullandı.
Mersin’de ’Dünya Temizlik Günü’nde sahiller çöpten arındı
21 Eylül 2025 Pazar - 12:31 Mersin’de ’Dünya Temizlik Günü’nde sahiller çöpten arındı Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Temizlik Günü’ dolayısıyla Adanalıoğlu sahilinde öğrenciler, gönüllüler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Katılımcılar, sahilden torbalarca çöp toplayarak farkındalık oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen etkinliğe, öğrenciler, çevre gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ellerine eldivenlerini takan katılımcılar, sahilde biriken plastik, cam, kağıt ve izmaritlerden oluşan atıkları torbalarca toplayarak çevre kirliliğine dikkat çekti. Etkinlikte konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, temizlik faaliyetlerinin amacının farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, "Bugün 200’den fazla ülkede eş zamanlı olarak temizlik çalışmaları yapılıyor. Topladığımız tüm atıklar insan kaynaklı. Bu atıklar zamanla mikroplastiklere dönüşüyor ve deniz canlıları aracılığıyla soframıza kadar geliyor" dedi. "Kirletme, destek ol, denizlerimize nefes ol" Büyükşehir Belediyesi olarak çevreyi korumak adına yaptıkları çalışmalara da değinen Halisdemir, Mersin’in yüzölçümü olan 16 bin kilometrekarelik yetki alanlarında bulunan 5 bin kilometrelik yol ağını her gün temizlediklerini söyledi. Halisdemir, Mersin denizini korumak için de çok çalıştıklarını ifade ederek, "Biz 7 gün 24 saat esasıyla görev yapıyoruz. Yetkimiz dahilindeki bütün alanlarda temizlik faaliyetlerimizi düzenli yürütüyoruz. Ancak tek başımıza bunu başaramayız. Tüm vatandaşlarımızdan beklentimiz; lütfen kirletmeyelim. Hiçbir atığı sokağa, denize, kumsala atmayalım. Kirletme, destek ol, denizlerimize nefes ol" diye konuştu. Katılımcılardan Eylül Göze ise çocuklarla birlikte bu temizliği yapmanın önemli olduğunu ifade ederek, "Biz burada etrafı beraber toparlıyoruz. Küçük bir etkiyle başladı ve çocuklarla beraber hepimiz böyle büyük bir sorumluluğun altına girdik. Bu yüzden hem küçüklerimize hem de büyüklerimize teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Mersin’de Avrupa Hareketlilik Haftasında ’Tarihi Kilikya Yolu Yürüyüşü’
21 Eylül 2025 Pazar - 11:40 Mersin’de Avrupa Hareketlilik Haftasında ’Tarihi Kilikya Yolu Yürüyüşü’ Mersin Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kayacı Vadisi ile Lamos Kanyonu arasında ‘Tarihi Kilikya Yolu Tanıtım Yürüyüşü’ düzenledi. Zorluk derecesi yüksek olan 5 kilometrelik parkurda yürüyüş yapan katılımcılar, doğa ve tarihle iç içe unutulmaz bir deneyim yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen yürüyüşte, Akdeniz’in eşsiz manzarası, tarihi kalıntılar ve doğal güzellikler eşliğinde hareketin ve sporun önemi bir kez daha vurgulandı. Avrupa Hareketlilik Haftasının ana teması olan sağlıklı, aktif ve sürdürülebilir yaşamın önemine dikkat çekildi. Etkinliğe katılan vatandaşlardan Ömer Demirkol, "Doğanın içinde yürüdük, patika yol çok güzeldi. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında güzel işler oluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz" dedi. Süheyla Kuzu ise "Müthiş keyif aldık. Doğanın ve suyun sesini duyduk. Bu tarz gezilerin Mersin’in tarihini daha iyi yansıttığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Katılımcılardan Aslı Gültekin, yürüyüşün yer yer zorlayıcı olduğunu ancak çok keyifli geçtiğini belirtirken, Zirve Dağcılık Spor Kulübü gönüllülerinden Mehmet Yağmur, "Bugünkü yürüyüş, Tarihi Kilikya Yolu projesinin küçük bir bölümüydü. Bu proje yavaş yavaş tüm Türkiye’ye yayılıyor. Yabancı yürüyüşçüler gelmeye başlıyor. Bu vizyon gerektiren önemli bir iş" dedi. Etkinlikte, vatandaşların hem spor yapması hem de bölgenin tarihi değerlerini tanıması sağlandı. Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerin, hareketli ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturduğu kaydedildi.
Kayalıklardan düşerek yaralanan şahıs 4 saatlik operasyonla kurtarıldı
20 Eylül 2025 Cumartesi - 23:38 Kayalıklardan düşerek yaralanan şahıs 4 saatlik operasyonla kurtarıldı Mersin’de arkadaşıyla çıktığı doğa yürüyüşünde kayalıklardan düşerek yaralanan ve sarp arazide mahsur kalan şahıs, itfaiye ekiplerinin 4 saat süren çalışması sonucu kurtarıldı. Çamlıyayla ilçesi Sebil Mahallesi’nde bulunan Cehennem Deresi Milli Parkı’nda doğa yürüyüşüne çıkan Levent Memur ve Mehmet Ergan, kayalıklarda ilerledikleri sırada beklenmedik bir kaza yaşadı. Mehmet Ergan dengesini kaybederek metrelerce aşağı düştü. Arkadaşı Levent Memur, yanına ulaştığında Ergan’ın ağır yaralandığını gördü. Ancak bölgede telefon çekmediği için Memur, zorlu arazide yürüyerek yüksek bir noktadan 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kara araçlarının ulaşamadığı sarp kayalıklarda, ipli erişim teknikleriyle müdahale kararı alındı. İtfaiyenin Dağcılık, Su Altı Arama Kurtarma ve Tarsus Grubundan 7 kişilik ekip, özel ekipmanlarla yaralının bulunduğu noktaya ulaştı. İlk müdahalesi yapılan Mehmet Ergan, ’sked sedye’ adı verilen özel kurtarma sedyesine alınarak sabitlendi. Ardından yaklaşık 1 kilometrelik dik arazide kurulan makara sistemleriyle sedye yukarı taşındı. Yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından Ergan, güvenli şekilde sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye kaldırıldı.
Tarsus’ta spor kompleksi yerine huzurevi yapılacak olmasına tepki
20 Eylül 2025 Cumartesi - 14:04 Tarsus’ta spor kompleksi yerine huzurevi yapılacak olmasına tepki Mersin’in Tarsus ilçesinde spor kompleksi olarak kullanılan alanın yerine huzurevi yapılması kararı tepkilere neden olurken, Reşadiye Spor Kulübü Başkanı Tuncay Beyceoğlu, "Huzurevi olarak bu sahanın seçilmesi yanlış" dedi. Tarsus ilçesine bağlı Bağlar Mahallesinde 2010 yılında spor kompleksi olarak faaliyet gösteren alana huzurevi planlanması kentte tartışmaya neden oldu. Hem sporcular hem de mahalle sakinleri için önem taşıyan tesisin yerine huzurevi planlanmasına tepki gösteren Reşadiye Spor Kulübü Başkanı Tuncay Beyceoğlu, tesisin yıkılarak yerine huzurevi yapılması kararının yanlış olduğunu, çocukların spor yapma imkanlarının ellerinden alınmaması gerektiğini söyledi. Çim sahaya iş makinelerinin geldiğini ve alanın yıkılacağının kendilerine bildirildiğini aktaran Beyceoğlu, "Gerekli iletişimi sağladık. Ancak defalarca aramama rağmen ’yapacak bir şey yok’ dediler. Bizi, oldu bittiye getirip buradan çıkartmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. Beyceoğlu, huzurevi yapılmasına karşı olmadıklarını ancak yer seçiminin hatalı olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Başka bir yer kalmamış gibi bu sahayı seçmeleri yanlış. Değerli büyüklerime sesleniyorum; bu çocukları spordan ayrı bırakmayın. Eğer burası yıkılırsa 5 mahallede oynayacakları park veya yeşil saha kalmayacak. Cumartesi sabahları çocuklar aileleriyle birlikte futbolcu olabilme hayaliyle buraya geliyor. Lütfen bizi bu imkandan mahrum etmeyin."
Trafik canavarı yakalandı, ehliyetine el konuldu
20 Eylül 2025 Cumartesi - 13:52 Trafik canavarı yakalandı, ehliyetine el konuldu Mersin’de otoyol girişinde tersten giderek, biri midibüs (yarımotobüs) 3 aracın karıştığı kazaya neden olup arkasına bakmadan bölgeden uzaklaşan otomobil sürücüsü yakalandı. O anların bir aracın kamerasına saniye saniye yansıdığı olayla ilgili sürücüye 10 bin 260 TL ceza kesilip ehliyetine el konuldu. Kaza, 16 Eylül’de Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Mersin serbest bölge girişinde meydana geldi. Ters yönden gelen otomobili gören, midibüs sürücüsü çarpmamak için ani fren yaparak direksiyonu kırınca bariyerlere çarptı. Kör nokta olduğu için arkadan gelen bir otomobil ile kamyonda kaza yaptı. Ciddi bir yaralanmanın olmadığı kazada maddi hasar meydana gelirken, kazaya neden olan ters yönden gelen aracın sürücüsü durmadan yoluna devam etti. Kaza anı ise yoldan geçen bir başka aracın kamerasına ise saniye saniye yansıdı. Olayla ilgili sürücü yakalandı, 10 bin 260 TL ceza kesilip ehliyetine el konuldu. Valilikten yapılan açıklamada, "16.09.2025 günü saat 17.30 sıralarında Mersin-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu üzerinde ters yönden gelerek kazaya sebebiyet veren ve olay yerinden ayrılan araca ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucunda, araç sürücüsünün İ.A. isimli şahıs olduğu belirlenmiş ve şahıs hakkında yasal işlemler yapılmak üzere yakalanmıştır. İ.A. hakkında, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında: ’Aksine bir işaret bulunmadıkça tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi’ ve ‘Trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik kolluklarının veya özel kıyafetli ve işaret taşıyan diğer yetkili kişilerin uyarı ve işaretlerine uymamak’ kural ihlalini işlediği tespit edilen şahsa 10 bin 260 TL trafik cezası uygulanmış ve şahsın sürücü belgesine geçici olarak el konulmuştur. Mersin’imizin huzurunu ve güvenliğini daim kılmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" denildi.
Akdeniz Belediyesinden ücretsiz üniversite hazırlık kursu
20 Eylül 2025 Cumartesi - 11:39 Akdeniz Belediyesinden ücretsiz üniversite hazırlık kursu Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, gençlerin eğitim hayatına destek olmak amacıyla ücretsiz üniversite hazırlık kurslarını başlattı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Gökdelen İş Merkezinin 29. katında hizmet veren Etüt Merkezinde açılan kurslara lise mezunu öğrenciler katılıyor. Mersin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen projede, eşit ağırlık ve sayısal alanlarda uzman öğretmenler görev alıyor. 11 sınıfta toplam 260 öğrenci eğitim görürken, 19 öğretmen ve 23 personel hizmet veriyor. Etüt Merkezinde 4 sayısal ve 7 eşit ağırlık sınıfı oluşturuldu. Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, ücretsiz hazırlık kursunun önemine dikkat çekerek, "Gençlerimizin geleceğe güvenle hazırlanabilmesi için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Eğitime yapılan yatırım, yarınlarımıza yapılacak en değerli yatırımdır. Kurslarımız sayesinde öğrencilerimiz eğitimde fırsat eşitliğini yakalıyor. Bizler de gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Kursa katılan öğrenciler ise derslerden ve sınıf ortamından memnun olduklarını belirterek, verilen imkan sayesinde sınavlara daha motive ve donanımlı hazırlandıklarını ifade etti. Öğrenciler, emeği geçenlere teşekkür etti. Akdeniz Belediyesinin eğitimde fırsat eşitliği hedefiyle hayata geçirdiği bu projeyle hem gençlerin hayallerine ulaşmasına destek olmayı hem de ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçladığı bildirildi.