Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Yozgat
Görevi esnasında öldürülen veteriner hekim, kabri başında meslektaşları tarafından anıldı
25 Nisan 2026 Cumartesi - 10:53:06
Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Mehmetbeyli köyünde, görevi başında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden veteriner hekim Volkan Lale, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. 2022 yılında bıçaklı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Volkan Lale’nin vefatının dördüncü yılında hüzün hakimdi. Anma törenine Türk Veteriner Hekimleri Birliği Genel Başkanı Ali Eroğlu, Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, Lale’nin eşi, çocukları, meslektaşları ve yakınları katıldı. Mezarlıkta düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Genel Başkanı Ali Eroğlu "Dördüncü yılında bir kez daha mezarı başında geride büyük derin üzüntü ve acılar bırakarak bu dünyadan ayrılan ebediyete irtihal eden Volkan kardeşimizi bir kez daha rahmetle minnetle anıyoruz. Kendisi tanıdığım bir kardeşimdi. Ailesine, muhterem eşine, çocuklarına, aile fertlerine Cenabı Hak’tan sabrı cemil niyaz ediyorum. Bu tarih geldiği zaman bizi buraya çeken bir şey var. Allah onun taksiratını affetsin, mekanını cennet eylesin inşallah. Benim katıldığım toplantılarda eksiksiz olarak ifade ettiğim konulardan bir tanesi Volkan Lale’nin katledildiği meslek şehidimiz olarak ismini andığım bir kardeşimizdi rahmetli. Volkan bir iz bıraktı, önemli bir iz bıraktı. Zaten önemli olan da insanların iz bırakmasıdır. 25 Nisan Volkan Lale Anma Günü. İnşallah bizden sonraki meslektaşlarımız bunu sonsuza kadar devam ettirir diye temenni ediyoruz" dedi. Volkan Lale’nin babası Zülal Lale "Meslektaşlarının hepsini Volkan’ın yerine koydum. Bunların hepsi bir Volkan. Hepsine müteşekkirim. Allah bin kere razı olsun başkanımdan, arkadaşlarından" ifadelerini kullandı.
23 Nisan 2026 Perşembe - 13:47
Vali koltuğuna oturdu, ilk talimatı okul güvenliği oldu
Yozgat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında temsili olarak Valilik makamına oturan öğrenci, talimatını okul güvenliği üzerine verdi. Yozgat Emniyet Müdürü’nü telefonla arayan minik vali, eğitim kurumlarındaki güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk olarak meydandaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program Yozgat Valiliği’nde makam devir teslim töreni ile devam etti. Temsili vali koltuğuna Fatma Temel Turhan Ortaokulu 6`ncı sınıf öğrencileri Sultan Zümra Şaşmaz ve 5’inci sınıf öğrencisi Onur Görpeli geçti. Onur Görpeli, kent genelindeki çocukların huzuru ve güvenliği için kolları sıvadı. Makam koltuğuna oturduktan sonra kısa bir açıklama yapan minik vali, çocukların eğitim hayatlarını daha güvenli bir ortamda sürdürmelerinin öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. Ardından İl Emniyet Müdürü’nü telefonla arayarak talimatlarını ileten çocuk vali, okul çevrelerinde denetimlerin sıkılaştırılmasını ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Yozgat Emniyet Müdürü Necmettin Koç ise "56 okulumuzda şehir merkezinde tedbirlerimiz alınmıştır. 163 okulumuzda da ilçelerimizde tedbirlerimiz alınmıştır. Toplam 219 okulumuzda bütün tedbirler alınmıştır" diyerek cevapladı. 23 Nisan programı kapalı spor salonunda Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın ve il protokolünün katıldığı programla devam etti. Çeşitli okullardan gösteriler yapan minikler bayramı coşkuyla kutladı.
23 Nisan 2026 Perşembe - 13:46
Yozgat’ta otomobil takla attı, 1 kişi hayatını kaybetti
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, kaza, D-200 karayolu Karacaahmetli Köyü Türbe mevkiinde meydana geldi. 06 EYJ 703 plakalı İ.K. idaresindeki Fiat marka otomobil Ankara istikametinden Yozgat istikametine seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle takla attı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma, polis, sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobilde yolcu olarak bulunan Gülcan K. ile araç sürücüsü İ. K. hayati tehlikeleri olacak şekilde yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Yerköy Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Gülcan K., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 17:05
Yozgat’ta 2 şüphelinin üzerinde asırlık 3 tabanca ele geçirildi
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde durdurulan şüpheli otomobilden asırlık silahlar çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Haşim Kılıç Mahallesi’nde yapılan rutin kontrollerde bir otomobil durduruldu. Şüpheli görülen araçtaki D.Ç. ve M.A. isimli şüphelilerin üzerinde yapılan aramada Alman Nazi subaylarının kullandığı asırlık 3 tabanca ve tabancaya ait 3 boş şarjör bulundu. Konuyla ilgili adli tahkikat başlatıldı.
21 Kasım 2019 Perşembe - 09:43
Yozgatlı kaporta ustası kendi imkanlarıyla ‘Formula 1’ aracı yaptı
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Fahri Taşkan isimli kaporta ustası çocukluktan beri ‘Formula 1’ aracına sahip olmanın hayalini kuruyordu.
20 Kasım 2019 Çarşamba - 17:29
İlkokul öğrencilerinden “Doğaya Dokun”projesi
Yozgat Yunus Emre İlkokulu tarafından öğrencilere yönelik hayata geçirdiği “Doğaya dokun” Projesinin1.
20 Kasım 2019 Çarşamba - 16:18
Yozgat’ta Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği
Yozgat’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.
20 Kasım 2019 Çarşamba - 14:39
Hibe araçları tanıtıldı
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’nin girişimleri sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Belediye’ye 2 adet çöp toplama aracı ve 1 adet yol süpürme aracı hibe edildi.
20 Kasım 2019 Çarşamba - 09:02
Kara kartal aşığı Nuh’un tek isteği Beşiktaş stadyumunda maç izlemek
Tek hayali Beşiktaş stadyumunda Beşiktaş maçını izlemek olan bedensel engelli Nuh İlhan, siyah beyazlı futbolcularla tanışıp İstanbul’da Beşiktaş maçını izlemenin hayalini kuruyor.
20 Kasım 2019 Çarşamba - 08:58
Öğretmenlerin Türk Halk Müziği Konseri büyük beğeni topladı
Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği korosu verdiği konserle büyük beğeni topladı.
19 Kasım 2019 Salı - 16:51
KYK Öğrencilerinden Yaşlılara Ziyaret
Kredi Yurtlar Kurumu KYK Yerköy molla Hüsrev Yurdu personeli ve öğrenciler 2019 Gönüllülük yılı kapsamında ilçemizdeki yaşlılarımıza hizmette bulunan Yerköy Kaymakamlığı Özel Derman Anadolu Bakım Merkezinde bulunan yaşlıları ziyarette bulundu.
19 Kasım 2019 Salı - 11:58
Öğretmen, öğrencilerinin hayallerine öncü oldu
Yozgat’ın Saraykent ilçesine bağlı İzibüyük Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencileri yıllar sonra spor salonuna kavuşmanın ve spor yapmanın heyecanını yaşadı.
19 Kasım 2019 Salı - 11:53
Sünnette en doğru zaman 2 yaş öncesi
Yozgat Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op.
19 Kasım 2019 Salı - 11:07
Yozgat’ta traktör devrildi: 1 kişi yaralandı
Yozgat’ta E-88 karayolu Köçekkömü mevkiinde traktörün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
18 Kasım 2019 Pazartesi - 11:42
Çin’e taş satıyoruz
Yozgat’ın Şefaatli ilçesine bağlı Karalar köyünde dağ içinden çıkarılan “Anadolu Beyazı Limra Taşı” Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
14 Kasım 2019 Perşembe - 15:20
Öğrenciler için mesleki tanıtım programı düzenlendi
Yozgat’ın Çayıralan İlçesi, Ertuğrul Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine yönelik “Mesleki Tanıtım” faaliyeti yapıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder