Yerel Haberler
Rize
Yavru atmaca bu sefer ağa değil tabelaya çarptı 09 Mayıs 2024 Perşembe - 08:53:26 Rize’de yüksek kesimlerden şehir merkezine kadar inen yavru atmaca bir kuaförün tabelasına çarpıp yakalanınca kuaför dükkanının adeta maskotu haline geldi. Rizeliler için bir tutku haline gelen ve yakalamak için yüksek köylerde ağ kurularak yakalanan atmaca bu kez bir berber dükkanında yakalandı. Muhtemel bir avın arkasından uçarken şehir merkezine kadar inen yavru atmaca, Yeniköy mahallesinde bir kuaförün önce tabelasına ardından da camına çarptı. Çarpmanın etkisiyle kendini yerde bulan yırtıcı kuş kuafördekiler tarafından yakalandı. Çarpmadan dolayı sersemleyen kuşu besleyen kuafördekiler daha sonrasında atmacayı tıraş ediyormuş gibi çektikleri videoyu sosyal medya hesaplarında paylaştı. Yavru atmaca kuafördekiler ve çevredekiler tarafından ilgi odağı oldu. “Herhalde tıraş olmaya geldi” Tabelaya çarpan atmacayı bakmaya başladıklarını belirten Yunus Emre Güner, “Tıraş yaparken tabeladan yüksek bir ses geldi. Halsiz ve bitkin bir şekilde bir atmacanın yere düştüğünü gördük. Sonrasında onu içeriye aldık. Besledik, veterinere gösterdik ve bakımlarını yaptık. Şuan bizde ama biraz saldırgan. Küçücük atmaca namımızı duymuş ve herhalde tıraş olmaya geldi. Tıraşını beğenmedi herhalde o yüzden ısırıyor. Atmacaya etini ve suyunu verdik. Biz bunu Rizespor’a teslim etmeyi düşünüyoruz. Layık olduğu yere teslim edeceğiz” şeklinde konuştu. “Tesadüfen dükkanımıza bir atmaca denk geldi” Atmacayı tıraş yapılıyormuş gibi çektikleri videoyu sosyal medyada paylaşım yaptıklarını ifade eden Burak Kara, “Tesadüfen dükkanımıza bir atmaca denk geldi. Aldık yemini ve suyunu verdik. Durumu iyi. Bizi de mutlu etti. Rize’nin simgesi olmasından ötürü. Tıraşını da yaparak sosyal medyada paylaşımlar yaptık. Yöremizin bir kuşu ve sevdiğimiz bir şey” ifadelerini kullandı.
Sokak köpekleri ilçe sakinlerinin hayvanlarını telef etti
05 Mayıs 2024 Pazar - 10:54 Sokak köpekleri ilçe sakinlerinin hayvanlarını telef etti Rize’nin Ardeşen ilçesinde sokak köpekleri vatandaşların ahırlarına girerek hayvanlarını telef ediyor. Ardeşen ilçesinde sokak köpekleri vatandaşların hayvanlarını telef ediyor. İlçeye bağlı Fırtına Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Kemal Yazıcı, ahırında beslemek için 5 tane keçi ve 3 tane oğlak aldı. Yazıcı, küçükbaş hayvanlarını beslemeye başladıktan 2 gün sonra ahıra tekrardan geldiğinde şaşırdı. Hayvanlarının sokak köpekleri tarafından ahıra girip telef edildiğini gören Yazıcı, duruma çok üzüldü. Yazıcı’nın bütün hayvanları telef olurken bir tane oğlağı sağ kaldı. Aynı durumun yaşandığı Elmalık Mahallesi’nde ise Emin Kızılhan’a ait keçiler de sokak köpekleri tarafından telef edildi. İlçe sakinlerinin ahır ve kümeslerinde bulunan yaklaşık 15 keçi ve 150 tavuk başıboş köpekler tarafından telef edildi. İlçe sakinleri, sokak köpekleriyle ilgili tedbirlerin alınmasını istedi. "Büyük bir mağduriyet yaşadık" Aldığı keçileri sadece 2 gün besleyebildiklerini ifade eden Mustafa Kemal Yazıcı, "Kendimize beslemek için keçi aldık. Ben alırken akrabalarım da almak istedi. Onlara da aldım. 5 tane keçi, 3 tane de oğlak getirdim. 2 gün burada besleyebildik. İkinci günün sonunda vahşileşen köpek, ahırın sacını sökerek içeri girdi. Bütün hayvanlarımıza saldırdı. Sadece bir oğlağımız dışında bütün hepsini boğazlayarak telef etti. Bir tanesinin kalçasını kırmıştı. Oda 2 gün yaşayabildi. Burada büyük bir mağduriyet yaşadık. Başıboş köpeklerin sokağa aç bir şekilde salınmaları hem insanlar için hem de hayvanlar için tehlike arz ediyor. Tavuklarımıza, keçilerimize, buzağılara saldırıyor. Sadece bize değil komşularımızın keçilerine, buzağılarına da telef ettiğini duyduk. Bu büyük bir problem" ifadelerini kullandı. "Köpekler keçileri hep boğazlamışlar" Keçilerinin sokak köpekleri tarafından telef edildiğini belirten Emin Kızılhan, "Sabah namazına kalktım. Abdest alıyordum. Aşağıda hareketlilik olduğunu fark ettim. Dışarıya çıktım ki bir keçim dışarıda duruyordu. Koştum baktım ki kapı açık. Oradan içeriye baktım. Köpekler kapıyı zorlayarak içeriye girmiş. Bir tane keçi kaçtı. İçerideki keçiler etrafta dolanınca kapı üzerlerine kapanmış. İçeriye baktığımda bir keçinin yerde olduğunu fark ettim. İçeriye girince köpek üstüme gelmeye başladı. Hemen kapıyı üzerine çektim. Dışarıya kaçtım. İki kapıyı da açtım. İki tane köpekle karşılaştım. Korkuttum onları, bir anda kaçmaya başladılar. Köpekler keçileri hep boğazlamışlar. Yemediler ama bıraktılar. Keçiler can çekişiyordu" şeklinde konuştu.
Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:05 Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı. Çay alım sezonunun açılması ile birlikte çay üreticileri de çay bahçelerine girerek çaylarını toplamaya başladı. 2024 yılının yaş çay sezonu için çay müstahsilleri, ÇAYKUR’a çay satabilmek için çaylık arazilerinde budama işlemi yaparak bakımlara başladı. Çay budamalarının hemen ardından üreticiler tarafından arazilerde gübreleme işlemi gerçekleştirilirken, yaş çay kampanyası için üreticiler hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklarını tamamlayan üreticiler bugün sabah saatlerinde çay bahçelerine girerek çay hasadına başladı. Çay müstahsili şimdi ise yaş çay taban fiyatının açıklanmasını bekliyor. “Kontenjan uygulaması olacağını düşünerek çaya girmeye başladık” Kontenjan uygulaması yapılabileceğinden erkenden çaylarını satmak istediklerini ifade eden Rizeli çay üreticilerinden Hüseyin Can Şişman, “Biz sezonun iyi olmasını bekliyoruz. Çay satmakta zorlanmamak için önceden çaya başladık. Kontenjan uygulaması olacağını düşünerek çaya girmeye başladık. Çayda kontenjan uygulaması olabileceğinden ötürü çayımızı daha rahat satabilmek için erkenden kesmeye başladık. Çayın 20 liradan aşağı olmaması lazım. Heyecanla devlet büyüklerimizden çayımıza iyi bir fiyat vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Çay sezonunun güzel geçeceğine vurgu yapan Emirhan Şişman ise “Her yılın hasadı gibi bu yılda çok iyi. Ben Kırklareli’nde üniversite okuyordum. Çay zamanı geldi. Bizim de buraya gelmemiz gerekti. Birinci sürümde bizde burada bulunuyoruz. Ne kadar alımlar geç başlarsa o kadar yoğunluk olur. Erken başlarsa yoğunluk olmaz. Eski yıllara göre topladığımız çay oranı düşük. Ailecek topladığımız için sohbet eşliğinde güzel geçeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. “Bu seneki çay sezonu şenlik içerisinde geçeceğine inanıyorum” Çaylarını işçi almadan kendilerinin topladıklarını belirten Nurcan Şişman ise “Yeni sezon herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Yaş çay fiyatını sabırsızlıkla bekliyoruz. Kalite olarak çay iyi. 5-6 kişi toplanıyoruz. Birbirimize çay topluyoruz. Biz işçi almıyoruz. Çayımızı kendimiz topluyoruz. Birbirimizin işini görmüş oluyoruz. Bu seneki çay sezonu şenlik içerisinde geçeceğine inanıyorum. Biz hepimiz komşuyuz. Birlik içerisinde çayı topluyoruz” dedi.
2024 yılı yaş çay kampanyası yarın itibariyle başlıyor
03 Mayıs 2024 Cuma - 13:42 2024 yılı yaş çay kampanyası yarın itibariyle başlıyor Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) yarın itibariyle 2024 yılı yaş çay kampanyasını başlatıyor. 2024 yılının yaş çay sezonuna verimli bir şekilde başlamak isteyen çay müstahsilleri öncelikli olarak çaylarını budayarak işe başladı. Çay budamalarının hemen ardından üreticiler tarafından arazilerde gübreleme işlemi gerçekleştirilirken, yaş çay kampanyası için üreticiler hazırlıklarını tamamladı. ÇAYKUR’da 2024 yılı yaş çay kampanyasının 4 Mayıs Cumartesi günü itibariyle başlayacağını duyurdu. Çay müstahsili şimdi açıklanacak olan yaş çay taban fiyatını bekliyor. Üreticilere yabancı otları temizlemeden çay hasadı yapmamaları konusunda uyarıda bulunan ÇAYKUR tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Değerli üreticilerimiz, bu yıl çayımızın ülkemize gelişinin 100. yılındayız. Çayımızın gelecek nesillerimize yüzyıllarca daha ekmek kapısı olabilmesi için her yıl olduğu gibi bu yılda kaliteden ödün vermeden sağlıklı huzurlu ve bahçemize ailecek gireceğimiz bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Yaş çay kampanyasını 4 Mayıs 2024 tarihi itibarı ile açıyoruz. Bahçelerimizi her türlü yabancı maddelerden arındırdıktan sonra hasada başlayalım. Temizlik işlerini yapmadan çay hasadı yapmayalım. Yabancı otlar çayın tüm özeliklerini yok ettiğini, aroması bozulan çay içildiğinde damak tadımızı etkilediğini biliyoruz. Damak tadımızın bozulmadan 100. Yıla yakışır bir hasat gerçekleştirelim. Kalitenin bahçeden başladığını biliyoruz. Özellikle de çay hasadını imkanlar ölçüsünde aile içerisinde yapmaya özen gösterelim. İşçi ile hasat yapmak zorunda kalırsak temiz ve odunsu kısma kadar yani derinden toplatmayalım. Hem bitkiye hem kendimize hem kaliteye zarar verdiğimizi unutmayalım” ifadelerine yer verildi.
1. sürgün yaş çay kampanyası için geri sayım başladı
03 Mayıs 2024 Cuma - 09:22 1. sürgün yaş çay kampanyası için geri sayım başladı Yaklaşan çay sezonu öncesinde üreticiler 1. Sürgün yaş çay kampanyasının açılması için artık gün saymaya başladı. Her an açılması beklenen yaş çay kampanyası öncesi üreticiler gibi özel sektör temsilcileri de hazırlıklılarını tamamladı. Geçmişte olduğu gibi bu yıl da çay tarım arazisinde gerekli budamayı yapmayan çay üreticileri Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (ÇAYKUR) ait fabrika ve çay alım yerlerinde çay satamayacak. Geçtiğimiz yıllarda yaş çay fiyatında özel sektörün ÇAYKUR ile yarışmasından dolayı üreticilerin özel sektöre olan güveni de arttı. Bu nedenle bazı çay üreticileri çayını özel sektöre satma düşüncesiyle budama gerçekleştirmedi. Özel sektör çay fabrikası sahibi Resul Okumuş, vatandaşın kendi çayını kendisinin toplaması gerektiğini, bu sayede hem çayda kalitenin artacağını hem de elde edilen gelirin Rize’de kalacağını vurguladı. Okumuş “Vatandaşın kendi çayını kendisi toplaması lazım. 1. sürgünde çay nasıl toplanırsa devamı da öyle geliyor. Mayıs ayında gelen çay kendini muhafaza edebiliyor. Çayı yavaş yavaş izdiham yaşatmadan toplarsak diğer sürgünlerde de aynı devam eder. Çay toplamayla ilgili yeni makineler var. İnsanlardan isteğimiz şu, bölgemizi zenginleştirmek istiyorsak buradan dışarıya para çıkmasına izin vermeyelim. Çayımızı kendimiz, kaliteli toplayarak paramız burada kalmasını sağlayalım. Artık kendi kendine yetmemiz gerekiyor. Bizim burada çay üretimimiz var. Bizim burada çay üretimimiz olmasa çayı insanımız 600 liradan aşağıya içemezdi” dedi. “Eskiden peşin para yoktu” Son yıllarda özel sektörün peşin para ile çay almasının hem üreticiyi hem de özel sektör temsilcilerini mağdur ettiğini dile getiren Okumuş "Çay eskiden beyaz peynirle aynı fiyattaydı. Şimdi beyaz peynir 350 lira civarlarında oldu. Çay hala daha 150 liranın üzerine çıkamadı. Faizlerin çok yüksek olması, borçlanmanın sıkıntılı olması insanları üretimde geriye alacak. Bu belki de ÇAYKUR’un daha fazla çay almasını sağlayacak. Yaş çayın peşin alım fiyatlarının düşmesine neden olacak. Biz esasında çayı 5 ayda alıp 12 ayda satıyoruz. Vatandaş bu çayı 6. aydan 4. aya kadar vade suretiyle alırsa hem devamlı bir gelir elde edilir hem de fabrikaların üzerine finansal yük binmez. Eskiden peşin para yoktu. Her zaman vade ile alınıyordu. Vatandaşın kaybı fazla olmuyordu. Şu anda peşin para yüzünden az parayla alınıyor. Hem sanayiciyi mağdur ediyor. Hem çiftçiyi mağdur ediyor. Yeni bir çay düzeni kurmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”
02 Mayıs 2024 Perşembe - 13:57 İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut, “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İlhan Palut, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gerekli transferlerle ve takımdaki oyuncularla bu sezona başlayarak kemik bir kadro yapılanması oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Palut, “Bir alt ligden çıkarken bu takıma 25 transfer yaparak takımı değiştirelim. Yeni bir takım kuralım stratejisi ile yola asla çıkmadık. Var olan oyuncularımızın bir kısmı ile yola devam ettik. Amacımız gençlerden oluşan ve gelecekte de kemik bir kadro oluşturmaktı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek istedik. Bunun belli başlı riskleri vardı. Dönem dönem çok güzel periyotlar yaşadık, dönem dönem istemediğimiz sonuçlar oldu. Rizespor takımı her sezon yapboz gibi yeni kadro oluşumundan daha istikrarlı bir yapıya gitmekti amacımız. Bugün itibariyle daha iyi olabilirdik ama kabul edilebilir bir sezon geçiriyoruz. Hala en iyisi için savaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. “Ankaragücü maçını kazanmalıydık” Beşiktaş maçının kendileri için zor geçeceğini belirten İlhan Palut, “İki hafta önce daha avantajlı bir durumdaydık. Bugün son 4 maç var. Bir adım dezavantajlı duruma düştük. Bundan iki hafta sonra ne hale geleceğini bilemeyiz. Herkes puan olarak çok yakın durumda. Ankaragücü maçını kazanmalıydık. Bizim için iki puan çok önemliydi. Yeni duruma konsantre olacağız. Geri kalan maçlarda hata yapma olasılığımız az. Beşiktaş maçı da bunlardan bir tanesi. Doğal olarak zor bir maç oynayacağız. Beşiktaş’ın tekrar üzerinde bulunan negatif havayı dağıtmak adına reaksiyon gösterecek. Biz de her zaman ki gibi futbol oynamaya çalışacağız. Oradan güzel bir sonuçla ayrılmak isteyeceğiz. Kendi kredimizi biraz tükettik” ifadelerini kullandı. “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” Rizespor ile ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini söyleyen Palut, “Beşiktaş ile bir maçımız var. Ona hazırlanıyoruz. Sadece Rizespor’un Beşiktaş deplasmanında en başarılı nasıl olunur günün konusu bu. Bu iş yükseldikçe zor. Baskı arttıkça daha da zor. Hiçbir göreve talip değilim. Ben talip olmam. En zor görev hangisi ise ben ona hazırım. Beni acaba şurası ister mi gibi bir telaşım yok. Bugün Rize’de üretebiliyorum. Bugün tüm konsantremle Rizespor’u yönetiyorum. Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.
Rize Ziraat Odası Başkanlığı’ndan çay üreticilerine budama çağrısı
02 Mayıs 2024 Perşembe - 10:04 Rize Ziraat Odası Başkanlığı’ndan çay üreticilerine budama çağrısı Doğu Karadeniz bölgesinde yeni yaş çay sezonu için çay üreticileri çaylıklarında hazırlıklarında sona doğru gelmeye başladı. Yakın zamanda yaş çay sezonun açılması beklenirken Rize Ziraat Odası Başkanlığı da çay üreticileri budamaların yapması için uyarıda bulundu. Bu yıl özel sektör çay fabrikalarının yaş çay taban fiyatının altında üreticilerde çay alması bekleniyor. Bu durumdan ötürü ÇAYKUR’a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10’da 1’ini budamak zorunda olduğunu belirten Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, budama işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ÇAYKUR’a çay satamayacağı uyarısında bulundu. “ÇAYKUR budamalarımızı muhakkak 10’da 1 oranında yapmalıyız” ÇAYKUR’a çay satılması için budamaların kesinlikle yapılması gerektiğini belirten Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, "Özel sektör çay fabrikaları peşin alımları kredi kullanarak yapabiliyordu. Bu yıl faizlerin çok yüksek oluşundan dolayı özel sektörün sıcak paraya ulaşmasında zorluklar yaşanabilir. Bu yüzden taban fiyatının altında alımlar, vadeli alımlar, sektör de bu gibi maddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Bunları yaşamama açısından çayımızı dengeli bir şekilde piyasaya verebilmek adına ÇAYKUR budamalarımızı muhakkak 10’da 1 oranında yapmalıyız. 1 milyon 250 bin ton ortalama civarında Rize, Artvin, Trabzon bölgelerinde bir yaş çay yaprağı var. Bunun da yarı oranındaki kısmını ÇAYKUR’un fabrikalarında işleniyor. Diğer yarısı özel sektör çay fabrikalarında işleniyor. Eğer biz budama yapmazsak ÇAYKUR’a çay satamayız. Bu özel sektör fazla yaş çay işleme zorunda kalır. İşleme kapasitesinde sıkıntılar yaşanır ve taban fiyatının altında alımlar ve vadeli alımlar gerçekleşir. Piyasanın dengeli bir şekilde yaş çayı işleyebilmesi adına muhakkak budamaları yapıp ÇAYKUR’a işletmeliyiz. Budamanın faydaları yaprağın gençleşmesi, bitkinin gençleşmesi gibi birçok etkeni var. Budama yapılan arazilerimizde daha taze, daha kaliteli çaylar oluşur. Budama yapmayan yerlerde daha körpe, daha kart yaş yaprağa ulaşmak mümkün. Kaliteli Çay elde edebilmek için muhakkak budamalarımızı gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Rize merkezin ilk kadın muhtarı mazbatasını aldı
01 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:48 Rize merkezin ilk kadın muhtarı mazbatasını aldı Rize merkezin ilk kadın muhtarı YSK’dan mazbatasını alarak muhtarlığın başına geçti. Rize merkeze bağlı İslampaşa Mahallesi’nde adaylığını koyan ve mahalle sakinlerinin kendisine oy vermesi ile seçilen 35 yaşındaki Ayşe Memişoğlu, Rize merkezin de ilk kadın mahalle muhtarı oldu. 6 adayın içerisinde yarışarak 870 oy alan ve Cumhuriyet tarihinde Rize Merkez’in ilk kadın muhtarı olan Ayşe Memişoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan mazbatasını alarak işe koyuldu. Alışılmışın aksine kadından da muhtar olabileceğini göstermeye niyetli olan Memişoğlu, mahallesine hizmet için kolları sıvarken projelerini hayata geçirmek için de gerekli çalışmalarını başlattı. Tarihe geçmenin mutluluğunu yaşadığını ve gurunu ileride torunlarına miras bırakacağını dile getiren Rize merkezin ilk kadın mahalle muhtarı Ayşe Memişoğlu “Çok mutluyuz. Öncelikle İslampaşa halkına ve çalışma arkadaşlarıma, aza ekibime teşekkür ediyorum. Çok emek verdik. Her zaman söylüyorum, çok emek verdik ve başardık. Beş sene içerisinde de inanıyorum ki çok güzel hizmetler yapacağız mahallemize. Tarihe geçmek gibi bir şey bu şu an. İleride mesela torunlarıma bırakabileceğim bir anı. Şu an çok gencim ama yani ilk olmak her zaman güzeldir. Ve biz bu beş sene içerisinde çok güzel çalışmalar yaptığımızda insanlar görecek ki sadece erkekler değil kadınlar da çok güzel muhtar olabilir. Rize’de bir sonraki dönemde çok güzel daha fazla kadınların muhtar olarak seçileceğine hep beraber şahit olacağız inşallah” ifadelerini kullandı. “Rize merkezin incisi” Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Gökmen Genç ise böyle tarihi bir olayın kendi dönemine rastlamasından dolayı mutlu olduğunu kaydederek “Mazbataları aldık, yeni muhtarlarımıza hayırlı olsun, başarılar diliyorum. 2024-2029 muhtarlık sezonunda tüm muhtarlarımıza başarılar diliyorum. Hayırlı olsun diyorum. Rize merkezin incisi, ilk bayan muhtarımız. Sağ olsun hep beraber bizimle de yola çıktı. Derneğimiz de kayıtlıdır. Bize nasip oldu. İnşallah birlikte iyi şeyler yapacağız, başarılara imzaları atacağız” dedi. “Bir de bir kadın eli değsin” Kadın muhtar seçildiği için Rize dışından da tebrik telefonları aldıklarını ifade eden kadın muhtarın azası Yakup Demirci “Çok mutlu olduk. Allah’a şükürler olsun. Bir de bir kadın eli değsin, millet bir görsün. Mahalleye hizmet edenlerin hepsinden, eskilerinden de Allah razı olsun. Ama tabii çok eksiklerimiz var mahallede. Allah’ın izniyle bu dört senede bütün bu eksiklikler gidereceğiz. Kadın muhtar seçildiği için çok tebrikler de alıyoruz. İstanbul’dan, İzmir’den, Isparta’dan arayan var teşekkür içi, bayan muhtar seçildiği için. Yani çok güzel bir duygu. Bir tarif edilemez” şeklinde konuştu.