Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Zonguldak
Enişteye yeğenine istismar davasında 15 yıl hapis cezası
07 Mayıs 2026 Perşembe - 22:01:06
Zonguldak’ta 13 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan enişte, 15 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karadeniz Ereğli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 yaşındaki M.D.’ye cinsel istismar suçundan yargılanan H.K. hakkındaki kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanığa 15 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verdi. Yaklaşık 15 ay süren davanın ardından açıklama yapan anne Yasemin D. ve baba Volkan D., kararın başkalarına da emsal teşkil ettiğini söyledi. Adaletin yerini bulduğunu belirten Yasemin D., kızının okulundaki rehber öğretmenin durumu fark ederek polise bildirmesiyle konudan haberdar olduklarını ve sürecin başladığını söyledi. Yasemin D., sanığın dört ayrı suç dosyasından yargılandığını belirtti. Aile hukuk mücadelesine devam edecek Yasemin D., kızının bu süreçte büyük bir cesaret örneği sergilediğini ifade ederek, "Kızım Ereğli’de bir okula gidiyordu. Rehber öğretmeninin şikayeti üzerine karakoldan çağrıldık. Kızımın eniştem, öz ablamın eşi tarafından istismar edildiği bilgisini karakoldan aldık ve zorlu süreç bizim için başlamıştı. Tam olarak 1 sene 3 ay olmuştu bu süreçte. Bu süreçte gitgellerimiz oldu. Sonrasında bugün adaletimiz şaşmadı, beklediğimiz karar çıktı. Çok şükür çocuğa istismar suçundan kendisi 15 yıl 7 ay ceza aldı. Adalet bir kere daha yerini buldu. İnanıyorduk yüce adalete. Hiç şüphemiz yoktu bu konuda. Bu konuyla alakalı davalarımız devam etmekte. Bir üst mahkemelere müracaatlarımız söz konusu. Yetkililere gerekli cezaların verilmesini, bu cezalarda indirim olmamasını talep ediyorum. Benim kızım kahraman. Adını söylemekten çekinmeyeceğim. Benim kızım bir kahraman, çünkü o boyun bükmedi, susmadı. Tehdit edildi, annesinin öldürülmesiyle tehdit edildi. Babasının öldürülmesiyle tehdit edildi. Ama kızım eninde sonunda uzun bir süreçten sonra kendi özgüvenini toplayarak konuşmaya karar verdi" dedi. "Kimse korkmasın" İstismar vakalarında sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan anne Yasemin D., ailelere uyarılarda bulundu. Yasemin D., "Hiç kimse korkmasın. En ufak bir istismar edildiğinde hemen annelerine, babalarına, gerekli mevkilere, polis olur, jandarma olur mutlaka gitsinler çekinmesinler. Adalet er ya da geç yerini buluyor. Bundan hiç şüpheleri olmasın. Annelere, babalara da şunları söylemek istiyorum. En önemlisi olarak bunu söylemek istiyorum. Aman amcasıdır öpsün. Aman eniştesidir sevsin. Aman gezmeye götürsün demesin. Biz böyle yaptık. Aman eniştesidir, iyi geliyordur dedik gönderdik. Çok samimiydik. Sonucunu çok ağır ödedik ama çok şükür gereken cezayı aldığını düşünüyorum. Davanın burada kapanmayacağını, yargı sürecini de diğer açtığımız davalarla devam ettireceğimi bildirmek istiyorum. Daha üst mahkemelere gideceğiz. Başka davalardan şikayetçi olacağız. Bu kişinin sadece benim kızımla da tabii ki kalmadığını şu anda sadece söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 19:14
Barış Manço’ya benzeyen sesiyle sosyal medyayı sallayan okul müdürü o anları anlattı
Zonguldak’ta düzenlenen "90’lar Konseri"nde öğrencileriyle birlikte sahneye çıkan ve sesi usta sanatçı Barış Manço’ya benzetilerek sosyal medyada viral olan Kozlu Ortaokulu Müdürü İbrahim Uğur Metin ile öğrenci velileri, o unutulmaz geceyi anlattı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde Kozlu Ortaokulu İz Çocuk Korosu’nun sahne aldığı 90’lar Konseri’nin yankıları sürüyor. Gecede mikrofonu eline alarak sergilediği performansla büyük alkış toplayan ve sosyal medyada ilgi odağı olan Okul Müdürü İbrahim Uğur Metin, gösterilen teveccühe mütevazı bir yanıt verdi. İHA muhabirine konuşan Müdür Metin, eğitimin bir bütün olduğuna dikkat çekerek, "Bu tür çalışmalar Anadolu’nun birçok okulunda yapılıyor. Çok değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimizi hayata hazırlamaya çalışıyor. Bizler ummanda bir katreyiz" ifadelerini kullandı. "Şiddet haberlerinden sonra ilaç gibi geldi" Kozlu Ortaokulu’nda 3 yıldır öğrenci velisi olan Seher Taner, idareci ve öğretmenlerle uyum içinde olduklarını belirterek, sahnedeki performansın kendilerine moral olduğunu söyledi. Taner, "Bu okulun velisi olmaktan son derece memnunum. Gerek idareciler, gerek öğretmenlerimizle hep fikir alışverişindeyiz. Son zamanlardaki okul saldırıları ve olaylardan sonra bence hep böyle haberler duymalıyız. Keyif verici, ilham verici şeyler duymak istiyoruz" dedi. Müdür Metin’in sesinin Barış Manço’ya benzetilmesinin kendilerini duygulandırdığını vurgulayan Taner, "Gözlerimiz doldu. O 90’lar ruhunu bize keyifle yansıttı. Kendisi çok naif, kibar ve nazik bir insan. Çok güzel bir etkinlik oldu. Son zamanlarda okullarla ilgili yaşanan üzücü olayların ardından bu bize adeta ilaç gibi geldi" şeklinde konuştu. Konsere gidememenin pişmanlığını yaşadı Öte yandan etkinliğin kapısına kadar gelip işleri nedeniyle geri dönmek zorunda kalan öğrenci velisi Özgür Kuru ise o tarihi atmosferi kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı. Sosyal medyaya yansıyan görüntüleri izlediğinde büyük bir tebessüm ve ardından pişmanlık hissettiğini belirten Kuru, "Ülkemizde okullarda yaşanan sıkıntılardan sonra böyle tebessüm ettiren güzel videoların gelmesi ilçemiz ve ülkemiz adına çok güzel bir şey. Hatta o gün konsere bir arkadaşımızı bıraktım. Bizi davet etti ancak iş yoğunluğu sebebiyle katılamadım. Videoları izleyince ’Keşke o atmosferi biz de yaşasaydık’ dedim ve o anları kaçırmanın pişmanlığını yaşadım. Okullarımız ve ülkemiz için çok güzel bir anı olmuş. Öğretmenlerimize sevgilerimi sunuyorum, hepsinin sesine ve yüreğine sağlık" dedi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 19:05
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı
Zonguldak’ta "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda, Zonguldak genelinde bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve mevcut faaliyetlerin etkinliğinin artırılmasına yönelik konular ele alındı. Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, bağımlılıkla mücadelede sahada yürütülecek çalışmalar ve iş birliği süreçlerinin daha etkin hale getirilmesi yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 11:07
Sahnede öğrencileriyle şarkı söyleyen okul müdürü sosyal medyayı salladı
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde düzenlenen, "90’lar Konseri"nde sahneye çıkarak şarkı söyleyen ve sesi usta sanatçı Barış Manço’ya benzetilen Kozlu Ortaokulu Müdürü İbrahim Uğur Metin, geceye damga vurdu. O anlar ise sosyal medyada ilgi odağı oldu. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Kozlu Ortaokulu İz Çocuk Korosu sahne aldı. Öğrencilerin 90’lı yılların efsaneleşmiş eserlerini koro halinde seslendirdiği programa, veliler ve müzikseverler yoğun ilgi gösterdi. Nostalji rüzgarlarının estiği coşku dolu gecenin en dikkat çekici ve sürpriz anı ise okul müdürü İbrahim Uğur Metin’in sahneye çıkmasıyla yaşandı. Mikrofonu eline alarak sergilediği performansla izleyicilerden büyük alkış toplayan Metin’in ses tonu ve yorumu, salondaki dinleyiciler tarafından merhum sanatçı Barış Manço’ya benzetildi. Veliler ve öğrencilerin müziğin ritmine kapılarak eşlik ettiği bu anlar, konserin unutulmazları arasına girdi. Genç yeteneklerin sahne tecrübesi kazandığı ve kültürel etkinliklere yeni bir soluk getiren programda okul müdürü İbrahim Uğur Metin, izleyenlerden tam not aldı.
28 Temmuz 2023 Cuma - 18:42
Kdz. Ereğli’de hortum paniği
Zonguldak Ereğli İlçesinde denizde hortum çıktı.Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bugün öğleden sonra denizde hortum çıktı. Hortumu gören vatandaşlar panik yaşadı. Bazı vatandaşlar ise o anları cep telefonlarına kaydederek sosyal medyada paylaştı.
28 Temmuz 2023 Cuma - 18:02
KOM ekibinden kaçak içki operasyonu
Zonguldak’ta KOM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak içki, içecek, sigara ve cinsel içerikli macun ele geçirildi.KOM Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan Kaçak-Sahte Alkol Ticaretini önleme çalışmalarında Türkiye Müşterek Alkol Operasyonu, Zonguldak’ta düzenlendi. KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince merkeze bağlı Terakki Mahallesi’nde M.A.(63) isimli şahsın evine baskın düzenlendi. Operasyonda 8 litre el yapımı votka ve rakı, 1 adet anason kiti ele geçirildi. Şüpheli M.A.(63) isimli şahıs hakkında adli ve idari tahkikata başlandı.Öte yandan Kdz. Ereğli KOM Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda Ereğli ilçesinde faaliyette bulunan C.Z.’nin (45) tekel bayisinde yapılan aramada; 1 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet kısa 9 mm fişek, 96 adet cinsel içerikli kapsül, 100 adet gümrük kaçağı sigara sarma kâğıdı, 8 adet gümrük kaçağı sigara, 8 adet cinsel içerikli içecek, 12 adet cinsel içerikli macun ele geçirildi.İşyeri sahibi şüpheli C.Z. (45) hakkında adli tahkikata başlandı.
28 Temmuz 2023 Cuma - 17:34
60 çocuk mehteran takımıyla sünnet coşkusu yaşadı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 60 çocukla birlikte bu yıl 23’üncüsü gerçekleştirilen ’Geleneksel Sünnet Şöleni’, mehter takımı ve kılıç kalkan gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu.Alaplı Belediyesinin düzenlediği 23. Geleneksel Sünnet Şöleni’nde 60 çocuk; aileler coşku yaşadı. Çocuklar ve aileleri belediye başkanı hatıra fotoğrafı çektirdi. Düzce Mehteran Takımı ve gösteri ekibiyle birlikte Karşıyaka’dan başlayan yürüyüş sahilde tamamlandı. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yürüyüşe eşlik etti. Mehter marşı gösterileriyle devam eden kutlamaları vatandaşlar büyük ilgiyle izledi.“Damatlığa adım attılar”Geleneksel hale gelen sünnet şöleninde açılışında konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 60 çocuğun sünnet ettirildiğini belirterek, "Allah tüm çocuklarımızın bahtlarını açık etsin, damatlıklarını da görmeyi nasip etsin" ifadesini kullandı. Tekin, şölene destek verenlere teşekkür etti.Etkinlik, sünnet çocuklarına hediye takdimi ve şehir turuyla sona erdi.
28 Temmuz 2023 Cuma - 16:53
Tali yoldan ana yola çıkan otomobil kaza yaptı: 3 yaralı
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde tali yoldan ana yola çıkan otomobilin, ana yolda seyir halinde olan araca çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.Kaza, ilçenin Yeşiltepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 67 ABR 811 plakalı Hyundai marka otomobil, tali yoldan ana yola çıktığı anda karşı yönden gelen 67 AU 593 plakalı araca çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kazada araçlarda maddi hasar oluşurken, araçlar çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
28 Temmuz 2023 Cuma - 14:07
Zonguldak’ta 30 Eylül’e kadar ormanlara giriş yasaklandı
Zonguldak’ta orman yangınları ile mücadele komisyonu kararı gereğince orman alanlarına girişler 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklandı.“Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkındaki Yönetmelik” gereği, Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Zonguldak Valiliği Kriz Merkezi Toplantı Salonu’nda Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı.Zonguldak il genelindeki ormanlık sahalarda yangın çıkmaması için gerekli tedbirleri önceden almak, yaz mevsimi ve tatil sezonu olması dolayısıyla vatandaşların yoğun bir şekilde mangal, semaver veya ocak ile anız ve benzeri bitki örtüsü yakmaları sebebiyle olabilecek orman yangınlarını önlemek amacıyla kararlar alındı. Oluşan kurak hava şartlarında orman yangınlarının artması söz konusu olacağından, muhtemel orman yangınlarını önlemek amacıyla ruhsatlı/izinli alanlar, resmi izinli orman parkları ile tabiat parkları gibi alanlar dışında ormanlarda ve çevresinde ateş yakmak; yetkili kişiler, orman köylerinde yaşayanlar ve ormancılık faaliyetlerinde çalışanlar dışında orman alanlarına girişler 27 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklandı.Havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına izin verilmeyecekKamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyecek. Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına izin verilmeyecek. Başta Orman Bölge Müdürlüğü olmak üzere İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, köy muhtarları ve gerektiğinde diğer birimler tarafından tescilli piknik ve orman parkları dışında, orman alanlarında piknik yapılmaması ve bu alanlara girişe müsaade edilmeyeceğine dair vatandaşların bilgilendirilmesi ve uyarılması sağlanacak.Belediyelerce vatandaşlara hoparlörlerinden belli aralıklarla yangına duyarlı olunmasına yönelik duyurular yapılacak. İl Müftülüğünce, il sınırları içindeki camilerde vaaz veya konuşmalarda orman yangınları hususunun vatandaşlara anlatılması sağlanacak, vatandaşların duyarlılığı, bilgisi ve yangın söndürme duyguları ile ormanın yararları ve orman sevgisinin pekiştirilmesi sağlanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce orman yangınlarına sebebiyet verilmemesi için tüm çiftçilere anız, bahçe temizliği gibi nedenlerle ateş yakılmamasının hatırlatılması sağlanacak.Özel yangın tehlikesi oluşturan alanların etrafında yangın emniyet yolu ile şerit açılacakMeteoroloji İl Müdürlüğü tarafından orman yangını riski hakkında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin anlık olarak bilgilendirilme yapılacak. Muhtemel orman yangınında etkilenebilecek özel tedbir alınması gereken yerleşim yerleri, kritik yapı, fabrika, depo ve benzeri alanlar belirlenerek, riskli alanda bulunanlar ilgili ve yetkilisine kendi tedbirlerini almaları hususunda gerekli bilgilendirme ve uyarılar ayrıca yapılacak. Çöp döküm ve depolama alanları, demiryolu kenarları ve piknik alanları gibi özel yangın tehlikesi oluşturan alanların etrafında yangın emniyet yolu ile şerit açılacak.Turistik alanlar, meskûn mahaller, her türlü tesisler, ziraat arazileri gibi yerlerden ormana sıçrayabilecek her türlü yangın tehlikesine karşı, sahiplerince bu sahalarla orman arasına yangın emniyet yolları açılması sağlanacak. Enerji nakil ve doğalgaz iletim hatlarından kaynaklı yangınları önlemek amacıyla ilgili firmalar tarafından gerekli tedbirler alınacak. Orman yangınlarına özellikle havadan yapılacak müdahalelerde helikopter gibi hava araçlarının su alma yerlerinin su doluluk seviyesi periyodik olarak kontrol edilerek aktif olmaları sağlanacak.Yangın söndürmede kullanılabilecek araç, gereç ve ekipmandan azami ölçüde faydalanılacak ve araç ve ekipman ihtiyacı düzenli olarak gözden geçirilerek eksiklikler tamamlanacak. Orman yangınlarına müdahale faaliyetlerinde sorumlu ilgili kuruluşlar orman yangınında hizmetine ihtiyaç duyulacak birimlerin en hızla müdahale edecek şekilde personel, araç, ekipman gibi tüm hazırlıklarını hızlı olarak tamamlayacak. Büyüme eğilimi olan orman yangınlarında Belediyeler ve İl Özel İdaresi talimat beklemeksizin su tankerleriyle Orman İdaresine ait arazözlere sürekli su takviyesi yapacak.Önleyici tedbirlerin uygulanması ve yangınlara müdahale aşamasında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü ile istişare halinde faaliyetler gerçekleştirilecek. Yangın mahallinde yangına müdahale eden ekipler, Orman Bölge Müdürlüğünce görevlendirilen yangın amirinin yönetiminde hareket edecek. Müdahalede görev alan kurum kuruluşlar, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin koordinasyonu Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde hazırlanan Zonguldak Valiliği Yerel Düzey Yangın Hizmet Grubu Operasyon Planı’na uygun olarak gerçekleştirilecek. Orman alanlarında dron, KGYS gibi araçlarla yapılan izleme ve gözlem faaliyetleri artırılacak.Orman görevlileri ile birlikte jandarma ve polis devriyeleri sürekli hale getirilerek, devriye zamanları sıklaştırılacak. Yapılacak denetimlerde tespit edilen aykırılıklar karşısında ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli adli ve idari işlemlerin yapılması sağlanacak. Büyüme eğiliminde olan ve insanların can güvenliğini tehdit eden orman yangınlarının olduğu yangın mahalline, görevliler ve eğitimli gönüllüler dışında sivil vatandaşların ve sivil araçların sokulmaması için kolluk kuvvetlerince gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak.
28 Temmuz 2023 Cuma - 12:52
TTK’ya 2 bin işçi alımında süreç başlıyor
Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda 2 bin işçi alımının süreci Ağustos ayında başlayacak. GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, alınacak 2 bin işçinin üretimin artmasına katkı sağlayacağını ifade etti.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda yapılan görüşmelerin ardından TTK’ya 2 bin işçinin alımı konusunda çalışmalara başlandı. Ağustos ayında başlayacak olan işe alım sürecini değerlendiren GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti. Mutlu, işe başvuracak olan gençlere çağrıda bulunarak "Sizi işe yerleştireceğiz" şeklinde vaatlerde bulunan kişilere dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki bin işçi alımıyla ilgili verdiği müjdeyle ilgili somut adımların atıldığını ifade eden Mutlu, şöyle dedi:"Genel seçimlerden önce Cumhurbaşkanımız kamuoyuna bir söz vermişti. Taşkömürü kurumuna 2 bin işçi alacağız diye. Tabi ki seçimler geldi geçti sürecin takipçisi olduk. En son sayın bakan yardımcılarımızla yaptığımız görüşmelerde değerlendirmiştik. Bölge milletvekillerimizle bu konuları değerlendirerek sonuca gelinmiş oldu. Öncelikle bu sürecin bu buraya gelinmesinde sağın Cumhurbaşkanımıza ve Türk İş Başkanımız Ergün Atalay’a sayın Genel Başkanımız Hakan Yeşil ve tüm teşkilatımıza tüm bölge siyasetçilerimize bölge milletvekillerimize bölgede ki siyaset yapan herkese teşekkür ediyorum. Dün akşam Adalet ve Kalkan Milletvekillerimizle Adalet ve Kalkınma İl Başkanımız TTK yetkililerinin Enerji Bakanlığının nezdinde yapmış olduğu toplantı sonucunda başvuruların Ağustos ayı başında başlayacağı yöntem kurulunda alınan kararların Ağustos ayının ilk haftasında açıklanacağı belirlenen şartlara uygun olarak işçi alınacağı müjdesini hep beraber takip ettik. Tüm Zonguldak halkını olduğu gibi tüm Zonguldak gençlerini olduğu gibi bizleri de sevindirdi. Tüm Zonguldak gençlerine hayırlı olmasını diliyorum. Burada siyasi otoritenin çalışmaları devam ettiği zaman Zonguldak olarak nelere kadir olacağını gördük. Adalet ve Kalkınma temsilcilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu alımlar hayırlı olur. Kurumumuz bir nefes alacaktır. Bir rahatlama olacaktır. üretimin artması yönünde bir rahatlama olacaktır. Hepimiz üretimin rahatlaması için katkı vereceğiz. Eğitimlerin tamamlanarak üretime katkı vermelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Şartların ne olacağı önümüzde ki hafta TTK yetkililer tarafından belirlenecek. Gençlerimiz sabırlı olsunlar. Kurum tarafından yapılacak açıklamanın ardından şartların ne olacağı kuraların ne zaman çekileceği belli olacak.”"Umut simsarlarına inanmasınlar"İşe başvuracak olan gençlere de çağrıda bulunan Başkan Mutlu, “Kamuoyunda her görüyoruz. Sizi işe sokacağız diye vaatlerde bulunan umut simsarları muhakkak ki olacaktır. Gençlerimiz bunlara mahal vermesinler. Bu insanların etrafına yaklaşmasınlar. Kesinlikle bu sürecin en adaletli şekilde sonuçlanabilmesi için sendika olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Siyasi erkler üzerlerine düşeni yapıyorlar. Bu konuda adaletsizlik olmayacaktır. Bu tür simsarlar kendilerini kaptırmamaları dolandırılmalarına müsaade etmemeleri ihtiyacı hissediyorum. Süreci en hassasiyetli şekilde takip edeceğiz” diye konuştu.
28 Temmuz 2023 Cuma - 11:33
Yasadışı silah ticaretine polis baskını
Zonguldak’ta yasadışı silah ticareti ihbarı üzerine harekete geçen ekipler; yaptıkları baskında çok sayıda silah ele geçirdi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.Edinilen bilgiye göre Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde il merkezinde yasadışı yollarla silah temin edip satışının yapıldığı bilgisi üzerine ekipler harekete geçti. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yapılan ikamet aramasında; 1 adet uzun namlulu, 2 adet tarihi nitelikte olduğu değerlendirilen toplu tabanca, 1 adet çift namlulu silah, 3 adet tek namlulu silah ele geçirildi.Operasyonda Y.Y. (32) isimli şüpheli şahıs hakkında adli tahkikata başlandı.
28 Temmuz 2023 Cuma - 11:19
Tenis kortu yağışlara teslim oldu
Zonguldak’ta dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle, tenis kortunda bir çok ağacın dalları kırılırken, masalar kullanılmaz hale geldi.Zonguldak’ın Fener semtinde bulunan ve yıllardır tenis sporuna bir çok sporcu yetişmesini sağlayan tenis kortu, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışa teslim oldu. Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle kortun içerisinde bulunan ağaçların dalları koparken, kopan dallar bir çok masaya zarar verdi.Şans eseri olayda can kaybı olmazken, masalar kullanılmaz hale geldi. Olayın ardından tenis kortu yetkilileri, sabah saatlerinde kortta temizleme çalışması başlattı.
27 Temmuz 2023 Perşembe - 22:04
Avcı müjdeyi verdi, Ağustos Ayı’nın ilk haftasında TTK’ya alım süreci başlayacak
AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda yapılan toplantıda TTK’ya iki bin işçi alımı sürecinin Ağustos ayının ilk haftasında başlayacağı müjdesini verdi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda; Bakan Alparslan Bayraktar başkanlığında, TTK’ya 2000 işçi alımı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya; Bakan Yardımcıları Abdullah Tancan, Nevzat Şatıroğlu, Bakan Danışmanları Aslan Narin, İlker Ilgın, Hukuk Müşaviri Süleyman Önel, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İbrahim İnan, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, İl Başkanı Mustafa Çağlayan, TTK Genel Müdür V. Muharrem Kiraz ve Genel Müdür Yardımcısı Fazlı Uncu katıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı TTK’ya 2000 işçi alımının masaya yatırıldığı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı şöyle dedi:"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla; TTK Kurumumuza alınacak 2000 üretim işçisi için, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, TTK yetkililerimiz, Sn. Bakanımız, Bakan Yardımcılarımız ve heyetiyle yapmış olduğumuz toplantı neticesinde; 18-32 yaş aralığındaki hemşerilerimize hitap edecek, ayrıca bölge hassasiyetleri de ön planda tutacak gerekli yasal düzenlemeler değerlendirilmiş olup, bunun sonucunda Ağustos Ayı’nın ilk haftası itibari ile TTK yönetimi tarafından alım süreci başlatılacaktır. Kamuoyuna saygılarımla.”
27 Temmuz 2023 Perşembe - 17:50
26 yıldır süren gelenek, bu yıl Galatasaray’ın renklerine boyandı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Şamlar Köyü’nde her yıl geleneksel olarak şampiyon olan takımın renklerine boyanan fanatik çeşme bu yıl 23. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ın renklerine boyandı.İlçeye bağlı Şamlar köyü sakinleri köyde bulunan çeşmeyi her yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyon olan takımın renklerine boyadı. 26 yıldır süren gelenekte bu yıl Cumhuriyet’in 100 yılı olması ve 100. yılda Galatasaray’ın şampiyon olması sebebiyle Türkiye’nin 100 yılına vurgu yapılarak çeşme sarı kırmızı renklere boyandı.
27 Temmuz 2023 Perşembe - 17:04
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.Kaza Müftü Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre çarşı istikametine seyir halinde olan İ.O. idaresindeki motosiklet ile yine aynı istikamette ilerleyen M.T.’nin kullandığı otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralanırken olay yerine kazayı gören vatandaşlar tarafından sağlık ve polis ekibi istendi. Adrese gelen sağlık ekipleri yaralı sürücüye ilk müdahalesini yaptıktan sonra ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırdı. Sürücü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
27 Temmuz 2023 Perşembe - 17:02
Kdz. Ereğli’de okul müdürleri atamaları yapıldı
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında 2023 yılında başlatılan okul müdürleri görev değişim yerleri belirlendi.Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğ’ünden yapılan açıklamaya göre liste şu şekilde;"Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu - Sina Yıldırım. Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu-Ali Turan. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel İlkokulu - Rasim Durmuş. Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu İlkokulu - Mahmut Ataman. Merih Şuğle Ortaokulu- Üçler Sarıkaya. İhsan Yılmaz İlkokulu - Ersin Yalçınkaya. Kepez Şehit Ka der Acar İlkokulu - Mustafa Atalay. Gülüç Emin Ayhan Ortaokulu - Ayşe Elekoğlu. Hasan ve Ayşe Şahin Anaokulu - Selçuk Erdoğan. Armutçuk Ortaokulu - Zuhal Yılmaz. Cemile Tataoğlu Anaokulu - Abdulbaki Gemi. Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu - Nurettin Yeşilçiçek. İsmet İnönü İlkokulu- İsmail Aykılıç. Turgut Reis Ortaokulu - Reşat Atar. Cumhuriyet Ortaokulu - Kadir Korkmaz. Dikmen İlkokulu - Cengiz Gökkaya. 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu - Atilla Bozkurt. Yunuslu İlkokulu- Aytaç Sefercik. Nimet İlkokulu - Serkan Çakır. Alaplı Borsa İstanbul Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi - Tevfik Cengiz Demirci."
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder