Yerel Haberler
Uşak
26 Nisan 2026 Pazar - 23:06 Polise ateş açan şüpheli tutuklandı Uşak’ın Ulubey ilçesinde aile içi şiddet ihbarına giden polis ekiplerine pompalı tüfekle ateş açarak 2 polisi yaralayan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Uşak’ın Ulubey ilçesi Dilaver Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nde meydana gelen olayda, aile içi şiddet ve kavga ihbarı üzerine adrese giden polis ekiplerine bahçeden pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu polis memurları İ.Ş. ve E.E.A. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edilirken, yaralı polisler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan şüphelinin E.R. (40) olduğu tespit edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Dron destekli aramalar sonucunda şüphelinin ilçe merkezinde bulunan metruk bir binada saklandığı belirlendi. Şüphelinin, bölgeye gelen ekiplere yeniden ateş açması üzerine olay yerine özel harekât ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından şüpheli, yapılan ikna çağrıları sonucu teslim olarak gözaltına alındı. -Uşak Valisi Serdar Kartal konuya ilişkin açıklamalarda bulundu Uşak Valisi Serdar Kartal, Ulubey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek olayla alakalı Ulubey Kaymakamı İbrahim Çoşkunaslan, İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi ve İl Jandarma Komutanı Özgür Kılıç’tan bilgi aldı. Vali Kartal yaptığı açıklamada, "Bugün Ulubey ilçemizde menfur bir saldırı yaşadık. Aile içi şiddetle ilgili şikayete giden polis arkadaşlarımıza, bir saldırgan şahıs tarafından pompalı tüfekle yakın mesafeden ateş açıldı. Bir polisimizin durumu biraz ağır olduğu için onu İzmir’e sevk ettik. Diğer arkadaşımız da bacağından yaralandı. Onu da taburcu ettiler. Şimdi evinde istirahat halinde. Saldırgan şahıs da bizim özel harekat ekiplerimiz tarafından ikna edilerek sağ olarak ele geçirildi. Bu konuyla ilgili hem adli hem idari soruşturmamız devam ediyor." dedi. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheli E.R., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26 Nisan 2026 Pazar - 08:30 Uşak’ta görev başındaki polis ekiplerine pompalı tüfekle ateş açıldı: 2 polis yaralandı Uşak’ın Ulubey ilçesinde aile içi şiddet ve kavga ihbarına giden polis ekiplerine pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 2 polis memuru yaralandı. Olay, Ulubey ilçesi Dilaver Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aile içi şiddet ve kavga ihbarı üzerine adrese giden polis ekipleri, eve ulaştıkları sırada bahçeden açılan pompalı tüfekli saldırıya uğradı. Açılan ateş sonucu polis memurları İ.Ş. ve E.E.A. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı polisler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından şüphelinin kimliği E.R. (40) olarak tespit edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için ekiplerce çalışma başlatıldı. Başlatılan yakalama çalışmalarında ekiplerce dron destekli arama gerçekleştirildi. Şüphelinin ilçe merkezinde bulunan metruk bir binada saklandığını tespit edildi. Şüphelinin, bölgeye gelen ekiplere yeniden ateş açması üzerine olay yerine özel harekât ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından şüpheli, yapılan ikna çağrıları sonucu teslim olarak gözaltına alındı. -Uşak Valisi Serdar Kartal konuya ilişkin açıklamalarda bulundu Uşak Valisi Serdar Kartal, Ulubey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek olayla alakalı Ulubey Kaymakamı İbrahim Çoşkunaslan, İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi ve İl Jandarma Komutanı Özgür Kılıç’tan bilgi aldı. Vali Kartal yaptığı açıklamada, "Bugün Ulubey ilçemizde menfur bir saldırı yaşadık. Aile içi şiddetle ilgili şikayete giden polis arkadaşlarımıza, bir saldırgan şahıs tarafından pompalı tüfekle yakın mesafeden ateş açıldı. Bir polisimizin durumu biraz ağır olduğu için onu İzmir’e sevk ettik. Diğer arkadaşımız da bacağından yaralandı. Onu da taburcu ettiler. Şimdi evinde istirahat halinde. Saldırgan şahıs da bizim özel harekat ekiplerimiz tarafından ikna edilerek sağ olarak ele geçirildi. Bu konuyla ilgili hem adli hem idari soruşturmamız devam ediyor." dedi.
26. Eşme Turistik Kültür VE Sanar festivali büyük bir çoşkuyla başladı
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 11:11 26. Eşme Turistik Kültür VE Sanar festivali büyük bir çoşkuyla başladı Eşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 26. Uluslararası Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivali, büyük bir katılım ve coşkuyla başladı. Festivalin açılışında, Türk Bayrağı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bayraklarının yer aldığı kortej, bando takımı eşliğinde yürüyüşe geçti. Renkli ve coşkulu korteje ev sahibi Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Eşme Kaymakamı Mustafa Görmüş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eski Başkanı ve eski Milletvekili Durmuş Yılmaz, Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, çevre illerden il ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra jonglörler, tahta bacaklar, animasyon ekibi, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri, davul-zurna seymen ekibi, Atlı Cirit Kulübü, avcılar ve atıcılar kulübü, İzmir Klasik Otomobilciler Derneği ve binlerce vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Tozan ”Protokole ve festivale katılan tüm vatandaşlara hoş geldiniz diyerek festivalin kültür ve sanat üzerindeki anlam ve önemine vurgu yaptı. Sözlerini büyük bir heyecan ve mutluluk içinde olduğunu belirterek sonlandıran Başkan Tozan”, kürsüye Mansur Yavaş’ı davet etti. Başkan Yavaş “Festivallerin sadece gülüp eğlenmekten ibaret olmadığını, birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdiğini ifade ederek, Eşme’nin Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki rolüne dikkat çekerek sözlerini tamamladı . Yavaş, son olarak konuşmasını bu güzel davet için teşekkür ederek tamamladı. Akşam saatlerinde festival alanında çeşitli etkinliklerlerin ardından sahneye çıkan Melek Mosso, özgün şarkıları ve tarzıyla büyük bir etki oluşturdu. Konser sonunda, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Melek Mosso’ya hediyelerini takdim ederek katılımları için teşekkür etti. Festivaldeki bu renkli ve etkileyici performanslar, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatırken, festival 25 Ağustosa kadar devam edecek.
Uşak Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Mağazası ile kıyafet ihtiyacı olanlara yardım edecek.
20 Ağustos 2024 Salı - 18:53 Uşak Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Mağazası ile kıyafet ihtiyacı olanlara yardım edecek. Uşak Belediyesi zorlu ekonomik koşullar karşısında alım gücü düşen vatandaşlara destek olmak amacıyla “Sosyal Yardımlaşma Mağazası” kurdu. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım yapmış olduğu açıklamada; “Dayanışmayla ve yardımlaşmayla çözemeyeceğimiz sorun yok. Vatandaşlarımızın kullanmadıkları, temiz ve sağlam durumdaki kıyafetlerini, ayakkabılarını, kabanlarını ve her türlü giysiyi kabul ediyoruz. Burada görevli arkadaşlarımız bağışlanan bu kıyafetleri tasnif ediyor ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bizzat ulaştırıyor. Özellikle okul çağındaki çocuklarımızın kıyafet ve ayakkabı, bot, kaban gibi ihtiyaçları yaklaşan kış mevsimi de göz önüne alınırsa öne çıkmış durumda. Vatandaşlarımızdan beklediğimiz bu konuda duyarlı davranarak bağışlanacak durumda olan kıyafetlerini bize ulaştırmalarıdır.” dedi. Sosyal Yardımlaşma Mağazası hakkında bilgi veren Başkan Yalım; “Dar gelirli vatandaşlarımız bu mağaza aracılığıyla yeni kıyafetlere ulaşabilecek. Ben şahsen buraya çok sayıda yeni ve az kullanılmış kıyafet bağışı olacağını düşünüyorum. Hem yurttaşlarımızın dayanışmasıyla hem de belediyemizin katkısıyla mağazamızı orta ve uzun vadede büyüteceğiz. İhtiyaç sahibi yurttaşlarımızın, okul çağındaki çocuklarımızın ve her yaştan vatandaşımızın kıyafet, ayakkabı, kaban gibi ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılayacağız” diye konuştu.