Yerel Haberler
Zonguldak
30 Mart 2026 Pazartesi - 18:49 İHA muhabiri hem işini yaptı hem de en çok kitap okuyarak ödüllendirildi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Kütüphaneler Haftası çerçevesinde ilçede çok kitap okuyan ve İlçe Halk Kütüphanesi’ni de sürekli kitap alıp okuma alışkanlığını geliştirenlere İlçe Kaymakamlığı tarafından ödül verildi. Törende İhlas Haber Ajansı muhabiri Özlem Kelezoğlu da ödüle layık görüldü. 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında kutlanan 62. Kütüphane Haftası kapsamında Çaycuma Kütüphane Sorumlusu Şeyma Özlem Sofu, kütüphane personelleri Emre Köse ve Beyza Düzcük, 2025 yılı boyunca kütüphaneden en fazla yararlanan ve en çok kitap okuyan kullanıcılarla birlikte, Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya’yı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, kütüphanelerin sadece kitap ödünç alınan yerler olmanın ötesinde, aynı zamanda bilgiye erişimin en önemli merkezlerinden biri olduğu ifade edildi. Ziyaretin en dikkat çeken anlarından biri ise, 2025 yılı boyunca en çok kitap okuyan kullanıcıların Kaymakam Adem Kaya tarafından tebrik edilmesi oldu. Başarılı okuyuculara çeşitli hediyeler İlçe Kaymakamı Adem Kaya tarafından takdim edilirken, ödüllerin diğer vatandaşlara da örnek olması temennisinde bulunuldu. Öte yandan en çok kitap okuyanlar arasında yetişkin kategorisinde Gülsüm Ünsal, Nuray Kamit ve İHA muhabiri Özlem Kelezoğlu, çocuk kategorisinde Yunus Emre Kurt, Alperen Kurt ve Hira Çökelez’e İlçe Kaymakamı Adem Kaya tarafından ödülleri ile teşekkür belgeleri takdim edildi. En çok kitap okuma alışkanlığını yaptığı mesleği ile alışkanlık haline getiren Kelezoğlu; "Benim asıl mesleğim gazetecilik, yıllardır gazetecilik mesleği ile uğraşıyorum. Fakat iş ne kadar yoğun olursa olsun, kitap okumak için ise vakit ve zaman bulabiliyorum. Şuanda günümüzde ne kadar sosyal medya, televizyon ve internet aktif olursa olsun bence insanlar kitap okumamak için bahane üretiyor. Kitap okumak, dizi seyretmekle aynı bir şey olarak düşünüyorum. Sadece karakterleri kafanızda canlandırıyorsunuz. Bir diziyi devamın öğrenmek için bir hafta beklemek gerekiyor. Kitapta ise bir sayfa çevirmeniz yeterlidir. İşimi yapıyorum, aynı zamanda işimi yapmaktan da vazgeçmiyorum. Bence herkes bir fırsat bulup kitap okuyabilir. Çok fazla kitap okuduğum için bunu dışarıdan temin etmektense İlçe Halk Kütüphanemizden temin ediyorum. Kütüphaneler Haftası olduğu için ben ve birkaç arkadaşımızı ödüle layık gördüler ve onlara da teşekkür ediyorum. Herkesi kitap okumaya davet ediyorum, okumanın yaşı yoktur" şeklinde konuştu.
30 Mart 2026 Pazartesi - 17:58 İHA muhabiri hem işini yaptı hem de en çok kitap okuyarak ödüllendirildi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Kütüphaneler Haftası çerçevesinde ilçede çok kitap okuyan ve İlçe Halk Kütüphanesi’ni de sürekli kitap alıp okuma alışkanlığını geliştirenlere İlçe Kaymakamlığı tarafından ödüller verildi. Ödül takdiminde ayrıca İhlas Haber Ajansı muhabiri Özlem Kelezoğlu da ödüle layık görüldü. 30 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında kutlanan 62. Kütüphane Haftası kapsamında Çaycuma Kütüphane Sorumlusu Şeyma Özlem Sofu, kütüphane personelleri Emre Köse ve Beyza Düzcük, 2025 yılı boyunca kütüphaneden en fazla yararlanan ve en çok kitap okuyan kullanıcılarla birlikte, Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya’yı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, kütüphanelerin sadece kitap ödünç alınan yerler olmanın ötesinde, aynı zamanda bilgiye erişimin en önemli merkezlerinden biri olduğu ifade edildi. Ziyaretin en dikkat çeken anlarından biri ise, 2025 yılı boyunca en çok kitap okuyan kullanıcıların Kaymakam Adem Kaya tarafından tebrik edilmesi oldu. Başarılı okuyuculara çeşitli hediyeler İlçe Kaymakamı Adem Kaya tarafından takdim edilirken, ödüllerin diğer vatandaşlara da örnek olması temennisinde bulunuldu. Öte yandan en çok kitap okuyanlar arasında yetişkin kategorisinde Gülsüm Ünsal, Nuray Kamit ve İHA muhabiri Özlem Kelezoğlu, çocuk kategorisinde Yunus Emre Kurt, Alperen Kurt ve Hira Çökelez’e İlçe Kaymakamı Adem Kaya tarafından ödülleri ile teşekkür belgeleri takdim edildi. En çok kitap okuma alışkanlığını yaptığı mesleği ile alışkanlık haline getiren Kelezoğlu; "Benim asıl mesleğim gazetecilik, yıllardır gazetecilik mesleği ile uğraşıyorum. Fakat iş ne kadar yoğun olursa olsun, kitap okumak için ise vakit ve zaman bulabiliyorum. Şuanda günümüzde ne kadar sosyal medya, televizyon ve internet aktif olursa olsun bence insanlar kitap okumamak için bahane üretiyor. Kitap okumak, dizi seyretmekle aynı bir şey olarak düşünüyorum. Sadece karakterleri kafanızda canlandırıyorsunuz. Bir diziyi devamın öğrenmek için bir hafta beklemek gerekiyor. Kitapta ise bir sayfa çevirmeniz yeterlidir. İşimi yapıyorum, aynı zamanda işimi yapmaktan da vazgeçmiyorum. Bence herkes bir fırsat bulup kitap okuyabilir. Çok fazla kitap okuduğum için bunu dışarıdan temin etmektense İlçe Halk Kütüphanemizden temin ediyorum. Kütüphaneler Haftası olduğu için ben ve birkaç arkadaşımızı ödüle layık gördüler ve onlara da teşekkür ediyorum. Herkesi kitap okumaya davet ediyorum, okumanın yaşı yoktur" şeklinde konuştu.
BEUN Tıp Fakültesi’ne Prof. Dr. Kemal Karakaya anısına amfi ve toplantı salonu açıldı
19 Temmuz 2024 Cuma - 18:52 BEUN Tıp Fakültesi’ne Prof. Dr. Kemal Karakaya anısına amfi ve toplantı salonu açıldı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tıp Fakültesine 2023 senesinde vefat eden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Karakaya adına amfi ve toplantı salonu açıldı. Törene Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Aydemir, Başhekim Prof. Dr. Burak Bahadır, akademik personel ile merhum Prof. Dr. Kemal Karakaya’nın eşi Nuran Karakaya katıldı. Törende konuşan Rektör Özölçer, merhum Prof. Dr. Kemal Karakaya’nın BEUN’da iz bırakmış bir şahsiyet olduğunu dile getirdi. Herkesin Karakaya’yı hayırla yâd ettiğini ifade eden Rektör Özölçer, Karakaya’nın hastalarıyla tek tek ilgilenen, saf, temiz ve tam bir Anadolu insanı olduğunu belirtti. Ardından Karakaya’nın anısına taşın dayanıklılığı ve ebediyeti üzerine yazılmış “Taşlar” adlı şiiri okudu. Rektör Özölçer’in ardından konuşan Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Cömert Prof. Dr. Kemal Karakaya ile nasıl tanıştıklarını ve arkadaşlıklarını ilerlettiklerini anlatarak, Karakaya’nın hayata pozitif bakan, mükemmel bir akademisyen olduğunu belirtti ve kendisiyle tanışma şansı bulduğu için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek amfi ve toplantı salonun açılışı yapıldı. Prof. Dr. Kemal Karakaya, 1986 yılında Çorum Lisesinden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 31 Temmuz 1993’te tıp doktoru unvanını aldıktan sonra uzmanlık eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında tamamladı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2006-2023 yılları arasında görev yaptı. 2011’de doçent, 2017’de profesör oldu. Uzun yıllar kanser tedavisi gören Karakaya, hem eğitim alanında hem de cerrahi başarılarıyla pek çok kişiye umut oldu. 14 Ağustos 2023’te yakalandığı amansız hastalık nedeniyle vefat etti.
BEUN’da Stratejik Hedefler, THE Etki Sıralaması ve Sıfır Atık Başarısı ödülleri törenle sahiplerini buldu
19 Temmuz 2024 Cuma - 18:50 BEUN’da Stratejik Hedefler, THE Etki Sıralaması ve Sıfır Atık Başarısı ödülleri törenle sahiplerini buldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN) "Üniversite Stratejik Hedeflerine Katkı", "Times Higher Education (THE) Etki Sıralaması Başarısına Katkı" ve “Mayıs Ayı Sıfır Atık Politikası Kapsamında En İyi Performans” kapsamında dereceye giren akademik ve idari birimlere ödül töreni düzenlendi. Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Özölçer, üniversitenin hızla üst seviyelere taşınmasının önemine vurgu yaparak, BEUN’nun hedefinin bir araştırma üniversitesi olmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda, BEUN’a başarı sıralamasında üst seviyelere taşıyan akademik personele teşekkür eden Özölçer, üniversitenin büyümesi ve gelişmesi için stratejik hedeflerin başarısının kritik olduğunu ifade etti. Özölçer, bu süreçte emek veren tüm akademik ve idari personeli tebrik etti. Törende, kağıt israfını önlemek amacıyla dereceye giren akademisyenlere ve idari personele teşekkür belgeleri dijital olarak iletilirken, kendilerine ayrıca fidan takdim edildi. Sağlıklı ve kaliteli yaşam, erişilebilir temiz enerji, iklim eylemi gibi çeşitli sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde 2024 BEUN THE Etki Sıralaması başarısına katkı sunan personele Rektör Özölçer; BEUN Stratejik Hedeflere Katkı sunan personele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu; pil, kâğıt, plastik, cam, metal ve ayrıştırma kategorilerinde Sıfır Atık Başarısına Katkı sunan personele de Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Azar fidan takdim etti. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.