Yerel Haberler
Şanlıurfa
Eyyübiye’de kaykay turnuvası 25 Nisan 2026 Cumartesi - 16:04:19 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa okullar arası il kaykay müsabakaları finali ve ödül törenine ev sahipliği yaptı. Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen törende, dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde, Türkiye Kaykay Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen Şanlıurfa okullar arası kaykay müsabakaları final karşılaşmaları ve ödül töreni Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi. 20 okuldan yaklaşık 150 sporcunun katıldığı müsabakalar sonucunda derece elde edenlere madalyaları ve başarı belgeleri verildi. Farklı yaş kategorilerinde dereceler elde eden sporcuların, Şanlıurfa’ya temsil etmek üzere Türkiye finallerine katılacağı belirtildi. Genç sporcuları tebrik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Şanlıurfa’da bir ilk olan kaykay müsabakalarını Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirmiş olduklarını ifade eden Kuş, bu sporun yaygınlaşması amacıyla Millet Bahçesi içerisindeki kaykay pistini daha profesyonel hale getireceklerini söyledi. Çocukların ve gençlerin sporun farklı alanlarına iştirak etmesini sağlamak amacıyla destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Kuş, kaykay yarışmalarına katılan sporcuları tebrik ederek, Türkiye şampiyonasında başarılar diledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı da Şanlıurfa’nın genç nüfus potansiyeli yüksek bir il olduğunu Eyyübiye’nin de en genç nüfusa sahip ilçesi olduğunu belirterek, okul sporları kapsamında Kaykay Federasyonu’nun destekleriyle düzenlenen şampiyonayı icra ettiklerini söyledi. Bugün turnuvayı tamamladıklarını kaydeden Yazıcı, gençlerin ekstrem sporlara katılmasını kıymetli bulduklarını dile getirerek, bu branşı Şanlıurfa’da yaygınlaştırmak istediklerini dile getirdi.
Şanlıurfa’da bazı işletmelere 9 milyon 416 bin 276 TL idari para cezası uygulandı
03 Ekim 2025 Cuma - 14:28 Şanlıurfa’da bazı işletmelere 9 milyon 416 bin 276 TL idari para cezası uygulandı ŞANLIURFA(İHA) Şanlıurfa’da umuma açık konaklama ve yeme içme mekanlarına yönelik yapılan denetimlerde eksiklikleri bulunan işletmelere idari para cezası uygulandı. Turizm şehri olma yolunda ilerleyen Şanlıurfa’da halk sağlığı ve kaliteli hizmet anlayışı amacıyla konaklama tesisleri ve yeme içme işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Hafta sonunda toplam 20 işletme denetlenirken eksikleri bulunan ve ilgili mevzuata aykırılık tespit edilen tesis ve işletmeler idari para cezası ile karşı karşıya kaldı. Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda eksikleri bulunan ve ilgili mevzuata aykırılık tespit edilen işletmelere topla 9 milyon 416 bin 276 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Amacımız ceza uygulamak değil, Şanlıurfa’ya gelen misafirlerimizin ve vatandaşlarımızın sağlığı ve mutlu bir şekilde ilimizden ayrılmasını sağlamaktır. Ayrıca topluma rahatsızlık veren, huzuru bozan işletmelerin de bu şekilde çalışmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunun için de standartlarımızı yükseltmemiz gerekiyor. Bu standartlara ulaşmak için belirlenen kurallara hepimizin uyması lazım. Eksikliği bulunmadan hizmet veren işletmelerimize teşekkür ediyor, tespit edilen eksikliklerin de işletmelerimiz tarafından en kısa sürede giderileceğine inanıyorum" dedi.
Şanlıurfa’da mevzuata aykırı 65 yapıya 15 milyon 601 bin TL ceza
03 Ekim 2025 Cuma - 14:28 Şanlıurfa’da mevzuata aykırı 65 yapıya 15 milyon 601 bin TL ceza Şanlıurfa Valiliği tarafından Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanununa aykırılıkları önlemek için yapılan denetimlerde 516 mevzuata aykırılık tespit edilirken 65 yapı için 15 milyon 601 bin TL idari para cezası uygulandı. Şanlıurfa Valiliği tarafından Toprak Koruma Kanununa aykırılık konulu genelgenin yayınlanmasından bu yana denetimler sürdürülüyor. Yapılan denetimler sonucunda kaymakamlıklar tarafından tespit edilen 516 yapı ve aykırılık İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilerek 363 yapıda yerinde inceleme gerçekleştirildi. Yapılan incelemeler sonucunda ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 65 yapı hakkında idari yaptırım kararı düzenlenerek ilgili kaymakamlıklara gönderildi. Bildirilen 65 yapının tamamı için idari yaptırım kararı alınarak toplam 15 milyon 601 bin TL idari para cezası uygulandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından izinsiz yapıların yıkılması için belediyelere bildirilen yapı sayısı ise 4 oldu. Devam eden çalışmalara yönelik Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı değerlendirmede, "5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunuyla Şanlıurfa’nın bereketli topraklarını korumaya kararlıyız. Bu yönde yapılan denetimlerimiz aynı kararlılıkla devam edecek, kanuna aykırı hiçbir yeni yapılaşmaya izin verilmeyecek. Yapılan denetimler ilgili kolluk birimlerinin yanı sıra tarım müdürlüklerinin ekipleri tarafından da bundan sonra çok daha etkili şekilde gerçekleştirilecek, mevzuata aykırı hiçbir yeni yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Ayrıca sorumluluğunu yerine getirmeyen ve mevzuata aykırı hareket eden kurumlar ve personel hakkında da yasaların gereğini uygulayacağız" dedi.