Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Niğde
Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu: "Kurban Bayramı birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştiriyor"
27 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:07:13
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu mesajında, Kurban Bayramı’nın paylaşma, dayanışma ve manevi değerlerin en güzel şekilde yaşandığı müstesna zamanlardan biri olduğunu ifade etti. Bayramların kardeşlik, hoşgörü ve sevgi bağlarını güçlendirdiğini belirten Uslu, toplumsal birlik ve beraberliğin de bu özel günlerde daha da pekiştiğini kaydetti. Bayramların aynı zamanda yardımlaşma kültürünü canlı tutan ve ortak değerleri hatırlatan önemli zamanlar olduğuna dikkat çeken Uslu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kurban Bayramı; paylaşma, dayanışma ve manevi değerlerin en güzel şekilde yaşandığı müstesna zamanlardan biridir. Bu anlamlı günler; kardeşlik, hoşgörü ve sevgi bağlarının güçlenmesine vesile olurken, toplumsal birlik ve beraberliğimizi de daha da pekiştirmektedir. Bayramlar aynı zamanda yardımlaşma kültürümüzü canlı tutan, ortak değerlerimizi hatırlatan özel zamanlardır. Bu vesileyle, Kurban Bayramı’nın başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyor; bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum."
27 Mayıs 2026 Çarşamba - 11:55
Kurban Bayramı’nda bilindik manzara: Acemi kasaplar hastanelerde
Kurban Bayramı’nın ilk saatleriyle birlikte Niğde’de ’acemi kasap’ manzaraları ortaya çıktı. Kurban kesimi sırasında dikkatsizlik sonucu kendilerini yaralayan vatandaşlar, hastanelerin acil servislerine akın etti. Niğde genelinde kurban kesmeye çalışırken çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla ya da ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Özellikle el, kol ve bacak bölgelerinden yaralanan vatandaşlar, acil servislerde tedavi altına alındı. Hastanelerde yoğunluk oluşturan acemi kasapların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Öte yandan acil servislerde tedavileri tamamlanan bazı vatandaşlar taburcu edilirken, bayramın ilk gününde benzer vakaların gün boyunca devam edebileceği değerlendiriliyor.
26 Mayıs 2026 Salı - 13:04
Niğde’de bayram arifesinde şehitlik ziyaret edildi
Kurban Bayramı dolayısıyla Vali Nedim Akmeşe ve il protokolü şehitliği ziyaret etti. Arife günü nedeniyle Niğde Şehitliği’ne yapılan ziyarete Vali Akmeşe’nin yanı sıra Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Erdinç Yüceer, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Gürol Okyar, Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları ile şehit aileleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından, Vali Nedim Akmeşe ve protokol üyeleri şehit kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı, dua etti.
26 Mayıs 2026 Salı - 13:00
Özdemir: "Bayramlar, kardeşlik ve dayanışmanın en güçlü sembolüdür"
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Niğdelilerin ve tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Bayramların toplumsal birlikteliği güçlendiren özel günler olduğuna dikkat çeken Başkan Özdemir, mesajında barış, kardeşlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Bayramların kırgınlıkları unutturan, sevgi ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendiren manevi günler olduğunu ifade eden Özdemir, "Yardımlaşma ve paylaşma ruhunun en güzel şekilde yaşandığı Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın huzurunu yaşıyoruz. İnancımızın ve köklü geleneklerimizin en anlamlı yansımalarını taşıyan bu mübarek günler, bizleri birbirimize daha da yakınlaştırıyor" dedi. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan acılara da değinen Özdemir, zulüm ve gözyaşının sona ermesi temennisinde bulunarak, "Dualarımızın ve kurbanlarımızın mazlum coğrafyalara umut olmasını diliyorum. Kurban Bayramı’nın tüm dünyada kalıcı barışa, adalete ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Kurban ibadetinin paylaşma ve dayanışmanın en önemli simgelerinden biri olduğunu belirten Özdemir, ihtiyaç sahiplerine destek olmanın önemine vurgu yaptı. Başkan Özdemir mesajının sonunda, "Birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara ulaşmayı diliyor, tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Evlerinize sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum" dedi.
18 Şubat 2021 Perşembe - 16:16
Başkan Özdemir’in Regaip Kandili Kutlama Mesajı
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
18 Şubat 2021 Perşembe - 13:25
Korona virüsü yenen doktor: "Hayata bakış açım değişti"
Niğde’de korona virüse yakalanıp 18 gün yoğun bakımda geçen tedavi sürecinin ardından görevine dönen 27 yıllık Aile Hekimi 53 yaşındaki Ramazan Koçyiğit, zorlu geçen hastalık ve tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı.
17 Şubat 2021 Çarşamba - 12:47
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Demen: "Terör örgütleri için idam istiyoruz”
Niğde Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ömer Demir, terör örgütleri için idam getirilmesini ve genel temizlik yapılmasını söyledi.
17 Şubat 2021 Çarşamba - 11:51
Niğde İl Özel İdaresi köy yollarını açtı
Niğde’de yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları ekipler tarafından açıldı.
17 Şubat 2021 Çarşamba - 11:15
FETÖ firarisi eski polis yakalandı
Niğde’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasında hapis cezasına çarptırılan firari hükümlü eski polis yakalandı.
16 Şubat 2021 Salı - 22:31
Niğde’de karla mücadele ekipleri sahada
Niğde Belediyesi kentte ekili olan kar yağışının ardından kaldırım ve yollarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
16 Şubat 2021 Salı - 15:21
Karın keyfini çocuklar kayarak çıkardı
Niğde’de çocuklar tepsi ve poşetlerle kayarak karın keyfini çıkardı.
16 Şubat 2021 Salı - 12:15
Niğde’de kar yağışı etkili oluyor
Niğde’de öğle saatlerine doğru başlayan kar yağışı etkili olmaya başladı.
15 Şubat 2021 Pazartesi - 22:46
Niğde’de okullar tatil edildi
Niğde’de olumsuz hava koşulları nedeniyle yüz yüze eğitime 2 gün ara verildi.
15 Şubat 2021 Pazartesi - 14:43
Niğde’de 25 bin öğrenci yüz yüze eğitime başladı
Niğde’de 230 okulda 25 bin 935 öğrenci yüz yüze eğitime başladı.
13 Şubat 2021 Cumartesi - 15:42
Vali’den yasak denetlemesi
Niğde’de, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında kentin farklı noktalarda denetim gerçekleştirildi.
12 Şubat 2021 Cuma - 16:33
Zabıtalara Ölçü ve Tartı Semineri
Niğde Belediyesi Zabıta personeline Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ileBelediyemiz Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğumuz ‘tartı ayar memurları ile denetim zabıtalarını’ na ölçü ve tartı konusunda eğitim semineri verdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder