Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Muğla
Bodrum’da öğrenci ve vatandaşlara trafik eğitimi verildi
08 Mayıs 2026 Cuma - 15:44:38
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Trafik Haftası kapsamında kurulan stantta öğrenci ve vatandaşlara trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Bodrum Belediye Meydanı’nda Trafik Şube Müdürlüğü ile Bodrum Trafik Jandarma Timleri personelinin katılımıyla bilgilendirme standı kuruldu. Etkinlik kapsamında genel trafik kuralları, yayaların uyması gereken kurallar, bisiklet ve e-skuter kullanım kuralları, kask ve koruyucu ekipman kullanımı, reflektif yelek kullanımı ile emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldı. Düzenlenen eğitim faaliyetine 27 öğretmen, 275 ilkokul öğrencisi ve 350 vatandaş katıldı. Eğitim çalışmasına katılan öğrencilere reflektif yelek, çıkartma ve balon dağıtıldı. Kurulan standı İlçe Jandarma Komutanı ile Emniyet Müdürü de ziyaret etti.
08 Mayıs 2026 Cuma - 15:00
Sağlık Bilimleri Fakültesine 2 yıllık akreditasyon
MSKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından 2 yıllığına akredite edildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda 2 yıllık akredite edildi. Eğitim-öğretim kalitesinin artırılması, sürekli gelişim anlayışının güçlendirilmesi ve öğrencilere nitelikli bir akademik ortam sunulması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde elde edilen bu akreditasyon, Sağlık Yönetimi Bölümünün belirlenen ulusal kalite standartlarını karşıladığını gösteriyor. Söz konusu akreditasyon, Sağlık Yönetimi Bölümünün akademik gelişim sürecine katkı sağlamasının yanı sıra öğrencilerin daha güçlü ve sürdürülebilir bir eğitim altyapısı içerisinde öğrenim görmesine de önemli katkılar sunacak
08 Mayıs 2026 Cuma - 14:24
Muğla’da 2026 yılı "Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı" yapıldı
Muğla Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu 2026 yılı toplantısı Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında yapılırken, 01 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişler yasaklanacağı duyuruldu. Muğla Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya tüm kamu kurum amirleri ve özel kuruluş temsilcileri katıldı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları ve sonrasında yapılan çalışmalılarla birlikte sezon öncesi yapılan hazırlıkları içeren sunum yaptı. Muğla İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon karlarında alınacak tedbirler ve yapılacak işler yangın öncesi, yangın durumunda ve yangın sonrası şeklinde olmak üzere 3 ana başlık altında toplandı. 34 maddeden oluşan yangın öncesi alınacak tedbirlerin bazıları ise şu şekilde oluştu: "Köylerde ve okullarda yangınlarla ilgili bilgilendirme faaliyetlerinin yapılması, Orman yangınları için riskli dönem olan 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişin yasaklanması. Yangın açısından meteorolojik olarak sıkıntılı günlerde camilerden uyarı anonslarının yapılması. Meteorolojik şartların riskli olduğu rüzgarlı günlerde elektrik kesintilerinin uygulanması. Yerleşim yerleri ve ormanlık alana yakın noktalarda muhtemel çöplük yangınlarına karşı önlem alınması. Enerji nakil hatları altlarında temizlik yapılması. Yaz döneminde anız, bağ ve bahçe gibi temizlik ateşi yakılmaması. Tahıl ve ekin biçme döneminde muhtemel yangın riskine karşı gerekli tedbirlerin alınması. Yaz dönemi havai fişek ve paraşütlü dilek feneri gibi yangın çıkarma riski olan faaliyetler yapmamak. Yaz dönemi yoğun olarak yapılan safari, rafting ve traking faaliyetlerinin kritik meteorolojik verilerin olduğu günlerde yapılmaması"
08 Mayıs 2026 Cuma - 11:58
Muğlaspor’un küçük sultanları seriyi sürdürdü
Türkiye Voleybol Federasyonu Küçük Kızlar Gelişim Ligi’nde mücadele eden Muğlaspor Voleybol Kulübü, Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Muğla Sportif Akademi Spor Kulübü’nü 3-1 mağlup etti. Karşılaşmaya etkili başlayan yeşil-beyazlı ekip, ilk seti 25-15 kazanarak öne geçti. İkinci sette rakibinin direncine rağmen oyun disiplinini koruyan Muğlaspor, bu seti de 25-21 alarak durumu 2-0 yaptı. Üçüncü sette oyuna ağırlığını koyan Muğla Sportif Akademi Spor Kulübü, 25-18’lik skorla farkı bire indirdi. Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü sette ise voleybolseverler nefes kesen anlar yaşadı. Karşılıklı sayıların alındığı seti 31-29 kazanan Muğlaspor, mücadeleden 3-1 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Muğlaspor Voleybol Başantrenörü Şevvanur Çeviker, takımın performansından memnun olduğunu belirterek, "Bugün Gelişim Ligi’nde ikinci maçımızı oynadık ve yine galibiyetle ayrıldık. Bir galibiyet daha alırsak gruptan çıkıp Muğla birinciliği veya ikinciliği için mücadele edeceğiz. Kızlarımıza güveniyorum, bunu yapabilecek güçteler" dedi. Muğlaspor Voleybol Takımı, oynayacağı bir sonraki karşılaşmayı da kazanması halinde play-off turuna yükselerek il derecesi için mücadele etme hakkı elde edecek.
21 Aralık 2025 Pazar - 15:14
Yılın en kısa gününde deniz suyu çekildi, sağanak yağmur sahili tahrip eti
‘Gün dönümü’ olarak da adlandırılan yılın en kısa gündüzü, en uzun gecesi 21 Aralık’ta Muğla için Meteoroloji Genel müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış uyarısı sonrası Muğla genelinde olumsuz bir durum yaşanmazken, ‘Sakin Kent’ unvanlı Ula’nın turistik Akyaka Mahallesinde deniz suyu yaklaşık 10 metre çekildi. Gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur öğle saatlerinde sona ererken, yağış nedeniyle Akyaka Mahallesinin iç kesimlerinden gelen yağmur suyu 300 metre uzunluğundaki Akyaka sahilinde sahil kumlarının denizi sürükledi ve sahilde yarıklar oluştu. Atmosferik değişim nedeniyle Akyaka sahilinde deniz suyu da iç kesimlere doğru yaklaşık 10 metre çekildi. Adacıkların oluştuğu sahilde yağmur etkisini azaltması nedeniyle büyükler sahilde yürüyüş yaparken, çocuklar oluşan adacıklar üzerinde oyun oynadı.
21 Aralık 2025 Pazar - 14:37
Bodrum’da 39 düzensiz göçmen yakalandı
Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 9’u çocuk 39 düzensiz göçmen yakalandı. 1 kişi göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-302) ve Sahil Güvenlik Botları (TCSG-31, KB-88) bölgeye hareket etti. Ekipler tarafından hareketli fiber karinalı lastik bot durdurularak içerisindeki 9’u çocuk 39 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler arasındaki 1 kişi, göçmen kaçakçılığı yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi. Gözaltına alınan şüpheliyle ilgili adli işlemlere başlandı.
21 Aralık 2025 Pazar - 13:02
Çiçekli masa Marmaris’in simgesi haline geldi
Türkiye’nin ve dünyanın en popüler turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesi, sadece deniz, kum, güneşi ile değil farklı simgeleriyle de öne çıkıyor. Marmaris Halk Plajı’nda güvercinlerin ardından kentin sembolleri arasına giren çiçekli masa, 72 yaşındaki emekli Ali Parlak tarafından kuruluyor. Yaz kış aynı plajda, mevsime göre farklı köşelerde duran masa, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Marmaris’in simgeleri arasına giren çiçekli masa, halk plajında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Yaz kış aynı plajda kurulan masa rengarenk çiçekleriyle sahile ayrı bir güzellik katıyor. Ziyaretçilerin fotoğraf çektirmek için uğrak noktası haline gelen çiçekli masa, Marmaris’in doğal güzelliklerine insan dokunuşunun nasıl değer kattığını ortaya koyuyor. Yaklaşık 20 yıldır Marmaris’te yaşadığını belirten emekli grafik tasarımcı Ali Parlak, 10 yıldır masasını çiçeklerle süslediğini söyledi. Yaz ve kış aylarında plajda farklı noktalarda bulunduğunu ifade eden Parlak, masasının çevreye pozitif enerji verdiğini dile getirdi. Emekli olduktan sonra hayatını sadeleştirdiğini anlatan Parlak, "Grafik tasarımcıyım, 35 sene reklamcılık ve grafik tasarım yaptım. Daha sonra peyzaj ve bahçe işleriyle uğraştım, sonra emekli oldum. 72 yaşındayım, şimdi hayatımı yaşıyorum. 20 yıldır Marmaris’teyim. Yaz kış burada masamda hep çiçek olur. Şu an oturduğum yer kışlık alanım, yazın ise yaklaşık 50 metre ileride oturuyorum. Çok ilgi çekiyor, çevreye pozitif bir enerji veriyor. Ben huzuru masamda buldum, mutluyum. Ticaret, para, hesap hepsini kapattım. Bugün bana günde 100 bin TL verseler yine çalışmam. Yıllarca çalıştım, o işi kapattım. Şimdi gençler çalışacak, iş onların hakkı. Biz belli bir yaştan sonra geri çekilmek zorundayız" şeklinde konuştu. Çocuklara balık yediriyor Çiçekli masasında termosundaki çayını içerek Karadeniz müzikleri dinlediğini ve balık tuttuğunu söyleyen Parlak, tuttuğu balıkları kendi torunlarına ve çevredeki çocuklara verdiğini belirtti. Ali Parlak, "Burada benim balıklarım var. Arkadaşlarımın torunları, komşuların çocukları gelir. ’Ali dede balık var mı’ derler, ben de onlara balık veririm. Ama son 14 gündür hiç balık yok. Balık komple Marmaris koyundan çekildi, tekrar gelir mi bilmiyoruz" dedi. Çiçekli masanın uluslararası ilgi gördüğünü anlatan Ali Parlak, geçen yaz sezonunda 12 ülkeden turistin gelip fotoğraf çektiğini söyledi. Çinli bir televizyon ekibiyle röportaj yaptığını belirten Parlak, Almanya’da da bir gazetede haber olduğunu ifade ederek, "Geçen yaz Çin’den geldiler, röportaj yaptılar. Meğerse televizyon yayıncısıymış. ’Bu masa çok hoşumuza gitti’ dediler. Almanya’da da bir gazetede ‘Marmaris plajında çiçekli masa’ diye haber olmuş. Gazeteyi bana vermediler ama Almanya’da çalışan Türkler gelip gösterdi. İki sütun, on santimlik alana basmışlar. Masa ünlü, ben de ondan yararlanıyorum" şeklinde konuştu. Çiçekli masanın pozitif bir enerji verdiğini ve insanları bir araya getirdiğini vurgulayan Parlak, "Güzel dostluklar oluyor, arkadaşlıklar kuruluyor. Burada sevgi alışverişi yapıyoruz, başka da bir şey yok" ifadelerini kullandı.
21 Aralık 2025 Pazar - 12:51
Çiçekli masa Marmaris’in simgesi haline geldi
Türkiye’nin ve dünyanın en popüler turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesi, sadece deniz, kum, güneşi ile değil ilçede yaşayan renkli kişilikler ile de öne çıkmaya devam ediyor. Marmaris Halk Plajı’nda güvercinlerin ardından kentin simgeleri arasına giren çiçekli masa, 72 yaşındaki emekli Ali Parlak tarafından kuruluyor. Yaz kış aynı plajda, mevsime göre farklı köşelerde duran masa, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Marmaris’in simgeleri arasına giren çiçekli masa, Halk Plajı’nda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Yaz kış aynı plajda kurulan masa rengarenk çiçekleriyle sahile ayrı bir güzellik katıyor. Ziyaretçilerin fotoğraf çektirmek için uğrak noktası haline gelen çiçekli masa, Marmaris’in doğal güzelliklerine insan dokunuşunun nasıl değer kattığını ortaya koyuyor. Yaklaşık 20 yıldır Marmaris’te yaşadığını belirten emekli grafik tasarımcı Ali Parlak, 10 yıldır masasını çiçeklerle süslediğini söyledi. Yaz ve kış aylarında plajda farklı noktalarda bulunduğunu ifade eden Parlak, masasının çevreye pozitif enerji verdiğini dile getirdi. Emekli olduktan sonra hayatını sadeleştirdiğini anlatan Parlak, "Grafik tasarımcıyım, 35 sene reklamcılık ve grafik tasarım yaptım. Daha sonra peyzaj ve bahçe işleriyle uğraştım, sonra emekli oldum. 72 yaşındayım, şimdi hayatımı yaşıyorum. 20 yıldır Marmaris’teyim. Yaz kış burada masamda hep çiçek olur. Şu an oturduğum yer kışlık alanım, yazın ise yaklaşık 50 metre ileride oturuyorum. Çok ilgi çekiyor, çevreye pozitif bir enerji veriyor. Ben huzuru masamda buldum, mutluyum. Ticaret, para, hesap hepsini kapattım. Bugün bana günde 100 bin TL verseler yine çalışmam. Yıllarca çalıştım, o işi kapattım. Şimdi gençler çalışacak, iş onların hakkı. Biz belli bir yaştan sonra geri çekilmek zorundayız" şeklinde konuştu. Çocuklara balık yediriyor Çiçekli masasında termosundaki çayını içerek Karadeniz müzikleri dinlediğini ve balık tuttuğunu söyleyen Parlak, tuttuğu balıkları kendi torunlarına ve çevredeki çocuklara verdiğini belirtti. Ali Parlak, "Burada benim balıklarım var. Arkadaşlarımın torunları, komşuların çocukları gelir. ‘Ali dede balık var mı?’ derler, ben de onlara balık veririm. Ama son 14 gündür hiç balık yok. Balık komple Marmaris koyundan çekildi, tekrar gelir mi bilmiyoruz" Çiçekli masanın uluslararası ilgi gördüğünü anlatan Ali Parlak, geçen yaz sezonunda 12 ülkeden turistin gelip fotoğraf çektiğini söyledi. Çinli bir televizyon ekibiyle röportaj yaptığını belirten Parlak, Almanya’da da bir gazetede haber olduğunu ifade ederek, "Geçen yaz Çin’den geldiler, röportaj yaptılar. Meğerse televizyon yayıncısıymış. ‘Bu masa çok hoşumuza gitti’ dediler. Almanya’da da bir gazetede ‘Marmaris plajında çiçekli masa’ diye haber olmuş. Gazeteyi bana vermediler ama Almanya’da çalışan Türkler gelip gösterdi. İki sütun, on santimlik alana basmışlar. Masa ünlü, ben de ondan yararlanıyorum" dedi. Çiçekli masanın pozitif bir enerji verdiğini ve insanları bir araya getirdiğini vurgulayan Parlak, "Güzel dostluklar oluyor, arkadaşlıklar kuruluyor. Burada sevgi alışverişi yapıyoruz, başka da bir şey yok" ifadelerini kullandı.
21 Aralık 2025 Pazar - 11:58
Su alan tekne Kıyı Emniyet ekipleri tarafından kurtarıldı
Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında su alan ve içinde bir kişi bulunan 9 metre uzunluğundaki tekne, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Bodrum Gümbet önlerinde su almaya başlayan içerisinde bir kişi bulunan 9 metre boyundaki tekne, KIYEM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botuna yedeklenerek Gümbet Marinaya emniyetle yanaştırıldı.
21 Aralık 2025 Pazar - 11:58
Burhan Eşer: "Zor bir mücadele olacak ancak biz de iyi oyunculara sahibiz"
Bodrum FK Teknik Direktörü Burhan Eşer, Amed Sportif Faaliyetler’in güçlü bir takım olduklarını belirterek, "Zor bir mücadele olacak ancak biz de iyi oyunculara sahibiz" dedi. Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Bodrum FK yarın saat 20.00’de Amed Sportif Faaliyetler’i ağırlayacak. Teknik Direktör Burhan Eşer yönetiminde çalışmalarına devam eden yeşil-beyazlılar, taraftarı önünde galip gelerek zirve yarışındaki iddiasını sürdürmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, Amedspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılmayı amaçlıyor. Öte yandan Gökdeniz, Yusuf, Celal, Berşan ve Ali sakatlık ve cezaları nedeniyle, Fredy ise milli takımda bulunduğu için karşılaşmada forma giyemeyecek. "Bodrum FK’nın başarısı her şeyden önemli" Kupa maçında iyi oynadıkları söyleyen Bodrum FK Teknik Direktörü Burhan Eşer, "Bizim için verimli bir karşılaşmaydı. Üç haftadır kupa ve lig olmak üzere deplasmanlardaydık. Bu hafta Amed’i konuk edeceğiz. Amed Sportif Faaliyetler güçlü bir rakip, ligde lider durumda ve kaliteli oyunculara sahip. Zor bir mücadele olacak ancak biz de iyi oyunculara sahibiz. Taraftarımızın desteği ve iç sahadaki performansımızın verdiği öz güvenle elimizden gelen tüm mücadeleyi ortaya koyacağız. Taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz" dedi. Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu ile geçmişten gelen bir arkadaşlıkları olduğunu da dile getiren Eşer, "Diyarbakırspor’da oynadığım dönemde takım arkadaşımdı. Benim için gurur verici ve heyecanlı bir maç olacak. Ancak benim için Bodrum FK’nın başarısı her şeyden önemlidir. Bodrum FK benim için çok kıymetlidir" ifadelerini kullandı.
21 Aralık 2025 Pazar - 11:51
Kaymakam Kumcu, ’Köyceğiz Portakalı’ hasadına katıldı
MUĞLA (İHA) – Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, coğrafi işarete sahip ’Köyceğiz Portakalı’nda hasat sürerken, hasat çalışmalarına Köyceğiz Kaymakamı Mert Kumcu da katılarak üreticilerle birlikte portakal topladı. Hamitköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen hasatta üreticilerle bir araya gelen Köyceğiz Kaymakamı Mert Kumcu, çalışmalar hakkında yerinde bilgi alarak çiftçilere bereketli bir sezon diledi. Türkiye genelinde ve yurt dışında kendi ismiyle satılan, ilçenin önemli tarımsal değerlerinden biri olan coğrafi işaretli ’Köyceğiz Portakalı’nın üreticiler için büyük önem taşıdığına dikkat çekilirken, Kaymakam Kumcu’nun hasada katılması üreticilere moral ve destek oldu. Ziyaretin, Köyceğiz’in tarımsal potansiyelinin tanıtılmasına katkı sağladığı ve üreticilerin emeğinin görünür hale gelmesi açısından önemli olduğu ifade edildi. Kaymakam Kumcu’ya hasat ziyaretinde Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ile Hamitköy Mahallesi Muhtarı Ramazan Çelik de eşlik etti.
21 Aralık 2025 Pazar - 11:23
İl Milli Eğitim Müdürü Çay, Köyceğiz’de öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi
Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, saha ziyaretleri kapsamında Köyceğiz’de bulunan Toparlar İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. İlk olarak Toparlar İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelen Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, sınıflarda yürütülen çalışmaları yerinde gözlemleyerek öğrencilerin öğrenme süreçlerine eşlik etti. Ziyaret kapsamında öğretmenlerle de bir araya gelen İl Müdürü Çay, eğitim öğretim süreçleri üzerine değerlendirmelerde bulunarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yürütülen çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Ardından Toparlar Ortaokulunu da ziyaret eden Çay, okulda devam eden eğitim öğretim süreçlerini yerinde inceledi. Ziyaret sırasında sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya gelen Çay, LGS hazırlıklarına devam eden 8. sınıf öğrencileri ile yakından ilgilendi. Öğrencilerin sınav sürecine yönelik çalışmalarını ve hazırlık planlarını dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Çay, motivasyonlarını artırmaya yönelik sohbet etti. Öğretmenlerle gerçekleştirilen görüşmelerde ise akademik çalışmalar, rehberlik süreçleri ve öğrenci başarısını destekleyici uygulamalar ele alındı.
20 Aralık 2025 Cumartesi - 14:07
Bodrum’daki ölümlü kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde kontrolden çıkan kamyonetin park halindeki araca çarpmasıyla 1 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Kaza, önceki gün saat 21.00 sıralarında Gökçebel Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İbrahim Umut Yöntem idaresindeki 48 ABM 569 plakalı kapalı kasa kamyonet, yol kenarında park halinde bulunan 48 AVG 544 plakalı kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araç takla atarak durabildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü İbrahim Umut Yöntem ile araçta bulunan A.Z. ve M.Z. yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralı olarak tedavi altına alınan Yöntem, sabaha karşı tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Yaralılardan A.Z.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kamyonetin park halindeki araca çarptığı, ardından savrularak takla attığı anlar net şekilde yer aldı.
20 Aralık 2025 Cumartesi - 14:06
Muğla için turuncu alarm
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Muğla ve çevresi bu gece saatlerinden itibaren şiddetli yağışların etkisi altına giriyor. Uzmanlar sel, su baskını ve kıyı şeridinde hortum riskine karşı vatandaşları acil kodla uyardı. Yapılan son tahminlere göre, yağışlı hava dalgası bu gece saatlerinden itibaren öncelikle Muğla’nın doğu ilçelerinde etkisini gösterecek. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren ise il genelinde kuvvetli sağanak yağışların etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. Yetkililer, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, dere yataklarından uzak durmalarını ve açık alanlardaki eşyalarını fırtınaya karşı sabitlemelerini öneriyor. Olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçilmesi büyük önem taşıyor.
20 Aralık 2025 Cumartesi - 13:47
Mabolla, 50’inci yıl sanat etkinliğinde dünyaca ünlü Caz ustalarını ağırladı
Mabolla’nın 50. yıl sanat etkinlikleri kapsamında dünya caz sahnesinin özgün gitar üslubuyla tanınan isimlerinden Timuçin Şahin ve modern cazın efsanevi alto saksofoncularından Greg Osby, Mabolla’da sahne aldı. Mabolla Center’da gerçekleşen konserde Timuçin Şahin ve Greg Osby’ye, Avrupa cazının parlayan kontrbasçılarından Michal Baranski ile New York sahnesinin dinamik davulcularından John Hadfield eşlik etti. Davetlilere özel olarak düzenlenen ve 2 saat süren konserde usta müzisyenler, gece boyunca katılımcılara unutamayacakları bir caz gecesi yaşattı. Konser sonunda müzisyenlerin sahne performansı geceye katılanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Müzisyenler gecenin sonunda konser için tasarlanan afişi imzaladılar. Timuçin Şahin: "Mabolla’da sahne almak büyük bir keyif, büyük bir gurur" Mabolla’nın köklü ve özenli bir anlayışa sahip olduğunu belirten Timuçin Şahin, "Birçok yerde çaldım, birçok yerde bulundum ama benim doğduğum topraklarda böyle bir kültürün 50 yılı bulması çok önemli. O yüzden Gökhan Ağbi’ye kişisel olarak teşekkür etmek istiyorum. Kendisi gibi kabına sığmayan, asi ruhlu, radikal 2 evlat yetiştirdiği için ayrıyeten teşekkür ediyorum" dedi. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada sahne almak bizim için büyük bir gurur, büyük bir keyif. Ben buranın varlığından 1 yıl öncesine kadar haberdar değildim ama gördükten sonra ne kadar köklü, ne kadar özenli bir anlayış olduğunun farkına vardım. Özellikle burayı kuran ve yaşatan insanlarla olan ilişkim ve arkadaşlığım geliştikçe, çok şanslı hissediyorum kendimi; 1 yıldır kıyısından köşesinden Mabolla’nın etrafında bulunduğum için. Bugün kıymetli insanlarla buradayız. Son 30 senedir caz dünyasına damga vuran bir alto saksofoncu var yanımızda. Onunla Muğla’ya gelmek benim için çok önemli; Mabolla’ya gelmek ise en kıymetlisi"
20 Aralık 2025 Cumartesi - 13:37
Muğla Büyükşehir’den 13 ilçede çevre temizliği seferberliği
Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve daha temiz bir kent oluşturmak amacıyla 13 ilçede eş zamanlı olarak yürütülecek çevre temizliği seferberliğinin ilk etabını geçtiğimiz haftalarda Ula Göleti’nde başlatmıştı. Seferberliğin ikinci durağı ise Yatağan oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi koordinasyonunda gerçekleştirilen çevre temizliğine; Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hicran Karabıyık ile çok sayıda vatandaş katıldı. Temizlik çalışmalarında süpürge araçları, su tankerleri, çöp taksi araçları ve temizlik personelleri görev aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hicran Karabıyık, "Ula’da başlattığımız temizlik seferberliğini bugün Yatağan’da, Yatağan Belediyemizle birlikte sürdürüyoruz. Amacımız Muğla’nın tüm ilçelerinde çevre temizliğini toplumsal bir harekete dönüştürmek ve çevre farkındalığını artırmak. Bugün burada bizimle birlikte olan emekçi arkadaşlarımıza ve çevre duyarlılığı gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu imkânı sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a ve Yatağan Belediye Başkanımız Sayın Mesut Günay’a teşekkür ederiz" dedi. Başkan Aras "Temiz bir çevre, ortak sorumluluğumuzdur" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Muğla’mızın doğasını, sokaklarını ve yaşam alanlarını korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. 13 ilçemizi kapsayan çevre temizliği seferberliğimizle yalnızca temizlik çalışması yapmıyor, aynı zamanda çevre bilincini artırmayı hedefliyoruz. Ula’da başlattığımız bu çalışmayı Yatağan’da sürdürerek tüm ilçelerimize yayacağız. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin iş birliğiyle, vatandaşlarımızın da desteğiyle daha temiz, daha yaşanabilir bir Muğla için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder