Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Yozgat
Yozgat’ta 21 özel genç bir günlüğüne asker oldu
15 Mayıs 2026 Cuma - 14:21:37
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, ’Engelliler Haftası’ kapsamında askerlik çağına gelen 21 engelli gence temsili askerlik töreniyle bir günlüğüne asker olmanın gururunu yaşattı. Engelli gençler ve aileleri, Engelliler Haftası kapsamında Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nın misafiri oldu. Temsili askerlik programı için 21 engelli genç kışlaya davet edildi. Engelli gençler, askeri üniformalarını giyerek, tören alanındaki yerlerini aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende 21 engelli genç askerlik yemini etti. "Asker ocağı peygamber ocağı olarak kabul edilir" Törende konuşan Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, "Türk milletinin kültür, gelenek ve inancında askerlik hizmeti kutsaldır. Asker ocağı peygamber ocağı olarak kabul edilir. 7179 sayılı Askeralma Kanunu’na göre her Türk erkeği için askerlik hizmeti zorunludur. Bu mükellefiyet asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eder. Kutsal askerlik görevini ifa eden her birey bunun haklı gururunu yaşar. Bu maksatla birliğimize katılan özel vatandaşlarımız ’Mehmetçik’ adıyla durmaktadır" dedi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da bugünlerde emeği olan Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri minnetle yad ettiklerini belirterek, tüm vatan erlerini selamladı. Yemin eden engelli gençlere, protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri takdim edildi. Törenin ardından jandarma personeli, gençler ve aileleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Evladının gururlu anına şahitlik eden Yasemin Akkaya, "Oğlumun askerlik törenine geldik. Çok duygulanıyorum, çok güzel bir an oldu, oğlum için de öyle. Çok mutlu olduk. Herkesten, devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu.
15 Mayıs 2026 Cuma - 14:15
Yozgat’ta 21 özel genç 1 günlüğüne asker oldu
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, ‘Engelliler Haftası’ kapsamında kentte yaşayan ve askerlik çağına gelen 21 engelli gence, temsili askerlik töreniyle bir günlüğüne asker olmanın gururunu yaşattı. Engelli gençler ve aileleri Engelliler Haftası kapsamında Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nın misafiri oldu. Temsili askerlik programı için 21 engelli genç kışlaya davet edildi. Engelli gençler, askeri üniformalarını giydi ve tören alanındaki yerlerini aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, 21 engelli genç askerlik yemini etti. "Asker ocağı peygamber ocağı olarak kabul edilir" Törende konuşan Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, "Türk milletinin kültür, gelenek ve inancında askerlik hizmeti kutsaldır. Asker ocağı peygamber ocağı olarak kabul edilir. 7179 sayılı Askeralma Kanunu’na göre her Türk erkeği için askerlik hizmeti zorunludur. Bu mükellefiyet asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eder. Kutsal askerlik görevini ifa eden her birey bunun haklı gururunu yaşar. Bu maksatla birliğimize katılan özel vatandaşlarımız ‘Mehmetçik’ adıyla durmaktadır" dedi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da bugünlerde emeği olan Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri minnetle yad ettiklerini belirterek tüm vatan erlerini selamladı. Yemin eden engelli gençlere, protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri takdim edildi. Törenin ardından jandarma personeli, gençler ve aileleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Evladının gururlu anına şahitlik eden Yasemin Akkaya, "Oğlumun askerlik törenine geldik. Çok duygulanıyorum, çok güzel bir an oldu, oğlum için de öyle. Çok mutlu olduk. Herkesten, devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu.
15 Mayıs 2026 Cuma - 10:02
Akdağmadeni’nde kırsal turizm projesi inşaatı başlıyor
Akdağmadeni Belediyesi tarafından hayata geçirilecek AKÇAM Konaklamalı Orman Parkı Projesi’nde önemli bir aşama daha geride bırakıldı. Projenin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firma ile sözleşme imzalayıp yer teslimini yapıldı. Akdağmadeni Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre projenin saha ve inşa çalışmaları kısa süre içerisinde başlayacağı belirtildi. Toplam 500 dönümlük alan üzerine kurulacak ve etap etap gerçekleştirilecek proje kapsamında ilk etapta; 1 adet kültür evi, 1 adet kır kahvesi, 1 adet restoran ve 3 adet bungalov yapılacak. Doğayla iç içe modern yaşam alanlarıyla dikkat çekecek projenin, bölgenin ve ilçenin turizm potansiyeline büyük katkı sunarak Akdağmadeni’ne değer katması amaçlanıyor. Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın yaptığı açıklamada, "Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeye, üretken belediyecilik anlayışıyla ilçemize değer katacak hizmetleri bir bir tamamlamaya devam ediyoruz. Uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığımız AKÇAM Konaklamalı Orman Parkı Projesi’nde yüklenici firmaya yer teslimini gerçekleştirdik. Akdağmadeni’nin 100 yıllık hayalini gerçekleştirmek bizlere nasip oluyor. İlçemizin yeni yaşam alanı olacak projede çalışmalarımız etap etap devam edecek, doğa harikası ormanlarımızda artık vatandaşlarımız ve şehir dışından gelen misafirlerimiz kaliteli zaman geçirecektir. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.
14 Mayıs 2026 Perşembe - 18:23
Yozgat’ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, Çekerek Sorgun karayolunda meydana geldi. Ö.A. (24) idaresindeki 19 ACA 324 plakalı BMW marka otomobil, Çekerek-Sorgun kara yolu Duralidayılı köyü mevkiinde Durak Erdoğan (83) yönetimindeki 06 DR 6144 plakalı Toyota marka otomobille çarpıştı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan kontrolde Durak Erdoğan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı Ö.A. ise ambulansla Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
28 Şubat 2017 Salı - 14:25
Yozgat’ta Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimi yapıldı
Yozgat Merkez Hizmet Birliği’nde 2017 yılı içerisinde görev yapacak encümen üyelerinin seçimi yoğun katılım ile yapıldı.Yozgat Vali Yardımcısı ve Hizmet Birliği Başkanı Duran Eryılmaz Başkanlığında İl Genel Meclis Salonunda yapılan seçimlerde 99 köy muhtarı ve 5 İl Genel Meclis Üyesi oy kullandı.Birlik üyeliği için il genel meclis üyelerinden AK Partili Emirce Kudret Alpkoçak, Halil İbraim Coşkun ve Ümit Şahbaz aday oldu. Yozgat Hizmet Birliği için Beyvelioğlu köyü muhtarı Erdoğan Bolat, Kaşkışla Köyü Muhtarı Sadık Karabulut ve Osmanpaşa köyü Muhtarı Habip Avşar aday oldu.Yapılan oylama sonunda Emirce Kudret Alpkoçak 83, Ümit Şahbaz 59, Halil İbrahim Coşkun 47 oy alırken Emirce Kudret Alpkoçak ve Ümit Şahbaz ile Beyvelioğlu köyü muhtarı Erdoğan Bolat, Kaşkışla Köyü Muhtarı Sadık Karabulut bir yıl süreyle Yozgat Hizmet Birliği Encümen Üyeliğine seçildi.Yozgat Hizmet Birliği Başkanı Vali Yardımcısı Duran Eryılmaz, Yozgat’ta yeni göreve başladığını belirterek, birliğe yeni seçilen üyelerle birlikte hizmet çalışması yapacaklarını aktardı. Kendisinin Van’da görev yaptığını ve 4 yıl aradan sonra tekrar birlik çalışması içerisinde olduğunu ifade eden Eryılmaz, köy muhtarları ile yakın iletişim içerisine girerek kırsal alanlardaki beklentilere cevap vereceklerini kaydetti. Eryılmaz, “İnşallah bu yıl da köylerimize en iyi hizmeti sunmaya gayret göstereceğiz. Yapılan hizmetlerde emeği geçen il genel meclisi üyesi ve köy muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.Birlik üyeliğine seçilen İl Genel Meclis Üyesi Emirce Kudret Alpkoçak ve Ümit Şahbaz’da köylere en iyi hizmeti sunmak için gayret göstereceklerini belirterek kendilerini bu göreve seçenlere muhtarlara ve il genel meclis üyelerine teşekkür etti.Yozgat Hizmet Birliği olağan genel kurulunda birlik bünyesindeki İçme Suyu biriminde çalışan personellerin norm kadroları da görüşülerek karara bağlandı. Su biriminde görev yapan iki personel birlik kadrosuna oy birliği ile dahil edildi.Genel kurulda 2016 yılı bütçesi ve faaliyetleri de onaylandı.Genel kurulda ayrıca 2016 yılı Birlik Encümeni’nde görev yapan Ali Açıkgöz, Ümit Şahbaz, Aydoğan Köyü Muhtarı İlhan Açıkgöz ve Recepli Köyü Muhtarı İsmail Akdoğan’a da çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verildi.
28 Şubat 2017 Salı - 14:25
TÜMSİAD’ dan Surel’e hayırlı olsun ziyareti
Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yozgat Şehir Hastanesi yöneticiliğine atanan Op. Dr. Aziz Ahmet Surel’i makamında ziyaret etti.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, TÜMSİAD üyelerine hastane hakkında bilgiler verdi. Yozgat’ta hasta-çalışan memnuniyetinin kendileri için vazgeçilmez ilkeler arasında bulunacağına işaret eden Surel, “Türkiye’de ilk açılan şehir hastaneleri arasında olan Yozgat Şehir Hastanesi’nde çalışıyor olmak gurur verici. Yozgat halkına kaliteli, verimli hizmet vererek, şehrin sağlık çehresini değiştirecek çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.Yozgat Şehir Hastanesi’nin fiziki yapısının diğer illere göre üst düzeyde olduğunu kaydeden Surel, en kaliteli sağlık ekipleriyle hizmet verdiklerini dile getirdi. Surel, ufak tefek eksikliklerin bulunduğunu fakat bu eksiklikleri gidermeye çalıştıklarına söyleyerek Yozgat’ı sağlık üssü yapmak için kendilerinin de çalışmalarını artıracaklarını sözlerine ekledi.Yozgat Şehir Hastanesi’nin Yozgat’a kazandırılmış önemli bir değer olduğuna vurgu yapan TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar ise şehir hastanesi ve hastane faaliyetlerini yakından takip ettiklerini kaydetti.Surel’e görevinde başarılar diyen Çatar, “Yozgat’ın ilerleyen dönemlerde sağlık üssü olma hedefine ilerlemesinde önemli adımlar atıldığını görmek biz işadamlarını oldukça memnun etmektedir. Bu anlamda kentimizin geleceğinin daha iyiye gittiği gözlerden kaçmıyor. Yozgat Şehir Hastanemizin Yozgat’ımıza sağlıkta önemli katkılar sağlayacağı görüşündeyiz” dedi.
28 Şubat 2017 Salı - 13:35
Yozgat’ta FETÖ’den 1 polis memuru tutuklandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü bağlantısı tespit edilen bir polis memuru adli işlemlerin ardından tutuklandı.Yozgat Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada “Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan araştırmalar sonucunda FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen ve KHK ile açığa alınan Şefaatli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru M.B. isimli şahıs emniyet müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur” ifadelerine yer verildi.
28 Şubat 2017 Salı - 13:13
Kadınlar Yozgat’ın yöresel değerlerini işliyor
Yozgat’ın kültürel değerlerini yaşatabilmek amacıyla açılan Yöresel kilim dokuma ve İpek Bez Dokuma Kursuna katılan kadınlar, 8 aylık eğitimin ardından sertifika ve belgelerini aldılar.Yozgat Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Yozgat Halk Eğitim ve A.S.O Müdürlüğü ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile açılan Yöresel İpek Bez Dokuma Kursu ve Kilim Dokuma Kursuna katılan 59 kadına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde gerçekleştirilen programa Yozgat Vali Yardımcısı Duran Eryılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, İŞKUR İl Müdür Vekili Zarife Başer, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Şenay Daştan Sipahi ve ORAN Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız ve kursiyerler katıldı.2016 yılı içerisinde Yöresel İpek Bez Dokuma ve Kilim Dokuma Kursuna katılan 59 kadının sertifika ve belge almaya hak kazandıklarını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, “Bakanlığımız ve kurumumuz olarak yöresel el sanatlarımızı yaşatmak aynı zamanda da bunu ticari faaliyete dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Geçen yıllarda müzemizdeki kilim motiflerini yaşatabilmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak için Saraykent’te kilim dokuma kursu düzenlemiştik. Bu yılda ilimizde İpek Bez Dokuma Kursumuzu tamamladık. KOSGEB’in katkılarıyla kursiyerlerimize girişimcilik kursu verdik. Sertifika almalarını sağladık” dedi.ORAN Kalkınma Ajansı olarak 3 bin 886 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiğini hatırlatan ORAN Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız ise “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak 18 Mart-30 Eylül 2016 tarihleri arasında milli seferberlik başlattık. KOSGEB ve diğer kamu kuruluşları ile beraber toplam 3 bin 886 kişiye uygulamayı girişicilik eğitimi verdik. Ülke genelinde nüfusa oranla en çok girişimcilik eğitimi veren il olduk. Eğitim alan kişiler içerisinde kadın sayımız bin 955, erkek sayımız ise bin 931 oldu. Yani burada pozitif ayrımcılık bayanlarımıza yapıldı. Uygulamalı girişimcilik sertifikası alan kadın girişimci sayımız erkek girişimci sayımızdan fazla oldu” şeklinde konuştu.İŞKUR İl Müdür Vekili Zarife Başer ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu kursların bir ortağı da biziz. Kursiyerlerimize kurslara katıldıkları 6 ay boyunca günlük 20 lira cep harçlığı ödemesi yaptık. Giderlerine katkıda bulunduk. 2016 yılında 875 kadınımız meslek eğitimine katıldılar. 450 kişilik de girişimcilik kursu açtık. 2017 yılında özellikle unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarında 200 kişiyi Halk Eğitim bünyesinde kursa başlattık. Bu kurslarda kursiyerlere desteğimiz günlük 30 lira oldu. Kursiyerlerimiz açılan kurslara yoğun ilgi gösteriyor”Yozgat’ın kendine has dokumalarının olduğunu hatırlatan Yozgat Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Şenay Daştan Sipahi ise “Çalışma alanlarımız Yozgat’ta geniş. Halk Eğitim Merkezi yeni binasına taşındı. İŞKUR İl Müdürlüğün de işin içine girmesiyle Halk Eğitim Merkezinde yoğunluk arttı. Yozgat’taki bayanlarını çoğuna ulaşıyoruz. Mesleki eğitim almış kursiyerlerimize girişimcilik eğitimi verdik. 1000 tane bayan kursiyerimiz girişimcilik belgesi aldı. Bu 4 kurum bir araya gelince çok güzel sonuçlar çıkmaya başladı. Bez dokumanın avantajı oldu. Birçok yörenin olduğu gibi Yozgat’ın da kendine has dokumaları var. Kilim desenleri var. Bunları yavaş yavaş canlandırmaya çalışıyoruz. Yukarı seviyelere çıkarmayı planlıyoruz” dedi.
27 Şubat 2017 Pazartesi - 15:57
Yeşilay Haftası Yozgat’ta etkinliklerle kutlanacak
Yozgat’ta Yeşilay Haftası bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek amacıyla 1-7 tarihleri arasında “Sağlıklı yaşam için sen de bir söz ver” konsepti ile çeşitli etkinliklerle kutlanacak.Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası çerçevesinde vatandaşların bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Yozgat’ta çeşitli faaliyetler gerçekleştireceklerini belirten Yeşilay Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Yozgat’ ta çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da “Sağlıklı yaşam için yen de bir söz ver” konseptiyle kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.Coşkun, “Bu yıl Yeşilay’ın 97. kuruluş yıl dönümünün de kutlanacaktır Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası’na, “Yeşilay Dayanışma Haftası” çalışması yapacağız. İlimizdeki Yeşilay gönüllülerimizle Yeşilay Haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, etkinlik ve seminerlerimizle bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulunuyoruz, bulunacağız” şeklinde konuştu.Yeşilay Yozgat Şubesi olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyleyen Coşkun, “Hep birlikte el ele vererek gençlerimizi bu zararlı alışkanlıklardan korumak ve tertemiz bir gençlik için çalışmak hepimizin görevidir” dedi.
27 Şubat 2017 Pazartesi - 15:20
Sorgun’da Vergi Haftası kutlamaları başladı
YOZGAT (İHA) Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 28’inci Vergi Haftası kutlamaları başladı.Sorgun Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Sorgun Vergi Dairesi Müdürü Kadir Kahramanoğlu, Müdür Yardımcısı Eyüp Altan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, Vergi Dairesi Memurları ve Sorgun görev yapan Mali Müşavirler katıldı.Atatürk büstüne konulan çelenk sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vergi Dairesi adına Kemalettin Güngör yaptı. Güngör, her yıl 22 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında kutlanan vergi haftasının bu yıl 28’incisini kutladıklarını belirterek “Kamuoyunda vergi bilincinin oluşması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması için gayretli çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz yıl mükelleflerimizin %67 oranı düzenli bir şekilde vergilerini yatırdılar. Bu yıl da ortalama yine aynı oranda mükelleflerimiz vergilerini düzenli bir şekilde yatırmaya devam ediyorlar” dedi.Mali Müşavirler adına konuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halil Yılmaz, verginin tahakkuku, tahsili ve diğer vergisel konularda, Sorgun Vergi Dairesinin birtakım sıkıntılara rağmen, başarıyla hizmet verdiğini belirterek “Dairemizde en önemli gördüğüm sıkıntılardan biri de personelin azlığıdır. Sorgun’da Mükellef sayısı Yozgat’la hemen hemen aynı olmasına rağmen, Yozgat Vergi Dairesindeki eleman sayısı, Sorgun Vergi Dairemizde elaman sayısının, iki katıdır. Sorgun Vergi Dairemizin eleman sayısı acilen artırılmalı Sorgunlu Vergi Mükelleflere verilecek hizmet daha hızlı ve verimli hale getirilmelidir” şeklinde konuştu.Toplumda “Vergi Bilinci” yerleştirilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Ülkemiz için sorun, vergi ödememek değil vergi bilincine sahip olmamaktır. Ancak vergi bilinci, devletin ve dolayısıyla milletin geleceğini nerede gördüğümüze ilişkin bir bilinç-ahlak sorunudur.Vergi kaçakçılığı ile mücadelede her zaman hukuki tedbirler almak yeterli olmaz. Vergi ödeme bilincinin toplumda mevcut olması da büyük önem taşır. Vergi bilinci ve vergi ahlakının toplumda yerleşmesi için en başta devlet yöneticilerinin hukukun üstünlüğüne ve adalete inanmaları ve buna uygun davranmaları gereklidir” ifadelerine yer verdi.
27 Şubat 2017 Pazartesi - 14:38
İŞKUR, TYP’den bin 750 kişi alacak
Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında il genelinde toplam bin 750 işçi alımı yapılacak.Katılımcıların noter kurası yöntemi ile belirleneceğini söyleyen İŞKUR İl Müdür Vekili Zarife Başer, Yozgat Belediyesi, İl Özel İdaresi, Müftülük, Bozok Üniversitesi gibi kurumlara katılımcıların başvuru yapabileceklerini belirtti.Başvuruların 27 Şubat -03 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyleyen Başer, katılımcıların İŞKUR’a şahsen ve www.iskur.gov.tr adresinden yapabileceklerini ifade etti.İŞKUR’a kayıtlı olmanın toplum yarına programlara başvuru yapıldığı anlamına gelmediğini de hatırlatan Başer, katılımcıların programlara ayrıca başvuru yapması gerektiğini dile getirdi.İl genelinde katılımcı adayların açılacak olan Toplum Yararına Programlardan sadece birine başvuru yapabileceklerine işaret eden Başer ayrıca “Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden aynı adreste ikamet eden kişiler başvuru yapabilecekler ancak yalnızca bir katılımcı programdan yararlanabilecek” dedi.Toplum Yararına Programlarda 2 liste belirleneceğini belirten Başer, birinci listeyi tamamlamadan kesinlikle ikinci listeye geçilmeyeceğini söyledi. Başer 1. listede kadınlar, engelliler, hükümlüler ve 35 yaş üstü erkeklerin yer alacağını 2. liste de ise 35 yaş altı vatandaşların yer alacağını açıkladı.
27 Şubat 2017 Pazartesi - 14:36
Yozgat’ta baharın habercisi çiğdemler çıktı
Yozgat’ta baharın müjdecisi olarak bilinen çiğdemler, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte kendini gösterdi.İç Anadolu’da şubat ve mart ayı içerisinde çıkan sarı çiğdemler, son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle bozkırı renklendirdi.Yozgatlı vatandaşlar ellerine aldıkları değnek ve demir çubuklarla çiğdem sökmek için uğraş veriyor.Son günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde 15 dereceye kadar yükseldiğini belirten Abdurram Doğan, "Baharın müjdecisi olan çiğdem çiçekleri çıktı. İlkbahar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Hem çiğdemlerin fotoğrafını çekiyoruz hem de çiğdem topluyoruz. Yozgat’ta çiğdem çiçeğiyle yapılan pilav meşhurdur. Biz de topladığımız çiğdemlerle pilav yaptıracağız" dedi.
27 Şubat 2017 Pazartesi - 08:56
Yozgatlı işadamı 2 bin kişiyi kutsal topraklara gönderdi
Yozgat’ta hayırsever İş adamı Bilal Şahin, bu güne kadar yaklaşık iki bin kişiyi umre için kutsal topraklara gönderdi.Yozgat’a eğitim başta olmak üzere çok sayıda hizmetleri bulunan Yozgatlı iş adamı Bilal Şahin, fabrikasında çalıştırdığı işçiler ve eşleri başta olmak üzere başarılı Kuran kursu ve ilahiyat fakültesi öğrencilerini, Kuran kursu hocalarını, imam, müezzin, mahalle ve köy muhtarlarını fırsat buldukça Umre’ye gönderiyor.Geçen ay 75, bu ay da aralarında, imam, muhtar, kuran kursu öğrencisinden oluşan 110 kişiyi kutsal topraklara uğurlayan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada amacının doğup büyüdüğü topraklara ve burada yaşayan insanlara hizmet etmek olduğunu söyledi.Her Müslümanın Kabe’yi görme hayalinin bulunduğunu dile getiren Şahin, “Birçok insan çok istemesine rağmen kutsal topraklara gidemiyor. Bu sebeple ben de fırsat buldukça insanların bu hayalini gerçekleştirmeye gayret gösteriyorum.” dedi.Önce fabrikasında çalışan işçileri gruplar halinde Umre’ye gönderdiğini ifade eden Şahin, “İşçilerin tamamı gittikten sonra, onların eşlerini veya annelerini umreye gönderdim. Kur’an kursunda eğitim gören başarılı öğrencileri, ilahiyat fakültesi öğrencilerini, Kur’an kursu hocalarını, imam, müezzin, mahalle ve köy muhtarlarını fırsat buldukça umreye gönderiyorum. Allah dualarını kabul etsin. Ömrüm ve gücüm yettiği sürece bu hizmetimi sürdürmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
26 Şubat 2017 Pazar - 15:43
Hentbol Erkekler Süper Ligi
Hentbol Erkekler Süper Ligi’nin 19. haftasında lider Beşiktaş Mogaz’ı konuk eden Yozgat Bozokspor rakibine 28-31 mağlup oldu.Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Yozgat Bozokspor iyi başladı. İlk yarının son dakikasına kadar karşılaşmayı önde götüren Bozokspor, üstünlüğünü koruyamadı ve soyunma odasına rakibi karşısında 14-15 geride girdi.İkinci yarıya daha hızla başlayan taraf deplasman ekibi Beşiktaş Mogaz oldu. Bozokspor karşısında skor üstünlüğünü eline geçiren siyah-beyazlılar, maç sonunda gülen taraf oldu. Bozokspor’u 31-28 mağlup eden Beşiktaş Mogaz, ligde yenilmezlik serisine devam etti.Beşiktaş Mogaz aldığı galibiyetle puanını 38’e çıkarırken Bozokspor ise 16 puanda kaldı.
26 Şubat 2017 Pazar - 13:41
Rektör Karacabey yurt öğrencileriyle bir araya geldi
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle bir araya geldi.Rektör Karacabey, Akademik Başarı ve Kamu Tecrübelerin Paylaşımı konusunda öğrencileri bilgilendirdi ve öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide Rektör Karacabey, öğrencilerin zamanlarını doğru ve olumlu yönde geliştirmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.Öğrencilerin zamanlarını daha çok kütüphane ve laboratuarlarda geçirmeleri gerektiğini söyleyen Rektör Karacabey, “Elbette sosyal aktivitelerde de bulunacaksınız ama vaktinizi boşa geçirmeyin. Artık sadece diploma almak yetmiyor. Kendinizi geleceğe çok iyi hazırlamanız gerekiyor. Bu konuda bizler, sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Tüm sorunlarınızla yakından ilgileneceğiz. Bizlere her zaman sorunlarınızı iletebilirsiniz” dedi.Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Karacabey, “Ali Fuad Başgil, Nurettin Topçu ve Cemil Meriç gibi üstatların kitaplarını okuyun. Kendi milletine faydası olan, tüm insanlığa bilgileriyle ışık tutan bilim adamlarını takip etmeniz sizlerin gelişimi için önemlidir” şeklinde konuştu.Karacabey son olarak ise zaman zaman bir araya gelerek bu tür sohbetlerin yapılmasının faydalı ve verimli olacağını ifade etti.
26 Şubat 2017 Pazar - 13:41
Kızılay, kan bağışçılarını madalyayla onurlandırıyor
Türk Kızılayı sürekli ve düzenli kan bağışlayan vatandaşları madalya ile onurlandırıyor. Türk Kızılayı 10 bağışta bronz madalya, 25 bağışta gümüş madalya, 35 bağışta altın madalya, 40 bağışta ise plaket vererek bağışçılarını ödüllendiriyor.Türk Kızılayı Yozgat Şubesi tarafından Yozgat’ın Yerköy ilçesine kurulan kan bağışı tırına gelerek bağışta bulunan Mustafa Şahin isimli vatandaş 10 kez kan bağışında bulunduğu için bronz madalya almaya hak kazandı.Bağışçılarını madalya ile ödüllendirdiklerini belirten Yozgat Kan Bağış Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, Yerköy’ün en çok kan bağışı yapan ilçeler arasında yer aldığını söyledi.Cansız ayrıca her üç ayda bir Yerköy’e gelen kan bağışı tırına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini de ifade etti.10 kez kan bağışında bulunan Mustafa Şahin’e bronz madalyasını teslim eden Dr. Cansız, Türk Kızılayı ve ihtiyaç sahipleri adına Şahin’e teşekkür etti.Mustafa Şahin ise, Kan bağışının önemine vurgu yaparak, “Kan bağışı hem toplumsal hem de kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verirsek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Bu ödülü Bana layık gören Türk Kızılay’ına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder