Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Şırnak’ta 29 kişinin yaralandığı kavga barışla sonlandı
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:11:45
Şırnak’ta geçtiğimiz ay arazi anlaşmazlığı nedeniyle birbirine giren ve 29 kişinin yaralandığı Yorga ve Katar aileleri, kanaat önderleri ve siyasilerin girişimiyle barıştı. Şırnak merkeze bağlı Güneyçam Köyü Küllüce Mezrası’nda 22 Nisan 2026 tarihinde Yorga ve Katar aileleri arasında çıkan arazi kavgası, adeta savaş alanına dönmüş, olaylarda 1’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralanmıştı. Bölgede büyük yankı uyandıran olayın ardından tarafların barıştırılması için yoğun girişimler başlatıldı. AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ile kanaat önderlerinin devreye girmesi sonucu bugün Şırnak’ta barış programı düzenlendi. Milletvekili Tatar’ın ofisinde gerçekleştirilen programa her iki aile mensupları ile çok sayıda kanaat önderi katıldı. Programda konuşan Tatar, Şırnak’ta artık huzur ve kardeşlik ortamının hakim olması gerektiğini belirterek, yaşanan olayların bir daha tekrar etmemesi çağrısında bulundu. Tatar, "Şu an Şırnak merkezdeyiz. Bütün Şırnak halkımız hepsi burada. Yorga ailesi ile Katar ailesi arasında çıkan tatsız bir olayın sonunu sonlandırmak amacıyla toplandık. Allah’ın izniyle bunu sonlandırdık. Barışı, sulhu sağladık. Bizim mesajımız Şırnaklı kardeşlerimize, ağabeylerimize, büyüklerimize şuydu. Artık bir daha bunlar yaşanmasın. Kendi memleketimize, geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkalım. Memleket bizim memleketimiz. Çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. 40 senedir Malumunuz bütün şer odakların gözü bu coğrafyadaydı. Allah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Yine bir huzur ortamı başlattığı günden bugüne artık milletimiz de biz millet olarak kendimize geldik. Şu anda bir huzur ve refah içerisinde yaşıyoruz. 40 senedir toprakları görmeyen vatandaşlarımız şu anda sınırlarda ne yazık ki sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntılar tabii ki olacak. Bizim de büyüklerimizden, halkımızdan talebimiz artık çocuklarımıza, geleceğimize bir iki metre araziye bakmadan birbirimize kenetlenelim. Bu coğrafyanın zenginliği sadece Şırnak’a değil Emin ol doğuyu günü Güneydoğu’ya yeter. Yeterli bir zenginliğe, bir mirasa sahibiz" dedi. Şırnak’ın yıllarca acı ve çatışmalarla anıldığını ifade eden Tatar, bölgede oluşan huzur ortamının korunması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. Duygusal anların yaşandığı programda iki aile fertleri yapılan duaların ardından tokalaşarak barıştı. Husumetin sona ermesiyle birlikte aileler aynı sofrada bir araya gelerek yemek yedi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:55
Cizre’de ‘Çocukların Koruması’ ele alındı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde "Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı" gerçekleştirildi. Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar başkanlığında, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Öncel, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Uysal ve ilgili kurum müdürleri katılım sağladı. Toplantıda, ilçede çocukların korunmasına yönelik yürütülen mevcut faaliyetler ve projeler detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. Özellikle risk altındaki çocukların tespit edilmesi, suça sürüklenmelerinin önlenmesi ve sosyal hayata kazandırılması amacıyla alınacak yeni tedbirler üzerinde duruldu. Çocukların güvenliği ve geleceği için tüm kurumların senkronize bir şekilde çalışması gerektiği vurgulanan toplantıda, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun daha da güçlendirilmesi yönünde önemli kararlar alındı. Toplantı, yürütülecek faaliyet planlarının belirlenmesinin ardından karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:02
Cizre’de aile içi kavgada 3 kişi silahla yaralandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde aile içinde yaşanan sorunu çözmek için bir araya gelen akrabalar arasında çıkan tartışmada öfkesine hakim olamayan Ş.C., kardeşini, kayınbiraderini ve araya giren mahalle muhtarını silahla vurarak yaraladı. Cizre ilçesinde aile içi sorunları çözmek amacıyla bir araya gelen akrabalar arasında çıkan tartışma kanlı bitti. Öfkesine yenik düşen bir kişi; kardeşini, kayınbiraderini ve kavgayı ayırmaya çalışan mahalle muhtarını silahla vurarak yaraladı. Olayın ardından saldırgan polise teslim oldu. Olay, Cizre ilçesi Kale Mahallesi Caba Sokak’ta gece geç saatlerde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarındaki ailevi bir husumeti çözmek ve konuşmak üzere bir araya gelen aile bireyleri arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen sözlü tartışma, yerini kavgaya bıraktı. Kavga esnasında öfkesine hakim olamayan Ş.C., belindeki tabancayı çıkararak etrafa ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunların hedefi olan kayınbirader M.B. ve kardeş S.C. ile o sırada kavgayı ayırmak için araya giren Mahalle Muhtarı M.K. kanlar içinde yere yığıldı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavi altına alınan üç kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Dehşet saçan saldırgan Ş.C. ise olayın ardından suç aleti silahıyla birlikte emniyete giderek polise teslim oldu. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
15 Mayıs 2026 Cuma - 22:32
Cizre’de peş peşe kazalardan sonra vatandaşlar karayolunu ulaşıma kapattı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1 gün arayla aynı yerde yaşanan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı kazaların ardından mahalle sakinleri yolu ulaşıma kapattı. Cumhuriyet Mahallesi Bozalan Rampasında dün aynı mevkide freni boşalan bir tırın şarampole devrilmesi sonucu çıkan yangında sürücü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti. Bugün aynı noktada yarım saat arayla iki kaza daha yaşandı. Rampadan inen ve frenleri boşalan bir kamyon ile bir tır, sürücülerinin kontrolünden çıkarak şarampole devrildi. Kazayı fark ederek son anda araçlarından atlayan ve isimleri henüz öğrenilemeyen 2 sürücü yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Başka can kayıplarının yaşanmamasını isteyen vatandaşlar, Cizre-Şırnak karayolunu trafiğe kapattı. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluşurken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Öncel, vatandaşlarla görüştü. Emniyet Müdürünün ikna ettiği vatandaşlar yoldaki barikatları kaldırdıktan sonra Cizre-Şırnak Karayolu yeniden trafiğe açıldı. Trafik ekipleri, güzergah boyunca yeni bir kazanın yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemleri alırken, kazalarla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
11 Temmuz 2019 Perşembe - 13:22
Dalaman ailesinin dramı
Şırnak İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, Silopi’de ikamet eden ve dünyada sadece altı aile ve toplam 150 kişide tespit edilen, erken yaşta ölümlere neden olan Kısa QT Sendromu olarak da bilinen ölümcül kalp ritm bozukluğu hastalığı teşhisi konulan Dalaman ailesinin sağlıklarına kavuşması için devletin bütün imkanlarının seferber edileceğini söyledi.
11 Temmuz 2019 Perşembe - 10:21
Terör bitti, dağlar şenlendi
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen başarılı operasyonlarla bir dönemler teröristlerin kol gezdiği dağlar, huzura erişince vatandaşlar yıllarca gidilmeyen bölgelerin keyfini çıkarmaya başladı.
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 18:10
Beytüşşebap’ta yangın
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde 50 dönümlük ağaçlık alanda yangın çıktı.
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 17:44
Vali Aktaş Silopi’de taziye ziyaretlerine katıldı
ŞIRNAK (İHA) – Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, PKK’lı teröristlerce katledilen çobanlardan Vali Çevik’in (40) yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 13:18
Vali Aktaş’tan teröristlerce katledilen çobanın ailesine taziye ziyareti
Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, PKK’lı teröristler tarafından katledilen zihinsel engelli çobanın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 12:54
PKK’lıların katlettiği çobanların aileleri: "Bu Kürtlük davası değil, Kürt Kürt’ü öldürür mü"
Şırnak merkeze bağlı Geçitboyu köyünde dün PKK’lı teröristlerce katledilen iki çoban, defnedildi.
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 12:09
Beytüşşebap doğası göz kamaştırıyor
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi yılın her mevsimi ayrı güzelleşiyor.
09 Temmuz 2019 Salı - 21:12
Şırnak’ta PKK’lı teröristler 2 çobanı öldürdü
Şırnak merkeze bağlı Geçitboyu köyünde Vali Çevik ve Abdulhakim Demir isimli 2 çoban, terör örgütü PKK mensupları tarafından infaz edildi.
09 Temmuz 2019 Salı - 20:07
Şırnak merkeze bağlı Geçitboyu köyünde Vali Çevik ve Hekim Demir isimli 2 çoban terör örgütü PKK mensupları tarafından infaz edildi. Teröristler bölgedeki ağaçları ateşe vererek olay yerinden kaçtı. Teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyo
Şırnak merkeze bağlı Geçitboyu köyünde Vali Çevik ve Hekim Demir isimli 2 çoban terör örgütü PKK mensupları tarafından infaz edildi.
09 Temmuz 2019 Salı - 10:14
Üst düzey devlet yöneticilerine saldıracaklardı, planları bozuldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu 15 kilogram patlayıcı, ateşleyici kumanda ve elektrikli fünye ele geçirildi.
08 Temmuz 2019 Pazartesi - 11:14
Faraşin yaylası 250 bin koyuna ev sahipliği yapıyor
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki yaylalar göçerlerin akınına uğradı.
07 Temmuz 2019 Pazar - 19:40
Gri listede aranan terörist Gabar Dağı’nda etkisiz hale getirildi
ŞIRNAK (İHA) – Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda 2 terörist etkisiz hale getirildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder