Yerel Haberler
Yozgat
Hobi olarak 5 kovanla başladı, zamanla 250 kovana çıkardı 28 Mayıs 2026 Perşembe - 11:54:43 Yozgat’ta Osman Özbek 5 kovanla başladığı arıcılıkta verimlilik ve motivasyon sonucu kovanlarının sayısını 250’ye çıkardı. Sorgun ilçesi Araplı kasabasında yaşayan Osman Özbek, nalbur dükkanı varken iş stresinden uzaklaşmak için arıcılıkla uğraşmaya başladı. Başlangıçta hobi olarak 5 kovanla başladığı arıcılık işinden aldığı verimlilik ve motivasyon sonucu kovanlarının sayısını 250’ye çıkardı. Bölgede son günlerde etkili olan yağışların çiçek çeşitliliğini arttırmasının arıların bal üretimine katkısı olduğunu belirten Özbek, bu iş sayesinde sıkıntı ve stresinin kalmadığını ifade etti. Hobisini profesyonelliğe dönüştüren Osman Özbek "Türkiye’nin gündeminde olan yağışlar aynı zamanda İç Anadolu’da da var. Bu sene büyük bir arıcılığa başlayalım, kovan sayısını arttıralım dedik. Aynı zamanda yağışlar bol olduğundan çiçekler doğada aynı Karadeniz Bölgesi gibi. Doğa elverişli bu sene. Bu sene güzel gidecek gibi görünüyor. Esnaflık yapıyordum. Hobi arıcılığında baktım iş stresini günün yorgunluğunu çok güzel geldiği için strese birebir. İşi hobiden normal arıcılığa döndürdük. Çok güzel iş. Sıkıntı stres bırakmıyor. Doğa ile iç içesin. Arının polen getirip çalıştığını gördüğün zaman çok güzel oluyor" dedi.
27 Mayıs 2026 Çarşamba - 09:11 Muhtar Çetin, hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu Yozgat’ın Sorgun ilçesi Osman Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Çetin, Kurban Bayramı’nda başlattığı anlamlı dayanışma kampanyasıyla mahalle sakinlerinin takdirini topluyor. Muhtar Çetin, kurban kesen ancak paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırma imkanı bulamayan aileler ile mahalledeki dar gelirli aileleri bir araya getiren örnek bir projeye imza attı. Kurban etlerinin doğru kişilere, bozulmadan ulaştırılması için kolları sıvayan Osman Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Çetin, muhtarlık bürosunun önüne derin dondurucu kurdu. Bayram temizliği ve yoğunluğu içinde kurban paylarını dağıtmaya vakit bulamayan ya da kime vereceğini bilemeyen hayırsever vatandaşlar, etlerini muhtarlığa getirerek bu dondurucuda güvenle muhafaza edilmesini sağlıyor. Toplanan kurban etleri, Muhtar Çetin tarafından titizlikle tasnif edildikten sonra yine kendisi tarafından dağıtıma çıkarılıyor. Mahalledeki ihtiyaç sahibi aileleri daha önceden belirleyen Çetin, kendi şahsi aracına yüklediği kurban paylarını kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor. Ali Çetin, "4-5 yıldır bu uygulamayı yapıyorum. Bu bayramda yine devam edeceğiz. Hatta iki dolapla yapıyorum. Buradaki amacımız insanlar kurbanlarını kesiyor dağıtacak yer bulamadığı için biz de böyle ilanen eşe dosta söylüyoruz. Bize getirip gönlünce bırakıyorlar. Biz de kurban kesmeyenleri tespit edip oraya götürüyoruz. İnsanlar apartman hayatı çok olduğu için kurban kestiklerinde verecek yer bulamadıklarını söylüyor. Eskisi gibi müstakil evler de yok. Ben iyi kötü kurban kesemeyenleri tespit ediyorum. Tespit edemediklerim de bize ulaşıyor. O şekilde kendi aracımla teslim ediyorum. Mahalle sakinleri memnunlar. Birebir ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bayramdan birkaç gün önce bile bu projemin olup olmadığını soranlar oldu" dedi.
27 Mayıs 2026 Çarşamba - 08:50 Muhtar Çetin, hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu Yozgat’ın Sorgun ilçesi Osman Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Çetin, Kurban Bayramı’nda başlattığı anlamlı dayanışma kampanyasıyla mahalle sakinlerinin takdirini topluyor. Muhtar Çetin, kurban kesen ancak paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırma imkanı bulamayan aileler ile mahalledeki dar gelirli aileleri bir araya getiren örnek bir projeye imza attı. Kurban etlerinin doğru kişilere, bozulmadan ulaştırılması için kolları sıvayan Osman Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Çetin, muhtarlık bürosunun önüne derin dondurucu kurdu. Bayram temizliği ve yoğunluğu içinde kurban paylarını dağıtmaya vakit bulamayan ya da kime vereceğini bilemeyen hayırsever vatandaşlar, etlerini muhtarlığa getirerek bu dondurucuda güvenle muhafaza edilmesini sağlıyor. Toplanan kurban etleri, Muhtar Çetin tarafından titizlikle tasnif edildikten sonra yine kendisi tarafından dağıtıma çıkarılıyor. Mahalledeki ihtiyaç sahibi aileleri daha önceden belirleyen Çetin, kendi şahsi aracına yüklediği kurban paylarını kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor. Ali Çetin, "4-5 yıldır bu uygulamayı yapıyorum. Bu bayramda yine devam edeceğiz. Hatta iki dolapla yapıyorum. Buradaki amacımız insanlar kurbanlarını kesiyor dağıtacak yer bulamadığı için biz de böyle ilanen eşe dosta söylüyoruz. Bize getirip gönlünce bırakıyorlar. Biz de kurban kesmeyenleri tespit edip oraya götürüyoruz. İnsanlar apartman hayatı çok olduğu için kurban kestiklerinde verecek yer bulamadıklarını söylüyor. Eskisi gibi müstakil evler de yok. Ben iyi kötü kurban kesemeyenleri tespit ediyorum. Tespit edemediklerim de bize ulaşıyor. O şekilde kendi aracımla teslim ediyorum. Mahalle sakinleri memnunlar. Birebir ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bayramdan birkaç gün önce bile bu projemin olup olmadığını soranlar oldu" dedi. (EY-
Yozgat BÜ Tıp Fakültesiyle Birlikte Kalp Hastaları İl Dışına Gitmekten Kurtuldu
15 Aralık 2015 Salı - 16:31 Yozgat BÜ Tıp Fakültesiyle Birlikte Kalp Hastaları İl Dışına Gitmekten Kurtuldu Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi 2013 yılından itibaren 2 yılda 2 bin 20 kişiye anjiyo tedavisi uyguladı.Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin hizmete başlamasıyla birlikt, kalp krizi, kalp damarı tıkanıklıkları, stent uygulaması gibi durumlarda il dışına gitmek durumunda kalan hastalar artık kendi ilinde sağlık hizmeti almaya başladı. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, Yozgat’ta kalp ve damar hastalıklarında yenilikleri hayata geçiren bir hastane olarak koroner anjiyografi ile kalbi besleyen damarları kolaylıkla görüntülediklerini söyledi. Prof. Dr. Erbay, “Koroner anjiyografi kalbi besleyen damarları görüntüleme yöntemidir. Biz koroner anjiyografi yöntemi ile kalbi besleyen damarlardaki darlıkları ve tıkanıkları tespit edebiliyoruz. Bunları koroner Anjiyoplasti yöntemi ile balon ve stentle açabiliyoruz. Biz koroner anjiyografi, anjiyoplasti, balon ve stentleme yöntemi ile hastalarımızın cerrahi olan ihtiyaçlarını, açık kalp ameliyatı ihtiyaçlarını minimuma indirmeye çalışıyoruz. Yozgat’ta koroner anjiyografi yapılması 2013 yılında başlamıştır. Bu tarihten itibaren sürekli olarak gündüz ve gece olmak üzere merkezimizde koroner anjiyografi, koroner anjiyoplasti işlemi yapılmaktadır.” dedi.Bugüne kadar 2 bin 20 adet koroner anjiyografi işlemi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Prof.Dr.Erbay, bu işlemler sırasında 560 hastanın koroner stent takma yöntemi ile damarlarını açtıklarını kaydetti. Yaklaşık 500 hastayı ise anjiyoplasti yapılarak balonla damarlarını başarıyla açtıklarını ifade eden Prof. Dr. Erbay, “Daha önce kalp ve damar rahatsızlığı yaşayan Yozgatlıların 220 kilometre uzaklıktaki Ankara’ya gitmek zorunda kalıyordu. Şimdi hiçbir hastamız Yozgat’ın dışında Ankara’ya, Kayseri’ye veya İstanbul’a gitmiyor, bizzat bizim merkezimize başvurmaktadır. Biz de burada gereken işlemleri başarıyla yapmaktayız. Yozgat’ta kalp hastası çok ve Yozgat’taki hastaların damarları biraz daha farklı.” diye konuştu.
Oryantiring 1. Kademe 14 Yaş Altı Grup Yarışması Yozgat'ta Yapıldı
12 Aralık 2015 Cumartesi - 17:54 Oryantiring 1. Kademe 14 Yaş Altı Grup Yarışması Yozgat'ta Yapıldı Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe 14 Yaş Altı Grup Yarışması, Yozgat’ta yapıldı.Çamlık Milli Parkı Kent Ormanı’nda düzenlenen yarışmaya, 6 ilden 67 sporcu katıldı. Organizasyonda, erkekler 14 kategorisinde Fatih Mehmet Yalçınel birinci, Emin Özgen ikinci, Burakhan Maden üçüncü, bayanlar 14 kategorisinde Nisanur Sağlık birinci, Ayşenur Alkanlıgil ikinci, Şirin Başaktunç üçüncü oldu.Erkekler 12 kategorisinde birinciliği Orkunt Tek, ikinciliği Poyraz Baydemir, üçüncülüğü Umut Kambik, bayanlar 12 kategorisinde birinciliği Özüm Güneş Bayramcıoğlu, ikinciliği Açelya Turan, üçüncülüğü Meryem Yağmurdemir elde etti. Erkekler 10 kategorisinde Akın Taçbaş birinci, Orçun Akça ikinci, Zora Kayradeğer üçüncü, bayanlar 10 kategorisinde ise Melisa Demirkazık birinci, Sıla Kambik ikinci sıraya yerleşti. Bu kategoride üçüncü çıkmadı.Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Metin Değirmenci, 14 yaş ve altı sporcuları büyük kategorilerden ayırdıklarını belirterek, Türkiye genelindeki yarışmaları bölgesel lig olarak yaptıklarını söyledi. Bölgesel liglerin 9 ilde icra edildiğini ifade eden Değirmenci, “9 bölgeden biri de Yozgat. Buradaki yarışmaya Kayseri, Nevşehir, Ordu, Tokat, Çorum ve Ankara’dan 67 sporcu katılıyor. Buradan sonra Nevşehir’de ikinci etap yarışmamız yapılacak. Kırşehir’de yarı final yapılacak ve Mayıs ayında Balıkesir’de Türkiye şampiyonası olacak. Yarışmanın birinci ayağı Yozgat’ta yapılmış oldu. Bu yarışmaların bölgesel lig olarak yapılmasındaki asıl amacımız, katılımcı çocukların illerinden yakın mesafelere günübirlik giderek yarışmalara katılmalarını sağlamak. Bugün çok güzel bir havada bu sporu yaptık. Bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Antalya'da Sorgun Rüzgarı
12 Aralık 2015 Cumartesi - 15:03 Antalya'da Sorgun Rüzgarı Antalya’da ilk kez düzenlenen Yozgat Tanıtım Günleri’nde göz dolduran Sorgun standı ziyaretçi akınına uğradı.Sorgun Belediyesi ve Sorgun Halk Eğitim Merkezi’nce hazırlanan bakır ve çini eserleri yoğun ilgi gördü. Geleneksel el sanatlarından yöresel kıyafetlere Sorgun’a özgü yemeklerden, kültür ürünlerine kadar ilçeye özgü ürünlerin yer aldığı Sorgun Belediyesi ve Sorgun Kaymakamlığı stantlarında protokol üyeleri ve ziyaretçilere kavurga, pestil, desti kebabı, helle çorbası ve kaz pilavı ikram edildi.Antalya Cam Piramit Fuar alanında gerçekleştirilen tanıtım günleri kapsamında Antalya Valisi Muammer Türker, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda davetli Sorgun standını ziyaret etti.Yöreye has testi kebabı ikramı öncesinde testilerin protokol üyelerince kırılması sırasında renkli görüntüler yaşandı. Ardından Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in ev sahipliğinde protokole yöresel ürünler ikram edildi. Bakır ve çini eserleri de dikkatle inceleyen ziyaretçiler, eserlere hayran kaldı.Tanıtım günleri etkinlikleri kapsamında yöresel sanatçılar da konser verirken, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan da birer Türkü söyledi.
Çekerek Doğalgaza Kavuşuyor
11 Aralık 2015 Cuma - 14:40 Çekerek Doğalgaza Kavuşuyor Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, Çekerek ilçesine doğalgaz taşıyacak çelik hat çalışmalarının başladığını ve 2016 yılı başında hattın Çekerek ilçesine geleceğini söyledi.Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, seçim öncesi ilçe halkına verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirterek, “Biz seçim öncesi ilçemize doğalgazı getireceğimizi sözünü vermiştik. O dönemde küçük ilçelere elektrik abonesinin yüzde 60’ını doğalgaz abonesi olarak yapılması şartı getirilmişti, biz bu şartı kısa sürede yerine getirdik. Bizim gibi durumda olan 200 ilçe arasında ikinci olduk” dedi.Doğalgaz’ın Sorgun ilçesinden Eymir beldesi üzerinden Çekerek’e getirileceğini ve çalışmaların çok hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, “Doğalgazın ilçemize gelmesinde Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ın çok büyük katkısı olmuştur. İlçemize doğalgaz gelebilmesi için kanun hükmünde kararname çıkartılmıştır. İnşallah 2016 yılının ilk aylarında doğalgaz ilçemize gelmiş olacak. Daha sonra da yapılacak ihale sonunda evlerimize doğalgazlar bağlanmış olacak. Belediye olarak halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken, bu mutluluğu bize yaşatan başta Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ve diğer milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Çekerek inşallah bundan sonar, yeni yeni hizmetlere kavuşacak ve daha modern bir ilçe olma yolunda hızlı bir şekilde yürüyecek” diye konuştu.
KOSGEB Desteklerinden Yararlanmak İçin Kobi Bilgi Beyannamesinin Güncellenmesi Gerekiyor
10 Aralık 2015 Perşembe - 16:19 KOSGEB Desteklerinden Yararlanmak İçin Kobi Bilgi Beyannamesinin Güncellenmesi Gerekiyor KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, KOSGEB İl Müdürlüğü olarak Yozgat’ta KOBİ’lerinin gelişimi ve istihdama katkılarını artırmalarını teşvik için desteklerinin artarak sürdüğünü söyledi.KOSGEB Destek modeli işletme başvurusu esasına dayalı bir sistem olduğunu ifade eden KOSGEB Yozgat İl Müdürü Işık, “Bakanlar kurulu tarafından KOSGEB Destekleri kapsamına alınan sektörlerde faaliyet gösteren ve KOSGEB Veri Tabanına kayıt olarak KOBİ Bilgi Beyannamesini dolduran işletmeler KOSGEB Destek Programlarına başvuru yapabilmektedirler. KOSGEB veri tabanına daha önceden kayıt yaptıran İşletmeler de KOBİ Bilgi Beyannamelerini her yıl güncelleyerek KOSGEB Destek Programlarından faydalanabilmektedirler. KOBİ Bilgi Beyannamelerinin güncel olması İşletmelerin Destek başvurusu yapabilmesi için çok önemlidir. KOSGEB Veri tabanına daha önceden kayıt yaptıran İşletmeler her yıl KOBİ Bilgi Beyannamesini güncellemeleri gerekmektedir. Çünkü her yıl KOBİ Bilgi Beyannamesini güncellemeyen işletmeler KOSGEB Veri Tabanında pasif konuma gelmektedirler. KOSGEB Destek Programlarından faydalanmak isteyen, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olup KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmelerin aktif hale geçebilmeleri ve destek başvurusu yapabilmeleri için KOBİ Bilgi Beyannamesini güncellemeleri gerekmektedir” dedi.Destek oranı kalkınmada öncelikli 5.bölgede bulunan Yozgat için yüzde 60 olduğunu ifade eden Işık, “KOSGEB Desteği kullanmak isteyen işletmelerin KOSGEB Destek Programları başvuruları için hazırlayacağı iki kısım evrak vardır. Birincisi destek başvuru evrakı, ikincisi de destek ödeme talep evraklarıdır. İşletmelerimizin kullanmak istedikleri destekler için KOSGEB resmi web sayfasından kendi işletmelerinin kullanıcı adı ve şifreleriyle destek başvurusu yapmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden başvuru işlemini tamamlayan işletmelerimiz başvuru yaptıkları destek programı ile ilgili başvuru evraklarını KOSGEB Yozgat Müdürlüğümüze getirerek destek başvuru sürecini başlatmış olmaktadırlar. Müdürlük olarak başvuru evrakları üzerinden gerekli incelemeleri yaptıktan sonra destek başvurusu uygun bulunan işletmelere destek kullanımı için uygunluk onayı verilmektedir. Bundan sonra işletme destek sürecini başlatarak, KOSGEB’e başvuru yapılan destekle ilgili iş ve işlemleri gerçekleştirecektir. Süreç tamamlandıktan sonra işletme, destek ödeme talep formu ve ekindeki ödemeye esas olacak evraklarını KOSGEB Yozgat Müdürlüğümüze getirerek destek ödeme talebinde bulunacaktır. Destek ödeme talebinde bulunan işletmenin ödeme evrakları incelenerek varsa eksiklikler tamamlatılacaktır. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra destek ödemesi işletmenin ilgili banka hesabına yatırılmaktadır. KOSGEB Destek Programları başvurularıyla ilgili ayrıntılı bilgi KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir” diye konuştu.