Yerel Haberler
Şırnak
20 Mart 2026 Cuma - 12:48 Şırnak’ta protokol-vatandaş bayramlaşması Şırnak’ta Ramazan Bayramı dolayısıyla il protokolü ve vatandaşlar bayramlaştı. Kentteki açık salonda düzenlenen programa Vali Birol Ekici, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Rıfat Dönel, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Vali Ekici, herkesin bayramını tebrik ettiğini, bayramların kardeşliğin ön plana çıktığı müstesna günler olduğunu söyledi. Türkiye’nin çevresindeki Müslüman coğrafyasında Ramazan ayında bile sofralarda kan ve gözyaşı olduğuna değinen Ekici, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu, Şırnak olarak bütün vatandaşları kucaklamaya hazır olduklarını ifade etti. Vali Ekici, devlet olarak yıl boyunca 12 bin muhtaç kişiye yemek verdiklerini belirterek, "Sizler toplumun önde gelen insanlarısınız. Eğer bu bayramda da bizim erişemediğimiz, bizim elinden tutamadığımız, belediye ve valilik olarak elinden tutamadığımız varsa biz göremeyebiliriz bazen. Benim telefonumun hepinizde olduğunu biliyorum. Biz devlet olarak vatandaşlarımızı kucaklamaya hazırız. Onların da bayramını, evlerini gülistana döndürmemizin hepimizin boynunun borcu olduğunu biliyoruz. Bugün buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi. Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise bayramların dayanışma ve kaynaşma ayı olduğunu, belediye olarak çeşitli etkinliklerle bu dayanışma ayına katkıda bulunduklarını ifade etti. Ramazan ayı boyunca 20 bin kişiyle iftarda buluştuklarını aktaran Yarka, "Bu mübarek ayda 3 bin yetim ve ihtiyaç sahibi kişiye giyim, 10 bin aileye koli ve 2 bin kart dağıttık. Öğrenci yardımının yanında 10 çocuklu ailelere 56 bin lira nakit desteği başlattık. Belediye olarak her zaman bu tür yardımları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Nice bayramlarda buluşmak üzere. Hepinizin bayramı kutlu olsun" diye konuştu. AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar da vatandaşların bayramını kutladığını ifade etti.
20 Mart 2026 Cuma - 12:40 Şırnak’ta il protokolü ve vatandaşlar bayramlaştı Şırnak’ta Ramazan Bayramı dolayısıyla il protokolü ve vatandaşlar bayramlaştı. Kentteki açık salonda düzenlenen programa Vali Birol Ekici, 23 Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Rıfat Dönel, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Vali Ekici, herkesin bayramını tebrik ettiğini, bayramların kardeşliğin ön plana çıktığı müstesna günler olduğunu söyledi. Türkiye’nin çevresindeki Müslüman coğrafyasında ramazan ayında bile sofralarında kan ve gözyaşı olduğuna değinen Ekici, ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu, Şırnak olarak bütün vatandaşları kucaklamaya hazır olduklarını ifade etti. Vali Ekici, devlet olarak yıl boyunca 12 bin muhtaç kişiye yemek verdiklerini belirterek, "Sizler toplumun önde gelen insanlarısınız. Eğer bu bayramda da bizim erişemediğimiz, bizim elinden tutamadığımız, belediye ve valilik olarak elinden tutamadığımız varsa, biz göremeyebiliriz bazen. Benim telefonum hepinizde olduğunu biliyorum. Biz devlet olarak vatandaşlarımızı kucaklamaya hazırız. Onlarında bayramını, evlerini gülüstana döndürmemizin hepimizin boynunun borcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise bayramların dayanışma ve kaynaşma ayı olduğunu, belediye olarak çeşitli etkinliklerle bu dayanışma ayına katkıda bulunduklarını ifade etti. Ramazan ayı boyunca 20 bin kişiye iftarda buluştuklarını aktaran Yarka, "Bu mübarek ayda 3 bin yetim ve ihtiyaç sahibi kişiye giyim, 10 bin aileye koli ve 2 bin kart dağıttık. Öğrenci yardımının yanında 10 çocuklu ailelere 56 bin lira nakit desteği başlattık. Belediye olarak her zaman bu tür yardımları yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Nice bayramlarda buluşmak üzere. Hepinizin bayramı kutlu olsun" diye konuştu. Şırnak AK Parti Milletvekili Arslan Tatar da vatandaşların bayramını kutladığını ifade etti.
Gabar Dağı eteklerinde öğrencilere afet farkındalık eğitimi verildi
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 15:53 Gabar Dağı eteklerinde öğrencilere afet farkındalık eğitimi verildi Şırnak Gabar Dağı eteklerinde ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde, afet durumlarında alınacak önlemlere ve güvenli şekilde nasıl davranılması gerektiği konularına ilişkin bilgi verildi. Öğrencilere afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrasında davranış şekilleri, acil durum çantası hazırlama ve temel ilk yardım bilgilerini de aktaran ekipler, toplumun her kesimine afet bilinci aşılamaya devam ediyor. Şırnak AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, "AFAD olarak edindiğimiz afet tecrübelerinden; okul öncesi çocuklarında afet yönetimi, afet bilinci ve farkındalığı yeterli düzeyde olmadığı görülmüştür. Çocukların sadece deprem konusunda daha çok bilgiye sahip oldukları görülmüştür. Çocuklarımızın heyelan ve çığ konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıkları görülmektedir. Selin nasıl oluştuğu hakkında bilgileri olduğu ama ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi sahibi olmadıkları ortadadır. Çocuk eğitiminde 0-6 yaşın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek afet eğitiminin okul öncesinde başlanması gerektiği, mutlaka afet yönetimini, afet bilincini ve afet farkındalığına dair içeriklere aşina olmaları gerekmektedir. Afet esnasında ülkemizin can ve mal kayıplarını en aza indirmek için okul öncesinde çocuklarımıza afet eğitimi mutlaka verilmesi gerekmektedir. Okul öncesinde çocukların okuma yazma bilmediği, oyun oynayarak, yaparak- yaşayarak daha iyi öğrendiği düşünülürse eğitmenlerimiz, çocuklara afet eğitimini deneylerle veya oyunlaştırarak öğretmesinin daha kalıcı olacağı, çocukların afet esnasında ne yapması gerektiğini daha iyi kavrayacağı bilindiğinden; Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak, afet eğitim materyali, yapboz, boyama kitabı gibi bir takım eğlenceli metaryelleri kullanarak çocuklarımızı eğlendirerek bilinçlendirmekteyiz" dedi. Bu kapsamda Gabar Dağı eteklerinde bulunan Akçay köyü ilkokulu öğrencilerine afet farkındalık eğitimlerini çocuklara eğlendirerek ve ödüllendirilerek öğrettiklerini ifade edildi.
Şırnak’ta "Kudüs’e uyanmak" konferansı düzenlendi
17 Mayıs 2024 Cuma - 12:46 Şırnak’ta "Kudüs’e uyanmak" konferansı düzenlendi Şırnak Üniversitesinde "Kudüs’e uyanmak" konferansı düzenledi. Genç Memur-Sen ve Şırnak Üniversitesinin katkısıyla 15 Temmuz Konferans Salonu’nda "Kudüs’e Uyanmak" adlı konferans düzenlendi. Kudüs’e Uyanmak adlı kitabın yazarı Halis Mutlu’nun katılım gösterdiği konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konferansta katılımcılara hitap eden Eğitimci Yazar Halis Mutlu, Kudüs’ü bilmedikleri için bereket ve kurtuluştan uzak olduklarını söyledi. Mutlu, "Peygamberlerin kurtuluşu ve ferahlığı Kudüs ile olmuştur. Kur’an’a ve sünnete tekrar dönersek Kudüs’ün anlamını tekrar kavrayacağız. Bütün algıları yıkacağız ve ayetlerin işaret ettiği gibi kurtuluşun adresi olarak Kudüs’e döneceğiz. Güneşin bile fethi için selama durduğu bir yerde biz bir uzağız. Bu yüzden Allah, bizden bereketi aldı. Bütün peygamberlerin yeryüzünde aynı anda bulunduğu tek mekân mescidi aksadır. Böylesi bir yere biz türlü bahanelerle amali cümlelerle sırtımızı döndük. İşte bu yüzden selamete, kurtuluşa eremiyoruz. Allah Teâlâ Kudüs’ü bize kurtuluşun adresi olarak gösterirken biz Kudüs’te sıkıntılar var diye gitmeye dahi imtina ediyoruz. Hadislerde oraya yani Mescidi Aksa ya gidin namaz kılın diyor. 3 Mescid için ibadet maksadıyla sefere çıkılır Mescidi Haram, Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa. Bu kadar kıymetli bir mekan. Sahabelerden sormuşlar ya Resulullah darlandım ne yapayım, ’Beytul Makdis’e hicret et diyor. Darlandık, ümmet olarak ama Beytul Makdis’in neresi olduğunu bilmiyoruz" dedi. Program sonunda Mutlu’ya Şırnak’a özgü kilim hediye edildi.