Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Nevşehir
Nevşehir’de süt numuneleri yakın takipte
29 Nisan 2026 Çarşamba - 14:02:23
Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Ulusal Kalıntı İzleme Programı kapsamında il genelinde süt numune alma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen program çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Nevşehir genelindeki işletmelerden düzenli olarak süt numuneleri alınıyor. Toplanan numuneler, ilgili laboratuvarlara gönderilerek çeşitli parametreler açısından analiz ediliyor. Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla numune alma faaliyetlerinin belirlenen takvim doğrultusunda sürdürüldüğünü söyledi. Memiş, alınan süt numunelerinin laboratuvar ortamında detaylı şekilde incelendiğini belirterek, ürünlerin mevzuat ve kalite standartlarına uygunluğunun titizlikle kontrol edildiğini ifade etti. Yetkililer, yürütülen denetim ve analiz çalışmalarının temel amacının halk sağlığını korumak, tüketicilere güvenilir gıda arzını sağlamak ve muhtemel kalıntı risklerini önceden tespit etmek olduğunu kaydetti. Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, gıda güvenliği kapsamında denetim ve numune alma faaliyetlerine il genelinde aralıksız devam edeceği bildirildi.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 14:00
Nevşehir’de tarihi karar: Kapadokya Mahallesi resmileşti
Nevşehir Belediyesinin nisan ayı meclis toplantısında alınan kararla Raşitbey Mahallesi’nin ismi, "Kapadokya Mahallesi" olarak değiştirildi. Karar, Nevşehir Valiliği’nin onayıyla resmiyet kazandı. Nevşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında gündeme alınan isim değişikliği teklifi, yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye meclisinden geçen karar daha sonra Nevşehir Valiliği’ne sunuldu. Valilik tarafından yapılan incelemelerin ardından isim değişikliği onaylandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, alınan kararın şehir adına önemli bir adım olduğunu söyledi. Arı, "Raşitbey Mahallesi’nin ismini Kapadokya Mahallesi olarak değiştirmek amacıyla başlattığımız çalışmalar tamamlandı. Belediye Meclisimizin oy çokluğu ile aldığı karar, Valiliğimizin onayı ile resmiyet kazandı. Kapadokya’nın merkezi olan Nevşehir’imize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. Kapadokya Mahallesi olarak isimlendirilen bölgenin Nevşehir Kalesi, Kayaşehir ve tarihi yapılarla çevrili olduğuna dikkat çeken Başkan Arı, bölgenin Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait izleri bir arada taşıdığını ifade ederek, "Burası adeta Kapadokya’nın minyatürü konumunda. Dünyanın en büyük yamaç yerleşimlerinden biri olan Kayaşehir ile birlikte artık hem Türkiye’de hem dünyada daha fazla bilinen bir merkez haline geldi" konuştu. Kayaşehir’in Nevşehir turizmine önemli katkı sunduğunu kaydeden Arı, henüz tüm alternatif turizm projeleri tamamlanmamasına rağmen bölgenin ziyaretçi sayısında önemli artış yaşandığını belirtti. Profesyonel turist rehberi Eren Demirkol ise Kayaşehir’in Kapadokya bölgesinde keşfedilen en genç yer altı şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Burası güzergahlarımızda önemli bir başlangıç noktası. Misafirlerimizi ilk olarak bu bölgeye getiriyoruz. Çalışmalar tamamlandığında çok daha geniş alanlar ziyarete açılacak" ifadelerini kullandı. Bölgeyi ziyaret eden yerli turist Duygu Genç de mahalleye Kapadokya isminin verilmesini olumlu bulduğunu belirterek, yapılan değişikliğin kentin marka değerine katkı sağlayacağını söyledi. Nevşehir’de alınan isim değişikliği kararının, kentin turizm kimliğini güçlendirmesi ve "Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir" markasının daha görünür hale gelmesine katkı sunması bekleniyor.
28 Nisan 2026 Salı - 13:07
Kapadokya’da öğrenci bereketi
Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Kapadokya, öğrenci turlarının artmasıyla birlikte yeniden hareketlendi. Özellikle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin katıldığı günübirlik ve konaklamalı geziler, bölgede yoğunluk oluşturdu. Eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşılmasıyla birlikte Türkiye’nin farklı illerinden Kapadokya’ya düzenlenen okul gezilerinde gözle görülür artış yaşanıyor. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buluyor. Sıcak hava balonları, peri bacaları, vadiler, açık hava müzeleri ve yeraltı şehirleri öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği alanlar arasında yer alırken, tur programları kapsamında rehberler tarafından bölgenin tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgiler veriliyor. Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur yaptığı açıklamada, "İç turizmde öğrencilerimizin yoğun şekilde Kapadokya bölgesine geldiğini görüyoruz. Kapadokya coğrafi yapısı ve jeolojisi olarak ülkemizin en önemli noktalarından birisi. Bu nedenle tüm öğrencilerimizi Kapadokya’ya bekliyoruz" dedi. Gaziantep’ten gelen Anıl Küpeli de açıklamasında, "Kapadokya’yı çok sevdik. Sabah da balonları izlemeye gittik. Tüm öğrencilere buraları görmesini tavsiye ederim" ifadelerini kullandı. Beran Ercan da "Arkadaşlarımla gezmeye geldik. Peribacalarını gördük" dedi. Emir Çayır ise "Sabah balonları izledik. Şimdi de tarihi yerleri ziyaret ediyoruz. Kapadokya’yı daha düz hayal etmiştim ama daha karışık geldi" şeklinde konuştu. Kapadokya’ya gelen öğrenci gruplarının en çok ziyaret ettiği yerler arasında Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar ve Avanos bulunuyor. Öğrenciler hem eğleniyor hem de tarihi yerinde öğrenme imkanı yakalıyor. Yetkililer, okul gezilerinin öğrencilerin sosyal gelişimine katkı sağladığını belirterek, Kapadokya’nın eğitim gezileri için en önemli destinasyonlardan biri olmaya devam ettiğini vurguladı.
28 Nisan 2026 Salı - 13:00
Nevşehir’de otomobil takla attı: 1 yaralı
Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Kaza, öğle saatlerinde Acıgöl ilçesine bağlı Kozluca ile Yuva köyü arasındaki yolda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ahmet D. yönetimindeki 50 FE 542 plakalı otomobil, seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçtan çıkarılan sürücüye ilk müdahale olay yerinde yapılırken, yaralı daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
01 Nisan 2021 Perşembe - 17:34
Nevşehir’de 1 yıl 8 ay hapis cezası ile aranan firari yakalandı
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından uyuşturucu suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari yakalandı.
01 Nisan 2021 Perşembe - 16:48
Kocası tarafından öldürülen kadının ilk duruşması görüldü
Nevşehir’de Ağustos 2020 tarihinden boşanmak istediği kocası tarafından 11 el ateş edilerek öldürülen Fatma Esra Dirlik’in eşi Mustafa Dirlik ilk kez hakim karşısına çıktı.
01 Nisan 2021 Perşembe - 16:31
Kapadokya’da atlı jandarma ekipleri devriyeye başladı
Türkiye’nin önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya’da yaz boyunca milli parklarda ve turistik mekanlarda yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlayacak olan atlı jandarma timleri bugün itibarıyla devriyeye başladı.
01 Nisan 2021 Perşembe - 13:59
Nevşehir İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı
Nevşehir İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.
01 Nisan 2021 Perşembe - 13:05
Nevşehir Belediyespor’un kaderi son 5 haftaya kaldı
Misli.
31 Mart 2021 Çarşamba - 16:26
Nevşehir Belediyespor: 2 - Alemdağspor: 1
Misli.
31 Mart 2021 Çarşamba - 14:20
Nevşehir’de park halindeki araç alev alev yandı
Nevşehir’de park halindeki otomobil alev alev yanarken, otomobildeki 2 kişi kendilerini son anda dışarı atarak kurtuldu.
31 Mart 2021 Çarşamba - 13:44
Nişanlısına evlilik teklifi etmek için polis ekiplerinden yardım istedi
Nevşehir’de bir sağlık çalışanı nişanlısına polis ekip aracından inerek evlilik teklifi yapmak istediğini iletmesinin ardından Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü gencin hayalini gerçekleştirdi.
31 Mart 2021 Çarşamba - 13:15
Nevşehir’de bal hırsızlarına ev hapsi verildi
Nevşehir’de bir evden hırsızlık yaptıkları tespit edilen 4 şüphelinde ikisine ev hapsi verildi.
31 Mart 2021 Çarşamba - 10:23
Nevşehir’de tarihi çeşmeler restore ediliyor
Nevşehir’in tarihi ve kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarına devam eden Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Kalesi çevresinde yer alan tarihi çeşmelerin restorasyonu için harekete geçti.
30 Mart 2021 Salı - 17:25
KAPTİD Başkanlığına Teyfik Ölmez seçildi
Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) olağan kongresi yapıldı.
30 Mart 2021 Salı - 17:25
AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz’ün babası hayatını kaybetti
TBMM Divan Katip Üyesi AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün babası Vehbi Açıkgöz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder