Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Muş
Kaymakam Güney, haftaya öğrencilerle başladı
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 12:53:19
Muş’un Hasköy Kaymakamı İsmail Güney, haftanın ilk mesai gününde Şehit Mehmet Aktaş Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Hasköy Kaymakamı İsmail Güney, haftanın ilk mesai saatlerinde Şehit Mehmet Aktaş Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel’in de eşlik ettiği ziyarette Kaymakam Güney, öğretmen ve öğrencilerle buluştu. Okul bahçesinde gerçekleştirilen törende öğrencilerin arasına katılan Kaymakam Güney, İstiklal Marşı’nı öğrencilerle birlikte okudu. Ziyaret kapsamında okul idarecileri ve öğretmenlerden eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Güney, öğrencilerin başarılarının önemine dikkat çekti. Eğitimin geleceğin inşasında büyük rol oynadığını belirten Güney, öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 10:45
Hasköylü taraftarlardan Muşspor’a meşaleli destek
TFF 2. Lig play-off finalinde istediği sonucu alamayan Muşspor’a destek sürüyor. Hasköy ilçesinde bir araya gelen sarı-beyazlı taraftarlar, gece saatlerinde meşaleler yakarak takımlarına moral verdi. TFF 2. Lig play-off finalinde Mardin ekibine yenilen Muşspor’a destek için Hasköy ilçesinde bir araya gelen sarı-beyazlı taraftarlar, gece saatlerinde meşaleler yakarak takımlarına moral verdi. Play-off sürecinde başarılı bir performans ortaya koyan Muşspor, yarı finalde Aliağa FK’yı penaltı atışları sonucunda eleyerek finale yükselmişti. Final mücadelesinde istediği sonucu elde edemeyen sarı-beyazlı ekip, buna rağmen taraftarından büyük destek görmeye devam ediyor. Final karşılaşmasının ardından Hasköy’de toplanan taraftarlar, tezahüratlar eşliğinde meşaleler yakarak takımlarının yanında olduklarını gösterdi. Destek görüntülerini paylaşan Yunus Orbay, "Muşspor yenilse de desteğimizi hiçbir zaman çekmeyeceğiz. Muşspor’umuzun her zaman yanında olacağız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Muşspor’un play-off sürecinde ortaya koyduğu mücadele kentte büyük heyecan oluştururken, taraftarların takıma verdiği destek de dikkat çekti. Final sonrası yapılan destek paylaşımları, sarı-beyazlı camiada birlik ve beraberlik mesajı olarak değerlendirildi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 10:36
Şeyh Muhammed Kazım Camii ve Külliyesi ibadete açıldı
Muş’un Hasköy ilçesinde yapımı tamamlanan Şeyh Muhammed Kazım Camii ve Külliyesi, dualarla ibadete açıldı. Hasköy ilçesinde yapımı tamamlanan Şeyh Muhammed Kazım Camii ve Külliyesi’nin açılışı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla başladı. Programda konuşan kanaat önderi Muiniddin Aydın, camilerin toplumsal birlik ve manevi dayanışma açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, caminin yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti. İlçe Müftüsü Kerem Dağdagül ise camilerin birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu ifade etti. Dağdagül, "Bugün Şeyh Muhammed Kazım Camii ve Külliyesi’ni dualarla ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Camimizin yapımında emeği bulunan hayırsever vatandaşlarımızdan katkı sunan kurumlarımıza kadar herkesten Allah razı olsun. Rabbim bu mabedi birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile kılsın. Camilerimizi ezansız, cemaatsiz, gençsiz ve çocuksuz bırakmasın" dedi. Yapılan duaların ardından Şeyh Muhammed Kazım Camii ve Külliyesi ibadete açıldı. Program, öğle namazının kılınması ve vatandaşlara yapılan ikramlarla sona erdi.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:59
Bulanık’ta "Son Ayı" mesaisi: Kaymakam Koşansu öğrencilerle söyleşide buluştu
Muş’un Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, düzenlenen kitap söyleşisi programı kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek, "Son Ayı" isimli kitabı birlikte analiz etti. Bulanık Kaymakamlığı koordinesinde, ilçedeki gençlerin okuma kültürünü geliştirmek ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla yürütülen kültürel projeler devam ediyor. Bu kapsamda, ilçenin uğrak noktalarından biri olan Gölpark Dinlenme Tesisi’nde "Son Ayı" kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Programa Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aral ve Şube Müdürü Şakir Bozkurt katılım sağladı. Öğrencilerin yoğun katılımıyla, açık havada samimi bir atmosferde gerçekleştirilen programda, yazar Hannah Gold’un kaleme aldığı ve çevre bilinci ile dostluğu işleyen "Son Ayı" kitabı masaya yatırıldı. Kitabın içeriği, karakter analizi ve verdiği mesajlar üzerine öğrencilerle uzun süre sohbet eden Kaymakam Koşansu, gençlerin kitap hakkındaki özgün yorumlarını ve eleştirilerini tek tek not aldı. Kaymakam Koşansu: "Kitap Okumak Bireysel Gelişimin Anahtarıdır" Söyleşi sırasında gençlere hitap eden Kaymakam Ömer Övünç Koşansu, dijitalleşen dünyada kitap okuma alışkanlığının öneminin her geçen gün arttığını vurguladı. Kitapların bireyin düşünce dünyasını zenginleştirdiğini belirten Koşansu, "Gençlerimizin sadece ders kitaplarıyla değil, dünya edebiyatıyla ve güncel eserlerle de iç içe olmasını istiyoruz. Kitap okumak, bireyin dünyayı algılama biçimini geliştirir ve onlara vizyon katar. Bugün burada gördüğümüz bu ilgi, ilçemizdeki eğitim kalitesinin ve gençlerin kitaba olan merakının bir göstergesidir" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aral ve Şube Müdürü Şakir Bozkurt’un da eşlik ettiği programda, öğrenciler merak ettikleri konularda protokol üyelerine sorular yöneltti. Eğitimden geleceğe, kitaplardan sosyal hayata kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen soru-cevap bölümünde renkli anlar yaşandı. Protokol üyeleri, gençlerin fikirlerine değer verdiklerini belirterek her zaman yanlarında oldukları mesajını verdi. Kitap analizi ve fikir teatisinin ardından program yemek organizasyonu ile devam etti. Kaymakam Koşansu ve beraberindeki heyet, öğrencilerle aynı masayı paylaşarak yemek yedi. Yemek boyunca gençlerle birebir diyalog kuran Koşansu, onlarla şakalaşarak keyifli bir ortam oluşturdu. Programın sonunda öğrencilere kitap okuma alışkanlıklarını sürdürmeleri yönünde tavsiyelerde bulunulurken, bu tür etkinliklerin ilçedeki diğer okulları da kapsayacak şekilde periyodik olarak devam edeceği kaydedildi. Gençler ise kendilerine zaman ayıran ve samimi bir ortam sunan Kaymakam Koşansu’ya teşekkürlerini iletti.
09 Aralık 2023 Cumartesi - 16:15
Muş’ta Mehmetçik 210 öğrenciye mont ve bot dağıttı
Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri köy öğrencilerine kendi elleriyle bot ve mont dağıttı. Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği koordinesinde, görevli personellerin desteğiyle jandarma sorumluluk sahasında bulunan 15 köy okulda okuyan toplam 210 öğrenciye mont ve bot dağıtımı yapılarak, öğrenciler sevindirildi.
09 Aralık 2023 Cumartesi - 09:35
Muş’ta asırlar öncesine dayanan kışlık kavurma geleneği devam ediyor
MUŞ (İHA) – Muş’un Karabey köyünde kışlık kavurma yapımı için kazanlar kuruldu, meşe ateşinde etler kavrularak kış için stoklanıyor. Karabey köyünde yaşayan vatandaşlar, kışın tüketecekleri kavurmanın hazırlıklarını sürdürüyorlar. İmkânı olan hemen hemen her ailede yapılan kavurma için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başlıyor. Bin bir zahmetle hazırlanan etler, meşe odunu ateşine konulan büyük kazanlara doldurularak kendi yağında yaklaşık 2 saat kızgın ateşte kaynatılıp, suyu çekilinceye kadar pişiriliyor. Kazanın dip tutmaması için belli aralıkla tahta çubuklarla karıştırılan etler iyice kıvama geldikten sonra kaplara dolduruluyor. Kazanın dibinde kalan kızgın yağlar kaplara doldurulan kavurmanın üzerine boca edilerek muhafaza ediliyor. Özellikle kış mevsiminde gelecek misafirlere et ikramı yapmak için hava şartları ve hayvan gelişimini göz önünde bulunduran vatandaşlar, kışlık et ihtiyaçlarını sonbaharda yaptıkları kavurmalarla karşılıyorlar. Hazırlanan kavurmalar ise yılbaşından sonra tüketilmeye başlanıyor. Kışlık kavurma hazırlayan kadınlardan Meliha Demir, kavurma geleneğinin devam ettiğini ifade ederek, “Sonbahar mevsiminde bölgemizde kavurma yapıyoruz. İmkânı olan aileler 4-5 keçi kesiyor. Atalarımızdan beri kavurma yapma bizim kültürümüzdür. Yaptığımız kavurmaları kış mevsiminde misafirlerimize ikram ediyoruz. Özellikle kahvaltıda tükettiğimiz soğuk kavurmalar kültürümüzde önemli yere sahiptir. Yöremize has yemeklerde de kullanıyoruz” dedi. Annesine kavurma yapılırken yardım eden Yunus Demir de, yaptıkları kavurmaları yılbaşından itibaren tüketmeye başlayacaklarını ifade ederek, “Kış mevsiminde tüketmek üzere yılın bu döneminde her aile kavurma yapıyor. Bazı aileler 3-4 veya 5 keçi kesiyorlar. Yaptığımız kavurmaları kaplara koyarak muhafaza ediyoruz. Yaptığımız kavurmaları yılbaşı itibari ile tüketmeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.
08 Aralık 2023 Cuma - 14:43
Muş’ta silah ve mühimmat operasyonu: 5 tutuklama
Muş’ta jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirilirken, 5 şüpheli ise tutuklandı. Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen ‘silah ve mühimmat kaçakçılığı ile mücadele’ faaliyetinin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan çalışmalar neticesinde; 5 adet kalaşnikov piyade tüfeği, 1 adet G1 piyade tüfeği, 15 adet tabanca, 9 adet ruhsatsız av tüfeği, 13 adet kalaşnikov piyade tüfeği şarjörü, 14 adet tabanca şarjörü, 460 adet kalaşnikov piyade tüfeği fişeği, 623 adet tabanca fişeği, 3 adet kurusıkı tabanca, 2 adet kama, 1 adet muşta, ele geçirilmiştir. Bahse konu olayda ele geçirilen malzemelere el konulmuş, 18 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış, 5 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir” denildi.
08 Aralık 2023 Cuma - 13:57
Muş’ta gümrük kaçağı sigara ele geçirildi
Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda bir yolcunun valizinde gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Muş Emniyet Müdürlüğünden tarafından yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, şehirlerarası otobüsler ve yolcular üzerinde uygulama yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Uygulamada, bir şahsın valizinden gümrük kaçağı 100 adet elektronik sigara ve 100 paket sigara ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili olarak şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem başlatılmıştır” denildi.
08 Aralık 2023 Cuma - 13:21
Bulanık’ta ‘Uluslararası Muay Thai Müsabakaları’ hazırlığı
Muş’un Bulanık ilçesinde İran, Azerbaycan ve Türkiye’den 110 sporcunun katılımıyla ‘Uluslararası Muay Thai Müsabakaları’ düzenlenecek. Açıklamalarda bulunan Bulanık Kaymakamı Oğuzhan Ocak, bu organizasyonun ilçede yapılması için emeği Muay Thai Federasyonu ile Muay Thai Bölge Başkanı Ömer Uğur ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, “Sporcuları, sporcu yakınlarını, antrenörleri ve hakemleri ilçemizde ağırlayacağız. Böylesi organizasyonlar bölgemiz turizmine, ekonomisine ve tanıtımına katkı sunuyor. Bulanık Kaymakamlığı ve belediyesi olarak bu tür sportif faaliyetleri ve tanıtıma, ekonomiye katkı sunacak olan tüm faaliyetlerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Uluslararası müsabakanın 23 Aralık 2023 tarihlerinde Bulanık ilçesinde 110 sporcunun katılımıyla yapılacağı bildirildi.
07 Aralık 2023 Perşembe - 17:27
Muş’ta 3 avcıya 16 bin 631 TL idari para cezası uygulandı
Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, ava kapalı avlakta avlanan 3 kişiye 16 bin 631 TL idari para cezası uyguladı. Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, av koruma ve denetimlerin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Jandarma ve müdürlüğümüz personellerince ortaklaşa yapmış olduğumuz av koruma ve kontrollerde, Varto ilçesinde ava kapalı avlakta avlanan 3 avcı hakkında işlem yapılmış olup, idari ve tazminat olmak üzere toplamda 16 bin 631 TL yasal işlem yapılmıştır” denildi.
07 Aralık 2023 Perşembe - 12:58
Sağlık çalışanlarından öğrencilere kitap desteği
Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği üyeleri tarafından Muş’a gönderilen kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Doktor, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği tarafından düzenlenen Mini Voleybol Turnuvasında toplanan kitaplar, Muş Şeker Ortaokuluna gönderilerek dağıtımları gerçekleştirildi. Okulun konferans salonunda düzenlenen kitap dağıtım törenine katılan İl Millî Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, “Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği üyeleri tarafından Şeker Ortaokulu öğrencilerine hediye edilmek üzere gönderilen kitapları dağıtım törenindeyiz. Bu kitaplar, Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği tarafından okulumuzun öğrencilerine gönderilmiştir. Okulumuzun kütüphanesinde çocuklarımızın faydalanabileceği hikâye, roman ve kaynak kitaplar anlamında büyük katkılar sunmuş bulunmaktalar. Çocuklarımız da bunlardan faydalanarak hedefledikleri mesleklere ulaşmaları anlamında kendilerine büyük katkı sunacağından hiçbir şüphemiz yok” dedi. Doktor ve hemşirelerden okullarına kitap desteği sağlandığını söyleyen Şeker Ortaokulu Müdürü Serdar Koç ise “Eylül aynıda Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği okulumuza ziyarette bulundular. Okul için kitap yardımında bulunmak istediklerini belirttiler. Bu amaçla 18-19 Kasım 2023 tarihlerinde Mini Voleybol Turnuvası yaparak elde edilen gelir ile okulumuza kaynak ve okuma kitabı gönderdiler. Biz de şu an o kitapların dağıtımını yapıyoruz. Çocuklarımızın geleceği açısından güzel bir etkinlik oldu. Kocaeli Sağlık Çalışanına Derneğine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. 8. sınıf öğrencisi Anıl Özdemir de, “Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği tarafından bize 8. sınıf test kitapları ve roman kitaplar gönderdiler. Bizim çalışmamız için ve daha iyi yerlere gelebilmemiz için bize kitap gönderdiler. Biz de buna karşılık iyi yerlere gelerek karşılığını vereceğiz” dedi.
06 Aralık 2023 Çarşamba - 13:47
Muş’ta evlat nöbetine katılan aile sayısı 46’ya yükseldi
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önünde eylem yapan aile sayısı 46’ya yükseldi. Sayıları 46’ya yükselen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden bırakmayan anne ve babalar, HDP’ye tepki gösterirken, çocuklarına ise teslim olmaları için çağrıda bulundu. Oğlu Osman’dan 8 yıldır haber alamadığını ifade eden anne Naciye Sönmez Yıldız, oğlunun zalimlerin elinde olduğunu belirterek, "Oğlumu bıraksalar çıkar gelirdi, çünkü oğlum daha küçüktü. Çok şükür devletimiz güçlüdür. Devletimizin eli uzundur. İnşallah bizim çocuklarımızı getirecek. Çocuğumu istiyorum. Bir çocuk dağda kalana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Bu yağmurda çocuklarımız için buraya geldik. Osman sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Kimse sana karışmaz. Türkiye Devleti güçlü ve şefkatlidir. Biz HDP ve PKK’dan korkmuyoruz, biz çocuklarımızı istiyoruz. Aile sayımız da arttı. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, çocukları getirsinler, elleri uzundur, güçlüdür, şefkatlidir" dedi. HDP il binası önünde eylem yapan ailelere katılan anne Y.S. de, çocuğunun kaçırılarak dağa götürüldüğünü belirterek, "Çocuğumu kaçırmışlar, devletimizden rica ediyorum, çocuğumu getirsinler. Ne olursa olsun evladımı getirsinler. Ben çocuğumu dağa göndermiyorum ve ölmesini istemiyorum. Devletimizin eli uzundur, ben çocuğumu istiyorum. Çocuğumu 20 gündür kaçırmışlar. Ben devletime güveniyorum. Cumhurbaşkanına sesleniyorum, çocuklarımızı getirsinler. Terör örgütü PKK çocuğumu götürdü. Ben çocuğumu fakirlik içerisinde büyüttüm. Çocuğum 23 yaşında öğrenciydi" şeklinde konuştu.
05 Aralık 2023 Salı - 21:16
6 Şubat depremlerinde görev yapan gönüllülere "teşekkür" belgesi verildi
AFAD Muş İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü" çerçevesinde "asrın felaketi" olarak hafızalarda yer edinen 6 Şubat depremlerinde aktif görev alanlar için program düzenlendi. AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen programda Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremde görev aktif görev alan gönüllülere ve kamu personellerine "teşekkür" belgesi takdim edildi. AFAD gönüllülerinin önemli olduğunu vurgulamak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Muş Valisi Avni Çakır, 6 Şubat depremlerinden sonrası İslahiye’de 45 gün görev yaptığını vurgulayarak, "Tam da ülkenizin size ihtiyaç duyduğu bir anda en çok ihtiyaç duyulan insanların arasında mesai harcamak, o insanların yarasına merhem olmak, vermiş olduğu gururla iç huzuru hissettim. Bölgenin kendisine gelmesi uzun yıllar alacak ama bu anlamda devletimizin yaptığı konutlarda teslim edilmeye başlandı. Deprem bölgesinde görev yaptıktan sonra gönüllü arkadaşlarımıza duyduğum saygınlık daha da arttı. Afet sürecinde Türkiye çok ciddi bir sınava maruz kalmış ama bu sınavı başarı ile vermiştir. Bu anlamda kamunun ve özelin müthiş bir işbirliği olmuştur. Bu dediklerimi anlamak için afet bölgesini görmek ve anlamak lazım. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i etkilenmişti" dedi. AFAD Muş İl Müdürü Yasin Taha Çekiç ise, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde gece gündüz, fedakârca, marifetini gösteren ve kendini bu millete vakfetmiş gönüllülere teşekkür etmek için toplandık. Afetlerin üstesinden gelebilmek için toplumun tüm kesimiyle birlikte hareket edebilme kabiliyetine sahip olmaktır. Kurum ve kuruluşla birlikte vatandaşların da afetlere hazırlık konusunda sorumlulukları bulunmaktadır. AFAD Başkanlığımızca başlatılan ve devam ettirilen AFAD Gönüllülük Sistemi ile vatandaşların gerekli eğitimleri online ve yüz yüze aldıktan sonra afet öncesinde, esnasında ve sonrasında bizlerle birlikte etkin olarak görevlerde yer almaktadır. AFAD gönüllülerin özellikle asrın felaketi diye adlandırılan 6 Şubat depremlerinde yaptıkları paha biçilemez. Afetlere müdahale zaten gönülden gelmektedir, bir gönül işidir. İnsanlara yardım etmek, onların en zor durumlarında onlara el uzatmak gönülden, sevgiden gelen bir iştir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Çakır, gönüllülere ve kamu çalışanlarına teşekkür belgesini verdi. Törene, Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, AFAD arama kurtarma ekibi, gönüllüler ve kurum amirleri katıldı.
05 Aralık 2023 Salı - 20:57
Muş’ta çiftçilere tritikale ve macar fiğ tohumu törenle dağıtıldı
En geniş ekilebilir tarım arazilerinin bulunduğu Muş Ovası’nda Valilik ve İl Özel İdaresi desteğiyle Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 20 çiftçiye sertifikalı tritikale ve Macar fiğ tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans salonunda çiftçilerin katılımı düzenlenen Tritikale-Macar Fiğ Karışımlı Tohum Dağıtım Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene konuşan Muş Valisi Avni Çakır, Muş’un geleceğinin tarım ve hayvancılık olduğunu ifade ederek, "Muş Valisi olarak burada göreve başladığımız süreçten beri bu konudaki yapılan çalışmaların farkındayız. Arkadaşlarımızla beraber yapılan bu çalışmalara katkı sunmaya devam ediyoruz. Katıldığımız her toplantıda ifade ettik. Tarım yapmak istiyorum diyen herkesin yanındayız. Önümüzde ki yılın planlamasını yaparken Muş çiftçisine çok daha fazla destek olmak istedik. Burada ki bütçe rakamlarımızı da arttırdık. İnşallah ilerde çok daha farklı projelerde benzer işler yapacağız. Muş Ovası Türkiye’nin en verimli ovalarından bir tanesidir. Devletimizin bölgede sürdürdüğü yatırımların hayata geçmesiyle daha iyi bir Muş Ovası ile karşılaşacağız. Barajlarımız bitti. Sulama kanallarımızın ihalesi gerçekleşti. Muş çiftçisi ürettiği ürünler de artık sadece Türkiye’de değil Avrupa pazarında söz sahibi olacak. Çiftçi eğitimlerimizde hem ulusal hem de uluslararası proje destekleriyle bu farkındalığı çok daha yükseklere çıkartacağız. Daha çok tarım alanını tohumla buluşturacağız" dedi. Tarımda verimliği ve kaliteyi artırmanım önemine değinen Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise, “Muş’ta özelliklede iklim şartları konusunda 6 ay boyunca kış mevsimi yaşıyoruz. Özelikle büyükbaş hayvanların beslenmesinde kaba yem çok önemlidir. Muş 357 bin hektar mera alanına sahiptir. Bu meralarımız zayıf ve orta sınıftadır. Kaba yem konusunda da en başta yonca gelmektedir. Hayvancılıkta kalitenin artırılmasında ve kaba yem ihtiyacının karşılanmasında alternatif ürünlere ihtiyacı vardır. Bu konuda da Macar fiğ bölgemiz ve ilimiz için önemlidir. Macar fiğ hem kuraklığa hem de soğuk havaya dayanıklı bir yem bitkisidir. Bunun yanında da protein miktarının yüksek olmasından dolayı kaba yem ihtiyacında önemli yer tutmaktadır. Şu anda 2 bin 800 kilogram Macar fiğ ve 2 bin 400 kilogram da tritikale tohumu 20 çiftçimize dağıtıldı" dedi. Konuşmaların ardından Vali Çakır ve il protokolü, çiftçilere buğday dağıttı. Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.
05 Aralık 2023 Salı - 19:55
Muş’ta karla mücadele için 9 araç alındı
Muş’ta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği araç filosuna özellikle kış mevsiminde karla mücadelede kullanılacak 9 araç alındı. Muş’ta, 368 köy ve 212 mezraya hizmet veren İl Özel İdaresi, kar yağışı öncesinde araç filosunu yeniledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği şantiye alanında düzenlenen "Araç Teslim Töreni" ile 1.4 milyon euro yatırım yapılan 9 iş makinası kırsal kesimlerde yürütülen çalışmalar ve karla mücadelede etkin olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği şantiye alanında yapılan "Araç Teslim Töreni"ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, Muş’un yaklaşık 400 bin nüfusunun olduğunu ve yüzde 50’sinin köylerde ikamet ettiğini ifade ederek, "Bu nedenle araç parkımızın ne kadar güçlü olması gerektiğini de ortaya koyuyoruz. Muş’ta 368 köyümüz ve mezralarımız var. Çok geniş bir coğrafya. İnşallah 2024 yılında da yapacağımız alımlarla araç parkımızın yüzde 50’sini yenileyeceğiz. Muş özellikle kar memleketi. Yüksek kesimlerde 10, 15 ve hatta 20 metre kar yüksekliğiyle karşılaşıyoruz. Bu gördüğümüz araçlar özellikle kış mevsiminde karla mücadele çalışmasında kolaylık sağlayacak. Bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en aza indireceğiz. Bu araçlarımızın tamamı önümüzdeki haftalarda karla mücadelede yer alacak. İş makinalarımız özel idaremize, köylerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. İl Özel İdaresinin bütçesini doğru ve yerinde kullandıklarını söyleyen Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım da böyle açılışlara sebebiyet verdikleri için mutlu olduklarını belirterek, "İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim. 2022 yılında 13 araç, 2023 yılında da 9 araç ekleyerek araç filomuzu 87’den 109’a çıkardık. Bu araçların Muş’a yapacağı hizmetler bizi mutlu edecektir” şeklinde konuştu. Yapılan araç teslim töreninde bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Muş’un 368 köy ve 212 mezranın olduğunu ifade ederek, “İl nüfusunun yüzde 50’inin kırsalda yaşıyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlara daha kaliteli ve nitelikli hizmet verebilmek için makina parkının iyileştirmesi, geliştirilmesi büyük bir ihtiyaç olmuştu. Bu yıl 9 iş makinası için 1.4 milyon euro harcadık. Son 3 yılda 140 milyon lira harcayarak 32 iş makinası alındı" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardında davetliler dua ettikten sonra kurdele kesildi. İş makinesine binerek inceleme yapan Vali Çakır, daha sonra şantiyeyi alanı gezerek Yentür’den bilgi aldı. Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.
05 Aralık 2023 Salı - 14:41
Kaymakam Bayram: “Amacımız, vatandaşlarımızın aracısız dilek ve temennilerini dinlemektir”
MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, ağır kış şartlarına rağmen köyleri gezerek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 7 köyü birden gezen Kaymakam Bayram, bu sefer de 6 köy gezdi. Kaymakam Bayram, ilk ziyaretini İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin ve personellerinin okulunu tamirat ve tadilat yaptıkları Bademözü İlkokuluna yaptı. Burada okulu gezen Kaymakam Göksu Bayram’a İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin, Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi Esma Söylemez ile sağlık çalışanları eşlik etti. Kaymakam Bayram, okulu yeniledikleri için İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin, Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi Esma Söylemez ile sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Daha sonra Koruca, Uyanık, Laledağı, Yukarıkıcık ve Aşağıkıcık köylerini gezen Kaymakam Bayram, vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Gittiği her köyde okulları da dolaşarak öğrencilerle sohbet eden Bayram, ardından vatandaşların dile getirdiği sorunları ve talepleri not aldı. Köy ziyaretlerini çok önemsediğini belirten Kaymakam Bayram, "Bu ziyaretlerimizin amacı, vatandaşlarımızın aracısız dilek ve temennilerini dinlemektir. Gittiğimiz her köye vatandaşlarımız için en önemli konumda olan kurum amirlerimiz ile ziyaret ediyoruz. Bugünkü köy ziyaretimiz kapsamında ilçemize bağlı 6 köyümüzü gezdik. Kurum amirlerimiz ile birlikte kış aylarına girdiğimiz bugünlerde vatandaşlarımızın dilek ve temennilerini yerinde dinledik" diye konuştu. Bayram’a ziyaretinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, Emniyet Müdürü Serhan Türk, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Özel İdare Müdürü Kemal Bingöl, Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürü Yunus Emre Şahin ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yakup Bozkurt eşlik etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder