Yerel Haberler
Uşak
Eşme Belediye Başkan Vekilliğine Zeki Işık seçildi 27 Nisan 2026 Pazartesi - 15:53:51 Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan’ın tutuklu yargılanmasının ve İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılmasının ardından toplanan belediye meclisinde başkan vekilliğine CHP’li Zeki Işık seçildi. Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan’ın tutuklu yargılanması sürerken, Eşme Belediyesi Meclisi tek gündem maddesiyle olağanüstü toplandı. Eşme Belediyesi içinde bulunan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, başkan vekili seçimini gerçekleştirmek üzere meclis üyesi Meliha Akcan yönetiminde üyeler bir araya geldi. 11 meclis üyesinin katılım sağladığı toplantıda siyasi parti grupları adaylarını belirledi. CHP Grubu başkan vekilliği için Zeki Işık aday gösterirken, AK Parti Grubu Altan Aydemir’i aday olarak gösterdi. Kapalı oylama yöntemiyle gerçekleştirilen seçimde 11 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. İlk turda her iki aday içinde yeterli sayıya ulaşılamazken, yapılan üçüncü tur sayım sonucunda 7 oy alan Zeki Işık, Eşme Belediye Başkan Vekili seçildi. AK Parti’nin adayı Altan Aydemir ise 4 oy aldı. Seçim sonrası bir konuşma yapan Başkan Vekili Zeki Işık; "Her işimiz Eşme için. İşimiz çok zor. Eşme için tüm arkadaşlarımızla kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Kararları alırken tüm arkadaşlarımızla mesai yapacağız. Onların görüşlerini alacağız. Sivil toplum kuruluşlarının, mahalle muhtarlarının görüşlerini alacağız. Herkesle ortak bir çalışmamız olacak. Hiç kimseyi ötekileştirmeden işimize devam edeceğiz. İşimizin ağırlığının farkındayım" dedi. Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Eşme Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 17 Nisan günü ‘irtikap’ soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı. Soruşturma çerçevesinde toplam 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 7’si gözaltına alınırken, 1 kişinin ise ilçede başka bir soruşturma kapsamında tutuklandığı ve cezaevinde olduğu öğrenilmişti. Bunlardan Başkan Tozan’ında aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklanırken, 2’si adli kontrol şartıyla serbest, 2’si ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Öte yandan, Yılmaz Tozan’ın tutuklamasının ardından İçişleri Bakanlığı’nca Tozan 22 Nisan 2026 tarihli olur ile görevden uzaklaştırılmıştı.
26 Nisan 2026 Pazar - 23:06 Polise ateş açan şüpheli tutuklandı Uşak’ın Ulubey ilçesinde aile içi şiddet ihbarına giden polis ekiplerine pompalı tüfekle ateş açarak 2 polisi yaralayan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Uşak’ın Ulubey ilçesi Dilaver Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nde meydana gelen olayda, aile içi şiddet ve kavga ihbarı üzerine adrese giden polis ekiplerine bahçeden pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu polis memurları İ.Ş. ve E.E.A. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edilirken, yaralı polisler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan şüphelinin E.R. (40) olduğu tespit edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Dron destekli aramalar sonucunda şüphelinin ilçe merkezinde bulunan metruk bir binada saklandığı belirlendi. Şüphelinin, bölgeye gelen ekiplere yeniden ateş açması üzerine olay yerine özel harekât ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından şüpheli, yapılan ikna çağrıları sonucu teslim olarak gözaltına alındı. -Uşak Valisi Serdar Kartal konuya ilişkin açıklamalarda bulundu Uşak Valisi Serdar Kartal, Ulubey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek olayla alakalı Ulubey Kaymakamı İbrahim Çoşkunaslan, İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi ve İl Jandarma Komutanı Özgür Kılıç’tan bilgi aldı. Vali Kartal yaptığı açıklamada, "Bugün Ulubey ilçemizde menfur bir saldırı yaşadık. Aile içi şiddetle ilgili şikayete giden polis arkadaşlarımıza, bir saldırgan şahıs tarafından pompalı tüfekle yakın mesafeden ateş açıldı. Bir polisimizin durumu biraz ağır olduğu için onu İzmir’e sevk ettik. Diğer arkadaşımız da bacağından yaralandı. Onu da taburcu ettiler. Şimdi evinde istirahat halinde. Saldırgan şahıs da bizim özel harekat ekiplerimiz tarafından ikna edilerek sağ olarak ele geçirildi. Bu konuyla ilgili hem adli hem idari soruşturmamız devam ediyor." dedi. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheli E.R., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26 Nisan 2026 Pazar - 08:30 Uşak’ta görev başındaki polis ekiplerine pompalı tüfekle ateş açıldı: 2 polis yaralandı Uşak’ın Ulubey ilçesinde aile içi şiddet ve kavga ihbarına giden polis ekiplerine pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 2 polis memuru yaralandı. Olay, Ulubey ilçesi Dilaver Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aile içi şiddet ve kavga ihbarı üzerine adrese giden polis ekipleri, eve ulaştıkları sırada bahçeden açılan pompalı tüfekli saldırıya uğradı. Açılan ateş sonucu polis memurları İ.Ş. ve E.E.A. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı polisler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından şüphelinin kimliği E.R. (40) olarak tespit edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için ekiplerce çalışma başlatıldı. Başlatılan yakalama çalışmalarında ekiplerce dron destekli arama gerçekleştirildi. Şüphelinin ilçe merkezinde bulunan metruk bir binada saklandığını tespit edildi. Şüphelinin, bölgeye gelen ekiplere yeniden ateş açması üzerine olay yerine özel harekât ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından şüpheli, yapılan ikna çağrıları sonucu teslim olarak gözaltına alındı. -Uşak Valisi Serdar Kartal konuya ilişkin açıklamalarda bulundu Uşak Valisi Serdar Kartal, Ulubey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek olayla alakalı Ulubey Kaymakamı İbrahim Çoşkunaslan, İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi ve İl Jandarma Komutanı Özgür Kılıç’tan bilgi aldı. Vali Kartal yaptığı açıklamada, "Bugün Ulubey ilçemizde menfur bir saldırı yaşadık. Aile içi şiddetle ilgili şikayete giden polis arkadaşlarımıza, bir saldırgan şahıs tarafından pompalı tüfekle yakın mesafeden ateş açıldı. Bir polisimizin durumu biraz ağır olduğu için onu İzmir’e sevk ettik. Diğer arkadaşımız da bacağından yaralandı. Onu da taburcu ettiler. Şimdi evinde istirahat halinde. Saldırgan şahıs da bizim özel harekat ekiplerimiz tarafından ikna edilerek sağ olarak ele geçirildi. Bu konuyla ilgili hem adli hem idari soruşturmamız devam ediyor." dedi.
Uşak’ta ormanlık alanda çıkan yangına müdahale devam ediyor
19 Temmuz 2024 Cuma - 23:03 Uşak’ta ormanlık alanda çıkan yangına müdahale devam ediyor Uşak’ın Banaz ilçesinde ve merkeze bağlı Kayaağıl köyünde ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahale devam ediyor. Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ve Kuşdemir köyü arasında ve Uşak merkeze bağlı Kayaağıl köyü yakınlarında henüz sebebi belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine her iki bölgeye de çok sayıda arazöz, itfaiye, iş makinası, helikopter ve uçak sevk edildi. Uşak Valisi Turan Ergün, Banaz Kaymakamı Cuma Emeç, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören köyüne gelerek bölgede incelemede bulundu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ergün, “Kızılcaören köyümüzde tedbir amaçlı 11 evi tahliye ettik. Yangına hem havadan hem de karadan ciddi müdahale oldu. Banaz’daki yangına 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale edildi. Karadan da Uşak ve çevre illerden 95 araç 309 personelle müdahale sürüyor. Şu an karadan müdahale devam ediyor" dedi. Kayaağıl köyündeki yangına da müdahalenin devam ettiğini aktaran Ergün, "Kayaağıl’da da yine aynı saatlerdeki yangına karadan 44 araç ve 112 personelle müdahale ediyoruz. 2 helikopter de oraya müdahale etti. Burada herhangi bir yerleşim yeri tehdidimiz yok" diye konuştu. Öte yandan Vali Ergün, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da Uşak’taki yangınlardaki durumu yakından takip ettiğini ve irtibat halinde olduklarını belirtirken, yarın sabah saatlerinden itibaren çok sayıda hava desteğinin olacağını belirtti.
Uşak’ta ormanlık alanlarda çıkan yangına müdahale devam ediyor
19 Temmuz 2024 Cuma - 22:54 Uşak’ta ormanlık alanlarda çıkan yangına müdahale devam ediyor Uşak’ın Banaz ilçesinde ve merkeze bağlı Kayaağıl Köyü’nde ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahale devam ediyor. Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ve Kuşdemir köyü arasında ve Uşak merkeze bağlı Kayaağıl Köyü yakınlarında henüz sebebi belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine her iki bölgeye de çok sayıda arazöz, itfaiye, iş makinası, helikopter ve uçak sevk edildi. Uşak Valisi Turan Ergün, Banaz Kaymakamı Cuma Emeç, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören köyüne gelerek bölgede incelemede bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ergün; “Kızılcaören köyümüzde tedbir amaçlı 11 evi tahliye ettik. Yangına hem havadan hem de karadan ciddi müdahale oldu. Banaz’daki yangına 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale edildi. Karadan da Uşak ve çevre illerden 95 araç 309 personelle müdahale sürüyor. Şu an karadan müdahale devam ediyor" dedi. Kayaağıl köyündeki yangına da müdahalenin devam ettiğini aktaran Ergün, “Kayaağıl’da da yine aynı saatlerdeki yangına karadan 44 araç ve 112 personelle müdahale ediyoruz. 2 helikopter de oraya müdahale etti. Burada herhangi bir yerleşim yeri tehdimiz yok” diye konuştu. Öte yandan Vali Ergün, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da Uşak’taki yangınlardaki durumu yakından takip ettiğini ve irtibat halinde olduklarını belirtirken, yarın sabah saatlerinden itibaren çok sayıda hava desteğinin olacağını belirtti.
Uşak Üniversitesi Tercih Günleri başlıyor
19 Temmuz 2024 Cuma - 08:53 Uşak Üniversitesi Tercih Günleri başlıyor Uşak Üniversitesi tarafından, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) başarılı olan adaylara yönelik 19-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında “Uşak Üniversitesi Tercih Günleri” gerçekleştirilecek. “Uşak Üniversitesi Tercih Günleri” kapsamında, önlisans ve lisans programları, eğitim, burs, yurtiçi/yurtdışı öğrenci değişim programları, barınma, sosyal imkanlar ile yerleşke hakkında bilgi verilecek ve aday öğrenciler tercih etmek istedikleri bölümleri ziyaret ederek bölümler hakkında bilgi sahibi olacak. Adaylar, Uşak Üniversitesinin tanıtım stantlarından tercih etmeyi düşündükleri bölümler hakkında detaylı bilgi alırken, Uşak Üniversitesi kampüsünü ziyaret ederek, kampüs hayatını deneyimleyebilecek. "Kurumsal Akreditasyon belgesine sahip Uşak Üniversitesinin 12 programı da akreditedir" Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 19-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek tercih günlerinde, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında, 11.00-17.00 saatleri arası aday öğrencilere bilgi verileceğini belirtti. Uşak Üniversitesinin 14 fakültesi, 1 yüksekokulu, 10 Meslek Yüksekokulu ve 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsüyle yeni öğrencilerini beklediğini söyleyen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Uşak Üniversitesi, ulusal ve uluslararası birçok akreditasyona sahip, şehir ve sanayiyle bütünleşmiş, nitelikli bir büyüme ile hem öğrenci hem de bölgesel kalkınma odaklı, rol model bir üniversitedir. Her yıl uluslararası sıralamalarda (THE, QS, SCIMAGO, URAP, UI Green Metric) artan başarı ivmesi, genç ve dinamik yönetim yapısıyla bölgesinin öne çıkan üniversitelerinden biridir. Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında protokoller imzalayan üniversitemiz, öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili mesleki derslerini, Uşak Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan işletmelerde uygulamalı olarak gerçekleştirmelerini sağlamaktadır. Yine bu işletmelerde staj imkânları verilerek, öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili gerekli tecrübelerinin arttırılması hedeflenmektedir. İşletmelerde Mesleki Eğitim (İME) Programı kapsamında 7+1 sistemi ile 7 dönem ders + 1 dönem uygulamalı eğitim modeli oluşturularak, öğrencilerimize alanlarıyla ilgili tecrübe kazandırılmaya başlanmış ve aynı zamanda 3+1 sistemi ile de Meslek Yüksekokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin çalışma alanlarına hazır olarak yetişmeleri sağlanmaktadır. İME programıyla son dönemlerinde işletmelerde öğrenim gören öğrencilerimiz, firmalar tarafından işe alınıyor. Ayrıca genişlettiğimiz uluslararası ağlarımızla öğrencilerimiz uluslararası yükseköğretim kurumlarıyla Erasmus ve Mevlana değişim programlarının imkânlarından yararlanmaktadır.’’ şeklinde bilgi verdi. “Başarılı bir akademik yaşamın yanında dünyanın en yeşil kampüsleri arasında yer alan Uşak Üniversitesinde birçok sosyal olanak var.” “Üniversitemiz, öğrencilerine başarılı bir akademik yaşamın yanında birçok sosyal olanak da sunmaktadır” diyen Prof. Dr. Savaş kampüs ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Modern ve kullanışlı Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi, yarı olimpik yüzme havuzu ve FİBA onaylı 2000 kişilik basketbol sahası gibi birçok özelliğe sahip olan Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi ve aynı zamanda her ay onlarca etkinliğin gerçekleştirildiği 1100 kişi kapasiteli Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi ile eğitim, spor ve sosyal etkinliklerle dolu bir yerleşkeye sahibiz. Ayrıca 15 bin kişinin müsabakaları izleyeceği sentetik çim futbol sahasının yer aldığı spor kompleksi de öğrencilerimize hizmet vermektedir.” Uluslararası üniversiteler ile uyum içinde, iç ve dış paydaşlarının görüşleriyle oluşturulan ve güncellenen program müfredatları ile tüm öğrencilerine “Uluslararası Kalite Güvencesi” sunduklarını vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesinin engelsiz yapısıyla da öne çıktığını sözlerine ekledi. “Uşak Üniversitesi Tercih Günleri” 19-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında 6 gün boyunca saat 11.00 ile 17.00 saatleri arasında Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Aday öğrencilerimiz tercih dönemi için ayrıca https://adayogrenci.usak.edu.tr/ sayfasını ziyaret edebilecek.
Uşak’ta konut satışları geçen yıla göre azaldı
17 Temmuz 2024 Çarşamba - 12:26 Uşak’ta konut satışları geçen yıla göre azaldı Uşak’ta geçen yılın aynı ayına göre konut satışı 370 iken, Haziran ayında 74 adet konut satışı azalarak 370 oldu. Uşak’ın 2024 yılı Haziran ayı Konut Satış İstatistikleri açıklandı. Açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 5,2 azalarak 79 bin 313 oldu. Konut satışlarında İstanbul 13 bin 25 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 13 bin 25 ile İstanbul, 6 bin 866 ile Ankara ve 4 bin 361 ile İzmir olurken, en az olduğu iller sırasıyla 34 ile Ardahan, 40 ile Hakkari, 44 ile Tunceli ve Bayburt oldu. İpotekli konut satışları 6 bin 813 olarak gerçekleşti Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,4 azalış göstererek 6 bin 813 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 8,6 olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57,7 azalışla 51 bin 415 oldu. Haziran ayındaki ipotekli satışların, bin 547’si; Ocak-Haziran dönemindeki ipotekli satışların ise 12 bin 176’sı ilk el satış olarak gerçekleşti. Uşak’ta konut satışları azaldı Türkiye genelinin ortalamasında olduğu gibi Uşak’ta da konut satışları geçen yılın Haziran ayına göre azalış gösterdi. Uşak’ta geçen yıl Haziran ayında konut satışı 370 iken, bu yıl aynı ayda 74 adet azalarak 296 oldu. Ege Bölgesi’nin diğer illerinden Manisa’da satışlar geçen yıl Haziran ayına göre bin 362 iken bu yıl bin 1160, Afyonkarahisar’da 609 iken bu yıl 580, Aydın’da 2 bin 124 iken bu yıl bin 610, Denizli’de bin 78 iken bu yıl 940, İzmir’de 4 bin 61 iken bu yıl 4 bin 361, Kütahya’da 423 iken bu yıl 392, Muğla’da bin 268 iken bin 324 adet olarak gerçekleşti.