Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Yozgat
Hayvanları kaybolan vatandaşın imdadına Jandarma yetişti
26 Mayıs 2026 Salı - 20:41:19
Yozgat’ta hayvanları kaybolan vatandaşın yardım çağrısına Jandarma ekipleri kayıtsız kalmadı. Yozgat’ta köyde ikamet eden vatandaş 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden hayvanlarını kaybettiğine dair ihbarda bulunarak yardım istedi. 7 adet büyükbaş hayvanı kaybolan vatandaşın yardımına Jandarma ekipleri koştu. Bölgede başlatılan arama çalışmalarında dron desteği de sağlanarak yapılan titiz arama sonucunda kayıp 7 adet büyükbaş hayvan köye ait meralık alanda bulundu. Bulunan hayvanlar tam ve eksiksiz şekilde sahibine teslim edildi. Hayvanları bulunan vatandaş, ekiplere teşekkür ederek duyduğu memnuniyeti ifade etti.
26 Mayıs 2026 Salı - 20:40
Yozgat’ta iki otomobil çarpıştı 8 kişi yaralandı
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı.
26 Mayıs 2026 Salı - 16:24
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şehitlik ve uygulama noktasında bayramlaştı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kurban Bayramı arefesinde bir dizi ziyarette bulundu. Vali Özkan, ilk olarak Yozgat Şehitliği’ni ziyaret ederek aziz şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı, ardından şehrin girişindeki Muslubelen uygulama noktasında görev yapan emniyet ve jandarma personelinin bayramını kutladı. Vali Mehmet Ali Özkan’ın bayram programı, Yozgat Şehitliği ziyaretiyle başladı. Protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerin de katıldığı ziyarette, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitler için dualar edildi. Şehit kabirlerini tek tek dolaşarak karanfil bırakan Vali Özkan, şehit aileleriyle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti. Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Mehmet Ali Özkan, Yozgat’ın güvenliği ve huzuru için bayram mesaisi yapan kolluk kuvvetlerini unutmadı. Şehrin ana giriş noktalarından biri olan Muslubelen Uygulama Noktası’nı ziyaret eden Özkan, burada görevli polis ve jandarma ekipleriyle bir araya geldi. Görevli personelin Kurban Bayramı’nı tebrik eden Vali Özkan, özverili çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür etti. Vali Özkan yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar aldığımız tedbirlere ve tüm uyarılara rağmen maalesef trafik kurallarının ihlal edilmesi, hız kurallarına riayet edilmemesi, emniyet kemeri takılmaması sebebiyle bir kısım acı olaylar da yaşıyoruz. Şu ana kadar 5 gündür bu yoğun trafiğe rağmen arkadaşlarımızın gayretiyle ilimiz genelinde tek taraflı veyahut çift taraflı dediğimiz trafik kazalarında 26 kaza meydana geldi. 26 kazanın üçünde kaza sonrası müdahalelere rağmen 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu vesileyle onlara Allah’tan rahmet ailelerine de sabır diliyorum" dedi. Uygulama noktasında durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcularla da hasbihal eden Özkan, vatandaşların bayramını kutlayarak emniyet kemeri takmaları ve hız sınırlarına uymaları konusunda hatırlatmalarda bulundu. Vali Özkan, bayram süresince vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri için tüm güvenlik önlemlerinin en üst seviyede alındığını belirterek, tüm Yozgat halkına hayırlı ve kazasız bir bayram diledi.
26 Mayıs 2026 Salı - 12:34
Yozgat’ta bariyerlere çarpan hafif ticari araçtaki 6 kişi yaralandı
Yozgat’ta bariyerlere çarpan hafif ticari araçtaki 6 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, M.K. idaresindeki Citroen marka 35 ANR 413 plakalı hafif ticari araç, Yozgat-Sivas karayolu Oluközü beldesi mevkiinde kaza yaptı. Eskişehir istikametinden Ağrı istikametine gitmekte olan araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek bariyerlere çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü ve otomobilde bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralılar Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
17 Şubat 2016 Çarşamba - 14:52
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hasta Memnuniyeti Değerlendirme Toplantısı Yaptı
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, ildeki tüm hastanedeki hasta-çalışan hakları sorumluları, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) sorumluları ve ilgili yöneticilerle hasta, çalışan memnuniyeti değerlendirme toplantısı yapıldı.Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde düzenlenen toplantıda İdari Hizmetler Başkanı Ahmet Uslu, hasta şikayetlerinin önemi, çalışanlar için hastanelerde oluşturulan dilek ve öneri kutularındaki veri akışının hızlı olmasının, hastanelerdeki memnuniyetin artırılmasındaki önemini hatırlatarak, “Hasta ve çalışan arasında iletişimi sağlamak, memnuniyeti artırmak için Sabim Bimer şikayetlerinin değerlendirilmesi, sağlık tesislerimizde büyük bir önem taşıyor. Bize sağlık alanında gideceğimiz yol haritasını oluşturuyor, çalışmaları bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.Toplantı Sabim-Bimer Sorumlusu Salih İpek ve Hasta-Çalışan Hakları Sorumlusu Güner Şeb’in sunumuyla devam ederken, sağlık yöneticileri ve sağlık çalışanlarının öneri ve dilekleriyle son buldu.Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca’da hasta-çalışan memnuniyetinin çok önemli ve ilk hedefleri arasında yer aldığını belirterek, “Hasta-çalışan hakları, sağlıkta yaşanılan sorunlar, sağlık personellerinin şiddete maruz kalması gibi gündemimizde birçok konu var. Daha verimli, kaliteli hizmet verebilmemiz için hasta ve çalışan memnuniyeti il değerlendirme toplantılarımızı düzenli aralıklarla yaparak, memnuniyet sonuçlarını değerlendiriyoruz” dedi.
17 Şubat 2016 Çarşamba - 10:25
Yozgat'ta 2 Bin Öğrenci İstiklal Marşı'nı Okudu
Yozgat’ta İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 95. Yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı’nın her kıtasını farklı yerlerde farklı kişiler okurken, 10’uncu kıtasını ise 2 bin öğrenci hep birlikte okudu.Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü İstiklal Marşının TBMM’de kabulünün 95. Yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliklerine şimdiden hazırlanıyor. Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü İstiklal Marşının kabul yıl dönümü kapsamında İstiklal Marşı’nın her kıtasını farklı yerlerde farklı kişiler tarafından okutularak farklı bir projeye imza atıyor. Polis okulu öğrenciler, askerler, şehit aileleri ve öğrenciler tarafından okunan İstiklal Marşı’nın ilk kıtasını 900 Polis Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencisi, son kıtasını ise Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 2 bin öğrenci hep birlikte okudu.Milli Eğitim Müdürlüğü adına görüntülerin çekimini gerçekleştiren Selim Durak, "12 Mart’ta İstiklal Marşının kabul yıl dönümünde istiklal Marşı’nın her kıtasını bir askerimiz, polisimiz, şehit ailemizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin okuduğu bir video hazırlıyoruz. Bu gün Cumhuriyet Meydanında Türk Bayrağı silueti oluşturmuş öğrencilerimizle birlikte son kıtasını seslendiriyoruz" dedi.İstiklal Marşı’nı okuyan öğrenciler de bu etkinlikte yer almaktan gurur duyduklarını söyledi.
16 Şubat 2016 Salı - 17:59
Yozgat Emniyetten Sürücülere Çocuk Koltuğu Uyarısı
Yozgat’ta trafik polisleri çocuk koltuklarının minik bedenlerin can güvenliği için hayati önem taşıdığından hareketle karayolunda çocuk koltuğu kullanım denetimi yaptı.Yozgat Ankara karayolunda yapılan denetimlerde sürücülere video gösterimli çocuk koltuğu ve emniyet kemeri takılmasının önemi anlatılarak, araçlarda zorunlu hale gelen çocuk koltuğu kullanımının önemine dikkat çekildi. Trafik polisleri emniyet kemeri takılmasının zorunlu olduğu gibi araçlarda çocuk koltuğunun kullanılmasının da zorunlu konusunda sürücüleri bilgilendirerek daha bilinçli hale gelmelerini sağladı. Ekipler sürücülere 135 santimetreden kısa, 36 kilogramın altındaki çocukların taşınması sırasında çocuk bağlama sistemleri kullanılması zorunlu olduğunu hatırlattı. Yozgat Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Remzi Güney, Avrupa Birliği uyum standartları çerçevesinde 2010 yılından itibaren sürücülerin araçlarında çocuk koltuğu bulundurmaları zorunlu hale geldiğini belirterek, “ Bu zorunluluk nasıl emniyet kemerinin takılması zorunlu ise buda zorunludur. Genel itibari ile çocuk koltuğu kullanacak ailelerimize eğer çocukları 135 santimetreden daha kısa ise kiloları da 36 kilogramdan daha düşükse araçlarının arka koltuklarında koltuk kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Çocukların kilosu 10 kilogramın altında ise bunların mutlaka araç koltuklarını yerleştirirken çocukların sırt tarafları şoförden tarafa yüzleri arka cama bakacak şekilde koltuğu yerleştirmeleri eğer 10 kilonun üzerinde ise hareketli ve destekli koltuklar dediğimiz arka koltuğa oturtulan yönü şoför tarafına olan koltukların kullanılmasını biz sürücülerimize tavsiye ediyoruz. Takılmadığı takdirde bunun cezai müeyyidesi vardır. 2016 yılı itibari ile 92 lira çocuk koltuğu bulundurmamanın cezası var. Araç sürücünün aracı değilse tescil sahibine de yine ayrıca 92 lira ceza tatbik ediyoruz. Çocuk koltuğu kullanılması zorunlu olan ülkelerde yüzde 3 civarında tespit edilirken çocuk koltuğu kullanmayan ülkelerde bu oran yüzde 40-50’lere vardığı uzmanlar tarafından tespit edilmiş. Sürücülerimiz yolcularımız emniyet kemerini nasıl takıyorlarsa aynı özen ve itinayı çocuklarının çocuk koltuğunu ve emniyet kemerini kullanmaları gerekiyor” dedi.
16 Şubat 2016 Salı - 12:26
Osmanlı Ve Selçuklu Motifli Çöp Kafesleri Dikkat Çekiyor
Yozgat’ta kazan ve çöp konteynırı üzerine üretim yapan bir işletme tarafından üretilen, üzerinde tarihi motiflerin yer aldığı çöp kafesleri yoğun ilgi görüyor.Yozgat’ta kazan ve çöp konteynırı üzerine üretim yapan Fidan Kazan Sanayi A.Ş., tarihi yerler başta olmak üzere modern çarşılar, modern kuleler, estetiğe önem veren mekanlarda kullanılmak üzere tarihi objeleri andıran, tarihi motifleri taşıyan çöp kafesleri üretti. İşletme Müdürü Musa Durak, 1993 yılından bu tarafa her türlü kazan imalatı başta olmak üzere çöp konteynırı üretimi yaptıklarını belirterek, “Çöp konteynırının yanında gelen talepler üzerine, üzerinde Selçuklu ve Osmanlı motiflerinin yer aldığı estetik çöp kafesleri yaptık. Bu kafesler, tarihi mekanlar, müzeler, kaleler, tarihi konaklar, modern çarşılar, modern siteler önünde hem estetik hem de mekana uygun bir görüntü oluşturmak için kullanılıyor. Kafesin içerisinde çöp kovası var. Vatandaş çöpleri bu kovaya atıyor, böylece hem çevre temiz kalıyor, hem de çöp kovaları görüntü kirliliği oluşturmuyor” dedi.Yaptıkları çöp kafeslerine taleplerin yoğun olduğunu ifade eden Durak, “Belediyeler başta olmak üzere müzelerden, tarihi konakları işleten vatandaşlardan talepler geliyor. Biz de bu talepleri karşılıyoruz” şeklinde konuştu.
16 Şubat 2016 Salı - 12:03
TKDK Proje Sunum Tarihleri Uzatıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, 18 Aralık 2015 tarihinde İPARD 2 Birinci Başvuru İlanına çıkıldığını belirterek, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) ile ilgili proje sunumunun 11 Mart’a uzatıldığını söyledi.Yozgat’ta Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yatırımlarına ilginin her geçen gün arttığını belirten TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, “İlimizde TKDK destekli projeler ve yatırımların sayısı her geçen gün artmaktadır. Yatırımları gören, yapılan işlemeleri gören başka vatandaşlarda etkilenerek proje hazırlanmaya yöneliyor. Bu sebeple de ilgi her geçen gün artıyor” dedi.İPARD 2 birinci dönem proje çağrılarının sürdüğünü ifade eden Türker, “IPARD-2 programına ait 1. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 101 kodlu Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için proje sunumu için daha önce belirlenen 26 Şubat tarihi 11 Mart 2016 tarihine uzatıldı. Proje hazırlamak isteyen vatandaşlarımızın yapılan bu uzatmadan yararlanarak proje hazırlayabilirler. Proje hazırlayan vatandaşlarımız da 11 Mart’ta son güne bırakmadan projelerini teslim edebilirler ” diye konuştu.103 kodlu Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımların projeler ise 25 Mart 2016 tarihine kadar sunulabileceğini ifade eden Türker, “ 302 kodlu Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme yatırım projeleri ise 22 Nisan 2016 tarihine kadar sunulabilecek” şeklinde konuştu.
15 Şubat 2016 Pazartesi - 17:46
Yozgat Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi Güreşte İki Birincilik Elde Etti
Yozgat Çözüm Eğitim Kurumları Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Yıldız Gençler ve Genç Erkekler güreş müsabakasında iki birincilik elde etti.Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Ömer Demir ve Ahmet Said Erbaş, Yıldız Gençler ve Genç Erkekler Güreş Müsabakalarında rakiplerini yenerek birinci oldular. Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Mehmet Yıldırım, okul olarak eğitimin yanında spor ve sosyal faaliyetlere de büyük önem verdiklerini belirterek, “Öğrencilerimizin elde ettiği başarıyla bir kez daha gururlandık. Eğitimde gösterilen başarı kadar sporda elde edilen bu başarının da çok önemlidir. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Okul Müdürü Yusuf Avan’da öğrencileri tebrik ederek elde edilen başarının bundan sonra da devam etmesi dileğinde bulundu.
15 Şubat 2016 Pazartesi - 17:14
Yozgat Jandarma Kaçak Kazı Yapan 13 Kişiyi Yakaladı
Yozgat’ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri iki ayrı yerde kaçak kazı yapan 13 kişiyi yakaladı.Yozgat’ta ihbarları değerlendiren jandarma ekipleri, Sorgun ilçesi Araplı Beldesi’nde bulunan Mağaralar mevkisinde, kaçak kazı yapan 7 kişiyi suçüstü yakaladı. Olaydan kısa süre sonra, bir ihbar da Yozgat’ın Buzacıoğlu köyünden geldi. Burada da çalışma yapan jandarma, 6 kişiyi yakaladı.Kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi sorgulamanın ardından, Cumhuriyet savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kazıda kullanılan bir adet hitli bir adet el detektörü ile kazı malzemeleri ele geçirildi.
15 Şubat 2016 Pazartesi - 16:41
Yozgat Emniyeti Oto Hırsızını Yakaladı
Yozgat İl Merkezimizde 11 Şubat’ta 4 ayrı otodan hırsızlık yapan zanlı polis tarafından yakalandı.Yozgat’ta 11 Şubat gecesi 4 ayrı araçta “Oto hırsızlığı ve otodan hırsızlık” olayları ile ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yaptıkları çalışmalar neticesinde, olayların şüphelisi A. B. (20) isimli şahıs gözaltına alındı. A.B. isimli zanlı suçta kullandığı 1 adet makas, 1 adet ucu eğilmiş vaziyetteki kontak anahtarı, 1 adet toz temizleme aparatı, 1 adet kar maskesi ve poşet içerisinde sıkılı uçucu madde ele geçirildi. Zanlı emniyette alınan ifadesinin ardındın çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.
15 Şubat 2016 Pazartesi - 16:30
Yozgat Belediyesinden Temizlik Hizmetlerine 8 Araç Takviyesi
Yozgat Belediyesi temizlik işlerinde kullanılmak üzere yeni aldığı 8 araç ile makine parkını güçlendirdi.Yozgat Belediyesi tarafından temizlik işlerinde kullanılmak üzere alınan 8 Araç Cumhuriyet Meydanında Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından tanıtıldı. Belediye Başkanı Arslan, şehrin temizliğine büyük önem verdiklerini bu kapsamda temizlik işleri bünyesine 8 yeni araç takviyesi yaptıklarını söyledi. Daha önce temizlik işleri müdürlüğünde 16 araçla hizmet verildiğini hatırlatan Başkan Arslan, “Şimdi 8 tane yeni aracı filomuza katmış olduk. Bunlarla birlikte temizlik işlerimiz biraz daha güçlenmiş oldu. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde yaklaşık yine 8 aracı değişik maksatla, cami temizliği aracı ve yol süpürme aracına varıncaya kadar 8 değişik aracı da ilave edeceğiz. Bu kapsamda çok güçlü bir şekilde temizlik işlerimizi yürütmüş olacağız. Ayrıca yaklaşık 800 tanede yeni çöp konteynırı hizmete sokmuş olacağız. Buradaki hedefimiz ilimizin daha temiz, daha yaşanılır ve daha güzel bir şehir olmasıdır” dedi.Yozgat’ın daha temiz bir şehir olması sadece belediye çalışmaları ile olabilecek bir şey olmadığını dile getiren Başkan Arslan, “Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bu sadece Yozgat’a has bir şey değil. Türkiye’nin bütün vilayetlerinde benzer tablolarla karşılaşabiliriz. Önceki gün Kayseri ve Ankara’da gördüğümüz benzer manzaralarla karşılaştık. Kış dolayısıyla biraz daha fazla oluyor. Burada halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Vatandaşların şehri kendi evleri gibi görmeleri ve temiz tutmaları gerekir diye düşünüyoruz. Yozgat bizim evimiz. Nasıl ki evimizin salonunu, mutfağını, yatak odasını temiz tutuyorsak Yozgat’ta da sokak, cadde ve mahallelerimizi temiz tutmamız lazım. Az önce Köseoğlu Mahallesinden geldim, çöp konteynırlarımızın içi boş fakat dışı dolu. Bu kul hakkıyla ilgili bir sorun. Tabi ki bizim görevimiz belediye olarak her şartta şehrin temizliği yapmak. Biz bu görevi yerine getiriyoruz. Ama halkımızın görevi de kirletmemektir. Kirletmeme noktasında görevlerini yapmaktır. O zaman biz daha fazla bölgelere daha kısa sürede ulaşmış olacağız, şehrimiz temizliği daha iyi olacaktır” diye konuştu.ÇÖP TAKSİ UYGULAMASIÇöp taksi uygulaması ile temizlik konusuna dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Başkan Arslan, “Çöp taksi uygulamasıyla acil durumlarda çöp almak için başlatmış olduğumuz bir uygulama aynı zamanda temizlik konusuna dikkat çekmek için başlattığımız bir uygulama. Vatandaşlarımızın belirli saatlerde çöplerini çıkarmaları gerekiyor. Fakat belediyemizin bütün uyarılarına ikazlarına rağmen zamansız bir şekilde çöplerin atıldığında bu taksi çöpümüz devreye girerek kısa sürede çöpleri toplama işlemini tamamlıyoruz. 120 işçiyle şehrimizin temizliğini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
15 Şubat 2016 Pazartesi - 16:13
Sorgun Devlet Hastanesi Çalışanlarına "Hastayla Doğru İletişim Teknikleri" Eğitimi Verildi
Sorgun Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarına “Hastayla Doğru İletişim Teknikleri” eğitimi verildi.Psikolog Şule Kara tarafından verilen eğitimde iletişimin günümüzdeki hasta ve çalışan memnuniyetindeki önemi, iletişim becerileri, iletişimde yapılan kazalar, hastayla doğru iletişim becerileri anlatıldı. Sorgun yöneticilerin de katıldığı eğitimde Kara, iletişimin sağlık alanında önemi tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirterek, “ İletişim bir yetenek değil, sonradan öğrenilebilen bir beceridir. Sağlık çalışanlarımıza iletişim beceri eğitimlerimizi belirli periyotlarla vermemizin nedeni de var olan iletişim becerimizi daha da kuvvetlendirmektir” dedi.Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca’da sağlık alanında hasta, çalışan memnuniyeti kendileri için ilk hedefleri arasında olduğunu ifade ederek, “Hasta ve çalışan arasında iletişimin sağlıklı olması için biz sağlık çalışanlarına büyük bir pay düşmektedir. Kurum olarak iletişim becerilerimizin gelişmesi için çalışanlarımıza iletişim eğitimi vermekteyiz” diye konuştu.
15 Şubat 2016 Pazartesi - 16:00
Bozok Üniversitesinde Yenidoğan Hemşireliği Kursu Açıldı
Bozok Üniversitesi (BÜ) Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi işbirliği ile “Yenidoğan Hemşireliği Kursu” düzenlendi.15 - 19 Şubat 2016 tarihleri arasında BÜ Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenecek kursun açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selda Seçkin, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Polat, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat, öğretim üyeleri ve Yozgat’ta görev yapan hemşireler ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat yaptı. Doç. Dr. Polat, bilim ve teknolojide çok hızlı gelişmelerin yaşandığı günümüz toplumunda, bilginin güncellenmesi ve lisans eğitiminde alınan bilgilere yeni bilgilerin eklenmesinin, hizmet içi eğitimler, kurslar, sertifika programları, kongre ve sempozyum gibi bilimsel etkinlikler ile gerçekleştirildiğini belirterek, “Bizler de bu ilkeden yola çıkarak Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde kurulan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde çalışan meslektaşlarımızın, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin bilgilerini güncellemek üzere bu kursun düzenleniyor” dedi.Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selda Seçkin ise, “Bizim için bu kursun düzenlenmesi çok önemli. Çünkü yakın zamanda üniversitemiz hastanesinin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı. Hep birlikte çok faydalı bilgiler edinileceğinden eminim. Bu kursun hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Suzan Yıldız da, Yenidoğan ünitelerinin çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında da çok daha cazip bir hale geldiğini söyledi. Prof. Dr. Yıldız , “Yenidoğan hayatın ilk 28 günlük dönemi çok önemli bir dönem. Bu döneme çok dikkat edilmeli. Yenidoğan bakım ünitelerindeki hemşire, ebe ve diğer tüm ekiplerin çok donanımlı olması gerekir. Bu nedenle bu kurslar Yenidoğan biriminde çalışanlar için son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.Son konuşmayı yapan BÜ Rektörü Prof. Dr. Karacabey, Tıp Fakültesi hastanesinde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi bölümünün yeni açıldığını belirterek, “Bölümü açarken hemşire kadromuz vardı. Beş hemşire daha kadro ilana çıkıldığında yenidoğan sertifikasına sahip olmasını özellikle istedik. Fakat üzücü olan şu oldu, yenidoğan sertifikasına sahip olmak diye çıktığımız beş kadro boş kaldı. Halbuki biz yeni doğan sertifikasına sahip olmanın veya bu konuda bilgili olmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Elbette yaşayan insanların hepsinin önemi vardır ama dünyaya yeni gözlerini açan ve bizim aramıza katılan çocuklarımız dünyaya gelişlerinin sağlıklı olması dünyadaki ilk dakikalarını ve ilk anlarını sağlıklı ve gerekli bakımın yapılmış olması icap ettiği gibi bilinçli ve yeter kadar yapılmış olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yenidoğan sertifikasına sahip olan hemşire müracaatı olmadı ama bu eksiği böyle bir kursla tamamlamış olma düşüncesinden dolayı kursun düzenlenmesine katkı gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Doç. Dr. Meral Bayat’ın yaptığı kursun il sunumunda İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilimdalı öğretim üyesi, Prof. Dr. Suzan Yıldız, “Yenidoğan Hemşireliği ve Yenidoğan Ünitelerinin Standartı” konularında bilgiler aktardı.
15 Şubat 2016 Pazartesi - 15:31
BÜ Rektörü Karacabey Yabancı Diller Bölümü Öğretim Elemanları İle Bir Araya Geldi
Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitenin Yabancı Diller Bölümü öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.Bozok Üniversitesi Konukevi ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya üniversite Yabancı Diller Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kadir Tan, Bölüm Başkan Yardımcısı Ramazan Güçlü ile İngilizce ve Fransızca okutmanları katıldı.Rektör Karacabey, üniversitenin yabancı diller bölümü öğretim elemanları ile önümüzdeki dönemde Bozok Üniversitesinin yabancı dil öğretimiyle ilgili konuları görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Rektör Karacabey, “Özellikle isteğe bağlı hazırlık sınıfındaki öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi ve başarı elde edebilmesi için yapılması gerekenler konuşulup, arkadaşlarla müzakere edeceğiz. İngilizce okutmanı olarak aramıza yeni katılan üç arkadaşımızla da üniversitemizin yabancı dil öğretimi açısından hedeflerini paylaşacağız. Yabancı dil öğretiminde öğrencilerimize dönük hazırlık sınıfında yabancı dil öğretimiyle beraber ara sınıflarda devam eden dil öğretimi aynı zamanda asistanlarımızın ve öğretim elemanlarımızın yabancı dil öğretimine katkılarını da konuşacağız. Sürekli eğitim yoluyla üniversitemizde özellikle genç asistan arkadaşlarımızın yabancı dil öğretimi konusunda yardımcı olmayı istiyoruz. Bu noktada İngilizce Okutmanı arkadaşlarımızın bizlere böyle bir katkılarının olacağına inanıyoruz ve konuyla ilgili onların görüşlerini alarak planlama yapmaya çalışacağız” dedi.Bundan sonraki süreçte her branştan öğretim üyesi ve öğretim elemanları ile bir araya gelmeyi planladıklarını belirten Prof. Dr. Karacabey, “İlk toplantımızı bugün Yabancı Diller Bölümü Öğretim elemanları ile gerçekleştirdik. Her branştan arkadaşlarımızla zaman zaman bir araya gelmeyi ve üniversitemiz eğitim öğretim meselelerini görüşmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder