Yerel Haberler
Antalya
Almatı’dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı 13 Mayıs 2026 Çarşamba - 20:57:55 Kazakistan’ın Almatı şehrinden Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na yönelik ilk doğrudan seferini gerçekleştirildi. Almatı’dan havalanan FS7111 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçak, saat 15.00’te Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na teker koydu. Bölge turizmi açısından önem taşıyan bu ilk seferde uçakta 152 yolcu yer aldı. Havalimanında karşılanan uçağın dönüş seferi ise FS7112 sefer sayısıyla saat 16.06’da gerçekleşti. GZP’den Almatı’ya yapılan bu ilk dönüş uçuşunda ise 12 yolcu seyahat etti. Sezon boyunca 96 sefer planlanıyor FlyArystan şirketinin Almatı-Gazipaşa hattındaki operasyonları, turizm sezonu boyunca artarak devam edecek. Havayolu şirketinin planlamasına göre, sezon sonuna kadar karşılıklı olarak toplam 96 ATM (iniş-kalkış) uçuş yapılması hedefleniyor. Almatı’dan 152 yolcu ve 6 kişilik mürettebatıyla havalanan uçak için Gazipaşa-Alanya Havalimanı apronunda karşılama töreni düzenlendi. Geleneksel "su takı" seremonisiyle karşılanan uçaktan inen turistler, havalimanı yetkilileri ve turizm sektörü temsilcileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Yeni hattın açılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan turizm sektörü temsilcileri, Kazakistan pazarının Akdeniz çanağı için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte devreye giren bu uçuşların, Alanya ve Gazipaşa destinasyonlarına olan ilgiyi artırması ve bölge ekonomisine ciddi bir katma değer sağlaması bekleniyor. Yetkililer, Almatı ile Gazipaşa arasında kurulan bu yeni hava köprüsünün sadece turist sayısını artırmakla kalmayacağını, aynı zamanda iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik bağları da güçlendireceğini ifade etti. Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın uluslararası trafiğinin her geçen gün arttığına dikkat çeken sektör temsilcileri, "Direkt uçuşlar, turistlerin seyahat planlarını yaparken en çok dikkat ettikleri unsurların başında geliyor. Kazak misafirlerimizin bölgeye olan ilgisi zaten biliniyordu; bu uçuşlarla birlikte erişilebilirliğin artması, otel doluluk oranlarımıza doğrudan olumlu yansıyacaktır" ifadelerini kullandılar. Öte yandan FlyArystan’ın Almatı-Gazipaşa seferlerinin yaz sezonu boyunca düzenli olarak devam edeceği öğrenildi.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 18:41 Antalya Balıkçı Barınağı davasında görevden alma işleminin iptali kararı Antalya’da 2024 yılında gerçekleştirilen operasyonun ardından Tarım ve Orman Bakanlığı kararıyla kayyıma devredilen Balıkçı Barınağı Kooperatifi ile ilgili açılan davada mahkeme kararını verdi. Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, kooperatif yönetimine ilişkin görevden alma işleminin iptaline hükmetti. Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Antalya Balıkçı Barınağı’na ilişkin hukuki süreçte kararını açıkladı. Mahkeme, Tarım ve Orman Bakanlığının kooperatif yönetimini görevden alma işleminin iptaline karar verdi. Kararla birlikte, barınağın kayyım yönetimindeki sürecinin de sona ermesinin önü açıldı. Süreç kapsamında, Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan kararla Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Oğuz Keleş, Erkan Biçer ve Hüseyin Rahmi Emral, Antalya Balıkçı Barınağı’na kayyım olarak atanmıştı. "Görevden alma işlemlerinin iptaline karar verildi" Antalya Balıkçı Barınağı’ndaki hukuki sürece ilişkin açıklamalarda bulunan avukat Volkan Yavuzlar, "Kayyım kurumunun ortadan kalkması adına bu görevden alma işleminin iptali talebiyle açmış olduğumuz davalarda dün itibariyle karar çıkmış vaziyette. Gelinen noktada mahkeme davamızın kabulüyle yapılan bu görevden alma işlemlerinin iptaline karar verdi" dedi. "Yönetim kurulu üyelerinin göreve dönmesi için girişimleri yapacağız" Kararın ardından gerekçeli karar sürecini bekleyeceklerini ifade eden Yavuzlar, kararın kesinleşme şartı bulunmadan doğrudan yürürlüğe girdiğini söyledi. Yavuzlar, "Bundan sonra artık gerekçeli kararın yazılmasını bekleyeceğiz. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra kesinleşme şartı bulunmuyor, doğrudan yürürlüğe geliyor. Esasında bugün itibariyle de yürürlüğe girmiş vaziyette. Ancak biz gerekçeli kararın idareye tebliğinden sonra gerekli işlemleri yapıp, önce yönetim kurulu üyelerinin göreve dönmesi, ardından da organsızlık durumu ortadan kalktığı için kayyım durumunun ortadan kaldırılması için gerekli girişimleri yapıp, balıkçılara teslimini sağlamış olacağız yakın tarihte" ifadelerini kullandı. Karşı tarafın mahkeme kararına karşı istinaf yoluna gideceği öğrenildi.
Küle dönen evini görünce gözyaşlarına boğuldu
08 Ocak 2026 Perşembe - 09:03 Küle dönen evini görünce gözyaşlarına boğuldu Antalya’da müstakil bir ikamette çıkan yangın anında bir akrabasında bulunan ve olayı haber alarak gelen ev sahibi kadın küle dönen evini görünce sinir krizi geçirerek gözyaşlarına boğuldu. Yangın, saat 23.30 sıralarında Kepez ilçesi Hüsnü Karakaş Mahallesi 5724 sokak üzerinde bulunan müstakil gecekonduda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde bulunan gecekondudan dumanların çıktığını gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması üzerine adrese polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Komşular ilk olarak yangına kendi imkânları ile müdahale etmek istese de kısa sürede büyüyen alevlere engel olamadı. Verilen adrese gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler alev topuna dönen gecekondudaki yangına müdahale etti. Küle dönen evini görünce sinir krizi geçirdi Yangın sırasında ev içerisinde kimsenin bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik müdahalesi ile yangın kontrol altına alınırken, olay anında bir akrabasının yanında olan ve evinin yandığını haber alarak gelen Rüya isimli kadın sinir krizi geçirdi. İtfaiye ekiplerinin ekiplerinin soğutma çalışması sırasında gözyaşları içinde çatısı çöken ve tamamen küle dönen evine girmek isteyen kadını polis ekipleri güçlükle sakinleştirdi. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı.
Alanya Ankara’da tek yürek
07 Ocak 2026 Çarşamba - 18:10 Alanya Ankara’da tek yürek Alanya’nın sorunları ve talepleri Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk başkanlığında, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ile ALTSO Başkanı Eray Erdem’in de yer aldığı Alanya heyeti tarafından Ankara’ya iletildi. Alanya heyetinin Ankara çıkarması ile ilgili olarak bir açıklama yapan ALTSO Başkanı Eray Erdem, "Alanya Kaymakamımız Şakir Öner Öztürk, Alanya Belediye Başkanımız Osman Tarık Özçelik, ALKÜ Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, AK Parti İlçe Başkanımız Mehmet Şarani Tavlı, ALTAV Başkanımız Abdurrahman Açıkalın, ALTİD Başkanımız Cem Özcan, Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanımız Prof. Dr. Muharrem Tuna ve akademisyenler ile birlikte Ankara’da temas gerçekleştirdi. Ankara programımız kapsamında; ilk olarak Önceki Dönem Dışişleri Bakanı, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. Ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelerek, Alanya turizminin bugünü ve geleceğine yönelik önemli başlıkları istişare edildi. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde; Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, üniversiteler turizm paydaşlarımız ve Odamız iş birliğinde hazırlanan 2026-2030 Turizm Master Planı hakkında Kültür ve Turizm Bakanımızın görüş ve önerilerini alıp, planın hayata geçirilmesi noktasında destek istedik. Bununla birlikte; Alanya’mızın ulaşım altyapısını güçlendirecek, şehir içi trafiği rahatlatacak ve turizme önemli katkı sağlayacak Antalya-Alanya arası şehir içi raylı sistem konusuna ilişkin talebimizi kıymetli bakanlarımıza ilettik" dedi. Ayrıca yangın yönetmeliği ile ilgili Ankara’da temaslarda bulunan Erdem, "Turistik tesislerde yangına dayanıklı kapılarla ilgili mevcut yönetmelikte belirtilen tarihin tedarik sorunları nedeniyle uzayacağını ifade ederek otellerin kapalı olduğu süre boyunca ruhsat iptali yapılmaması yönündeki sektörün talebini de aktardık. Alanya Belediye’mizin de işletmelere yardımcı olmak adına kapalı tesislerde ruhsat iptaline gitmemek yönünde irade koyduğunu aktardığımız bakanımızdan aynı uygulamayı bakanlığımızdan da beklediğimizi ifade ettik. İşletmelerin faaliyete geçtikleri anda sürecin başlatılması yönündeki talebimizin Sayın Bakanımız tarafından da olumlu karşılanmasından memnuniyet duyduk. En yakın zamanda bu talebimizin Cumhurbaşkanlığı kararıyla hayata geçirileceğine inanıyoruz. Anlayışları ve samimi destekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. Heyet görüşmelerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ı ziyaret ederek Alanya’daki ve turizm sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
2025 yılında 1 milyondan fazla Rus turistin adresi Kemer oldu
07 Ocak 2026 Çarşamba - 17:22 2025 yılında 1 milyondan fazla Rus turistin adresi Kemer oldu Kemer Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yeni yılın ilk meclis toplantısı öncesi Yalova’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen üç polis memuruna Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi. 2025 yılının tüm dünya ve özellikle Türkiye için ekonomik anlamda çok zor geçtiğini ifade eden Başkan Topaloğlu, 2026 yılının daha iyi geçmesini temenni ettiğini dile getirdi. Toplantıda, bir önceki yılın gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Yapılan gizli oylamada, Mustafa Bilici, Ali Akar, Mehmet Akın, Kenan Kar ve Hüseyin Sek; Denetim Komisyonu üyeleri olarak belirlendi. Gelirler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Mali Hizmetler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konusu oy birliği ile kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü bütçe ödeneğinden yeni ihdas edilen Gelirler Müdürlüğüne bütçe aktarılması ve Özel Kalem birimi bütçe ödeneğinden yeni ihdas edilen Hukuk İşleri Müdürlüğüne ödenek aktarılması konusu oy birliği ile kabul edildi. Kemer Belediyesi Personel Limited Şirketi’nin sermaye artırımının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, Hukuk İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği de oy birliği ile kabul edildi. Huzur hakkı ücretinin belirlenmesi konulu gündem maddesinin oy birliği ile kabul edildiği meclis toplantısında, Kemer Belediyesi’nde boş bulunan kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin 2026 yılı içinde çalıştırılması ve ödenecek ücreti de oy birliği ile kabul edildi. Kemer Belediyesi zabıta memurlarına verilecek fazla mesai ücreti oy birliği ile 4 bin 45 lira olarak belirlendi. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 32. maddesi gereğince Kemer Belediyesi’nde çalışan kamu görevlilerine sosyal denge tazminatı ödenmesi ve sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kemer Belediyesi Hayvan Barınağından Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkına hayvan transferi yapılabilmesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalamak üzere Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 2-6 Mart 2026 tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek olan ITB Berlin Turizm Fuarı ile 10-15 Mart 2026 tarihleri arasında Moskova’da düzenlenecek olan MITT Moskova Turizm fuarlarına Kemer Belediyesi olarak katılımın sağlanması ve katılacak meclis üyeleri oy birliği ile kabul edildi. Yapılan oylamada, Emin Gül, Mustafa Bilici, Mehmet Akın, Hüseyin Çelik ve Timur Zabitoğlu fuarlara katılacak olan meclis üyeleri olarak belirlendi. 2025 turizm verileri paylaşıldı Kemer Belediyesi Meclis Üyesi ve Kemer Belediyesi Turizm Birimi Sorumlusu Cansın Efir, 2025 yılında Kemer turizmdeki rakamsal verilerle ilgili şunları söyledi: "2025 yılında 30 Kasım’a kadar Kemer’e 3 milyon 479 bin 730 misafir geldi. 2024 yılı aynı tarihte 3 milyon 389 bin 320 misafir gelmiş. Yüzde 2,66’lık bir artış var. Antalya Havalimanına gelen turist sayısında yüzde 1’lik bir artış ortamında Kemer’e gelen turist sayısında yüzde 3’e yakın bir artış var. Zor bir sezonu iyi geçirmişiz. 2024 yılında 1 milyon 67 bin, 2025 de ise 1 milyon 95 bin Rus Kemer’e gelmiş. Ruslardan sonra Türk vatandaşları geliyor. 2025 yılında 1 milyon yerli misafir ağırlamışız." VisitKemer projesi ile ilgili de konuşan Efir, "Kemer tanıtımı için başlattığımız VisitKemer projesi kapsamında 6.5 milyon potansiyel turiste ulaşmışız. Yaklaşık 35 bin avro ile bu rakamlara ulaşabildik. Bu sene VisitKemer projesi kapsamında yapay zeka ile içerik üretmeye başlayacağız. Kemer’in en önemli turistik yerlerini yapay zekayla tanıtacağız" dedi. Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nun kurucu temsilcisi Suat Göv’ün istifası üzerine Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu kurucu temsilci olarak Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aynur Köslü oy birliği ile görevlendirildi. Meclise sunulan önergede ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile elektrik atölyesine iki adet T9 tipli panelvan araç alınması oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısı, 4 Şubat Çarşamba saat 14.00 olarak belirlendi.
Kocagöz’den mecliste güçlü Türkiye vurgusu
07 Ocak 2026 Çarşamba - 17:09 Kocagöz’den mecliste güçlü Türkiye vurgusu Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, belediye meclisi toplantısında dünya genelindeki gelişmelere dikkat çekerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bu toprakların bedel ödenerek vatan olduğunu ifade eden Başkan Kocagöz, "Sadece kınamak yetmez. Bir ders çıkarmalıyız. Bu ders güçlü Türkiye olmalı. Biz aktı, karaydı, oydu buydu demeden birlik ve beraberlik içinde olacağız" dedi. Kepez Belediyesi’nin 2026 yılı Ocak ayı meclis toplantısı, Başkan Mesut Kocagöz başkanlığında yapıldı. Belediyenin meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda grup sözcülerinin yeni yılla ilgili temennilerini dile getirmelerinin ardından söz alan Başkan Kocagöz, 2026 yılının sağlık, mutluluk ve adalet getirmesi temennisinde bulunarak, vatandaşların yaklaşan Miraç Kandili’ni kutladı. Sözlerine emeklilere ve yaşlılara değinerek devam eden Başkan Kocagöz, "Emekliler hepimizin göz nuru. Kepez yaşlı dostu bir ilçe. Bunu meclisimizden de geçirdik. Bununla ilgili Türkiye’de olmayan projeleri tek tek faaliyete geçiriyoruz" dedi. Emekliler Lokalleri’nin yetmediğine değinen Başkan Kocagöz, "Çünkü orada çay 5 lira. Emeklilerimize nasıl faydalı olabiliriz, bununla ilgili birçok projemiz var. Bu projelerimizi tek tek hizmete açacağız. Her hafta bir açılış yapacağız. Bunu hep beraber yaptık. Bütün meclis üyelerimiz, bütün bürokrat arkadaşlarımız hep beraber yaptık. 7 büyük temel atma törenimiz var" diye konuştu. "Kepez değişecek, dönüşecek" Kepez’deki temizlik çalışmalarına da değinen Başkan Kocagöz, "Temizlik temizlemek değil, kirletmemektir. İşte bu kültürü hani hep diyoruz; Kepez değişecek, dönüşecek. Bu kültürü hep beraber kazanacağız. Lütfen Kepez’de gördüğünüz her türlü eksiklikleri bizlere bildiriniz. Meclis üyelerimizin asli görevi budur. Biz buraya çalışmaya geldik. Bizi eleştireceksiniz, biz doğru işler yapacağız" dedi. "Bu topraklar için bedel ödendi" Dünyadaki gelişmelere de değinen Kocagöz, "Bu topraklar bizim topraklarımız, bedel ödenerek vatan oldu. Şehit kanlarıyla mühürlendi. O zaman sadece kınamak yetmiyor. Bizler de kınıyoruz, hem de şiddetle ama buradan bir ders çıkarmalıyız. Bu ders güçlü Türkiye olmalı. Başka hiçbir yolumuz yok. Biz aktı, karaydı, oydu buydu değil, birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu ülkeyi iyi yöneteceğiz, bu insanlara daha çok hizmet edeceğiz. Daha güçlü olmak zorundayız. Bunu nasıl yapacağımızı hepimiz çok iyi biliyoruz. Bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi, insanımızı daha çok seveceğiz. Hizmeti hep beraber yapacağız. Biz buraya hizmet etmeye, faydalı olmaya geldik" ifadelerini kullandı. "Denetim komisyonu seçildi" Konuşmaların ardından meclise sunulan 44 yazılı ve 5 önerge olmak üzere 49 gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda 1 yıllık görev süresi dolan Denetim Komisyonu’ndaki 5 üye yerine gelecek isimler de seçimle belli oldu. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde Denetim Komisyonu’na İbrahim Yılmaz (CHP), Yılmaz Yıldız (CHP), İbrahim Velican (CHP), Yusuf İşeri (AK Parti) ve Ali Baki Sarıca (MHP) seçildi. Belediye meclisinin 2026 yılında 1 aylık tatil süresinin ağustos ayı olması talebi de oybirliğiyle meclisten geçti. Başkan Kocagöz’e yetki Antalya Kepez A.Ş, Kepez İnsan Kaynakları A.Ş, KEPTAŞ İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş, Antalya Pamuklu Dokuma A.Ş, ALDAŞ Altyapı Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, ANFAŞ Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. ve Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nın 2026 yılı içerisinde yapacağı tüm olağan ve olağanüstü toplantılarda Kepez Belediye Başkanlığını temsilen görevlendirme yapılabilmesi için Başkan Mesut Kocagöz’e yetki verildi. Kepez halkına sağlanan daha ucuz ve kaliteli ekmek temininin yeni yılda da devam edebilmesi için Kepez Belediyesi ile Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı arasında imzalanacak 1 yıllık Ortak İş Protokolü için de Başkan Mesut Kocagöz’e yetki verildi. Kepez’e kardeş şehir Kepez Belediyesi ve Kuzey Makedonya’nın Bitola şehri arasında ‘Kardeş Şehir Protokolü’ yapılması için Başkan Kocagöz yetkilendirildi. Kepez Belediye Meclisi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde Engelli Hizmetleri kurulması ve ‘Engelli Hizmetleri Birimi Çalışma Yönetmenliği ile ilgili hazırlanan Engelli Farkındalık Komisyonu Raporu da oy birliğiyle kabul edildi. İsimleri Kepez’de yaşayacak Ahatlı Mahallesi 3155. Sokak’taki parka ‘Nene Hatun Parkı’ yine aynı mahalledeki 3157. Sokak üzerindeki parka ‘Bahriye Üçok Parkı’, 3139. Sokak’taki parka ‘Barış Parkı’, Çamlıbel-Göçerler Erenköy, Kanal ve Fatih mahallelerinde yaşayan vatandaşları çoğunluğunun Korkutelili olması dolayısıyla 4906-4907. Sokak kesişimindeki parka ‘Korkuteliler Parkı’, Çamlıbel Mahallesi’ndeki parka ‘Çamlıbel Parkı’, Çamlıbel-Erenköy-Esentepe sınırlarındaki 4875. Sokağa da ‘Şehitler Caddesi’ isminin verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi. İsim Tespit Komisyonu’na havale edildi Kirişçiler Mahallesi 9979-9982. sokaklar kesişimindeki parka Şehit Mehmet Ece, yine aynı mahallede 9821-9822. sokaklar kesişimindeki parka Şehit Mustafa Cingöz, Ahatlı Mahallesi 3180. Sokak üzerindeki parka Yunus Emre Parkı, Ahatlı Mahallesi 3180. Sokak üzerindeki parka Umut Parkı, aynı mahalledeki 3119. Sokak’ta bulunan parka da Deniz Parkı isminin verilmesi İsimTespit Komisyonu’na havale edildi. Aktoprak Mahallesi 1021-1026. Sokak kesişimindeki belediyeye ait park alanına hayırsever eliyle semt evi yapılması, Yeni Mahalle’deki sosyal tesis alanının Barınma Evi olarak tadil edilmesi için Başkan Kocagöz yetkilendirildi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün kısa süre önce vefat eden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın adının Kepez’deki bir parka verilmesi önerisi de ocak ayı meclisine taşındı. Karşıyaka Mahallesi’ne hayırsever eliyle Semt Evi yapılması, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın yine hayırsever eliyle tadil edilerek Aktif Yaşlanma Merkezi olarak kullanılması, Atık Su Alt Yapı ve Evsel Katı Atık Tarifeleri, Santral ve Ünsal mahallesi sınırlarının düzenlenmesi de hususu da önerge ile meclis gündemine taşındı.
Alanya Teknokent’in yol haritası görüşüldü
07 Ocak 2026 Çarşamba - 16:27 Alanya Teknokent’in yol haritası görüşüldü Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi girişimleri ile Alanya’ya kazandırılan Teknokent AŞ için düzenlenen ikinci toplantıda yol haritası belirlendi. Alanya’nın teknoloji ve sanayi alanında daha hızlı ilerlemesi adına üniversiteler ile üretim sektörleri arasında iş birliği sağlanarak ülke sanayisine önemli katkılar sağlayacak Alanya Teknokent AŞ için ALKÜ ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Alanya’nın bilim, teknoloji ve girişimcilik ekosistemine katkı sunacak Teknokent yapılanmasının kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini görüşüldü. "Alanya teknokent, bölgenin geleceğine yön verecek" Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Alanya Teknokent AŞ’nin yol haritasının belirlendiği toplantının, şehrin kalkınma vizyonu açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Kaymakam Öztürk, "Üniversitelerimiz, kamu kurumlarımız ve iş dünyamızın ortak akılla ortaya koyduğu bu güçlü iş birliği, Alanya’nın bilim, teknoloji ve girişimcilik alanlarında daha ileri bir noktaya taşınmasını sağlayacaktır. Alanya Teknokent AŞ’nin; yenilikçi fikirlerin ürüne dönüşmesine, nitelikli istihdamın artmasına ve bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu sürece katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi. "Alanya Teknokent’i güçlü ve sürdürülebilir bir yapıyla ilerleteceğiz" Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya Teknokent AŞ’nin kuruluş sürecinden sonra somut hedeflere odaklanılan önemli bir aşamaya geçildiğini belirtti. Rektör Türkdoğan, "Alanya Teknokent AŞ için gerçekleştirdiğimiz bu ikinci toplantıda, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi netleştirerek yol haritamızı ortaya koyduk. Amacımız, Teknokentimizi yalnızca fiziki bir alan değil; akademi, kamu ve sanayinin etkin biçimde buluştuğu güçlü ve sürdürülebilir bir inovasyon ekosistemi haline getirmektir" dedi. Alanya’nın sahip olduğu potansiyelin bilim ve teknolojiyle daha etkin değerlendirileceğini vurgulayan Rektör Türkdoğan, "Üniversitelerimizin bilgi birikimi ile üretim sektörlerinin tecrübesini bir araya getirerek, katma değeri yüksek projelerin hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Belirlenen yol haritası doğrultusunda, girişimcilerimizin Ar-Ge ve ticarileşme süreçlerine daha hızlı ve etkin destek sunan bir yapı inşa edeceğiz. Alanya Teknokent AŞ, şehrimizin kalkınma vizyonuna yön veren önemli bir merkez olacaktır" ifadelerini kullandı. Katkı veren kurumlara teşekkür edildi Alanya Teknokent AŞ’nin hem bölgeye hem de ülke ekonomisine uzun vadede önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Rektör Türkdoğan, paydaş kurumlarla sağlanan iş birliğinin önemini vurgulayarak Alanya Teknokent AŞ’nin kurulmasına öncülük eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’a, Bakan Yardımcımız Muhammet Kasım Gönüllü’ye, Antalya Valimiz Hulusi Şahin’e, Önceki Dönem Dışişleri Bakanı Antalya Milletvekilimiz Mevlüt Çavuşoğlu’na, Antalya Vali Yardımcımız Mustafa Hulusi Arat’a, Alanya Kaymakamımız Şakir Öner Öztürk’e, Alanya Belediye Başkanımız Osman Tarık Özçelik’e, Alanya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Turan Sağer’e, ALTSO Başkanımız Eray Erdem’e ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. "İş dünyasıyla daha güçlü bağlar kurulacak" Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Sağer yaptığı konuşmada Alanya’nın büyük bir avantaj elde ettiğini dile getirdi. Rektör Sağer, konuşmasında, "Alanya Teknokent, üniversitelerimizin akademik birikimini iş dünyasının dinamizmiyle buluşturarak girişimcilik ve inovasyonun merkezi haline gelecektir. Bu yapı sayesinde öğrencilerimiz ve araştırmacılarımız, fikirlerini somut projelere dönüştürme fırsatı bulacak; iş dünyasıyla daha güçlü bağlar kurulacaktır. Alanya Teknokent’in, şehrimizin teknoloji üretim kapasitesini artırarak hem bölgesel kalkınmaya hem de ülke ekonomisine değer katacağına inanıyorum. Bu süreçte emeği geçen tüm kurum ve paydaşlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. "Teknokenti kalıcı ve sistematik zemine taşımak istiyoruz" "Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Teknokent AŞ’nin yol haritasını belirlemek için ALKÜ Rektörümüz ev sahipliğinde istişare toplantısı düzenledik" diyerek açıklamada bulunan ALTSO Başkanımız Eray Erdem, "Toplantımızda, önümüzde süreçte yapacağımız çalışmaları ele alıp, yol haritamızı belirledik. Alanya Teknokent AŞ ile; üniversitelerimiz ile iş dünyası arasındaki iş birliğini daha güçlü, sistematik ve kalıcı bir zemine taşımayı amaçlıyoruz. Bu yapı sayesinde Ar-Ge, inovasyon ve katma değerli projelerin teşvik edilmesini, yerel işletmelerimizin teknolojik kapasitesinin yükseltilmesini ve bölgemize yeni yatırım ile istihdam alanlarının kazandırılmasını hedefliyoruz." şeklinde konuştu. Teknokent AŞ’in geliştirilmesine yönelik düzenlenen ikinci toplantıya Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Sağer, ALTSO Başkanı Eray Erdem, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu ve Prof. Dr. Işık Bayraktar, Alanya Teknokent AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Salih Tellioğlu ve akademisyenler katıldı.
Eker, fonksiyonel ve yenilikçi ürünleriyle Anfaş FoodProduct Fuarı’nda
07 Ocak 2026 Çarşamba - 16:08 Eker, fonksiyonel ve yenilikçi ürünleriyle Anfaş FoodProduct Fuarı’nda Gıda ve içecek sektörünün prestijli buluşmalarından biri olan Anfaş FoodProduct-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, bu yıl 32’nci kez kapılarını açtı. Eker Süt Ürünleri, 9 Ocak’a kadar Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam eden organizasyonda, mevcut müşterileriyle ilişkilerini güçlendirmeyi ve yeni iş birliklerine zemin hazırlamayı hedefliyor. Eker Süt Ürünler, Anfaş FoodProduct 2026’da yerini aldı. Fuarda şirket; klasik lezzetlerinin yanı sıra, fonksiyonel fayda sunan yeni ürün çeşitlerini de ziyaretçilerle buluşturuyor. Geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken marka; sevilen ayranları, farklı yoğurt çeşitleri, sütlü tatlıları, kahvaltılık ürünleri, probiyotik yoğurt ve diğer ürünlerini fuarda sergiliyor. Fuar boyunca katılımcılar, markanın ürünlerini yerinde deneyimleme fırsatı bulurken; ürünlerin içerikleri, üretim süreçleri ve kalite standartları hakkında marka temsilcilerinden bire bir bilgi alabiliyor. Marka, bu önemli organizasyonda sektörün bugününü ve yarınını birlikte değerlendirmeyi, yeni iş birliklerine zemin hazırlamayı ve kalite odaklı yaklaşımını paylaşmayı hedefliyor. 06-09 Ocak 2026 tarihleri arasında düzenlenen 32’nci Anfaş FoodProduct - Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nın, yurt içinden 70 ilden ve yurt dışından 50’yi aşkın ülkeden 35 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ile 300’ün üzerinde katılımcıyı bir araya getirmesi hedefleniyor. Gıda dünyasının nabzının attığı bu buluşmada marka, tüm ziyaretçileri standına bekliyor.
Antalya’da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı
07 Ocak 2026 Çarşamba - 14:32 Antalya’da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya’nın hızla göç alan bir şehir olduğuna dikkat çekerek, "Artık mesele yalnızca yaşamak değil, nasıl bir Antalya’da yaşamak istediğimize karar vermek. Bugün burada bu soruya hep birlikte yanıt arıyoruz" dedi. ATSO tarafından düzenlenen "Geleceğin Antalya’sı: Kentsel Dönüşümle Yeniden" paneli, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programda kentsel dönüşümün şehirlerin afetlere karşı dayanıklılığının artırılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sürdürülebilir kentleşme hedeflerine ulaşılması, planlı, bütüncül ve mevzuata uygun şekilde yürütülen dönüşüm uygulamaları ile sosyal, ekonomik ve mekânsal açıdan daha sağlıklı kentlerin inşa edilmesi konuları görüşüldü. Antalya’nın geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm politikalarının ele alındığı programa, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Riskli Yapılar Daire Başkanı Serdar Canikli, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsmail Öntaş, Antalya Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, akademisyenler, meslek odaları, kamu temsilcileri ile sektör paydaşları katıldı. "Artık nasıl bir Antalya’da yaşamak istediğimize karar verme zamanı" ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, yaptığı açılış konuşmasında Antalya’nın hızlı göç alan yapısına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı: "Göçle birlikte artan nüfus, talep edilen hizmetleri büyütüyor; bu büyüme ise tüketimi, çevresel baskıları ve kentsel riskleri beraberinde getiriyor. Bugüne kadar bu süreci hep birlikte yaşadık. Ancak artık mesele yalnızca yaşamak değil, nasıl bir Antalya’da yaşamak istediğimize karar vermek. Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz 2050 Antalya Vizyonu Çalışması bu açıdan çok kıymetliydi. Bugün burada, o çalışmanın bazı çıktılarıyla birlikte şu soruları yeniden ve daha güçlü şekilde sormak istiyoruz: Nasıl bir Antalya istiyoruz? Nasıl bir Antalya istemiyoruz? Bu sorular dün de soruldu, bugün de soruluyor, emin olun binlerce yıl sonra da sorulacak. Bizler bu uzun zaman çizelgesinde küçük bir anın içindeyiz belki ama hepimiz yaşadığımız kentin geleceğini düşünmeden edemiyoruz." "Bu yalnızca Antalya’nın değil, Türkiye’nin meselesi" Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, kentsel dönüşümü planlı, insan odaklı ve mevzuata uygun bir anlayışla yürüttüklerini belirterek, Antalya Deprem Master Planı’nın 2026’da tamamlanacağını söyledi. Oğuz, kentsel dönüşümün yalnız bugünü değil, gelecek kuşakların yaşam kalitesini de doğrudan etkilediğini vurguladı. "Planlama, ada değil mahalle ölçeğinde ele alınmalı" Panele konuşmacı olarak katılan Çevre Mühendisi Cem Arüv, Antalya’nın üst ölçekli planlarının güncellenmesi gerektiğini belirterek, dönüşümün ada ve parsel bazlı değil, mahalle bazlı yapılması gerektiğini ifade etti. Arüv, altyapının yenilenmesi ve kent merkezinin yeniden kurgulanmasının zorunluluğuna dikkat çekti. "Mevzuat, uygulama ve iş birliği başlıklarında kapsamlı değerlendirme" ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı Işığında Geleceğin Şehirciliği" paneli ise, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Riskli Yapılar Daire Başkanı Serdar Canikli’nin katılımıyla düzenlendi. Panelde kentsel dönüşüm mevzuatına ilişkin güncel bilgiler katılımcılarla paylaşılırken, uygulama süreçleri, riskli yapıların tespiti, dönüşüm modelleri ve sahada karşılaşılan sorunlar ele alındı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan Serdar Canikli, sürecin etkin şekilde yürütülmesinde kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti. Şehircilik, hukuk ve sigorta boyutları birlikte değerlendirildi Şehir Plancısı ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Ali Faruk Göksu, Antalya’nın gelecek stratejilerine ilişkin yaptığı sunumda kentin büyüme dinamikleri, mekânsal planlama yaklaşımları, iklim kriziyle uyumlu şehircilik ve sürdürülebilir kentsel dönüşüm başlıklarında önemli değerlendirmelerde bulundu. Göksu, Antalya’nın geleceğini belirleyecek stratejik planlama adımlarının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğine dikkat çekti. TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi Geçmiş Dönem Başkanı Osman Aydın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ise, TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. Engin Kepenek, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Antalya Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden Ersin Aksoy ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan yer aldı. Panelde, kentsel dönüşüm uygulama örnekleri, planlama ve uygulama süreçleri, güncel mevzuat, dönüşümün gerekliliği ve kentteki riskli yapı stoku hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Karagöz moderatörlüğünde düzenlenen bir diğer panelde, Türkiye Sigortacılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar ile Antalya Barosu Çevre ve İmar İzleme Kurulu Başkanı Av. Duygu Kozanoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Panelde kentsel dönüşüm sürecinin hukuki altyapısı, mülkiyet hakları, sigorta uygulamaları, risk yönetimi ve tarafların sorumlulukları detaylı şekilde ele alındı.
BAİB Başkanı ihracat toplantısında rahatsızlanıp sözlerini yarıda kesmek zorunda kaldı
07 Ocak 2026 Çarşamba - 14:15 BAİB Başkanı ihracat toplantısında rahatsızlanıp sözlerini yarıda kesmek zorunda kaldı Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin (BAİB) 2025 yılı ihracat verileri ile 2026 yılı hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında rahatsızlanan BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, toplantıyı yarıda kesmek zorunda kaldı. 2025 yılı ihracat verileri ile 2026 yılı hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Batı Akdeniz bölgesinin 2025 yılında ihracatta rekor seviyeye ulaştığını belirterek, "2025 yılını gerçekten bizler için rekor bir seviyede, 2 milyar 743 milyon dolar gibi iyi bir rakamla kapatmış bulunuyoruz" dedi. Çavuşoğlu, bölge ihracatında yaklaşık 3,96’lık artış yaşandığını aktararak, "Ülkemizin genel ihracat artışı da yaklaşık 4,5 civarında. Ancak bu oranlar bizim için yeterli değil. En azından çift haneli artışları hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. İhracat performansının son yıllarda önemli sınamalardan geçtiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "2020 yılında pandemiyle birlikte ciddi bir hamle yaptık. 2021’e yaklaşık yüzde 32’lik artışla girdik. Sonrasında da bu ivmeyi koruduk. Ancak 2022’de Rusya-Ukrayna savaşı, 2023’te ise asrın felaketiyle karşı karşıya kaldık" diye konuştu. Son 10 yıllık dönemde Batı Akdeniz ihracatında yüzde 91’in üzerinde artış yaşandığını vurgulayan Çavuşoğlu, buna rağmen küresel ve bölgesel olumsuzlukların ihracatçılar üzerindeki baskısının sürdüğünü dile getirdi. Sektörel ihracat dağılımına da değinen Çavuşoğlu, yaş meyve sebze sektörünün ilk sırada yer aldığını belirterek, maden ve metallerin ikinci, ağaç ve orman ürünlerinin üçüncü, kimyevi maddelerin ise dördüncü sırada bulunduğunu kaydetti. Hububat, bakliyat ve yağlı tohumlarda önemli artışlar yaşandığını ifade eden Çavuşoğlu, "Ancak bölgemiz için lokomotif olan yaş meyve sebze sektörünün son üç yılda düşüş eğiliminde olması bizleri maalesef mutsuz ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Konuşması sırasında zaman zaman zorlanan Çavuşoğlu, rahatsızlığının devam etmesi üzerine basın mensuplarına toplantıya devam edemeyeceğini bildirip programı BAİB Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükyaman’a devretti. Çavuşoğlu’nun hastaneye gittiği öğrenildi.