Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Niğde
Ulukışla’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
17 Mayıs 2026 Pazar - 00:56:20
Niğde’nin Ulukışla ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti, otomobil sürücüsü ise yaralandı. Kaza, Ulukışla ilçesine bağlı Kılan Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.B. idaresindeki 51 AF 252 plakalı otomobil ile A.N.C. yönetimindeki motosiklet henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı kontrollerde, motosiklet sürücüsü A.N.C.’nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü H.B. ise olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:59
Niğde’de mobil sağlık seferberliği: Uzak köylere ücretsiz sağlık hizmeti
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen mobil sağlık çalışmaları kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde sunulan birinci basamak sağlık hizmetleri, kent merkezine uzak kasaba ve köylerde yaşayan vatandaşların ayağına götürülüyor. Mobil Sağlıklı Hayat Ekibi ile sahaya çıkan sağlık personelleri program kapsamında Karaatlı beldesinde vatandaşlara yerinde ve ücretsiz sağlık hizmeti sundu. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında vatandaşlara birçok alanda sağlık taraması ve danışmanlık hizmeti verilirken, Mobil Sigara Bırakma Polikliniği’nde doktorlar tarafından sigara bırakma danışmanlığı, 2-6 yaş grubundaki çocukların büyüme ve gelişim değerlendirmeleri, çocukların gelişim süreçleri hakkında ailelere bilgilendirme gerçekleştiriliyor. Mobil ekipler tarafından ayrıca KETEM kapsamında rahim ağzı (serviks) ve kolorektal kanser taramaları da yapılan program kapsamında diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konusunda danışmanlık hizmeti sunuluyor, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri de vatandaşlarla buluşuyor. Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan yaşlı ve yatağa bağımlı hastalar da unutulmadı. Uzman hekimler tarafından hastaların sağlık durumları değerlendirilirken, ihtiyaç duyulan kontroller yerinde gerçekleştiriliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Niğde İl Sağlık Müdürü Doğan Bahadır İnan, Niğde genelinde oluşturulan sağlık timiyle ilin en uzak noktalarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. İnan, "Oluşturulan sağlık timiyle ilimizin en uzak noktalarına ulaşarak hem hastalarımızı hem de sağlıklı bireylerimizi taramayı ve Sağlıklı Türkiye Yüzyılı vizyonunu sahada güçlendirmeyi hedefliyoruz. 2-6 yaş arası çocuklarımızı, yaşlılarımızı, rahatsızlığı olan ya da rahatsızlığının farkında olmayan vatandaşlarımızı muayene ediyoruz.Diş hekimimizle mobil diş ünitelerimiz aracılığıyla diş sorunlarına yerinde müdahale ettik, kanser taramalarını gerçekleştiriyor, ebelerimizle de gebelerimizin muayenelerini yapıyoruz. Böylece gittiğimiz yerlerde halkımızın neredeyse tamamını sağlık açısından taramış" dedi. Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalarla vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:57
Niğde’de mobil sağlık seferberliği: Uzak köylere ücretsiz sağlık hizmeti
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen mobil sağlık çalışmaları kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde sunulan birinci basamak sağlık hizmetleri, kent merkezine uzak kasaba ve köylerde yaşayan vatandaşların ayağına götürülüyor. Mobil Sağlıklı Hayat Ekibi ile sahaya çıkan sağlık personelleri program kapsamında Karaatlı beldesinde vatandaşlara yerinde ve ücretsiz sağlık hizmeti sundu. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında vatandaşlara birçok alanda sağlık taraması ve danışmanlık hizmeti verilirken, Mobil Sigara Bırakma Polikliniği’nde doktorlar tarafından sigara bırakma danışmanlığı, 2-6 yaş grubundaki çocukların büyüme ve gelişim değerlendirmeleri, çocukların gelişim süreçleri hakkında ailelere bilgilendirme gerçekleştiriliyor. Mobil ekipler tarafından ayrıca KETEM kapsamında rahim ağzı (serviks) ve kolorektal kanser taramaları da yapılan program kapsamında diyetisyenler tarafından sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konusunda danışmanlık hizmeti sunuluyor, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri de vatandaşlarla buluşuyor. Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan yaşlı ve yatağa bağımlı hastalar da unutulmadı. Uzman hekimler tarafından hastaların sağlık durumları değerlendirilirken, ihtiyaç duyulan kontroller yerinde gerçekleştiriliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Niğde İl Sağlık Müdürü Doğan Bahadır İnan, Niğde genelinde oluşturulan sağlık timiyle ilin en uzak noktalarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. İnan, "Oluşturulan sağlık timiyle ilimizin en uzak noktalarına ulaşarak hem hastalarımızı hem de sağlıklı bireylerimizi taramayı ve Sağlıklı Türkiye Yüzyılı vizyonunu sahada güçlendirmeyi hedefliyoruz. 2-6 yaş arası çocuklarımızı, yaşlılarımızı, rahatsızlığı olan ya da rahatsızlığının farkında olmayan vatandaşlarımızı muayene ediyoruz.Diş hekimimizle mobil diş ünitelerimiz aracılığıyla diş sorunlarına yerinde müdahale ettik, kanser taramalarını gerçekleştiriyor, ebelerimizle de gebelerimizin muayenelerini yapıyoruz. Böylece gittiğimiz yerlerde halkımızın neredeyse tamamını sağlık açısından taramış" dedi. Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalarla vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. (ST-TB-
15 Mayıs 2026 Cuma - 16:52
Niğde’de husumetli ailelerin kavgası kanlı bitti: 1 ölü
Niğde’de husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti. Olay, öğle saatlerinde merkeze bağlı Alay beldesinde meydana geldi. Aralarında husumetli olduğu iddia edilen iki aile arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Çıkan kavgada S.Ö. (23), av tüfeğiyle Yaşar E. (49) ve Ali E.’ye (31) ateş etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı olarak Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yaşar E., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan S.Ö.’nün yakalanması için güvenlik güçlerince çalışma başlatıldı.
12 Haziran 2023 Pazartesi - 15:30
Hafif ticari araç geri kaçtı, 2 kişiyi altına aldı
Niğde’de hafif ticari araç rampada geri geri gitmesi sonucu kaldırımda bulunan 2 kişiyi ezdi.
12 Haziran 2023 Pazartesi - 14:53
Uluslararası Niğde Elma Fuarı Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) koordinasyonunda 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ’Uluslararası Niğde Elma Fuarı’nın Yürütme Kurulu Toplantısı üniversite senato salonunda gerçekleştirildi.
12 Haziran 2023 Pazartesi - 13:54
İlkokul öğrencileri köy okullarına kitap bağışladı
Niğde’de Selçuk İlkokulu 2.
12 Haziran 2023 Pazartesi - 13:50
Niğdeliler Şükür Duasına Çıktı
Niğde’nin Kılavuz köyünde yağmur yağışları sonrası şükür duası yapıldı.
11 Haziran 2023 Pazar - 16:45
NÖHÜ öğretim üyesinin çektiği fotoğraflar pullarda
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.
11 Haziran 2023 Pazar - 13:19
Başkan Özdemir’in mesaisi yoğun geçiyor
Göreve geldiği günden bu zamana kadar sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla olan sıcak ilişkilerini aralıksız devam ettiren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kahvaltıda ağırlarken aynı zamanda çeşitli ziyaretler ve kabuller ile yoğun bir hafta geçirdi.
11 Haziran 2023 Pazar - 13:09
Niğde’de ’Süt Kardeşler’ Tiyatro Oyunu Sahnelendi
Niğde Belediyesi’nin kültürel ve sosyal etkinlikleri şehre gelen Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu, ’Süt Kardeşler’ tiyatro oyununu sahneledi.
10 Haziran 2023 Cumartesi - 12:01
"Uğur böceği örümceği zehirsiz"
Niğde’de sokakta görüntülenip, sık sık medyada gündeme gelen uğur böceği örümceği (Eresus cinnaberinus) zehirli olduğu iddiaları nedeniyle paniğe neden oldu.
09 Haziran 2023 Cuma - 13:48
Niğde AFAD’a yeni müdür atandı
AFAD Niğde İl Müdürlüğüne atanan Nihal Öner görevine başladı.
08 Haziran 2023 Perşembe - 15:54
Tırın çarptığı otomobil metrelerce sürüklendi
Niğde’de tırın çarptığı otomobil metrelerce sürüklendi.
08 Haziran 2023 Perşembe - 11:51
Uzmanından altına yatırım çağrısı: "Altın kötü gün dostudur"
Niğde Kuyumcular Derneği Başkanı Tamer Erdem, ‘‘Her zaman söylediğimiz gibi uzun vadeli olarak altın iyi bir yatırım aracıdır.
07 Haziran 2023 Çarşamba - 17:21
Dr. Çağatay Ak: "Karaciğer yetmezliği olan hastaların yaklaşık yüzde 3’ü mantar zehirlenmesine bağlıdır”
Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder