Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Mersin
Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 18:15:16
Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede 2 çocuğu ölen kendilerinin tedavisi ise bugün tamamlanan hamile anne ile polis memuru eşi taburcu edildi. Çiftin taburcu olur olmaz, çocuklarının kabirlerine gittiği öğrenildi. Olay, önceki gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile anne ile babanın tedavisi tamamlandı, bugün taburcu edildi. Taburcu olan çiftin Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na defnedilen çocuklarının kabrine gittiği öğrenildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ailenin yattığı odada insan sağlığını tehlikeye sokacak kadar G.V5P fosfor sinir gazı tespit edilmişti. Sinir gazı olarak tabir edilen zehrin ailenin yattığı oda içerisine ahşaptan yapılan yaklaşık 4-5 metrekarelik tahıl ambarı tarzı yerden kaynaklandığı belirlenmişti.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:16
Seçer: "Yerel yönetimlerde insan kaynağı ve mali disiplin belirleyici"
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TBB tarafından ilk kez düzenlenen ’Yönetici Geliştirme Programı’nın Tanışma Buluşması’na katıldı. Programda belediyelerde görev yapan şef, müdür ve üst düzey yöneticiler yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Seçer, TBB’nin 2024 sonrası yeni bir bakış açısı kazandığını belirterek, belediyelerde adaletli, kapsayıcı ve çağın gereklerine uygun bir yönetim anlayışını benimsediklerini söyledi. TBB’nin tüm belediyelere eşit yaklaşım sergilediğini vurgulayan Seçer, "Hangi partiden, hangi bölgeden olursa olsun millete hizmet eden tüm belediye çalışanları bizim için değerlidir" dedi. Belediye yönetiminde mali disiplin ve nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çeken Seçer, belediye başkanlığının zor ve riskli bir görev olduğunu ifade etti. Son yıllarda yaşanan pandemi, doğal afetler ve 6 Şubat depremlerinde belediyelerin kritik rol oynadığını dile getiren Seçer, yerel yönetimlerin krizlere müdahale kapasitesinin yüksek olduğunu kaydetti. TBB çatısı altında yapılacak çalışmaların Türkiye’nin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağını söyleyen Seçer, yerelde sağlanacak barış ve refahın ülke geneline yayılabileceğini belirtti. Program sonunda katılımcılara başarılar dileyen Seçer, eğitim ve iş birliği süreçlerinin devam edeceğini ifade etti.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:06
Mersin’in lojistik gücü Avrupa’ya tanıtılıyor
Mersin Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde, Eurochambres ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğiyle yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu II (TEBD II) projesi kapsamında düzenlenen çalışma ziyareti başladı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen program, 5-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen oda ve borsa yöneticileri Mersin’de bir araya geldi. Dört gün sürecek programda, kentin uluslararası lojistik kapasitesi tanıtılarak yeşil ekonomi ve dijital dönüşüm alanlarında iş birliği fırsatları ele alınıyor. Programın açılış toplantısı Mersin Deniz Ticaret Odası’nda yapıldı. Toplantıya Eurochambres ve TOBB temsilcilerinin yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri ile oda yöneticileri katıldı. Açılışta konuşan MDTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bedii Canatan ve Genel Sekreter Fuat Gedik, Mersin’in Doğu Akdeniz’deki stratejik konumuna dikkat çekerek, kentin Avrupa ile Orta Doğu ve Orta Asya arasında önemli bir ticaret köprüsü olduğunu vurguladı. Programın, Mersin’in liman, lojistik ve turizm potansiyelinin tanıtılması açısından önemli bir fırsat sunduğu ifade edildi. Toplantıda TEBD II Proje Direktörü Pınar Erdil, TOBB AB Dairesi Uzmanı Tuğçe Duru Kaya ve AB Türkiye Delegasyonu Program Müdürü Özgür Öcal da değerlendirmelerde bulunarak, proje kapsamında Türkiye ile Avrupa iş dünyası arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Etkinlik kapsamında düzenlenen oturumlarda, Mersin’in ticari kapasitesi ve enerji verimliliği projeleri katılımcılara aktarıldı. Programın devamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde ’Enerji Verimliliği ve Yeşil Lojistik’ konulu konferans düzenlendi. Konferansta ticaretin enerji maliyetleri ve yeşil lojistikteki güncel gelişmeler ele alındı. Program çerçevesinde Mersin Uluslararası Limanı, Mersin Serbest Bölgesi ve çeşitli lojistik tesislerde incelemeler yapılacak. Ayrıca denizcilik eğitimi alanında faaliyet gösteren kurumlar ziyaret edilerek kentin eğitim altyapısı yerinde incelenecek. Programın son bölümünde ise Silifke ve Taşucu bölgelerinde sürdürülebilir turizm ve gastronomi alanındaki çalışmalar tanıtılacak.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 15:02
Genç kâşifler Mut’ta sahne aldı: 19 proje ilgi gördü
Mersin’in Mut ilçesinde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan 19 proje düzenlenen etkinlikle sergilendi. TOBB Mut Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde organize edilen fuar, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Fuarın açılışına Mut Kaymakamı Osman Çelikkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Dölek, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Sezer ile birlikte okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Ardından stantları gezen katılımcılar, öğrencilerin hazırladığı projeleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. TOBB Mut Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hilal Tuncer, fuarda toplam 19 projenin yer aldığını belirterek, etkinliğin öğrencilerin yoğun emeğiyle hayata geçirildiğini ifade etti. Mut Kaymakamı Osman Çelikkol ise organizasyonda emeği geçen öğretmen, idareci ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
20 Eylül 2025 Cumartesi - 11:31
Akdeniz’de yeni çöp konteynerleri cadde ve sokaklara yerleştiriliyor
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kentte daha temiz ve düzenli bir çevre oluşturmak amacıyla temin ettiği yeni çöp konteynerlerini cadde ve sokaklara yerleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 250 adet yeni çöp konteynerini vatandaşların kullanımına sunan Akdeniz Belediyesi, ikinci etapta temin ettiği 276 konteynerin dağıtımına da başladı. Öncelikli olarak gündüz nüfusu 700 bini bulan ve yoğun hareketlilik yaşanan bölgelerde çalışmalara ağırlık verildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, özellikle kentin işlek cadde ve bulvarlarına konteynerleri yerleştiriyor. Bu kapsamda Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan 31 eski konteyner kaldırılarak yerlerine yenileri konuldu. Belediye yetkilileri, ihtiyaç duyan her bölgeye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, merkez ya da kırsal ayrımı olmaksızın ilçeye bağlı 65 mahallede uygun noktalara konteyner yerleştirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydetti. Öte yandan, kullanılamaz hale gelen çöp konteynerlerinin de toplanarak teknik birimlerde tadilattan geçirileceği, yenilenenlerin ise ihtiyaç duyulan cadde, sokak ve meydanlara yeniden dağıtılacağı bildirildi.
20 Eylül 2025 Cumartesi - 11:07
Mersin’de Avrupa Hareketlilik Haftası’na özel 80’ler buluşması düzenlendi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında düzenlediği ’80’ler Buluşması’ ile yaş almış vatandaşları spor ve sosyal etkinliklerle bir araya getirerek hem beden hem ruh sağlıklarını destekledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kent genelinde sağlıklı yaşamı teşvik eden etkinliklerine devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ’80’ler Buluşması’, yaş almış vatandaşların hem sosyal hem de sportif açıdan desteklendiği renkli bir etkinlik oldu. Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada katılımcılar, uzman eşliğinde fiziksel egzersizler yaptı. Sahil havasında bocce, halka atma, mandala boyama ve çeşitli sosyal aktivitelerle hem ruh hem de beden sağlığını destekleyen etkinlikler gerçekleştirildi. ’80’ler Buluşması’ sayesinde vatandaşlar, bir yandan keyifli zaman geçirirken diğer yandan aktif ve sağlıklı bir yaşam için teşvik ediliyor. Etkinlikte ayrıca büyükşehir belediyesinin sunduğu hizmetler tanıtılarak, ihtiyaç duyan vatandaşlar ilgili birimlere yönlendirildi. "Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamına özel bir 80’ler etkinliği düzenledik" Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, "Bu etkinliğimizi her hafta düzenli olarak yapıyoruz. İleri yaş bireyleri sosyalleştirmek, aktif hayata katılımlarını sağlamak üzere bir dizi aktiviteler düzenleyip birlikte 2 saat geçiriyoruz. Bu hafta Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamı dolayısıyla içeriği daha çok spor olan özel olan bir 80’ler etkinliği düzenledik. Masada oturularak yapılan hafif spor egzersizleri yaptık. Bocce, halka atma oyunu oynadık. Keyifli bir gün geçirdik" dedi.
20 Eylül 2025 Cumartesi - 10:37
MESKİ, Demirışık Mahallesi’nin içme suyu altyapısını yeniledi
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi Demirışık Mahallesi’nde gerçekleştirilen içme suyu altyapı çalışmaları sonrası tahrip olan yolların yenilenmesini tamamladı. Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde altyapı ve üstyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Demirışık Mahallesi’nde toplamda 10 kilometrelik içme suyu isale, terfi ve şebeke hattı çalışmasının ardından, tahrip edilen yollar MESKİ tarafından yeniden inşa edildi. Bu kapsamda 6 kilometre sıcak asfalt ve 4 kilometre sathi kaplama yapılırken, bölge halkına daha modern ve konforlu bir yol ağı sunuldu. "Demirışık Mahallesi, modern ve konforlu bir yol ağına kavuştu" MESKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Asfalt Şube Müdürlüğü’nde kontrol mühendisi olarak görev yapan Mehmet Ali Yıldırım, "10 kilometre içme suyu hattı yenileme çalışmaları sonrasında 6 kilometrelik sıcak asfalt kaplama çalışması ve 4 kilometrelik sathi kaplama çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çalışma ile Mezitli ilçesi Demirışık Mahallesi, modern ve konforlu bir yol ağına kavuşmuştur" dedi.
19 Eylül 2025 Cuma - 23:51
Mersin’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Mersin’in Erdemli ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, Akdeniz Mahallesi Güzeloluk Caddesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, tali yoldan Silifke istikametine giden 33 EP 302 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 33 VA 416 plakalı motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklette bulunan 2 kişi yaralandı. Çevre sakinlerinin haber vermesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi yaralılara ilk müdahaleyi yaparak ambulansla ilçe devlet hastanesine sevk etti. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
19 Eylül 2025 Cuma - 23:21
Trendyol 1. Lig: Atakaş Hatayspor: 2 - Boluspor: 2
Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Atakaş Hatayspor, Mersin’de oynanan karşılaşmada Boluspor ile 2-2 berabere kaldı. Hakemler: Yunus Dursun, Ömer Tevfik Özkoç, Kurtuluş Aslan Atakaş Hatayspor: Bekaj, Kilama (Cengiz Demir dk. 24), Görkem Sağlam (Selimcan Temel dk. 62), Bamgboye, Massanga Matondo, Engin Can Aksoy, Rui Pedro (Kamil Ahmet Çörekçi dk. 74), Recep Burak Yılmaz, Kerim Alıcı, Ünal Emre Durmuşhan (Deniz Aksoy dk. 61), Abdulkadir Parmak Boluspor: Orkun Özdemir, De Lima (Mustafa Alptekin Çaylı dk. 86), Devran Şenyurt, Liço, Hasani, Doğan Can Davas (Arda Usluoğlu dk. 78), Işık Kaan Arslan, Kouagba, Rasheed (Boakye dk. 46), Arda Işık (Onur Öztonga dk. 46), Balburdia Goller: Bamgboye (dk. 7), Rui Pedro (dk. 33) (Atakaş Hatayspor), Hasani (dk. 60 pen. ve 90+6) (Boluspor) Sarı kartlar: Liço, Hasani (Boluspor), Abdulkadir Parmak, Görkem Sağlam, Recep Burak Yılmaz, Bekaj, Massanga Matondo, Engin Can Aksoy (Atakaş Hatayspor)
19 Eylül 2025 Cuma - 22:06
Düğün sırasında çalılık alanda yangın çıktı
Mersin’in Silifke ilçesinde bir düğün salonu yanında davetliler oynarken çalılık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle ormana sıçramadan söndürüldü. Yangına müdahale sürerken düğün de devam etti.
19 Eylül 2025 Cuma - 16:55
Esnafın zamanında müdahalesi aracın yanmasını önledi
Mersin’de park halindeki araçtan dumanlar yükseldi, çevredeki bir esnafın müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Olay, merkez Akdeniz ilçesi Kiremithane Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, H.O.’nun park edip ayrıldığı aracından yaklaşık yarım saat sonra duman çıkmaya başladı. Durumu fark eden çevre esnafı Aziz Nadi İngilok, iş yerindeki yangın söndürme tüpünü alarak aracın arka koltuğuna, yarım açık camdan müdahale etti. Bu sırada haber verilen itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine gelerek yangını büyümeden tamamen söndürdü. Yangında aracın yalnızca arka koltuğunun bir kısmı zarar gördü. "Eğer müdahale etmeseydik araç tamamen yanacaktı" Müdahale ederek yangının büyümesini önleyen Aziz Nadi İngilok, o anları anlattı. İngilok, "Esnaf arkadaşlar bana aracın duman çıkardığını söyledi. Hemen iş yerindeki yangın tüpünü alıp arka camdan koltuğa sıktım. Hafif bir yangın ve yoğun duman vardı. Yarısını ben söndürdüm, sonra itfaiye gelip kapıyı açarak tamamen söndürdü. Eğer müdahale etmeseydik araç tamamen yanacaktı" dedi.
19 Eylül 2025 Cuma - 13:51
Mersin’de pedallar sürdürülebilir ulaşım için çevrildi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında bisiklet kullanımını teşvik etmek ve sürdürülebilir ulaşım konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi önünden Müftü Deresinin denizle buluştuğu noktaya kadar geniş katılımlı bisiklet sürüşü gerçekleştirildi. Sürüşe katılan vatandaşlar, pedal çevirerek hem sağlıklı yaşam hem de çevreci ulaşım bilincini destekledi. Etkinlik boyunca bisiklet sürmeyi bilmeyen katılımcılara eğitimler verilirken, bisiklet tamir ve bakımıyla ilgili bilgilendirme de yapıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Mersin’de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için rutin olarak sürüş etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, "Etkinlik kapsamında bisiklet eğitimi verdik, tamir atölyeleri kurduk ve sürüşlerimizi gerçekleştirdik. Gençleri ve kadınları bisiklet kullanmaya özendirmeyi amaçlıyoruz. Amacımız, çocukların okula, yetişkinlerin ise işe bisikletle gitmesini teşvik etmek. Bu sayede toplu taşımaya yönelimi artırmayı ve kentimizde çevreci ulaşım alışkanlıklarını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi. Zirve Bisiklet Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Ekiz ise "Büyükşehir Belediyesi ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının destekleriyle böyle projelerin hayata geçmesi çok değerli. Etkinlikte bisiklet kullanımı, tamiri ve arızalarla ilgili bilgiler verildi. Katılımcılar bu fırsattan faydalandı" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar ise etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hatice Singir, "Uzun süredir bisiklet sürmüyordum, bugün tekrar başladım. Arkadaşlarla birlikte olmak çok keyifliydi. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim" derken, Orhan Kılınç, "Sahilde her sabah eşimle yaklaşık 7,5 kilometre bisiklet sürüyoruz. Bisiklet tamir ve bakım bilgisi çok faydalı oldu" şeklinde konuştu. Etkinliğe ilk kez katılan Zuhal Yüksek ise "Daha önce bisiklet sürmeyi bilmiyordum. Eğitmenlerimize teşekkür ediyorum, bu fırsat çok değerliydi" dedi. Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca düzenleyeceği etkinliklerle kent genelinde sürdürülebilir, güvenli ve çevreci ulaşım alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı sürdürecek.
19 Eylül 2025 Cuma - 13:43
Mersin’de sağlık personeli kök hücre bağışı için sıraya girdi
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, ’20 Eylül Dünya Kemik İliği Bağış Günü’ kapsamında düzenlenen etkinlikte, sağlık personeli kök hücre bağışının önemine dikkat çekti, ardından onlarca çalışan kan ve kök hücre bağışında bulundu. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleri ile Mersin Şehir Hastanesi, Türk Kızılay’ı, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, uzmanlar tarafından sağlık personeline kök hücre bağışının önemi anlatıldı. Toplantının ardından hastane çalışanları kan ve kök hücre bağışı için sıraya girdi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ballı, kök hücre bağışının sadece tıbbi değil, insani bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, "Aslında hepimiz sadece bir bağıştan ziyade bir kök hücreye bağış yaparak bir çocuğun gelişmesi, bir ebeveynin, annenin ya da babanın evladına sarılabilmesi ya da bir gencimizin hayata biraz daha tutunabilmesi, hayallerine bir adım yaklaşmasıyla ilgili bir konu. Sadece bir bağış, bir kan, bir kök hücre olarak düşünmemek lazım. Ve geleceğimizi de inşa edecek gençlerimize bir şans vermek adına bu konuyu değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Aslında hepimiz bu umutların bir parçasıyız. Bizleri de topluma veya genel toplumun diğer parçalarına örnek olmak adına herkesi hem kan hem de kök hücre bağışıyla ilgili destek olmaya davet ediyorum" dedi. "Her bağışçı bir kahramandır" Etkinlikte konuşan Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Aydan Akdeniz, her yıl binlerce hastanın uygun kök hücre bağışçısı bulunamadığı için hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Bir çocuğun oyun oynaması, bir annenin evladına kavuşması ya da bir gencin hayallerine ulaşması için bir şans verebilirsiniz. Aslında her bağışçı bir kahramandır" ifadelerini kullandı. "Umuyorum ki yine bir hayata dokunurum" Hastane Destek Hizmetleri Operasyon Müdürü Kutsiye Kalan ise 2015 yılında verdiği numunenin 2018’de bir hastayla eşleştiğini, gönüllü olarak bağışçı olduğunu ve aşılanma süreci sonrası damar yoluyla kök hücre verdiğini belirterek, "Herhangi bir sağlık problemi yaşamadım. Bakanlık tarafından takip sürecim tamamlandı. Şu an ikinci kez bağışçı olabilmek için bekliyorum. Umuyorum ki yine bir hayata dokunurum" şeklinde konuştu. Uzmanlar, kök hücre bağışının sadece birkaç saat süren bir işlemle bir hayat kurtarabileceğini vurgularken, toplumun her kesimini bu dayanışmaya katılmaya davet etti.
19 Eylül 2025 Cuma - 13:38
Mersin’de sağlık personeli kök hücre bağışı için sıraya girdi
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, ‘20 Eylül Dünya Kemik İliği Bağış Günü’ kapsamında düzenlenen etkinlikte, sağlık personeli kök hücre bağışının önemine dikkat çekti, ardından onlarca çalışan kan ve kök hücre bağışında bulundu. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleri ile Mersin Şehir Hastanesi, Türk Kızılay’ı, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, uzmanlar tarafından sağlık personeline kök hücre bağışının önemi anlatıldı. Toplantının ardından hastane çalışanları kan ve kök hücre bağışı için sıraya girdi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ballı, kök hücre bağışının sadece tıbbi değil, insani bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, "Aslında hepimiz sadece bir bağıştan ziyade bir kök hücreye bağış yaparak bir çocuğun gelişmesi, bir ebeveynin, annenin ya da babanın evladına sarılabilmesi ya da bir gencimizin hayata biraz daha tutunabilmesi, hayallerine bir adım yaklaşmasıyla ilgili bir konu. Sadece bir bağış, bir kan, bir kök hücre olarak düşünmemek lazım. Ve geleceğimizi de inşa edecek gençlerimize bir şans vermek adına bu konuyu değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Aslında hepimiz bu umutların bir parçasıyız. Bizleri de topluma veya genel toplumun diğer parçalarına örnek olmak adına herkesi hem kan hem de kök hücre bağışıyla ilgili destek olmaya davet ediyorum" dedi. "Her bağışçı bir kahramandır" Etkinlikte konuşan Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Aydan Akdeniz, her yıl binlerce hastanın uygun kök hücre bağışçısı bulunamadığı için hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Bir çocuğun oyun oynaması, bir annenin evladına kavuşması ya da bir gencin hayallerine ulaşması için bir şans verebilirsiniz. Aslında her bağışçı bir kahramandır" ifadelerini kullandı. "Umuyorum ki yine bir hayata dokunurum" Hastane Destek Hizmetleri Operasyon Müdürü Kutsiye Kalan ise 2015 yılında verdiği numunenin 2018’de bir hasta ile eşleştiğini, gönüllü olarak bağışçı olduğunu ve aşılanma süreci sonrası damar yoluyla kök hücre verdiğini belirterek, "Herhangi bir sağlık problemi yaşamadım. Bakanlık tarafından takip sürecim tamamlandı. Şu an ikinci kez bağışçı olabilmek için bekliyorum. Umuyorum ki yine bir hayata dokunurum" şeklinde konuştu. Uzmanlar, kök hücre bağışının sadece birkaç saat süren bir işlemle bir hayat kurtarabileceğini vurgularken, toplumun her kesimini bu dayanışmaya katılmaya davet etti.
19 Eylül 2025 Cuma - 12:57
Mersin’de 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı
Mersin’de 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen tören ve yürüyüşlerle kutlandı. Protokol üyeleri, öğrenciler ve gazilerin buluştuğu etkinliklerde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kutlama programı, ’Kahramanlar Kardeşlik Yolunda’ temalı Gaziler Günü Yürüyüşü ile başladı. Ulu Cami önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Alanına kadar sürdü. Mersin Valisi Atilla Toros, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler ve gaziler kortejde yer aldı. Katılımcılar, Türk bayrakları ve gazilere minneti simgeleyen pankartlarla yürüyüşe renk kattı. Cumhuriyet Alanında devam eden törende çelenk sunumu gerçekleştirildi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kemal Gülbeyaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gülbeyaz, 19 Eylül’ün Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından ’gazilik’ unvanının verildiği gün olduğunu hatırlatarak, "19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak kahramanca mücadele eden gazilerimizin şeref günüdür" dedi. Vali Atilla Toros da yayımladığı mesajda, "Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz; vatan sevgisinin, cesaretin ve eşsiz fedakarlığın nişanesi olarak milletimizin gönlünde daima yaşayacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eyleyen aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum" ifadelerini kullandı. Tören, öğrencilerin şiirler okuması ve protokol üyelerinin gazilerle fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.
19 Eylül 2025 Cuma - 12:31
Okul- sanayi işbirliği ile turizm sektörüne nitelikli insan kaynağı sağlanması hedefleniyor
Mersin’de eğitim veren Turizm Meslek Lisesi yönetimi, öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve iş dünyasıyla iş birliğini güçlendirmek amacıyla Park Dedeman Otelini ziyaret etti. Gerçekleşen buluşmada, okul yöneticileri ile turizm yatırımcısı ve iş insanı Nihat Şahin, turizm sektöründe nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin önemi üzerinde durdu. Görüşmede, öğrencilerin staj ve uygulamalı eğitim olanaklarının artırılması, okul-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli gençlerin yetiştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Eğitimin toplumsal gelişimin temeli olduğunu vurgulayan iş insanı Nihat Şahin, "Okullarımızı, meslek liselerimizi ve toplum yararına çalışan tüm eğitim kurumlarını önemsemeliyiz. Her şeyi devletten beklemek yerine, imkan sahibi herkesin elini taşın altına koyarak eğitime destek vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Okul yönetimi ise ziyaretin sonunda NS Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Nihat Şahin’e, okula yaptığı katkılardan dolayı plaket taktim ederek, şükranlarını dile getirdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder