Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Sivas
’Kadınsın yapamazsın’ dediler, gözleme satarak 10 çocuk büyüttü
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:17:48
Sivas’ta yaşayan Gülhan Şimşek, çocuklarını büyütebilmek için verdiği yaşam mücadelesiyle takdir topluyor. 10 çocuk ve 16 torun sahibi Şimşek, çocuklarına bakmak için evinin balkonunda yaptığı gözlemeleri satarak başladığı iş hayatında kendi yerini açarak, ’kadınsın yapamazsın’ diyenlere inat ayakta durduğunu söyledi.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:01
Sivas’ta 2025’te trafik kazaları sonucu 80 kişi öldü
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı kara yolu trafik kazası istatistiklerini yayımladı. Verilere göre geçtiğimiz yıl içerisinde Sivas’ta 2 bin 127’si ölümlü-yaralanmalı olmak üzere 8 bin 541 trafik kazası meydana geldi. Sivas’ta 2025’te geçtiğimiz yıl trafik kazaları sonucu 80 kişi hayatını kaybetti. Bu kişilerin 41’i kaza yerinde, 39’u ise kaza sonrası vefat etti. Kentte trafik kazaları sonucu yaralanan kişi sayısı ise 3 bin 757 olarak kayıtlara geçti.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 09:33
Göçmen kuşların durağı kuruma noktasına gelmişti, şimdi ise dolup taştı
Sivas’ta göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Ulaş Gölü, geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle kuruma noktasına gelmişti, bu yıl ise dolup taştı.
08 Mayıs 2026 Cuma - 21:20
U18 Basketbol Türkiye Şampiyonası’nda yarı finale çıkanlar belli oldu
Sivas’ta düzenlenen U-18 Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda Fenerbahçe, Galatasaray, Petkim Spor ve A. Efes yarı finale adını yazdırdı. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2026 yılı faaliyet programında yer alan U-18 Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası, Sivas’ın ev sahipliğinde sürüyor. Heyecan dolu şampiyonanın beşinci günü tamamlandı. Çeyrek final maçları sonucunda Fenerbahçe, Galatasaray, Petkim Spor ve A. Efes yarı final biletini aldı. U18 Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası çeyrek finalde oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle: Fenebahçe - Beşiktaş: 71-52 Manisa Basket - Galatasaray: 87-96 Petkim Spor - Karşıyaka: 75-54 A. Efes - Tofaş: 66-55 4 grup halinde gerçekleşen şampiyona yarın oynanacak yarı final ve klasman maçlarıyla devam edecek.
05 Mayıs 2025 Pazartesi - 16:19
Sivas Belediyesi’nden taraftara ücretsiz toplu taşıma
Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Pazar günü oynanacak Sivasspor-Bodrum FK maçına gitmek isteyen taraftarlara toplu taşımanın ücretsiz olduğunu açıkladı. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, pazar günü oynanacak olan Sivasspor-Bodrum FK maçı öncesi Yiğidolar’ı mutlu edecek açıklamalarda bulundu. Kırmızı-beyazlı kulübe daha önce yaptığı maddi ve manevi desteklerle dikkat çeken Başkan Uzun, Sivasspor için final niteliği taşıyan maçta da takıma destek olacağını söyledi. Uzun, "Pazar günü belki de süper lig tarihimizin en kritik maçlarından birisine çıkacağız. Bu maçta takımımıza her zamankinden daha fazla destek olmamız gerekiyor. Biz belediye olarak, bundan önce olduğu gibi bu maç öncesinde elimizden gelen her türlü desteği yapacağız. Maç günü taraftarlarımı stadyuma götürüp getirmek için toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olarak Yiğidoların hizmetinde olacak. Sivas’ı ve Sivasspor’u seven herkesi bu maça davet ediyorum. Takımımıza 90 dakika destek olup, inşallah hep birlikte mutlu şekilde stadyumdan ayrılırız" dedi. Belediye Başkanı Adem Uzun, ihtiyaç duyulması halinde taraftarlar için bilet desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.
05 Mayıs 2025 Pazartesi - 12:41
Vakıf hizmetleri fotoğraf sergisiyle görücüye çıktı
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Haftası çerçevesinde yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerin tanıtıldığı bir fotoğraf sergisi açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Haftası çerçevesinde yıl içinde yürütülen çalışmaların yer aldığı bir sergiyi ziyaretçilere sundu. Sergide, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen vakfiye şartları doğrultusunda yıl içerisinde yapılan sosyal yardımlar tanıtıldı. Yardımlar arasında sünnet şöleni, kuru gıda dağıtımı, mahkumlara tatlı ikramı ve evlenecek kızlara yönelik çeyiz desteği yer aldı. Ayrıca, Sivas genelinde restore edilen tarihi taşınmazların öncesi ve sonrası fotoğrafları da sergide ziyaretçilere sunuldu. Sergide, hem vakıf kültürünün sürdürülebilirliği hem de hayır işlerinin görselleştirilerek anlatılması amaçlandı. Vakıflar Haftası nedeniyle düzenlenen programlar hakkında bilgi veren Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Çalışkan, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kültür Turizm Bakanlığına bağlı bir kurumumuzdur. Her yıl mayıs ayının ilk haftasında, vakıflar haftası için etkinlikler düzenlemekteyiz. Hafta boyunca birçok programımız ve etkinliğimiz oluyor. Bunlardan bir tanesi de yaptığımız faaliyetleri, taşınmazlarımızın restorasyon işlemlerini yapıp öncesi sonrası şeklinde tanıtarak topluma vakıfların kültürünü aşılamaya çalıştığımız sergimizdir. Sergide yıl içinde yaptığımız tüm faaliyetleri kısaca anlattık. Sergide, Vakıflar genel müdürlüğünün vakfiye şartları doğrultusunda yaptığı sünnet şöleni, kuru gıda dağıtımı, mahkumlara dağıtılacak tatlı programı, evlenecek kızlara çeyiz yardımını tanıtımını yapıyoruz. Genel müdürlüğümüz tarafından belirlenen vakfiye şartları doğrultusunda yapılan faaliyetler ile tarihi kültür varlıklarımızı restore işlemlerinin tanıtımı yapılmaktadır. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek. Özellikle eğitim çağındaki öğrenci kardeşlerimiz ile toplumun her kesimine Vakıfların tanıtılması için gerekli faaliyetleri yürütmeye gayret gösteriyoruz" dedi.
05 Mayıs 2025 Pazartesi - 12:18
Sivasspor-Bodrum FK maçının biletleri satışta
Sivasspor ile Bodrum FK arasında oynanacak Trendyol Süper Lig 35. hafta mücadelesinin biletleri satışa sunuldu. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Sivasspor sahasında Bodrum FK’yı ağırlayacak. Karşılaşmanın biletleri ise satışa sunuldu. Karşılaşmanın bilet fiyatları 58 TL ve 158 TL olarak belirlendi. Ayrıca 20 yaş ve altı taraftarların ise mücadeleyi ücretsiz olarak takip edebileceği açıklandı. Bilet fiyatları ise şöyle: "VIP Alt Tribün: 158 TL, Maraton Alt ve Üst Tribün: 58 TL, Osman Seçilmiş Güney Alt ve Üst Tribün: 58 TL, Şeyda Yılmaz Kadın Tribün: 58 TL, Misafir Tribün: 75 TL" Sivasspor Kulübü’nden çağrı Sivasspor Kulübü ise maç için taraftarları stadyuma davet etti. Kırmızı-beyazlı kulüp, "Bu sezonun iç sahadaki son maçı, aynı zamanda takımımız için büyük önem taşıyan bir final niteliği taşımaktadır. Sivasspor’umuzun sahadaki mücadelesine tribünlerden güç vermek için tüm taraftarlarımızı stadyuma davet ediyoruz. Haydi Sivas. Kırmızı-beyaz sevdamıza sahip çıkalım, tribünleri dolduralım, takımımıza galibiyet yolunda itici güç olalım. Birlikte başaracağız" ifadesi kullanıldı.
05 Mayıs 2025 Pazartesi - 11:05
Bu mezarlıkta her taş bir acıyı anlatıyor
Sivas’taki Yukarı Tekke Mezarlığı’nda tamamı kalp şeklinde mezar taşlarından oluşan bebek mezarlığı görenleri derinden etkiliyor.
05 Mayıs 2025 Pazartesi - 10:37
Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları öğrencileri gezerek öğreniyor
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan tarihi ve kültürel şehirleri kapsayan iki günlük gezi programında, hem tarihi yapıları yerinde görerek bilgi edindi hem de bölgenin zengin mutfağını tatma fırsatı buldu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini içeren iki günlük gezi programıyla geçmişe yolculuk yaptı. Dar sokakları ve taş yapılarıyla tarihin izlerini barındıran Mardin’den, su altında kalan yapılarıyla masalsı bir görüntü sunan Halfeti’ye; peygamberler şehri Şanlıurfa’dan, Mezopotamya’nın kadim surlarına sahip Diyarbakır’a ve gastronominin kalbi Gaziantep’e kadar uzanan gezi de, öğrenciler açık hava müzesi tadında bir deneyim yaşadı. Cumhuriyet Üniversitesi Koleji tarafından düzenlenen eğitim gezisinde öğrenciler, hem tarihi yapıları yerinde görerek bilgi edindi hem de bölgenin zengin mutfağını tatma fırsatı buldu. Kültürel, tarihi ve gastronomi değerlerin iç içe geçtiği etkinlikle öğrenciler teorik bilgileri gezdikleri yerlerde pekiştirirken, farklı şehirleri de tanıma şansı yakaladı. Okul idarecileri, bu tür etkinliklerle öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında kültürel farkındalıklarının da arttığını belirtirken, gezinin öğrenciler üzerinde olumlu etkiler bıraktığını ifade etti.
05 Mayıs 2025 Pazartesi - 10:13
Görenler dönüp bir daha baktı, asırlık gelenek yeniden canlandırıldı
Yarım asırdan fazla bir süredir gerçekleştirilmeyen, unutulmaya yüz tutmuş Saya gezdirme geleneği Sivas’ın Zara ilçesinde yeniden canlandırıldı. Birbirinden farklı kıyafetler giyen vatandaşlar, ilçe merkezinde kortej oluşturdu. Orta Asya’dan geldiğine inanılan ve Zara ilçesine bağlı bazı köylerde geçmişte oynanan köy seyirlik oyunu, Zara 4. Eğrilce Şenlikleri kapsamında yeniden yaşatılmaya başlandı. Bereket ve bolluğun simgesi olarak ilçe kırsalında her yılın Şubat ayında bir hafta süren etkinliklerle gerçekleştirilmiş saya gezdirme köy eğlencesi, ilk kez Zara ilçesi merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek izleyenlerin beğenisine sunuldu. Cadde ve sokaklarda gezen saya ekibi, ziyaret ettikleri ev ve işyerlerinin kapılarında maniler ve türküler okuyarak halaylar çekti. Vatandaşların alkışlarla karşıladığı saya ekibine esnaflar da geleneğe sahip çıkılması adına çeşitli hediyeler verdi. Saya gezdirme geleneği hakkında açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı El Sanatları Sanatçısı Nilgün Gökkuş Bozalioğlu, "Orta Asya’dan gelme bir kültür olduğunu biliyoruz saya gezmesinin. Deveyi yapıyoruz merdivenle, beden olarak devenin içini üç kişiyle giydirdik. Kırmızı yakalı olan Arap, aslında bereketi temsil ediyor. Gittiği evden kapıdan saya için para veya yiyecek topluyor. Gittiği evin önce toprağına elindeki asayla vuruyor, toprak bereketleniyor. Sonra ahırına vuruyor, ahırın kapısına, orada da bereket oluyor. Evinde de huzur olması için evin dış kapısına vuruyor" dedi. Oyunun normalde Şubat ayında yapıldığını söyleyen Bozalioğlu, "Bir hafta sürüyor bu oyun aslında. Sadece içerisinde bir günü seçiyorlar ama hiç kimseye söylemeden, köy halkının haberi olmadan gençler bir yerde toplanıyorlar ve birbirlerine hissettirmeden hazırlığını yapıp kıyafetini giyiniyorlar. Ondan sonra halkın arasına dağılıyorlar. Bunun sebebi de hayvanların daha iyi döl tutması, alacakları o senenin mahsulünün daha iyi olması, yoğurdu, peyniri, sütü çocuklarıyla birlikte bolluk ve bereket içerisinde yemesi gibi o kadar çok şeyi kapsıyor ki aslında çok saygı duyulacak bir oyun. Biz de bugün bunu hep beraber, kalabalık bir şekilde temsil etmeye çalıştık ve gördüğümüz kadarıyla da Zara’nın birçok insanı bize alkış tuttular" diye konuştu.
04 Mayıs 2025 Pazar - 18:58
Sivassporlu yönetici görevinden istifa etti
Sivasspor’un Galatasaray’a 4-1 mağlup olduğu maç sonrasında, Asbaşkan Mücahit Yıldız’ın rakip takımı destekler nitelikteki davranışları taraftarlar tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Gelen tepkiler üzerine Yıldız görevinden istifa etti. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Sivasspor deplasmanda Galatasaray’a 4-1 mağlup oldu. Alınan yenilginin ardından Sivasspor Asbaşkanı Mücahit Yıldız’ın rakip takım lehine davranışlar sergilediği paylaşımları taraftarlardan büyük tepkiye aldı. Gelen yoğun tepkiler üzerine Yıldız, görevinden istifa etti. Konu ile ilgili kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Dün akşam oynanan Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasının ardından, Asbaşkanımız Mücahit Yıldız’ın sosyal medya platformlarında yer alan görüntüleri üzerine kamuoyunda oluşan hassasiyet dikkatle takip edilmiştir. Bu çerçevede kulüp değerlerimiz doğrultusunda, Başkanımız Bahattin Eken ile yapılan görüşmeler neticesinde, kulübümüzün menfaatleri gözetilerek Mücahit Yıldız görevinden istifa etmiştir. Kamuoyunun ve camiamızın bilgisine saygıyla sunarız" ifadeleri kullanıldı.
04 Mayıs 2025 Pazar - 12:59
Sivas’ta sağanak ve dolu yağışı sonrası dere taştı
Sivas merkeze bağlı Yanalak köyünde sağanak ve dolu yağışı sonrası tarım arazileri sular altında kaldı. Sivas kent merkezine 57 kilometre uzaklıkta bulunan Yanalak köyünde dün öğle saatlerinde başlayan sağanak, yerini dolu yağışına bıraktı. Kısa sürede etkisini arttıran dolu hayatı olumsuz etkiledi. Köy beyaza bürünürken, yaşanan su taşkınları nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı. "Köyümüzün ortasından geçen derede ıslah çalışması yapılmadı ve taştı" Derede ıslah çalışması yapılmasını talep eden Yanalak Köyü Muhtarı Kazım Demirel, "Köyümüzde başlayan sağanak yağış, yerini ciddi bir dolu yağışına bıraktı. Köyümüzün ortasından geçen derede ıslah çalışması yapılmadı ve taştı. Biz de bu yağışta derenin taşmasından dolayı çok sıkıntı çektik. Ufak tefek zararımız var ancak çok ciddi bir kaybımız yok. Yetkililerden burada bir ıslah çalışması yapılmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.
04 Mayıs 2025 Pazar - 11:00
’Kadın başına olmaz’ dediler, köyünde ilkleri yaptı
Sivas’ta yaşayan 4 çocuk annesi Özlem Şimşek, ’kadın başına olmaz’ diyenlere inat çiftçilik yapmaya başladı. Traktörün direksiyonuna geçen Şimşek, pancar tohumlarını toprakla buluşturdu. Sivas kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Göydün köyünde yaşayan 4 çocuk annesi Özlem Şimşek çiftçilik yapmaya başladı. ’Kadın tek başına yapamaz’ diyenlere meydan okuyarak tarlaya inen Özlem Şimşek, 2015 yılından bu yana çiftçilik yaparak hem ailesine hem de çevresine örnek oluyor. Köyde şeker pancarını ilk diken çiftçi olan Şimşek, tarımda öncü adımlar atarak bölgedeki üretim çeşitliliğine katkı sağlıyor. Sarımsak, silajlık mısır, patates ve fasulye gibi farklı ürünleri kendi imkânlarıyla yetiştiren kadın çiftçi, aynı zamanda üretim sürecinin tüm aşamalarında aktif olarak yer alıyor. Tarlada sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar köydeki diğer çiftçilerle çalışan Şimşek, yetiştirdiği ürünleri satarak ekonomik kazanç sağlıyor. "Daha fazla kadının yapmasını isterdim" Kadınların tarımda daha çok yer alması gerektiğini söyleyen Özlem Şimşek, "2015 yılından beri çiftçilikle uğraşıyorum. Pancar, fasulye, mısır ektim. Sarımsakı köye ekerek ilk deneyen kişiyim. Çiftçilik yapmak isteyene zor değil. Yeterki insan işini yapmayı sevsin. Güç olarak meşaketli bir iş ama severek yapıyorum. Daha fazla kadının yapmasını isterdim. İnsanlar bana bu kadar zor bir işi nasıl yaptığımı soruyorlar. ‘Kadın başına nasıl yetişiyorsun’ diye şaşırıp tebrik ediyorlar. Hiç kimseyi umursamadım. Kendi gücümün olduğunu düşünüyorum. Tarlalarda tek başıma çalışabiliyorum. 6 yıldır fabrikalara şeker pancarı ekiyorum. Sivas bölgesinde kuvvetli topraklarımız var. Ekiyoruz ama maliyetimiz çok yüksek. Kadınlar kendi işlerini yapıp gücü ellerine alsınlar" dedi.
03 Mayıs 2025 Cumartesi - 22:20
Sivas’ta tepki çeken görüntü!
Sivas’ta bir sürücü, kamyonetin arkasına iple bağladığı iki atı kilometrelerce koşturdu. Hayvanlara eziyet eden sürücüye vatandaşlar tepki gösterirken, o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
03 Mayıs 2025 Cumartesi - 11:02
Sivas’ta tepki çeken görüntü: Atları kamyonetin arkasına bağlayıp koşturdu
Sivas’ta bir sürücü, kamyonetin arkasına iple bağladığı iki atı kilometrelerce koşturdu. Hayvanlara eziyet eden sürücüye vatandaşlar tepki gösterirken, o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sivas’ta bir sürücü, kamyonetin arkasına iple bağladığı iki atı kilometrelerce koşturdu. Olay, geçtiğimiz günlerde Sivas Havalimanı yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre bir kamyonetle havalimanı istikametine seyir halinde olan bir sürücü, araca iple bağladığı iki atı yolda koşturarak ilerledi. Yolda seyreden diğer sürücüler duruma tepki gösterirken, hayvanlara yapılan eziyet cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kamyonetin arkasına bağlanan atların yorgun düştüğü ve zorlukla ilerledikleri dikkat çekti. (YÇ-GF-
03 Mayıs 2025 Cumartesi - 10:09
Peygamber Efendimiz’in Sakal-ı Şerifi Sivas’ta her gün ziyarete açık
Sivas’ta yer alan tarihi Paşa Camii’nde, başka illerde sadece özel günlerde ziyarete açılan Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi her gün sabah namazından yatsı namazına kadar halkın ziyaretine açık tutuluyor. Türkiye’de genelde bulunduğu camilerde sadece kandil günleri ve bayram günleri gibi özel günlerde ziyarete açılan Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi, Sivas’ta bulunan tarihi Paşa Camii’nde her gün sabah namazından akşam namazına kadar ziyarete açık tutuluyor. 603 yıllık tarihi ile adından sıkça bahsettiren Sivas Paşa Camii, pandemi döneminde restorasyona alındı. Restorasyon zamanında cami içerisine, daha önceden sadece kandillerde ve bayramlarda minber üzerinde ziyarete açılan Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi için de bir bölme tasarlandı. Özel cam ve ışıklandırma sistemi ile tasarlanan bölme, cemaate Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ini her gün görme fırsatı sunuyor. "Hiç ummadığımız kişiler gelip Sakal-ı Şerif’i ziyaret ediyorlar" Kente ziyarete gelen ve Paşa Caminde Sakal-ı Şerifin ziyarete açık olduğunu görenlerin dua edip namaz kıldıklarını belirten Cami İmamı Abdullah Koç, "Camimiz 1980 yılında açılmış olmasına rağmen, asıl yapılış tarihi ile birlikte camimiz bu sene 603. yılına girdi. Sakal-ı Şerif de belgeleriyle birlikte Vakıflar tarafından camimize teslim edilmiştir. Daha önce minberin üzerinde sadece kandil gecelerinde ziyarete açıyorduk. Pandemi döneminde camimiz restorasyona girdi, burada da böyle bir alan yaptırınca Sakal-ı Şerif’i de buraya alıp her gün sabah namazından yatsı namazına kadar ziyarete açık tutuyoruz. Halkımız buraya gelip ziyaret edip gidiyor. İnsanlar illaki mübarek gün ve geceleri beklemiyorlar, Sakal-ı Şerif’in hasretini çekmiyorlar. Hiç ummadığımız kişiler buraya gelip Sakal-ı Şerif’i ziyaret ediyor, iki rekât namaz kılıp gidiyorlar. Bu da ibadet etmeye bir vesile oluyor. Sabah namazından yatsı namazına kadar ziyarete açık tutuyoruz. Bazen, ‘Bu kadar da ziyarete açık tutmasanız mı?’ şeklinde söylemlerle de karşılaşıyoruz. Şehir dışından gelip camileri ve tarihi yerleri gezenler, Sakal-ı Şerif’in her gün ziyarete açık olduğunu öğrenince mutlu oluyorlar" diye konuştu. "Dua ederken kendimde tarifsiz bir huzur hissettim" Sakal-ı Şerifi ziyaret etmek için Paşa Camii’ne giden Aydın Sarıtaş, "Bugün Sakal-ı Şerif’i ziyaret ettik, dua ettik. Sakal-ı Şerif, Sivas’ta Paşa Camii’nde her gün ziyarete açık. Herkesin gelip ziyaret etmesini isterim. Dua ederken kendimde tarifsiz bir huzur hissettim, şu anda buradan da huzurlu bir şekilde ayrılıyorum. Sakal-ı Şerif, diğer illerimizde her gün ziyarete açık değil, ancak Sivas’ımızda her gün ziyarete açık olmasından dolayı çok memnunum" şeklinde konuştu. "Paşa Camii’nde her zaman ziyarete açık" Sakal-ı Şerifin Paşa Caminde her zaman ziyaret edilebileceği belirten esnaf Fatih Altun, "Sakal-ı Şerif’i ve Peygamber Efendimiz’in bütün hatıralarını biz Türkler için çok önemlidir. Türklerden başka, İslam âleminde Peygamber Efendimiz’in hatıralarına bu denli önem veren başka bir millet yoktur. Elhamdülillah, bizler de Sakal-ı Şerif’e, Hırka-i Şerif’e ve sahabelerin emanetlerine, başta İstanbul olmak üzere birçok ilimizde sahip çıkıyoruz. Sakal-ı Şerif, belirli illerde kandil günleri gibi özel günlerde ziyarete sunuluyordu. Sivas’ta Paşa Camii’nde ise her gün ziyaret edilebiliyor. Bu bizim için çok güzel bir şey. Allah, bütün müslümanlara bundan istifade etmeyi nasip etsin" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder