Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Yozgat
Kuraklıkta ortaya çıkmıştı, yağışlarla yeniden kayboldu
29 Nisan 2026 Çarşamba - 10:41:57
Yozgat’ta bulunan Gelingüllü Barajı’nda geçtiğimiz yıl ve kış aylarında yaşanan kuraklıkla birlikte su seviyesinin düşmesi sonucu gün yüzüne çıkan eski köy yerleşkesi, bu yıl etkili olan kar yağışı ve ardından gelen yağmurla yeniden sular altında kaldı. İki farklı döneme ait görüntüler dron kamerasıyla kaydedilerek barajdaki değişim gözler önüne serildi. Şubat ayında çekilen görüntülerde, uzun süredir etkisini sürdüren kuraklık nedeniyle baraj sularının çekilmesiyle birlikte eski yerleşim alanı net şekilde ortaya çıkmıştı. Görüntülerde eski ilkokul, belediye binası, ev kalıntıları, cami ve mezarlık alanlarının gün yüzüne çıktığı görülmüştü. Su seviyesinin ciddi oranda düşmesiyle birlikte köyün yapı izleri dikkat çekmişti. Bu yıl ise kış mevsiminde etkili olan yoğun kar yağışı, ardından karların erimesi ve bahar yağmurlarıyla birlikte barajdaki su seviyesi yeniden yükseldi. Aynı bölgede yapılan son çekimlerde, daha önce ortaya çıkan eski köy yerleşkesinin tamamen sular altında kaldığı gözlemlendi. Böylece barajda kısa süre içinde yaşanan değişim, doğa şartlarının etkisini bir kez daha ortaya koydu. Kanak Çayı üzerinde sulama amacıyla 1986-1994 yılları arasında inşa edilen Gelingüllü Barajı, bölge tarımı açısından önemli bir kaynak olmayı sürdürürken, su seviyesindeki değişimlerle zaman zaman geçmişin izlerini de gün yüzüne çıkarıyor.
28 Nisan 2026 Salı - 11:08
Yarım asırdır her gün bulmaca çözüyor
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Saffet Ertek, askerdeyken edindiği bulmaca çözme alışkanlığını 47 yıldır devam ettiriyor.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 18:06
Yozgat’ta kazada kafasını kaldırıma çarpan yaşlı adam hayatını kaybetti
Yozgat’ta meydana gelen trafik kazasında düşerek kafasını kaldırıma çarpan yaşlı adam hayatını kaybetti. Kaza, eski hastane yolu Şeyhzade Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 66 AEJ 870 plakalı elektrikli üç tekerlekli moped ile seyreden Mustafa Bilen hakimiyetini kaybetti. Yere düşen yaşlı adam kafasını kaldırıma çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Bilen’in hayatını kaybettiğini tespit etti. Savcının incelemesinin ardından yaşlı adamın cansız bedeni, cenaze aracıyla morga kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 11:41
‘Dur’ ihtarına uymayan sürücülere toplam 582 bin 431 lira ceza kesildi
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı yaptığı trafik denetimlerinde ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücülere cezai işlem uyguladı. Sorgun ilçesindeki denetimlerde Çiğdemli Beldesi girişinde tespit edilen sürücü kontrol noktasında durmayarak kaçtı. Daha sonra yakalanan sürücü hakkında çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle 227 bin 719 lira idari yaptırım uygulandı, sürücü belgesi 60 gün süreyle alındı ve araç 60 gün trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi. Sorgun İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı uygulamada ‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçan sürücü Saraykent ilçe merkezinde yakalandı. Sürücünün 1.14 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücü hakkında alkollü araç kullanmak ve diğer trafik ihlalleri nedeniyle 354 bin 712 lira idari yaptırım uygulandı, sürücü belgesi 5 yıl 2 ay süreyle geçici olarak alındı ve araç 60 gün trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi.
04 Nisan 2019 Perşembe - 13:59
Türkiye şampiyonasında Yozgat’ı temsil edecek
Yerköy Kaymakamı Ali Ada, Bursa’da yapılacak Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Şampiyonası’nda Yozgat’ı temsil edecek olan Yerköy Reşat Akyön İlkokulu 3/B sınıf öğrencisi Ece Bilge Yariçi’ye başarı dileklerinde bulundu.
04 Nisan 2019 Perşembe - 12:29
Altıncı defa mazbatasını aldı
Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent Belediye Başkanlığını 6.
04 Nisan 2019 Perşembe - 09:55
Oylar eşit çıkınca 4 muhtar kura ile belirlendi
Yozgat’ın Akdağmadeni ve Saraykent ilçelerinde 4 köyde muhtar adaylarının eşit oy almasıyla muhtarlar kura ile belirlendi.
04 Nisan 2019 Perşembe - 09:54
Boğazlıyan’da zeka oyunları turnuvası başladı
Çalapverdi Şehit Mehmet Muratdağı İlk ve Ortaokulunda "Şehit Mehmet Muratdağı Zeka Oyunları Turnuvası" başladı.
03 Nisan 2019 Çarşamba - 15:50
Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz; “Biz Yerköy’e baş değil, hizmetkar olmaya geldik”
Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, seçim vaatleri arasında yer alan ilk icraatını gerçekleştirdi.
03 Nisan 2019 Çarşamba - 14:13
Evinde uyuşturucu bulunan şüpheli tutuklandı
Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde evinde uyuşturucu madde bulunduran 1 kişi tutuklandı.
02 Nisan 2019 Salı - 17:04
Arslan: “Yozgat’ta milletin iradesini yok sayarak siyaset yapmak artık mümkün değildir”
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine Yozgat’tan bağımsız aday olarak giren Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Bundan sonra Yozgat’ta halkın, milletin iradesini yok sayarak siyaset yapmak mümkün değildir.
02 Nisan 2019 Salı - 16:41
Yılmaz, mazbatasını aldı
31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminde İYİ Parti’den Yerköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Ferhat Yılmaz, mazbatasını alarak, görevine başladı.
02 Nisan 2019 Salı - 15:53
‘Otizme Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu’ düzenlendi
Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ortaklığında, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla ‘Otizme Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu’ düzenlendi.
02 Nisan 2019 Salı - 13:22
MHP Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti
Yozgat’ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) resmi olmayan sonuçlara göre 5 oyla kaybettiği Aydıncık ilçesinde oyların tekrardan sayılması için seçim sonuçlarına itiraz etti.
02 Nisan 2019 Salı - 11:00
Yaşlılık döneminde ‘İlkbaharı’ yaşıyorlar
Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde ‘Sonbaharı Beklerken İlkbahara Kavuştum’ projesi kapsamında yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşlar için kurulan sosyal tesis, vatandaşların hem eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor hem de yaşama sevinciyle dolu bir yaşlılık süreci geçirme imkanı sağlıyor.
01 Nisan 2019 Pazartesi - 16:29
Kavgada ölen genç toprağa verildi
Yozgat’ın Şefaatli ilçesi Küçükincirli köyünde dün çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren 18 yaşındaki Erdem Türk bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder