Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
Samsun’da Pickleball Şampiyonası düzenlenecek
29 Nisan 2026 Çarşamba - 19:06:01
Samsun’da 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Pickleball Şampiyonası düzenlenecek. Samsun’da 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Samsun Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yeşilay Samsun Şubesi ve Samsun Pickleball Derneği iş birliğiyle Pickleball Şampiyonası düzenlenecek. Bağımlılığa karşı spor Üniversite öğrencilerine yönelik yapılması planlanan turnuva, "Gerçek Mücadele Sahada: Bağımlılığa Karşı Pickleball Şampiyonası" sloganıyla gerçekleştirilecek. Detaylar hakkında bilgi veren Samsun Pickleball Derneği Başkanı Semih Üzer, turnuvanın OMÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde 18 Mayıs Pazartesi günü yapılacağını belirtti. Turnuvaya katılmak isteyen üniversite öğrencileri için 16 Mayıs’a kadar başvurular kabul edilecek. Gerçek mücadele sahada Samsun Pickleball Derneği Başkanı Semih Üzer, "5 Nisan’da Samsun’da düzenlediğimiz şampiyonada tam 670 sporcumuzu bir araya getirerek devasa bir organizasyona imza atmıştık. Bu kez de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu gençlerimizle birlikte kortlarda yaşayacağız. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi ile omuz omuza vererek üniversitemizde birçok pickleball etkinliği gerçekleştirdik. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında gençlerimize ’Bağımlılıkla gerçek mücadele sahada olur’ diyoruz ve bu anlamlı şampiyonada ter dökmeye davet ediyoruz. Pickleball; tenis, badminton ve masa tenisinin en güzel yanlarını birleştiren, öğrenmesi kolay ve son derece kapsayıcı bir branş. Gençlerimizin ekran başından kalkıp sahaya inmesini, ’Gerçek Mücadele Sahada’ sloganıyla gerçek bir rekabet ve sosyalleşme deneyimi yaşamalarını istiyoruz" dedi.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 18:55
Vezirköprü MYO’da Yangın Gönüllüsü Eğitimi
Samsun’um Vezirköprü ilçesinde yangınlarla mücadeleye yönelik farkındalık ve gönüllü destek amacıyla düzenlenen "Yangın Gönüllüsü Eğitimi" tamamlandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vezirköprü Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilen eğitim programı, orman yangınlarına karşı bilinç oluşturmayı hedefledi. Program kapsamında katılımcılara yangınla mücadele yöntemleri, müdahale teknikleri ve sahada dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Engin Keleş ile Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Mecit Koçak tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimin ardından sınav yapıldı. Program, düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi. Toplam 120 öğrenci ve öğretim görevlisi sertifika almaya hak kazandı. Programa Vezirköprü MYO müdürü Afitap Özdelikara, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 17:39
Samsun’da afet hazırlığında iki kritik başlık: Enerji ve veri yönetimi masada
Samsun’da afet ve acil durumlara yönelik hazırlık çalışmaları kapsamında, hem enerji altyapısının sürekliliği hem de bilgi akışının etkin yönetimi için yürütülen toplantı ve eğitimler aralıksız sürüyor. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde oluşturulan yerel düzey afet grupları, muhtemel can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla koordinasyon çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Afet Enerji Grubu ile Afet Bilgi Yönetimi İzleme ve Değerlendirme Grubu, ayrı ayrı gerçekleştirilen toplantılarla görev ve sorumluluklarını gözden geçirdi. Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir’in başkanlığında yapılan toplantılar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Enerji başlığında yapılan değerlendirmelerde, afet bölgelerinde zarar gören elektrik ve doğalgaz altyapısının hızlı şekilde onarılması, hizmetlerin en kısa sürede yeniden sağlanması ve kritik tesislerin devreye alınması konuları öne çıktı. Ayrıca mobil jeneratör ve seyyar aydınlatma gibi geçici çözümlerle barınma alanlarının enerji ihtiyacının karşılanması ve sahada görev yapan ekipler için yakıt desteğinin sağlanmasına yönelik planlamalar ele alındı. Bilgi yönetimi tarafında ise afet sürecine ilişkin tüm verilerin doğru, hızlı ve koordineli şekilde toplanması, kayıt altına alınması ve raporlanması konuları gündeme geldi. Müdahale sürecinde elde edilen bilgilerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve ilgili birimlere aktarılması ile tüm süreçlerin dokümante edilmesi, arşivlenmesi ve yedeklenmesine yönelik sorumluluklar üzerinde duruldu. Toplantılarda ayrıca, diğer afet gruplarıyla yürütülen yazışma ve bilgi paylaşım süreçlerinin düzenli şekilde sürdürülmesi ile kullanılan teknik altyapının kesintisiz çalışmasının sağlanmasına yönelik eğitimler verildi. Yetkililer, afet anında hem enerji altyapısının hızlı şekilde devreye alınmasının hem de doğru bilgi akışının sağlanmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Vatandaşlara da muhtemel bir afet durumunda kapalı alanlarda bulunmaları halinde gaz, elektrik ve su vanalarını kapatmaları ve yanmakta olan ocak ya da sobaları söndürmeleri yönünde uyarıda bulunuldu.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 17:32
Samsun’da okul çevrelerinde trafik güvenliği artırılıyor
Öğrencilerin güvenliğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında Samsun’da okul önleri ve çevresinde alınacak trafik tedbirleri kapsamlı bir toplantıyla değerlendirildi. Samsun Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Orhan Tavlı başkanlık etti. Toplantıda, özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu, yaya güvenliği ve servis araçlarının denetimi gibi başlıklar ele alındı. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Mermutlu ve diğer ilgili kurum yetkilileri katıldı. Görüşmelerde, okul çevrelerinde trafik denetimlerinin artırılması, riskli bölgelerde ek önlemler alınması ve ilgili kurumlar arasında koordinasyonun güçlendirilmesi kararlaştırıldı.
12 Haziran 2025 Perşembe - 13:17
Samsun’da sitenin bahçesinden piknik masası çalan şahıs tutuklandı
Samsun’da bir sitenin bahçesinden piknik masası çalan şahıs, polisin takibi sonucu yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, İlkadım ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir sitenin bahçesinden yaklaşık 15 bin TL değerindeki piknik masasının çalınması üzerine İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan araştırmada hırsızlık olayını K.K.’nın (46) gerçekleştirdiği tespit edildi. Yapılan takip sonucu K.K, ilçede yakalanarak gözaltına alındı. Çalınan masa bulunarak site yetkililerine teslim edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan K.K., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
12 Haziran 2025 Perşembe - 11:38
Yapay mera ile 4-5 kat fazla yem verimi sağlanacak
TÜBİTAK destekli projeyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde kurulan yapay meralarda, doğal meralara kıyasla 4-5 kat daha fazla yem verimi elde edilecek. Proje kapsamında hektar başına 1 ton canlı ağırlık ve 500 kilogram karkas et üretimi sağlanırken, kimyasal kullanımının azalmasıyla çevre ve hayvan sağlığına da katkı sunuldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile iş birliği içinde yürütülen TÜBİTAK destekli yapay mera projesi alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Rektör Aydın, proje alanında yürütülen çalışmalar hakkında araştırıcılardan bilgi aldı ve hayvancılıkta yem üretimi açısından projenin stratejik önemine dikkat çekti. Yapılan sunumda, yapay meralar sayesinde hem verimli hem de sürdürülebilir bir hayvan besleme modeline geçişin hedeflendiği aktarıldı. 4-5 kat daha fazla yem verimi sağlanacak OMÜ ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde yürütülen TÜBİTAK-122O241 numaralı "Yapay Meralarda Botanik ve Fitokimyasal Çeşitliliğin Ot Verimi, Toprak Özellikleri ve Kuzularda Canlı Ağırlık Artışı ile Antihelmintik Etkilerinin Belirlenmesi" başlıklı proje kapsamında, doğal meralara göre 4-5 kat daha fazla yem verimi sağlayan yapay meralar kuruldu. Üreticilere ekonomik katkı sağlamaya yönelik önemli bir alternatif Yem maliyetlerinin hayvancılıktaki toplam maliyetin yüzde 70-75’ini oluşturduğunu belirten proje yetkilileri, yeterince kaliteli, bol ve ucuz yem üretilememesinin, süt ve et fiyatlarını doğrudan etkilediğine dikkat çekti. Bu kapsamda oluşturulan yapay meraların, bölge koşullarına uygun bitki karışımlarıyla hem yem ihtiyacını karşılamaya hem de üreticilere ekonomik katkı sağlamaya yönelik önemli bir alternatif sunduğu ifade edildi. 1 ton canlı ağırlık ve 500 kilogram karkas et üretimi sağlandı Kasım 2022’de başlatılan projede, Nisan 2023 itibarıyla dönüşümlü (münavebeli) otlatma uygulamasına geçildi. İlk yıl elde edilen veriler doğrultusunda, uygun karışım seçimiyle yaklaşık 90 günlük otlatma süresinde hektar başına 1 ton canlı ağırlık ve 500 kilogram karkas et üretimi sağlandığı bildirildi. Hem verimli hayvan yetiştiriciliği hem de kimyasal kullanımı azalıyor Ayrıca, hayvan sağlığına olumlu etki yapan bileşenler içeren bitkilerin mera karışımlarında yer alması sayesinde hem verimli hayvan yetiştiriciliği hem de kimyasal kullanımının azaltıldığı, böylece çevre ve toplum sağlığına katkı sağlandığı vurgulandı. Proje kapsamında yapılan değerlendirmelere göre, yapay meraların doğru yönetim planlamasıyla 4-5 yıl ekonomik olarak kullanılabileceği ve bu sürede elde edilen gelirin, bölgede yetiştirilen ana tarımsal ürünlerden daha yüksek olduğu tespit edildi. Ziyarete; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sümer, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Betül Bayraklı, Prof. Dr. İlknur Ayan, Prof. Dr. Zeki Acar, Dr. Mehmet Can, Dr. Necla Çankaya, Dr. Fatih Alay, Dr. Hüseyin Meral, Ziraat Yüksek Mühendisleri Muhammet Şahin, Elif Şahin ile Ziraat Mühendisi Ali Ayhan katıldı.
12 Haziran 2025 Perşembe - 11:37
Enerjide yapay zekanın kalbi Samsun’da attı
Samsun’da bu yıl ikincisi düzenlenen "Enerjide Yapay Zeka Zirvesi"nde, enerji sektöründe yapay zekanın kullanımı ve teknolojik dönüşüm masaya yatırıldı. Samsun, Sinop, Çorum, Amasya ve Ordu’da elektrik dağıtım hizmeti veren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), teknoloji yatırımlarını sürdürülebilirliğe dönüştürme vizyonuyla "Enerjide Yapay Zeka Zirvesi"nin ikincisini Samsun’da gerçekleştirdi. Zirvenin açılışında konuşan YEDAŞ Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Mehmet Sami Ensari, 2025 yılını "Yapay Zeka Yılı" ilan ettiklerini belirterek yıl boyunca eğitimler, çalıştaylar ve söyleşiler düzenleyeceklerini söyledi. Bu kapsamda yıl boyunca çeşitli eğitim programları, söyleşiler ve çalıştaylar düzenlediklerini ifade eden Ensari, " Bu vizyonun önemli bir parçası olarak bugün çok değerli katılımcılarla birlikte Enerjide 2. Yapay Zeka Zirvesi’ni Samsun’da gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Ciliv: "Yapay zekayı her gün geliştirmek zorundayız" Teknoloji lideri Süreyya Ciliv, zirvede yaptığı konuşmada yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek, "İş dünyasında yenilikçilik en kritik konulardan biridir. Başarılı olmak istiyorsanız, yenilikçi olmalısınız. Bu da denemekten geçer. Elbette her deneme başarılı olmayabilir, ancak başarıya ulaşan her adım, o denemeler sayesinde ortaya çıkar. İnovasyonu sadece yeni fikirler ortaya atmak olarak tanımlamıyorum. Bana göre yenilikçilik, bir fikri topluma fayda sağlayacak şekilde hayata geçirmek demektir. Akıllı sistemler, rekabette fark oluşturuyor. Öngörü yeteneği ve anında optimizasyon artık çok kritik. Günümüzde yapay zeka destekli sistemler kurup, her gün ‘bunu nasıl daha da geliştirebiliriz?’ diye düşünmeyen şirketlerin uzun vadede başarılı olması mümkün değil. Bu nedenle şirketlerde tüm çalışanların inovasyon odaklı düşünmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. İnovasyonun yalnızca fikir üretmek değil, bu fikirleri topluma fayda sağlayacak şekilde hayata geçirmek olduğunu vurgulayan Ciliv, tüm çalışanların bu bakış açısıyla düşünmesi gerektiğini ifade etti. "Yapay zeka sadece içerik üretmekle sınırlı değil" Etkinlikte, İlke Savaşan, Dr. Osman Tufan Doğan, Göktuğ Demir ve Kaan Çetin gibi alanında uzman isimler de konuşmacı olarak yer aldı. İlke Savaşan sunumunda, üretken yapay zekanın işleyişini, bu teknolojilerin nasıl veriyle beslendiğini ve hangi alanlarda kullanılabileceğini detaylandırdı. Yapay zekanın farklı sektörlerdeki örnek uygulamalarını paylaşan Savaşan, özellikle enerji gibi yüksek hacimli veriyle çalışan alanlarda bu teknolojilerin sağladığı avantajlara dikkat çekti. Savaşan, üretken yapay zekanın sadece içerik üretimiyle sınırlı olmadığını; süreç optimizasyonu, müşteri hizmetleri ve karar destek sistemlerinde de etkili şekilde kullanılabileceğini vurguladı. Osman Tufan Doğan ise konuşmasında, enerji dünyasının hızlı dönüşümünü ve bu dönüşüm içinde dijitalleşmenin rolünü ele aldı. Enerji sistemlerinin dijital kapsamdaki yeniden değerlendirilmesini yapan Doğan, yapay zekanın yükselişinin enerji sektörüyle nasıl iç içe geçtiğini örneklerle anlattı. Ayrıca iletişim ve haberleşme teknolojilerinin enerji sektöründeki entegrasyonu ve etkisine değinerek, genişletilmiş mikro şebeke tanımını ve bu şebekelerin izleme, yönetim sistemlerini yapay zeka perspektifinden değerlendirdi. Talep tepkisi yönetimi, enerji verimliliği ve AR-GE çalışmalarında yapay zekanın kritik bir rol oynadığını vurgulayan Doğan, sektörel dönüşümün sürdürülebilirlik temelinde şekillenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
12 Haziran 2025 Perşembe - 11:27
Dermatoloji uzmanı uyardı: "Yazın güneş koruması şart"
Dermatoloji Uzm. Dr. Gül Şekerlisoy Tatar, yaz aylarında dermokozmetik işlemlere başlamadan önce cilt özelliklerine ve çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Liv Hospital Samsun Dermatoloji Uzm. Dr. Gül Şekerlisoy Tatar, yaz ayında yapılabilecek dermokozmetik uygulamalar hakkında bilgi verdi. Yaz aylarının cildimizin en çok güneşe maruz kaldığı ve çevresel faktörlerden en fazla etkilendiği dönemlerden biri olduğunu işaret eden Uzm. Dr. Tatar, "Güneş ışınlarının etkisi, sıcaklık ve nem oranlarının artması, havuz veya deniz suyu ile sürekli temas cildimize ekstra bir yük bindirir. Bu nedenle, yaz aylarında cilt bakım rutininizi yeniden gözden geçirmek ve cildinizi korumaya yönelik önlemler almak büyük önem taşır" dedi. "Cilt bakım rutininizi yaz aylarına göre yeniden düzenleyin" Yazın cilt bakımının nasıl düzenlenmesi gerektiği ve ne zaman dermokozmetik işlemlere başvurulabileceği konusunda açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Tatar, "Yazın cilt bakım rutininizde hafif nemlendirici ve koruyucu ürünler ön plana çıkmalıdır. Güneş koruyucu kremler, bu dönemde cilt bakımının vazgeçilmezidir ve günlük kullanımda yüksek koruma faktörlü (SPF 50 ve üzeri, PA) ürünler tercih edilmelidir. Ayrıca, su bazlı nemlendiriciler ve antioksidan serumlar, cildinize nem sağlarken çevresel zararlara karşı koruma da sunar. Yaz aylarında ciltte yağlanma artabileceği için, gözenekleri tıkamayan ve cildi ağırlaştırmayan hafif temizleyiciler kullanılmalıdır" diye konuştu. "Dermokozmetik işlemlere ne zaman başvurulmalı" Cildi yenilemek, matlaşan cilde parlaklık katmak, lekeleri azaltmak veya yaşlanma belirtileri ile mücadele etmek için yaz aylarında da güvenle yapılabilecek bazı dermokozmetik işlemler bulunduğunun altını çizen Uzm. Dr. Tatar, ancak yaz aylarında dermokozmetik işlemlere başvurmadan önce cilde ve çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini işaret etti. Uzm. Dr. Tatar, "Özellikle güneşin etkisi altında olan cildinizin hassasiyetini göz önünde bulundurmalısınız, işlem sonrası cildinizi güneşten korumak ve iyileşme sürecine dikkat etmek en az işlem kadar önemlidir" şeklinde konuştu. "Yazın gerçekleştirilebilecek işlemler" Yazın mezoterapi, Broad Band Light (BBL) tedavileri, botoks ve dolgu uygulamaları ve düşük enerji modu ile lazer epilasyon uygulamalarının gerçekleştirilebileceğini ifade eden Uzm. Dr. Tatar, işlem öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında şunları söyledi: "Mezoterapi: Mezoterapi cilt altına vitamin, mineral ve amino asit gibi maddelerin enjekte edilmesi ile cildin canlanmasını sağlar. Yaz aylarında bu işlem özellikle yüz, boyun ve dekolte bölgelerinde tercih edilebilir. Yaz aylarında iyice yıpranmış cildimizi kışa hazırlamanın ve tatil dönüşü azalmış cilt parlaklığının tekrar sağlanmasının en etkili yollarından biri mezoterapidir. Mezoterapi denince akla gençlik aşısı, ışıltı mezoterapileri vb. birçok kavram gelmekle birlikte, cildinizin ihtiyacına uygun mezoterapi seçimini için hekiminize başvurmalısınız. Cilt altına verilen bu besleyici maddeler, yazın cildin nem dengesini korumaya ve parlaklığını artırmaya yardımcı olur. İşlem yapıldığı gün deniz/havuz gibi aktiviteler önerilmemektedir fakat sonrasında güneşten korunma şartıyla suyun keyfini çıkarabilirsiniz. Broad band light (BBL) Tedavileri: BBL tedavisi, cilt yenileme, lekelenme sorunlarının düzeltilmesi ve cilt tonunun eşitlenmesi için kullanılan gelişmiş bir ışık tedavisidir. İşlem ağrısı minimaldir ve öğlen arası tedavisi olarak da adlandırılabilen BBL tedavisi, cildinizin üst yüzeyinde herhangi bir hasar bırakmadığı için işlemden hemen sonra günlük hayata dönülebilir. Yaz aylarında, bu işlem özellikle cilt tonu eşitleme ve ince damarların tedavisinde etkili olabilir. BBL tedavileri, cildi daha parlak ve genç gösterir. Güneşte bronzlaşmamış ciltlerde yaz kış uygulanabilen bu işlemden sonra güneşe karşı dikkatli olunmalı ve yüksek koruma faktörlü güneş kremleri düzenli kullanılmalıdır. Ayrıca, işlemden önce ve sonra doğrudan güneş ışığına maruz kalmamaya özen gösterilmelidir. Botoks ve dolgu uygulamaları: Botoks, yazın uygulanan en popüler işlemlerden biridir. Hem artan güneşin etkisiyle artan mimik hareketlerine bağlı oluşan kırışıklıkların tedavisinde hem de artan sıcaklar sebebiyle koltuk altında zaman zaman kötü görünüm veya kokuya yol açan terlemelerin azaltılması için tercih edilebilir. Dolgu maddeleri ise cilde hacim kazandırarak daha genç bir görünüm sağlar. Bu işlemler yaz aylarında güvenle yapılabilir, çünkü güneş ışığına maruziyetle lekelenme veya hassasiyet riski artırmazlar. Ancak, işlemin yapıldığı bölgeyi güneşten korumak, uygulama sonrası şişlik ve morlukların oluşumunu en aza indirmek açısından önemlidir. Lazer epilasyon (düşük enerji modu ile): Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili yollarından biridir. Yaz aylarında bu işlem, düşük enerji modu ile yapılabilir. Ancak, işlem sonrası cilt güneşe karşı çok hassas olacağı için işlemden sonraki birkaç hafta boyunca güneşten kaçınılmalı ve cilt mutlaka güneş koruyucu ile korunmalıdır."
12 Haziran 2025 Perşembe - 11:21
Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor
Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının sadece estetik değil, aynı zamanda genel sağlıkla doğrudan ilişkili olduğunu belirterek, düzenli dermatolojik taramaların hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Cilt güzelliğinin bireyin dış görünümünün yanı sıra sağlık durumunu da yansıttığını ifade eden Büyük Anadolu Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, "Bakımlı ve sağlıklı bir cilt kişinin hem ruhsal hem fiziksel sağlığını olumlu etkiler. Dermatolojik taramalar sadece estetik kaygılarla değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi için de gereklidir" dedi. "Cilt kanserinde erken teşhis hayat kurtarır" Cilt sağlığının yalnızca kozmetik bir mesele olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Dr. Başar, "Dermatolojik kontroller, özellikle cilt kanseri gibi ciddi hastalıkların erken evrede teşhis edilmesine olanak sağlar. Güneş lekeleri ve benlerdeki değişiklikler önemlidir. Bu nedenle yılda en az bir kez cilt muayenesinden geçmek oldukça değerlidir" diye konuştu. Genetik yatkınlık ve güneş etkisine karşı tarama önerisi Güneşin zararlı etkilerine ve genetik yatkınlıklara da değinen Dr. Başar, "Deri kanseri açısından risk taşıyan bireylerin düzenli kontrol yaptırmaları, olası riskleri erkenden fark etmelerini sağlar. Güneş lekeleri, benlerdeki şekil, renk ve boyut değişiklikleri mutlaka bir dermatolog tarafından değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı. Ciltteki değişimlerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başar, "Unutulmamalıdır ki erken teşhis yalnızca cilt sağlığını değil, yaşam kalitesini de doğrudan etkiler. Bugün atılacak küçük bir adım, gelecekte büyük bir fark oluşturabilir" diyerek vatandaşları düzenli kontrol konusunda uyardı.
12 Haziran 2025 Perşembe - 11:14
Lisede görev yapan 21 öğretmenden resim sergisi
Samsun’da bir lisede görev yapan farklı branşlardan 21 öğretmenin eğitim-öğretim yılı boyunca yaptığı resimler, açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Öğretmenlerin eserleri ziyaretçilerden takdir topladı. Bafra Fen Lisesi’nde görev yapan öğretmenler, 2024-2025 eğitim-öğretim sezonunun başından itibaren okulun atölyesinde bir araya gelerek farklı tekniklerle resimler yaptı. Tarih, matematik, edebiyat ve fen bilimleri gibi çeşitli branşlardan 21 öğretmenin elinden çıkan 46 eser, İlkadım ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sergilendi. Serginin açılışı, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar’ın katılımıyla gerçekleştirilirken, öğretmenlerin özveriyle ortaya koyduğu çalışmalar kısa sürede büyük ilgi gördü. Çalışmalar hakkında bilgi veren lisenin Görsel Sanatlar Öğretmeni Selda Özçelik, "Bafra Fen Lisesi öğretmenleri olarak eylül ayından beri böyle bir projeye başladık. Bütün öğretmen arkadaşlar atölyemizde çalışmak için sıraya girdiler. Bu çalışmalarımızı sene sonunda taçlandırılalım bir sergiye çevirelim dedik. Arkadaşlarım gerçekten boş zamanlarında, ders aralarında özveri ile çalışarak tuvallerini tamamladılar. Toplam 46 eserle bu sergiyi açtık. Bildiğim kadarıyla Samsun’da bir lisenin bütün öğretmenlerinin çalışarak açtığı ilk sergidir. Çok gururluyuz. Genelde grafiksel akrilik tuvaller çalıştık. Boyaması ve bütünsel olarak ortaya çıkarması daha kolay olduğu için grafiksel akrilik tuvaller çalıştık. Bütün arkadaşlarımız soyut, somut, kabartılı ve rölyef tarzına yakın eserler çıkardılar" dedi. Sergi 13 Haziran Cuma günü sona erecek.
12 Haziran 2025 Perşembe - 09:57
Filistin için çorap satan engelli vatandaş ile Başkan Doğan arasında yürek ısıtan diyalog
Samsun’da Gazze’ye yardım amacıyla çorap satan engelli bir vatandaş ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan arasında geçen diyalog, yürekleri ısıttı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Havza ilçesinde düzenlenen "Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor" programı kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Program sırasında, bacaklarında engeli bulunan Ramazan isimli vatandaş, Gazze’deki mazlumlar için çorap satarak elde ettiği geliri bağışladığını ifade etti. Engelli vatandaşın sözleri Başkan Doğan ve çevredekileri duygulandırdı. Ramazan, "Allah’ın veremediği neyi verebilirsin ki? Bana göz vermiş görebilmem için, kulak vermiş işitebilmem için, dil vermiş konuşabilmem için. Rabb’imin gününe hamdüsenalar olsun. Rabb’im bir tek ayağımı vermediği için şikayetçi değilim" dedi. Başkan Halit Doğan ise vatandaşın yardımseverliğine kayıtsız kalmadı. Doğan, "Çorap sattın, gönderdin. Filistin’e bağış olarak gidiyor. Gazze’ye senin adına gönderelim. Makbuzu sana atacağız. Benim telefonumu senin telefonuna kaydedecekler. Bir derdin, sıkıntın olduğunda emrindeyiz. Gönlünün güzelliği yeter" diye konuştu. Görüntülenen bu içten diyalog, sosyal medyada da kısa sürede ilgi gördü.
12 Haziran 2025 Perşembe - 09:32
Bafra MTAL’de 50 yıllık gurur
Samsun Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yarım asırlık eğitim yolculuğunu taçlandırdığı "50. Yıl Mezunlar Günü Buluşması" ile geçmişe anlamlı bir yolculuk yaptı. Yıllar sonra okullarına dönen mezunlar, hem eski dostluklarını tazeledi hem de anılarını yeniden yaşama fırsatı buldu. Etkinlik, okulun bahçesinde coşkulu bir atmosferle başladı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hakkı Kubilay Ural, okulun 50 yıllık serüvenine değinerek, mezunların iş ve toplum hayatındaki başarılarının bu birlikteliğin kıymetini artırdığını vurguladı. Etkinliğe yalnızca Bafra’dan değil, Samsun dışından da pek çok mezun katılım gösterdi. Kimileri yıllar sonra okul koridorlarında dolaşmanın heyecanını yaşarken, kimileri eski sıralarında oturarak öğrencilik yıllarına kısa bir yolculuk yaptı. Program kapsamında okulun farklı bölümleri de aktif şekilde yer aldı. Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi alanı öğrencilerinin atölyelerde ürettiği çekiç, şamdan ve fındık kıracağı gibi ürünler, yapılan çekilişle katılımcılara hediye edildi. Bu anlamlı jest, hem öğrencilere motivasyon kaynağı oldu hem de mezunlara okulun gelişimini yakından görme imkânı sundu. Büyük ilgi gören Eski Mezun Fotoğraf Sergisi, ziyaretçileri geçmişe götürdü. Yıllar öncesine ait karelerde kendilerini ve arkadaşlarını gören mezunlar, duygusal anlar yaşadı. Mezunların sahnede anılarını paylaştığı dakikaların ardından, içlerinde sanatçı olan katılımcılar sahneye çıkarak bir müzik şöleni sundu.
12 Haziran 2025 Perşembe - 09:28
Cankurtaranlar Karadeniz’in hırçın sularında hayat nöbetinde
Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı cankurtaranlar, Karadeniz’in tehlikeli dalgaları ve rip akıntılarına karşı vatandaşların can güvenliği için 13 bölgede 7/24 görev yapıyor. Sezonun başlamasıyla birlikte artan boğulma vakalarına karşı 75 cankurtaran aktif görevdeyken, bu sayı yakın zamanda 115’e çıkarılacak. Samsun’un Yakakent ilçesinden Terme ilçesi Miliç bölgesine kadar uzanan 204 kilometrelik sahilinde, 24 kilometrelik bölümde cankurtaran hizmeti veriliyor. Bot, ATV ve jet ski gibi ekipmanlarla desteklenen ekipler, özellikle öğleden sonra artan boğulma vakalarına karşı tatbikatlarla sürekli hazırlık içinde bulunuyor. "Emniyet şeridinin dışına çıkan vatandaşlar büyük risk altında" Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan Amir Haşim Sancak, "Denizden çıkarılan vatandaşlara ilk müdahaleyi yapıp sağlık ekiplerine teslim ediyoruz. Sahillerde levhalarla uyarılar yaptık. Özellikle rip akıntısı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Emniyet şeridinin dışına çıkan vatandaşlar büyük risk altında. Uyarılara uyulması halinde boğulmaların önüne geçileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Müdahalenin yanı sıra sık sık da uyarılarda bulunup devriye attıklarının altını çizen Sancak, "Cankurtaran hizmetinde 7 adet botumuz, 9 ATV, 1 jet ski ile hizmet veriyoruz. Samsun’da rip akıntısı dediğimiz bir durum var. Buna bağlı boğulmaların yanı sıra dalganın fazla olduğu zamanlarda da boğulma vakaları yaşanabiliyor. O nedenle herhangi bir olumsuzluk olmaması için sık sık devriye atarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşlar emniyet şeridini geçmekte ısrar ediyor. Uyarılara uyulması durumunda boğulmaların önüne geçeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu. Samsun’da cankurtaran hizmeti sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında devam ediyor.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 18:44
Hafif ticari araç kanala uçtu: 2 yaralı
Samsun’un Çarşamba ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari araç kanala uçtu. Kazada 2 kişi yaralandı Kaza, Samsun’un Çarşamba ilçesi Turgutlu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Damlataş istikametinden Turgutlu yönüne seyir halinde olan S.K. idaresindeki 55 AOL 547 plakalı araç, Turgutlu sapağına geldiği esnada Yenikaracalı yönünden gelen M.Ö. hakimiyetindeki 55 HZ 636 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan hafif ticari araç kanala uçarken, araç içerisinde bulunan M.Ö ve N.Ö yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı M.Ö. ve N.Ö. olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 18:41
Eşini bıçaklayan koca için 3. celsede de karar çıkmadı
Samsun 19 Mayıs ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini 5 yerinden bıçaklayan şahsın yargılandığı davada 3. celsede de karar çıkmadı. Duruşma 16 Haziran Pazartesi gününe ertelendi. Olay, 2 Ocak 2025 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, hakkında 6284 sayılı Kanun kapsamında uzaklaştırma kararı bulunan Birol Ordulu (45), eşinin evde olmadığı sırada oğlundan aldığı anahtarla eve girdi. Kapının arkasına saklanan saldırgan, eşi Muradiye Ordulu (38) eve döndüğünde silahını başına dayayarak tehdit etti ve çıkan tartışmanın ardından kadını 5 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Muradiye Ordulu, uzun bir tedavi sürecinin ardından taburcu edildi. Birol Ordulu ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Birol Ordulu’nun, "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanmasına devam edildi. Bafra Adliyesi’nde görülen 3. celsede karar çıkmazken, 16 Haziran Pazartesi gününe ertelendi. Mağdur kadının avukatı Rabiya Türkmen, "Müvekkilim yıllar boyunca hem fiziksel hem psikolojik şiddete maruz kaldı. 2 Ocak’ta yaşanan olay, sıradan bir şiddet olayı değil; tasarlanarak işlenmiş bir öldürme girişimidir. Sanık, hakkında verilen uzaklaştırma kararını ihlal etmiş, müvekkilimin yaşadığı eve izinsiz girmiş, onu silahla tehdit ettikten sonra beş yerinden bıçaklamıştır. Bu dosyada bir kadın cinayetinin eşiğinden dönülmüştür. Adaletin, en üst sınırdan işlemesi artık bir zorunluluktur" dedi. "Hala can güvenliğim yok" Saldırıdan şans eseri kurtulan Muradiye Ordulu, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Eğer yakın zamanda cezaevinden çıkarsa, yarım bıraktığı işi tamamlar diye korkuyorum. Cezaevinden bile mektuplarla tehdit ediyor. Korkuyorum, çünkü hala can güvenliğim yok. Adaletin yerini bulmasını bekliyorum" dedi.
11 Haziran 2025 Çarşamba - 17:34
Rektör Aydın’dan Çarşamba MYO’ya destek vurgusu: "Gelişimi için gerekli adımlar atılacak"
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunu(MYO) ziyaret ederek okulun gelişimine yönelik yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Öğrencilerle bir araya gelen Rektör Aydın, final sınavlarında başarılar dileyerek destek mesajı verdi. Ziyarete, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Genel Sekreter Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir ile akademik ve idari personel de katıldı. Heyet, öğretim elemanları ve öğrencilerin taleplerini dinleyerek çözüm odaklı istişarelerde bulundu. Rektör Aydın, MYO’nun bölgesel kalkınma ve mesleki eğitim açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, okulun hedeflerine ulaşması için gereken adımların planlandığını ifade etti. Ziyaret kapsamında sınıfları da dolaşan Aydın, öğrencilerle sohbet etti ve sınav sürecinde moral verdi. Ziyaret, yapılacak çalışmaların belirlenmesiyle sona erdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder