Yerel Haberler
Samsun
06 Nisan 2026 Pazartesi - 20:11 Başkan Kul: "Bahanelerin arkasına değil, makinelerimizin gücüne ve ekibimizin azmine güveniyoruz" Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bahanelerin arkasına değil, makinelerimizin gücüne ve ekibimizin azmine güveniyoruz" dedi. Terme Belediyesi, ilçeye daha hızlı ve etkin hizmet sunmak amacıyla araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Hizmet kapasitesini artırma hedefiyle son olarak envantere katılan 4 yeni hizmet aracı, Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım töreninde konuşan Başkan Kul, "Terme’de yapılacak çok iş vardı ama hamdolsun büyük ölçüde işin belini kırdık. Bugün filomuza kattığımız bu yeni güçlerle artık çok daha hızlı, çok daha güçlü bir Terme Belediyesi sahada olacak" diye konuştu. Göreve geldikleri günden bu yana belediyenin öz kaynaklarını ve ikili ilişkilerini en verimli şekilde kullandıklarını belirten Başkan Kul, "Sadece son iki yıl içerisinde 20’ye yakın aracı belediyemiz envanterine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün burada sergilediğimiz son model CASE ekskavatörümüzden Mercedes-Benz arazözümüze ve ulaşımda konforu artıracak otobüslerimize kadar her bir araç Terme’nin malıdır, Terme’nin hizmetkarıdır. Bu araçlarla artık mahallelerimizde, sokaklarımızda daha güzel ve kalıcı hizmetler sunacağız. Hemşehrilerimiz müsterih olsun Terme’de her gün bir önceki günden daha iyi hizmet etmek için ter dökeceğiz. Bahanelerin arkasına değil, makinelerimizin gücüne ve ekibimizin azmine güveniyoruz" şeklinde konuştu. Yeni katılan araçların detaylarına değinen Başkan Kul, şunları söyledi: "Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB) hibe aldığımız 2026 model tam donanımlı ekskavatörümüz, belediyemizin öz kaynaklarıyla bünyemize kattığımız arazözümüz ve filomuza eklenen otobüslerimizle belediyemizin hizmet kapasitesini zirveye taşıdık. Terme üretiyor, Terme güçleniyor. Yol yapımından altyapıya, ulaşımdan temizliğe kadar her alanda bu yeni araçlarımızın izi olacak. Biz sadece bugünü değil, Terme’nin geleceğini inşa ediyoruz."
Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı bir yılda 40 bin 628 arttı
17 Eylül 2025 Çarşamba - 17:06 Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı bir yılda 40 bin 628 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Samsun’da 2025 yılı Ağustos ayı sonu itibarıyla toplam trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre 40 bin 628 adet (yüzde 8,4) artarak 522 bin 798’e ulaştı. TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü 2025 yılı Ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerinden "Samsun ili, trafiğe kayıtlı bulunan motorlu kara taşıtları" konusunda bir basın bülteni hazırladı. Buna göre Samsun’da motorlu kara taşıt sayısı bir yılda 40 bin 628 adet arttı. Türkiye genelinde ise toplam 32 milyon 828 bin 821 adet motorlu kara taşıtı mevcut. Samsun’daki motorlu kara taşıtlarının tür dağılımı şöyle: Otomobil yüzde 48 (250 bin 989 adet), kamyonet yüzde 16,9 (88 bin 471 adet), motosiklet yüzde 17,5 (91 bin 272 adet), traktör yüzde 12,4 (64 bin 577 adet), minibüs yüzde 2,4 (12 bin 465 adet), kamyon yüzde 2,3 (12 bin 195 adet), otobüs yüzde 0,3 (1 703 adet) ve özel amaçlı taşıtlar yüzde 0,2 (1 126 adet). Ağustos ayında Samsun’da toplam 15 bin 436 aracın devri gerçekleştirildi. Devri yapılan araçlar arasında otomobiller yüzde 62,9 ile ilk sırada yer alırken, kamyonet yüzde 15,7 ve motosiklet yüzde 11,1 ile onu takip etti. Yıllık artış oranlarına bakıldığında, trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtlarında en yüksek artışlar motosiklette (yüzde 21,3), özel amaçlı taşıtlarda (yüzde 12,9) ve otomobillerde (yüzde 7,8) gerçekleşti. Ocak-ağustos döneminde trafiğe kaydı yapılan 709 bin 237 adet otomobilin yüzde 45,4’ü benzin, yüzde 26,8’i hibrit veya elektrikli, yüzde 9,2’si dizel ve LPG yakıtlı olarak kayıtlara geçti.
Samsun’da öğrenciler kokarca toplama yarışında
17 Eylül 2025 Çarşamba - 16:37 Samsun’da öğrenciler kokarca toplama yarışında Samsun’un Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Tekkeköy ilçelerinde, son zamanlarda tarım alanlarında büyük zarara yol açan kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında, öğrencilere yönelik ödüllü bir proje başlatıldı. "Kahverengi Kokarca Topluyoruz, Samuray Arıcığı Üretiyoruz" sloganıyla hayata geçirilen proje, hem toplumsal farkındalığı artırmayı hem de zararlının doğal düşmanı olan samuray arıcığının üretimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Eylül ve kasım ayları arasında devam edecek olan bu anlamlı kampanya kapsamında, en çok kahverengi kokarca böceği toplayan öğrenciler, bisiklet ve çeşitli sürpriz hediyelerle ödüllendirilecek. Projenin temel hedefleri arasında, öğrencilerin ve ailelerinin zararlı böcekle mücadele konusunda bilinçlendirilmesi, doğaya olumlu bir katkı sunulması ve genel bir farkındalık oluşturulması yer alıyor. Yarışmaya katılan okul çağındaki çocuklar, topladıkları canlı veya cansız kahverengi kokarca böceklerini her hafta cuma günleri ilçe tarım ve orman müdürlüklerine teslim edecek. Yarışma sonunda, her ilçede en fazla böceği toplayan birincilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından temin edilen bisikletler hediye edilecek. Ayrıca, yarışmaya katılım gösteren diğer öğrencilere de sürpriz hediyeler verilecek. Toplanan ve teslim edilen kokarca böcekleri, 30 Kasım 2025 tarihine kadar Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ne gönderilecek. Burada, zararlının en büyük doğal düşmanı olan samuray arıcığının üretimi için kullanılacak. Bu sayede, hem zararlı böcekle kimyasal yöntemlere başvurmadan mücadele edilmesi hem de ekolojik dengenin korunması hedefleniyor. Proje kapsamında öğrencilerin aktif katılımı ve elde edilecek sonuçların, kahverengi kokarca ile mücadelede önemli bir adım olması bekleniyor.
Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ’Kızılırmak’a uçan otomobil’e ilişkin açıklama: "Sürücü doktor tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklandı"
17 Eylül 2025 Çarşamba - 15:22 Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ’Kızılırmak’a uçan otomobil’e ilişkin açıklama: "Sürücü doktor tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklandı" Samsun’un Bafra ilçesinde otomobilin Kızılırmak Nehri’ne uçtuğu kazada eşi ve çocuğunu kaybeden Dr. Serdar Kıyak’ın yürütülen soruşturma kapsamında ’eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme ve çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak altsoya karşı tasarlayarak kasten öldürme’ suçlarından tutuklandığı açıklandı. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dr. Serdar Kıyak’ın (32) kullandığı otomobil, Asar Mahallesi Asarkale mevkiinde Bafra-Tepebaşı istikametine seyir halindeyken direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu Kızılırmak Nehri’ne düştü. Kazada sürücünün eşi 34 yaşındaki Gülşah Karaman Kıyak ile çocukları Poyraz hayatını kaybetti, Serdar Kıyak ise hafif yaralı olarak kurtuldu. Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy imzalı açıklamada, "Medyada ’Otomobil Kızılırmak’a uçtu: Anne ile oğlu öldü, baba yaralı’ başlıklı haber ve iddialarla ilgili olarak basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 12 Eylül 2025 günü saat 16.50 sıralarında S.K.’nin (32), sevk ve idaresindeki otomobil cinsi araçla Bafra Asar Mahallesi Asarkale mevkiinde, Bafra-Tepebaşı Mahallesi istikametine doğru seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle aracın Kızılırmak Nehri’ne düşmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, araçta bulunan sürücü S.K.’nin eşi Gülşah Karaman Kıyak (34) ve müşterek çocukları Poyraz’ın hayatlarını kaybettikleri, sürücü S.K.’nin hafif yaralı olarak kurtulduğu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen başlatılan adli soruşturma kapsamında; şüpheli sürücü S.K. hakkında 16 Eylül 2025 günü çıkarıldığı Bafra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince ’eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme ve çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak altsoya karşı tasarlayarak kasten öldürme’ suçlarından tutuklanmasına karar verilmiştir. Soruşturmaya çok yönlü şekilde titizlikle devam edilmektedir" denildi.
Canik, TEKNOFEST İstanbul’da gençlerle buluşuyor
17 Eylül 2025 Çarşamba - 15:14 Canik, TEKNOFEST İstanbul’da gençlerle buluşuyor Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, TEKNOFEST İstanbul’da gençleri ve çocukları atölye çalışmalarıyla bir araya getiriyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul’da kurulan Bilim Sokağı’nda ’Pilot Gibi Düşün: Uçuş Kontrol Yüzeyleri" isimli atölyesiyle yerini alan Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, burada çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaş grubundan vatandaşı maket uçak yapımı atölye çalışmaları ve havacılık eğitimleriyle buluşturuyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’yle TEKNOFEST İstanbul’da çocukları ve gençleri havacılık alanında uygulamalı eğitimlerle buluşturduklarını söyledi. TEKNOFEST İstanbul’da Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü atölyelerine ilginin yüksek olduğunu ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzle TEKNOFEST İstanbul’da yerimizi aldık. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalinde gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan vatandaşımızı havacılık ve hava araçları ile ilgili eğitim programlarıyla bir araya getiriyoruz. Eğitimlerin ve bilgilendirmelerin ardından ziyaretçilerimiz için maket uçak tasarımı atölye etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. TEKNOFEST İstanbul süresince ziyaretçilerimizi eğitimler ve atölye çalışmalarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi’ni ileriye taşıyacak olan gençlerimizi, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan etkinlikler ve aktivitelerle bir araya getirmeyi sürdüreceğiz" dedi. Kampüs, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiren TEKNOFEST İstanbul’da yer aldığı Bilim Sokağı’nda 21 Eylül 2025 tarihine kadar teknoloji tutkunlarını ağırlamaya devam edecek.