Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Muş
Muş’ta dolu yağışı sırasında kontrolden çıkan minibüs yan yattı: 2 yaralı
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 19:56:49
Muş’un Hasköy ilçesinde şiddetli dolu yağışı, trafik kazasını da beraberinde getirdi. Kayganlaşan yolda kontrolden çıkan minibüs yan yatarken, araçta bulunan 2 kişi hafif yaralandı. Kaza, Muş-Bitlis karayolu üzerindeki Kul Zühdü Camii mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aniden bastıran yoğun dolu ve yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 03 AGD 410 plakalı minibüsün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç, savrularak yan yattı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada hafif yaralanan 2 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Öte yandan dolu yağışı nedeniyle bölge kısa sürede beyaza bürünürken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 19:41
Muş’ta şiddetli dolu yağışı kazaya neden oldu: Minibüs yan yattı
Muş’un Hasköy ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, trafik kazasını da beraberinde getirdi. Kayganlaşan yolda kontrolden çıkan minibüs yan yatarken, araçta bulunan 2 kişi hafif yaralandı. Kaza, Muş-Bitlis karayolu üzerindeki Kul zühdü Camii mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aniden bastıran yoğun dolu ve yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda seyir halindeki 03 AGD 410 plakalı minibüsün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç savrularak yan yattı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Araçta bulunan 2 kişinin hafif yaralandığı öğrenilirken, yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Öte yandan etkili olan dolu yağışı nedeniyle bölge kısa sürede beyaza bürünürken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 13:55
Muş’ta TAKE Projesi kapsamında 586 bin sebze fidesi dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı destekli proje kapsamında Muş’ta 619 çiftçiye toplam 586 bin 725 adet domates ve kapya biber fidesi dağıtıldı. Yaklaşık 300 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sebze üretimini artırmaya yönelik fide dağıtımı gerçekleştirildi. İl genelinde 619 çiftçinin faydalandığı proje ile yaklaşık 300 dekar alanda üretim yapılması planlanıyor. Toplam bütçesi 5 milyon 333 bin 333 TL olan projenin yüzde 75’i Tarım ve Orman Bakanlığı hibesi, yüzde 25’i ise çiftçi katkısıyla finanse edildi. Proje kapsamında üreticilere 293 bin 362 adet domates fidesi ile 293 bin 392 adet kapya biber fidesi dağıtıldı. Böylece toplamda 586 bin 725 adet fide çiftçilerle buluşturuldu. Bitkisel üretim ve Bitki sağlığı Şube müdürü Samet Aşkın, proje ile atıl durumdaki tarım arazilerinin üretime kazandırılmasının, sebze üretiminin artırılmasının ve çiftçilerin gelir düzeyine katkı sağlanmasının amaçlandığını ifade ederek, "Bakanlığımızca 2020 yılından bu yana çiftçilerimize yönelik Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında fide dağıtım projeleri yürütülmektedir. Bu projeler kapsamında bu yıl yaklaşık 5,5 milyon TL proje bedeliyle 600 bine yakın fide dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bunun yaklaşık 300 bin adedi biber fidesi, 300 bin adedi ise domates fidesinden oluşmaktadır. Bu kapsamda toplam 619 çiftçimiz projeden faydalanacaktır. Yaklaşık 300 dekar alanda üretim gerçekleştirilmiş olacaktır. Projemizin amacı, tarım arazilerinin etkin kullanımını sağlamak, yani atıl durumdaki arazileri yeniden üretime kazandırmaktır. Bu doğrultuda çiftçilerimizi projelere dahil ederek hem ilimize hem de ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz" dedi. Dağıtımı gerçekleştirilen fideleri alan çiftçi Cevat Aytepe, "Tarım İl Müdürlüğü tarafından dağıtılan domates ve biber fidelerini almak için buraya geldik. Geçtiğimiz yıl da benzer bir proje hayata geçirilmişti. Hibrit fidelerin piyasadaki fiyatlarının yüksek olması nedeniyle Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından sağlanan bu destek, çiftçiler için büyük önem taşıyor. Verilen fideler üreticilere önemli katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 09:17
Bulanık Haçlı Gölü’nde doğa ve çevre bilinci etkinliği
Muş’un Bulanık ilçesindeki Haçlı Gölü Sulak Alanı’nda düzenlenen "Kuş Gözlem Etkinliği ve Doğa Yürüyüşü" programı, doğaseverleri ve öğrencileri bir araya getirdi. Valilik öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte çevre bilinci, doğa sevgisi ve sulak alanların korunmasının önemine dikkat çekildi. Muş Valisi Avni Çakır, Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ile Bulanık’taki ortaokul öğrencilerinin katıldığı program, doğanın eşsiz güzellikleri arasında gerçekleştirildi. Muş Valiliği koordinasyonunda, Bulanık Kaymakamlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler hem doğayı yakından tanıma fırsatı buldu hem de çevre duyarlılığı konusunda bilinçlendirildi. Program kapsamında göl çevresinde doğa yürüyüşü yapan protokol üyeleri ve öğrenciler, Haçlı Gölü’nün doğal yapısını ve sulak alan ekosistemini yerinde inceleyerek kuş gözlemi gerçekleştirdi. Bölgenin biyolojik çeşitliliğine dikkat çekilen etkinlikte, özellikle sulak alanların korunmasının gelecek nesiller açısından taşıdığı önem vurgulandı. Etkinlik sırasında öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Avni Çakır, gençlerle sohbet ederek doğanın korunmasının sadece kurumların değil toplumun ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti. Çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasının önemine değinen Vali Çakır, çocukların doğayla iç içe büyümesinin gelecekte daha duyarlı bireylerin yetişmesine katkı sağlayacağını belirtti. Doğa yürüyüşü sırasında çevredeki atıkları öğrencilerle birlikte toplayan Vali Çakır ve beraberindeki heyet, örnek bir farkındalık çalışmasına imza attı. Çöp toplama etkinliğiyle çevre temizliği konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması hedeflenirken, öğrencilerin etkinliğe yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Öğrenciler ellerine eldiven geçirerek çevredeki atıkları topladı. Renkli görüntülere sahne olan programda öğrenciler hem doğa ile iç içe vakit geçirdi hem de kuş gözlem etkinliği sayesinde bölgedeki canlı türleri hakkında bilgi aldı. Etkinlik boyunca öğrencilerin heyecanı ve mutluluğu gözlerden kaçmazken, katılımcılar Haçlı Gölü’nün doğal güzelliğine hayran kaldı. Program, doğa yürüyüşünün ardından gerçekleştirilen çeşitli ikramlar ve samimi sohbetlerle sona erdi. Yetkililer, benzer etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini belirterek özellikle gençlerin doğa ve çevre konusunda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
20 Ekim 2022 Perşembe - 13:16
Muş’ta kadınlar devlet kursuyla meslek öğreniyor
Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan dikiş nakış kursuna kayıt yaptıran kadın kursiyerler, bir yandan meslek öğrenirken bir yandan da aldıkları siparişlerle gelir elde ediyor.
19 Ekim 2022 Çarşamba - 22:10
Muş’ta toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı
Muş Valiliği, güvenlik tedbirleri çerçevesinde toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
19 Ekim 2022 Çarşamba - 15:31
Vali Gündüzöz: “Muş ileride Avrupa’yı tek başına besleyebilecek tarım kabiliyetine erişecek”
MUŞ (İHA) – Muş Valisi Doç.
19 Ekim 2022 Çarşamba - 15:16
Yeşil Varto Spor Kulübü tesislerinde yenileme çalışması
Muş’un Varto ilçesini Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) temsil eden Yeşil Varto Spor Kulübü tesislerinde yenileme çalışmaları başlatıldı.
19 Ekim 2022 Çarşamba - 14:30
Muş’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü
Muş’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.
19 Ekim 2022 Çarşamba - 14:17
Bulanık’ta "Muhtarlar Günü" kutlandı
MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir program düzenlendi.
19 Ekim 2022 Çarşamba - 13:25
Muş’ta annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan annelerin evlat nöbeti 78’inci haftaya girdi.
18 Ekim 2022 Salı - 17:11
1984 Muşspor’da Ziraat Türkiye Kupası heyecanı
Ziraat Türkiye Kupası 3.
17 Ekim 2022 Pazartesi - 17:43
Muş’ta HDP meclis üyesi 2 kişi görevlerinden istifa etti
HDP Muş Belediye Meclis Üyeleri Tuncay Çanga ve İrfan Oğlağo, görevlerinden istifa etti.
17 Ekim 2022 Pazartesi - 16:00
Malazgirt Millet Bahçesi hizmete açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine hayata geçirilen ‘Her Şehre Bir Millet Bahçesi’ projesi Muş’un Malazgirt ilçesinde de hayat buldu.
17 Ekim 2022 Pazartesi - 12:50
Dr. Dölek, Muş’un 2012’den 2050 yılına uzanan sıcaklık ve yağış trendlerini analiz etti
Muş Alparslan Üniversitesi Afet Yönetim ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr.
15 Ekim 2022 Cumartesi - 18:01
1984 Muşspor: 1 -Fatsa Belediyespor: 1
TFF 3.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder