Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Nevşehir
Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Çalışmaları Dergisi’nin ilk sayısı yayımlandı
10 Ocak 2026 Cumartesi - 12:39:06
Kapadokya Üniversitesi (KÜN) bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından yayımlanan Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Çalışmaları Dergisi; 2025 yılı itibarıyla yayın hayatına başladı. Dijital, açık erişimli, bilimsel ve uluslararası hakemli olarak hazırlanan derginin ilk sayısı kamuoyunun erişimine açıldı. Sürdürülebilirlik yaklaşımı temelinde şekillenen dergi; gastronomi, gıda, turizm ve pazarlama alanlarında üretilen özgün araştırmaları bilimsel etik ilkeler doğrultusunda yayımlamayı amaçlıyor. Yılda iki sayı halinde, Haziran ve Aralık aylarında yayımlanacak olan dergi, disiplinlerarası bakış açısıyla akademik bilgi üretimine katkı sunmayı hedefliyor. Gastronomiyi yalnızca mutfak pratiğiyle sınırlamayan dergi; kültür, tarih, coğrafya, ekonomi ve sürdürülebilirlik eksenlerinde çok katmanlı bir perspektif ortaya koyuyor. Geleneksel mutfak mirasından çağdaş gastronomi yaklaşımlarına, gıda üretim süreçlerinden tüketim alışkanlıklarına uzanan çalışmalar, hem akademik derinliği hem de toplumsal farkındalığı önceleyen bir çerçevede ele alınıyor. Derginin ilk sayısında yer alan makalelerde; yerel ve küresel ölçekte gastronomi kültürünün dönüşümü, gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarım politikaları, turizmde gastronominin artan rolü ile pazarlama stratejileriyle kurduğu ilişki bilimsel yöntemler ışığında inceleniyor. Bu yönüyle dergi, yalnızca akademisyenler için değil, aynı zamanda sektör profesyonelleri ve araştırmacılar için de önemli bir başvuru kaynağı olma özelliği taşıyor. Açık erişimli yayın politikasıyla bilgiye erişimi kolaylaştıran Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Çalışmaları Dergisi; ulusal ve uluslararası düzeyde akademik etkileşimi güçlendirmeyi ve gastronomi, gıda ile turizm alanlarındaki bilimsel üretimi daha görünür kılmayı amaçlıyor.
10 Ocak 2026 Cumartesi - 12:37
Alan Başkanı Aslanbay, Eretna Beyliği’ne ait olduğu değerlendirilen tarihi ibadethaneyi inceledi
Kapadokya Alan Başkanı Cem Aslanbay; geçtiğimiz yıl keşfedilerek gün yüzüne çıkarılan ve Eretna Beyliği dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi ibadethaneyi ziyaret etti. Taşkınpaşa Köyü’nde bulunan ve yaklaşık 600 yıl öncesine tarihlendirilen tarihi ibadethanede incelemelerde bulunan Alan Başkanı Aslanbay, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Aslanbay, Kapadokya’nın her köşesinde tarihin derin izlerini barındıran zengin bir kültür hazinesi olduğunu belirterek, Taşkınpaşa’da keşfedilen yapının inşa edildiği döneme ışık tutacak önemli eserlerden biri olduğunu söyledi. Başkan Aslanbay açıklamasında; "Kapadokya, her köşesinde tarihten derin izleri barındıran zengin bir kültür hazinesine sahip. Taşkınpaşa’da keşfedilen bu tarihi yapı da inşa edildiği döneme ışık tutacak önemli eserlerden biri. Usta taş işçiliği ve özgün mimari detaylarıyla geçmişimizden bizlere kalan çok özel bir kültür emaneti. Yapının korunması ve restorasyonuna ilişkin alanında uzman akademisyenlerle birlikte çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı. Alan Başkanı Cem Aslanbay, ziyaret programı kapsamında daha sonra XIV. yüzyılda inşa edildiği düşünülen Taşkınpaşa Medresesi’nde de incelemelerde bulundu.
10 Ocak 2026 Cumartesi - 12:31
Drift attı, sanal devriyeye yakalandı
Nevşehir’de aracıyla dift yapan sürücü görüntüleri sosyal medyada paylaşınca cezadan kaçamadı. Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, Avanos ilçesinde drift atan sürücü yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Bahçelievler Mahallesi Açık Otopark alanında, bazı şahısların araçlarıyla akrobatik hareketler yaparak drift attığı tespit edildi. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler üzerine Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekiplerince şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma sonucunda drift yapan araçların önce plakaları tespit edildi. Her iki aracın da A.P. isimli şahıs tarafından kullanıldığını belirleyen jandarma ekipleri, sürücüyü, ikamet adresinde yakalandı. Sürücü A.P. hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 179. maddesi kapsamında trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatılırken, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-d maddesi gereğince drift yapmak suçundan toplam 58 bin 217 TL idari para cezası uygulandı.
09 Ocak 2026 Cuma - 18:09
Bakan Göktaş "Yaşlılara yönelik hizmetleri bütüncül bir yaklaşımla sürdürüyoruz"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Sosyal devlet anlayışının bir kamu hizmeti olmanın ötesinde, bir medeniyet tercihi ve gelecek vizyonu olduğunu vurguladı. Bakan Göktaş, yaşlılara yönelik hizmetlerin bütüncül bir yaklaşımla sürdürüldüğünü de ifade etti. Nevşehir’de yapımı tamamlanan Kapadokya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. 105 kişilik kapasiteye sahip merkez, yaşlılara güvenli, huzurlu ve sosyal bir yaşam alanı sunacak. Açılış töreninde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, güçlü devlet anlayışının yalnızca ekonomik ve teknolojik gelişmelerle değil, insanına hayatın her evresinde sunduğu hizmetlerle ölçüldüğünü belirtti. Sosyal devlet anlayışının bir kamu hizmeti olmanın ötesinde, bir medeniyet tercihi ve gelecek vizyonu olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, yaşlılara yönelik hizmetlerin bütüncül bir yaklaşımla sürdürüldüğünü ifade etti. Bakan Göktaş, ulusal vefa programı kapsamında 81 ilde yaşlıların kendi evlerinde desteklendiğini belirterek, Nevşehir’de 560 vatandaşın bu hizmetten yararlandığını söyledi. Evde Bakım Yardımı kapsamnda ise Nevşehir’de bu ay itibarıyla 1.790 kişinin destek aldığını kaydetti. Türkiye genelinde 471 kamu ve özel huzurevinde 29 bin 745 yaşlının yatılı bakım ve rehabilitasyon hizmeti aldığını ifade eden Bakan Göktaş, Nevşehir’de ise 2 huzurevinde 82 yaşlının bu hizmetlerden faydalandığını belirtti. Yeni açılan Kapadokya Huzurevi ile kentte yaşlılara yönelik hizmet kapasitesinin önemli ölçüde artırıldığını dile getirdi. Konuşmasında Hacıbektaş Rıfat Kartal Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine de değinen Bakan Göktaş, mevcut fiziki şartlar nedeniyle risk barındıran huzurevi yerine Hacıbektaş ilçesine yeni bir huzurevi kazandırılacağını açıkladı. Arsa tahsisinin yapıldığını belirten Göktaş, proje ve planlama sürecinin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına başlanacağını söyledi. Bakan Göktaş daha sonra Kapadokya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıların atölye çalışmalarını inceledi. Burada huzurevi sakinleri ile de bir süre sohbet etti.
14 Haziran 2024 Cuma - 05:40
Jandarmanın kuruluş yıl dönümü gökyüzünde kutlandı
Jandarma teşkilatının kuruluşun 185. yıl dönümü Kapadokya’da gökyüzünde kutlandı.
13 Haziran 2024 Perşembe - 12:34
Kapadokya’da doluluk yüzde 70
UNESCO’nun Dünya Kültürel ve doğal miras listesinde yer alan, Türkiye’nin önemli kültür turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde doluluk oranı yüzde 70’e ulaştı. Turizmciler; okulların kapanması ve sahil turizminin başlaması nedeniyle yerli turistin sahil bölgelerini tercih ettiklerini söyledi. Turizmci Mehmet Dinler; “Haziran ayı yoğun talep gören aylardan birisi. Kurban bayramının 9 güne uzatılması ve Haziran ayı içindeki takvime denk gelmesi sebebiyle, yerli turist artışı beklentisi içindeyiz. Özellikle bayramın 2. gününden itibaren bir yoğunluk beklemekteyiz. Yurt içindeki misafirlerimizin öncelikli tercihi yaz dönemi olması itibariyle deniz kenarları olacaktır. Fakat Kapadokya bölgesinin Türkiye’nin ortasında olmasından dolayı doğu-batı, kuzey-güney hareketliliğinde misafirlerimizin birinci tercihi olmuştur. Bu bayramda da böyle olacağını öngörmekteyiz. Haziran ayı bölgemiz için popüler olan aylardan bir tanesi. Şu anda konaklama sektörünün ortalaması yüzde 70 ve üzerindedir. Bayram döneminde son dakika rezervasyonları ile beraber Haziran ayını en az yüzde 80 dolulukla kapatacağımızı ön görmekteyim" şeklinde konuştu.
12 Haziran 2024 Çarşamba - 12:50
Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Körükçü: "Kapadokya yatırıma açık bir bölge"
Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, son yıllarda Kapadokya bölgesinin yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu söyledi. Dorak Holding’in 1971 yılında başlayan hikayesi, dünyanın dört bir köşesinde hayata geçirdiği proje ve hizmetlerle bir yenisi daha eklendi. Bir hayal, bir tutku ve bir mükemmellik arayışının izinde ilerleyen Dorak Holding, Kapadokya bölgesinde açtığı Sacred Mansion isimli oteli ile adından söz ettirmeye devam etti. Kapadokya bölgesinde konaklamadan, yeme içme sektörüne, ulaşımdan sıcak hava balon işletmeciliğine kadar birçok alanda yatımları bulunan Dorak Holding son olarak açtığı Sacred Mansion isimli oteli ile misafirlerine eşsiz bir Kapadokya deneyimi sunmayı vaat ediyor. Sacred Mansion açılışında konuşan Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, "Kapadokya son yıllarda yatırıma açık bir bölge oldu. Bizler Kapadokyalı olarak bu bölgeye sahip çıkmalıyız. Son yıllarda Kapadokya’ya yatırım yapan kişiler olarak çok güzel işler yaptık. Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Birbirimizi haksız yere eleştirirsek, Kapadokya kaybeder, geleceğimiz kaybeder, çocuklarımız kaybeder" dedi. Dorak Holding bünyesinde açılan Sacred Mansion’un açılış törenine Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, ilçe ve belde belediye başkanları, bazı protokol üyeleri ve turizmciler katıldı.
11 Haziran 2024 Salı - 11:44
Kapadokya’da 15. kaçak yapıya 15. balyoz
Kapadokya bölgesinde bulunan ve seyir terasları olarak hizmet veren, Kapadokya’nın silüetini bozan kaçak yapılar yıkıldı. Yıkımların başlandığı 1 Haziran tarihinden bugüne kadar 15 kaçak ve imara aykırı yapının yıkımı gerçekleşti. UNESCO’nun Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’ne aldığı Kapadokya bölgesinde, kaçak ve uygunsuz yapıların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalara bugün de devam edildi. Kapadokya Alan Başkanlığı sınırları içerisinde 2019 yılından günümüze kadar 400’den fazla kaçak yapının yıkıldığı bölgede; Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından tespiti daha önce yapılan ve peri bacalarına zarar veren veya imara aykırı kaçak yapıları ortadan kaldırma çalışmalarına bugün de devam edildi. Kapadokya Alan Başkanlığı’nın kaçak yapılar ile mücadele ve rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde alınan karar doğrultusunda Uçhisar-Göreme yolu üzerinde bulunan ve Esen Tepe olarak bilinen bölgedeki kaçak yapıların yıkımına başlandı. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı alanda iş makinesi tarafından yıkım işlemi gerçekleştirildi. Kapadokya Alan Başkanlığı’nın kaçak yapılar ile mücadele ve rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde, Kapadokya bölgesinde tespit edilen yaklaşık 500 kaçak, izinsiz ve imara aykırı yapının yıkımının yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.
11 Haziran 2024 Salı - 11:32
Öğrenciler beyaz önlük giydi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitim gören 1. sınıf öğrencileri, düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giydi. NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cemal Çarboğa, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Kayacan, Diş Hekimliği Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat İçen ve Dr. Öğr. Üyesi Işınsu Alkan, Diş Hekimliği Fakültesi ve üniversitenin akademik, idari personeli, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 2018 yılında kurulan ve 2021-2022 Eğitim - Öğretim Yılı’nda ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretim hayatına merhaba diyen NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde toplam 218 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, düzenlenen tören ile birlikte de diş hekimliği 1. sınıfta eğitim gören 62 öğrenciye mesleklerinin sembolü olan beyaz önlüklerini giydirmek için biraya geldiklerini söyledi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak paydaşların ve hayırseverlerin katkılarıyla temeli 2023 yılında atılan Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi inşaatının hızla yükseldiğini belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, tamamlanması ile birlikte üniversite ve şehre Türkiye’nin örnek ve modern hastanesini kazandırmış olacaklarını söyledi. Ayrıca yeni hastane tamamlanana kadar eğitim ve hasta bakım ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçen yıl hizmete açtıkları 28 ünitelik NEVÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de eğitim ve hasta bakım hizmetlerini başarıyla sürdürmekte olduğunu belirten Rektör Aktekin; genç, dinamik ve kendi alanlarında uzman akademik kadrosuyla üniversitenin şehre açılan yüzü olan NEVÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile vatandaşlara sunulan diş sağlığı ve tedavisi hizmetlerini nitelik ve nicelik olarak sürekli yükselttiklerini söyledi. Rektör Aktekin; Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi sayesinde ağız ve dış sağlığında Nevşehir dışı başka şehirlere hasta sevklerinin de azaldığına dikkat çekerek Merkezde bugüne kadar 3937 hastaya hizmet verildiğini sözlerine ekledi. Konuşmasının sonunda üniversitede eğitim gören öğrencilerin eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları ve gerek kendi alanlarında gerekse disiplinler arası kendilerini geliştirmelerinin önemine vurgu yapan Rektör Aktekin, önlüklerini giyen öğrencilere de bundan sonraki eğitim ve kariyer hayatlarında başarılar diledi. NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kevser Kurt Demirsoy’un Diş Hekimliği Fakültesi hakkında katılımcıları bilgilendirdiği ve NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat İçen’in ‘Beyaz Önlük Giydirme Andı’nı okutmasıyla devam eden tören; 62 öğrenciye beyaz önlüklerinin Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Kayacan ve bölüm akademisyenleri tarafından giydirilmesi, günün anlam ve önemine yönelik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
11 Haziran 2024 Salı - 10:59
Kapadokya’da 15. kaçak yapıya 15. balyoz
Kapadokya bölgesinde bulunan ve seyir terasları olarak hizmet veren, Kapadokya’nın siluetini bozan kaçak yapılar yıkıldı. Yıkımların başlandığı 1 Haziran tarihinden bu güne kadar 15 kaçak ve imara aykırı yapının yıkımı gerçekleşti. UNESCO’nun Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’ne aldığı Kapadokya bölgesinde, kaçak ve uygunsuz yapıların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalara bugün de devam edildi. Kapadokya Alan Başkanlığı sınırları içerisinde 2019 yılından günümüze kadar 400’den fazla kaçak yapının yıkıldığı bölgede; Kapadokya Alan Başkanlığı, tespiti daha önce yapılan ve peri bacalarına zarar veren veya imara aykırı kaçak yapıları ortadan kaldırma çalışmalarına bu gün de devam edildi. Kapadokya Alan Başkanlığı’nın kaçak yapılar ile mücadele ve rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde alınan karar doğrultusunda Uçhisar - Göreme yolu üzerinde bulunan ve Esen Tepe olarak bilinen bölgedeki kaçak yapıların yıkımına başlandı. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı alanda iş makinası tarafından yıkım işlemi gerçekleştirildi. Kapadokya Alan Başkanlığı’nın kaçak yapılar ile mücadele ve rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde, Kapadokya bölgesinde tespit edilen yaklaşık 500 kaçak, izinsiz ve imara aykırı yapıların yıkımının yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. (AÇ-TB-
10 Haziran 2024 Pazartesi - 09:59
Kırmızı ışıkta şov yaptı
Kapadokya’ya gelen Kolombiyalı turist, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara futbol topu ile gösteri yapıyor. Kolombiyalı Camilo Andrés Garzn, hem bölgeyi geziyor hem de topu ile diğer turistlere gösteri yapıyor. Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde, kırmızı ışıkta bekleyen araç sürücülerine top ile şov yapan Garzon; "Adım Camilo Andrés Garzn, Kolombiyalıyım ve sosyal medyada daha çok Camilo Freestyler Conca olarak tanınıyorum. Yaklaşık iki haftadır Kapadokya’dayım. Ana merkez Hindistan’ın Goa kentinde, farklı türde kurslar, atölyeler, farklı sunumlar yapıyoruz. Şu anda da Kapadokya’dayız. Ekip arkadaşlarım ile otellerde ve tarihi mekânlarda gösteri yapıyoruz. Ben de boş vaktimde burada, başka bir gelir kaynağı olarak sunum yapıyorum ve bunu ilginç buluyorum. Hem sürücülere moral ve motivasyon sağlıyorum, hem de para kazanıyorum. Kapadokya’da insanlar çok mutlular, beğeniyorlar, alkışlıyorlar, destekliyorlar. Ben de Kapadokya’da olmaktan çok mutluyum. Bazen de peribacaları arasında gösteri yapıyorum. Bu gösterime turistler bayılıyor” dedi.
08 Haziran 2024 Cumartesi - 12:20
Nevşehir’de emniyet tedbirleri artırdı, YKS’de sorun yaşanmadı
YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de başladı. Nevşehir’de binlerce aday sınavın yapılacağı okullara akın ederken, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı tedbirler sayesinde sorun yaşanmadı. Türkiye genelinde bugün başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu için Nevşehir’de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri özellikle kavşaklarda güvenlik tedbirlerini artırdı. Sınava geç kalan öğrenciler de ekip araçlarıyla sınava girecek okullara yetiştirildi. Geçtiğimiz yıllarda yapılan sınavlarda; özellikle Zübeyde Hanım Caddesi ve Üniversite kavşağında trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman yaşanan sorunlar bu sınavda yaşanmadı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, ana güzergâhlar başta olmak üzere kavşaklara müdahale ederek, trafik akışını sağladı. Bu sayede kent genelinde her hangi bir trafik yoğunluğu yaşanmadan öğrenciler sınava girecekleri okullara gidebildi. Öte yandan bazı nedenlerle sınava geciken öğrencilere de yine polis ekipleri yardımcı oldu. Kent merkezinde onlarca öğrenci polis ekipleri tarafından sınava girecekleri okullara yetiştirildi.
08 Haziran 2024 Cumartesi - 12:14
Kazada yaralandı, taburcu olduktan sonra yaralı haliyle sınava koştu
Kanlı üstü ve sargılı koluyla okula gelen talihsiz genç, 1 dakika ile sınavı kaçırdı.
08 Haziran 2024 Cumartesi - 11:50
Okul görevlisi YKS’yi takip eden gazetecilere zorluk çıkardı
Nevşehir’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu başlarken bir okul görevlisi sınavı takip eden gazetecilere zorluk çıkardı. YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de başladı. Nevşehir’de binlerce aday sınavın yapılacağı okullarda sınava girdi. Saat 8.30 itibari ile okullar önünde toplanan adaylar ve aileleri kapıların açılmasını bekledi. Daha sonra adaylar yapılan kimlik kontrollerinin ardından okullara alındı. Öte yandan Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınavı takip eden gazetecilere okulda görevli olan bir kişi zorluk çıkardı. Önce gazeteciye kimlik soran görevli, gazetecinin Turkuaz Basın Kartı’nı göstermesine rağmen "Ben sana çekmen için izin verdim mi" diyerek okulun dışına çıkarmak istedi. Hızını alamayan görevli; kapıda bekleyen görevliyi de azarlayarak, "Valilik oluru olmadan neden bunu içeri alıyorsun" şeklinde cümleler kurdu.
08 Haziran 2024 Cumartesi - 09:06
Sınava giderken kaza geçirdi
Nevşehir’de otomobilin takla atması sonucu oğlunu YKS sınavına yetiştirmeye çalışan anne ile sınava girecek oğlu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, kaza Avanos Nevşehir karayolunda meydana geldi. Oğlunu sınava getirdiği öğrenilen Fatma Hasta’nın kullandığı 38 VZ 243 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda takla attı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada araç sürücüsü ile beraber YKS sınavına girmek için Nevşehir’e gelen Mustafa Sinan Hasta ile birlikte ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Araçtan çıkarılan yaralılar; Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yolda güvenlik önlemi alan ekipler de inceleme yaptı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
07 Haziran 2024 Cuma - 18:41
Nevşehir’de sağanak sele neden oldu, tarım arazileri sular altında kaldı
Şiddetli yağışların ardından meydana gelen selden dolayı Nevşehir Niğde yolu kısa süreli trafiğe kapanırken, tarım arazileri de sular altında kaldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder