Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Balıkesir
Üniversitenin yavru kuzuları anaları ile buluştu
24 Mart 2026 Salı - 17:01:09
Balıkesir Üniversitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde yavru kuzular, baharın gelişiyle birlikte anne koyunlarla ilk kez açık havayla buluştu. Renkli görüntülere sahne olan anlar, çiftlikte akademik ve uygulamalı eğitim faaliyetlerine ayrı bir canlılık kattı. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile birlikte çiftliği ziyaret ederek Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Metin Pancarcı ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya İlhan’dan bilgi aldı. Ziyaret sırasında hayvan sağlığı, bakım süreçleri ve üretim faaliyetleri yerinde incelenirken, üniversitenin uygulamalı eğitim imkanlarının öğrencilerin donanımlı birer veteriner hekim olarak yetişmelerindeki önemine dikkat çekildi. Rektör Oğurlu, Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çiftliği’nin teorik bilginin sahada pekiştirilmesi açısından büyük bir imkan sunduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin mesleki yetkinliklerini artırmaları ve uygulama becerilerini geliştirmeleri adına bu tür altyapılar büyük önem taşıyor. Üniversite olarak nitelikli ve donanımlı veteriner hekimler yetiştirirken bölge hayvancılığına da katkı sunmaya devam ediyoruz" dedi. Rektör Oğurlu Merkez Müdürü Prof. Dr. Şükrü Metin Pancarcı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya İlhan ve çiftlik personeline de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
24 Mart 2026 Salı - 16:03
Balıkesir’de kan bağışına ilgi arttı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Ramazanda düşen kan bağışı, bayram sonrası normale döndü. Bayram ertesi Cumhuriyet Meydanında konuşlanan Türk Kızılayı Kan Bağışı otobüsünü dolduran vatandaşlar kan verirken, kan bağışının yararına inandıklarını söyledi. Türk Kızılayı ekipleri ilgiden memnun olurken, Ramazan da günlük 15-20 dolayında olan bağışın bayram sonrası 50’yi bulduğunu açıklandı. Öte yandan kan veren vatandaşlarda, kan vermenin sağlık kazandırdığını kaydetti. Kan vermeye devam edeceğini kaydeden 55 yaşındaki Selahattin Karakuş, " 23 seferdir kan veriyorum. Kan vermeye devam edeceğim. Kan verince rahatlıyorum. Milletimize devletimize yararım dokunsun. Yani faydam dokunsun. Kan vermeye devam edeceğim. Teşekkür ederim" dedi. 22 yaşındaki Deniz Demir de, " İlk kez kan veriyorum. İnsanların kan bağışı yapmasını tavsiye ediyorum. Kan bağışı hayat kurtarır" diye konuştu.
24 Mart 2026 Salı - 16:01
Bandırma’da bilişim suçları paneli düzenlendi
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık olaylarına dikkat çekmek amacıyla "Öğrencilere Yönelik Bilişim Suçları Konusunda Farkındalık Paneli" düzenlendi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Burak Demir moderatörlük yaptı. Bandırma Cumhuriyet Savcıları Rıdvan Aksoy ve Emin Türkyılmaz ise konuşmacı olarak katıldı. Panelde, kişisel verilerin korunması, banka hesap bilgilerinin güvenliği ve hesap kiralama yöntemleri ele alındı. Bu hesaplar üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık türleri hakkında bilgi verilirken, yasa dışı bahis, kara para aklama ve kripto para üzerinden yapılan dolandırıcılık yöntemlerine dikkat çekildi. Ayrıca çekiliş vaadiyle dolandırıcılık, internet üzerinden sahte kredi başvuruları, kendini bankacı olarak tanıtarak yapılan dolandırıcılık girişimleri ile sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde, bilişim suçlarına karşı farkındalık oluşturulmasının önemi vurgulandı. Panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
24 Mart 2026 Salı - 16:00
Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası kutlandı
"21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası" kutlamaları; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, il protokolü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri personel, öğrenciler, STK’lar, emekliler, kurum personeli ve halkın yoğun bir katılımıyla, 01 Temmuz 2025 tarihinde çıkan yangında zarar gören Altıeylül ilçesi Gökçeören mahallesindeki ormanlık sahada gerçekleştirildi. Gökçeören kırsalında Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri kapsamındaki Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen ve protokol konuşmalarının yapılmadığı etkinlikte; Vali İsmail Ustaoğlu, öğrencilerle yaptığı kısa sohbetin ve günün anısına çektirdiği fotoğrafların ardından öğrencilere hediyeler dağıttı. Vali Ustaoğlu öğrencilere yaptığı hediye dağıtımından sonra, baharın gelişini simgeleyen Nevruz etkinlikleri çerçevesinde yakılan ateşin yanında demir dövülerek fidan dikimi yapıldı. Altıeylül ilçesi Gökçeören mahallesindeki ormanlık sahada gerçekleştirilen etkinlikte, tüm katılımcılarla birlikte binlerce fidanı toprak buluşturdu. "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası" kutlamaları kapsamında il genelinde fidan dikim etkinlikleri hafta boyunca devam edecek.
23 Mayıs 2025 Cuma - 22:15
Kontrolden çıkan cip takla attı: 2 yaralı
Balıkesir’in Susurluk ilçesinde kontrolden çıkan cipin takla attığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, İzmir Otoyolu Susurluk ilçesi Ömerköy mevkiinde meydana geldi. Ö.A. idaresindeki 34 HEF 783 plakalı cip, sürücüsünün idaresinden çıkarak takla attı. Takla atan cip, refüje çıktı. Kazada Ö.A. ve K.S.A. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
23 Mayıs 2025 Cuma - 19:51
Bandırmaspor - Boluspor maçının ardından
Trendyol 1. Lig Play-off yarı final rövanşında Bandırmaspor ile Boluspor maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig play-off yarı final rövanşında Bandırmaspor, Boluspor’u eleyerek finale yükseldi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel ve Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, değerlendirmeler yaptı. Mustafa Gürsel: "Bir adım kaldı, Süper Lig’i çok istiyoruz" Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Boluspor’u tebrik ederek, "Rakibimiz Boluspor’u kutluyorum. Onlar da iyi bir ivmeyle buraya kadar geldiler. 42. resmi maçımızı oynadık. Ligin sonuna geldik ve oyuncularımı yürekten kutluyorum" dedi. Play-off sisteminin farklı bir mücadele alanı olduğuna dikkat çeken Gürsel, "Bu maç zaten kendi içinde özeldi. Avantajlı gelmiştik, önemli olan bu avantajı koruyup finale çıkmaktı. Şimdi artık hedefe bir adım kaldı. Daha önce kapısından döndüğümüz o Süper Lig’e ulaşmak istiyoruz. Oyuncularım da camiamız da bunu çok arzuluyor" ifadelerini kullandı. Taraftarlara da teşekkür eden Gürsel, "Bugün güzel bir ambiyans vardı. Şimdi gözümüz perşembe akşamında. Umarım o gün buraya Süper Lig takımı olarak döneriz. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu. Yalçın Koşukavak: "Bütçelere, zorluklara rağmen onurlu mücadele verdik" Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak ise zor şartlara rağmen gösterdikleri mücadeleyle gurur duyduklarını belirtti. Sahalarında oynayamadan aylar geçirdiklerini hatırlatan Koşukavak, "Bu stat bizimkinden daha eski, iç saha maçlarımızı burada oynamak zorunda kaldık. Küçük bütçelerle kurulmuş bir takım olarak kimsenin bizi hesaba katmadığı bir yerde play-off’a kaldık. Bu başlı başına bir başarı" dedi. İlk maçta alınan 4-1’lik mağlubiyetin işlerini zorlaştırdığını belirten Koşukavak, "Bandırmaspor rövanşta doğal olarak savunma ağırlıklı oynadı ve skor avantajını korudu. Uzatmalarda yediğimiz golle elendik ama oyuncularımı tebrik ediyorum. Onurlu bir mücadele verdik. Büyük bütçelere karşı ayakta durduk" diye konuştu. Süper Lig hayallerine ulaşamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Koşukavak, "33 yıllık bir hayaldi bu. Ama olmadı. Yine de lige renk kattığımızı düşünüyorum. İç saha oynayamadan play-off’a kalmak ciddi bir başarı. Bandırmaspor’a finalde başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.
23 Mayıs 2025 Cuma - 18:12
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig Play-off yarı final ikinci maçında Bandırmaspor sahasında Boluspor’u 1-0 mağlup ederek finale yükseldi. Balıkesir ekibi, finalde Fatih Karagümrük’ün rakibi oldu. Maçtan dakikalar 14. dakikada Atınç’ın ortasında ceza sahası içinde Diony’nin kafa vuruşunda top auta çıktı. 90+2. dakika sol kanattan Billal Mesoudi ile hızlı gelişen atakta pasını İbrahim Kaya’ya aktardı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan İbrahim müsait pozisyondaki Paixao’ya pasını verirken, Paixao da kaleciyi geçerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla ağlarla buluşturdu. 1-0 Hakemler: Arda Kardeşler, Osman Gökhan Bilir, Abdullah Uğur Sarı Bandırmaspor: Akın Alkan, Hikmet Çiftçi (Karim Avcı dk. 84), Lois Diony (Marco Paixao dk. 77), Ndongala (Mehmet Özcan dk. 57), Hakan Bilgiç, Mexer (Sergen Piçinçiol dk. 77) Atınç Nukan, Billal Messaudi, Murat Can Akpınar (İbrahim Kaya dk. 57), Rahmetullah Berişbek, Mulumba Yedekler: Zafer Görgen, Mourad Louzif, Emirhan Ayhan, Erkam Kömür, Faruk Can Genç Teknik Direktör: Mustafa Gürsel Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba, Ali Ülgen (Vusal İskandarlı dk. 77), Dean Liço, (Babacar dk. 46.dk), Nogueria Junior (Aleksic dk. 73), Florent Hasani, Paul Omo Mukairu, Naby Oulare, Onur Ulaş Enes Alıç (Berk Yıldız dk. 87), İshak Karaoğul (Oğuz Kağan Güçtekin dk. 72), Mario Balburdia Yedekler: Kubilay Antepoğlu, Eren Erdoğan, Fethi Özer, Hüsamettin Yener, Anıl Koç Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak Gol: Marco Paixao (dk. 90+2) (Bandırmapsor) Sarı kartlar: Rahmetullah Berişbek (Bandırmaspor), İshak Karaoğul, Balbudia, Lico, Onur Ulaş (Boluspor),
23 Mayıs 2025 Cuma - 15:55
Başkan Mirza’dan Marmara OSB’de sürdürülebilir kalkınma vurgusu
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Marmara Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düzenlenen toplantıda çevreye duyarlı sanayileşme ve sürdürülebilir kalkınma vurgusu yaptı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ve Marmara Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyetiyle birlikte önemli bir toplantıya katıldı. Görüşmelerde, Bandırma’nın sanayi potansiyelinin sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde nasıl geliştirilebileceği değerlendirildi. Toplantıda, çevreye duyarlı sanayileşme modeli ve yerel kalkınma vizyonu çerçevesinde projeler ve iş birliği fırsatları masaya yatırıldı. Başkan Mirza, Bandırma’nın ekonomik gelişimi için kamu, özel sektör ve yerel yönetim iş birliğinin önemine dikkat çekerek, "Çevreyi koruyarak birlikte büyüyecek, birlikte gelişeceğiz" mesajını verdi. Sanayi yatırımlarının çevresel hassasiyetlerle uyumlu bir şekilde şekillenmesi gerektiğini belirten Mirza, kentin geleceği için ortak akıl ve sürdürülebilir çözümlerin öncelikli olduğunu vurguladı.
23 Mayıs 2025 Cuma - 15:24
Ayvalık’ta ilkbaharın coşkusu Teferic Şenlikleri ile taçlandı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 8. Uluslararası Küçükköy Teferic Şenlikleri başladı. Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen Teferic Şenlikleri başladı. Şenlikler, baharın coşkusunu ve yerel kültürü bir araya getirerek bölge halkının ve ziyaretçilerin katılımıyla renkli görüntüleri beraberinde getirdi. Küçükköy Mahallesi’nin ev sahipliği yaptığı Teferic Şenlikleri; Bosna Hersek, Makedonya ve Sırbistan’dan gelen misafirlerin de katılımıyla, Küçükköy Üretim Mutfağı’nın önünden başlayan yürüyüş kortejiyle start aldı. Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Karadağ Diaspora Bakanı Mirsad Azemoviç, Sırbistan’ın Sancak Bölgesi şehirlerinden Sjenica Belediye Başkanı Munip Mujagiç, daire amirleri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Pendik Bosna Sancak Derneği bünyesindeki yaklaşık 50 dansçının katılımı ve bando eşliğinde kortej yürüyüşü, Küçükköy Cami Avlusuna kadar folklorik müzikler eşliğinde sürdü. Açılışta konuşan Karadağ Diaspora Bakanı Mirsad Azemoviç, Küçükköy’de düzenlenen Teferic Şenliklerinin yüz yıldır Anadolu topraklarından yaşayan Karadağlı soydaşlarının bir araya geldiği çok anlamlı bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin insanına sahip çıkan ve bu topraklarda özgürce yaşamalarını sağlayan Anadolu halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi. Açılış töreninde konuşan Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ise, Karadağ Diaspora Bakanı Mirsad Azemoviç’in kibar teşekküründen duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Belediye Başkanımız ve değerli misafir bakanımız konuşmalarında Küçükköy’ün tarihçesine değindiler. Biliyorsunuz; Birleşmiş Miletler bünyesindeki Dünya Turizm Örgütü, her yıl geleneklerini ve kültürünü muhafaza eden, turizm ve ekonomik değerlerinin yanı sıra benzeri özellikleriyle ön plana çıkan dünyadaki tüm köyler içerisinde, dünyanın en iyi turizm köylerini oluşturuyor. Geçmişte Bursa’daki Cumalıkızık, İzmir’in Şirince, Ödemiş’teki Birgi, bu listelere girerek bu imkanlardan ve şartlardan yararlandı. İnşallah her yıl bu listeye aday olan Küçükköy’ümüz de aday. Bu listeye girmeyi Küçükköy’de hak ediyor" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri Küçükköy’ün tarihi sokaklarında yöre halkının oluşturduğu stantları gezdi.
23 Mayıs 2025 Cuma - 13:08
Balıkesir’de mobilya atölyesinde korkutan yangın
Balıkesir’in Altıeylül ilçesine bağlı Gümüşçeşme Mahallesi, Eski Kepsut Yolu Caddesi üzerinde bulunan bir mobilya imalat atölyesi ve mangal kömürü deposu olarak kullanılan iş yerinde yangın çıktı. İlk belirlemelere göre, yangının elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, iş yerinde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Yangının kesin çıkış nedeni ile ilgili incelemeler sürüyor.
23 Mayıs 2025 Cuma - 13:06
Havran’da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarı denetlendi
Balıkesir’in Havran ilçesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan pazarında denetim ve kontroller aralıksız sürüyor. Havran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede kurulan hayvan pazarında sağlık ve hijyen kurallarına uygunluk, küpe ve belgelerin kontrolü gibi birçok konuda denetim gerçekleştirdi. Kurbanlık hayvanların sağlık durumlarının vatandaşların dini vecibelerini sorunsuz şekilde yerine getirmeleri açısından büyük önem taşıdığı belirtilirken, kontrollerin bayram süresince devam edeceği ifade edildi.
23 Mayıs 2025 Cuma - 12:57
Balıkesir, sağlıkta kaliteyi Nev markası ile yakalayacak
2009 yılında Balıkesir’de hizmet vermeye başlayan Özel Sevgi Hastanesi, aradan geçen 16 yıl sonunda Nev Sağlık Grubu bünyesine dahil oldu. Nev Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ergin Kopal, Türkiye’ye Balıkesir ve Bursa üzerinden açılacaklarını ifade ederken, Bandırma ve Balıkesir’deki sağlık yatırımlarının ardından Güney Marmara’da daha ulaşılabilir, daha modern sağlık hizmeti sunacaklarının taahhüdünü verdi. Balıkesir il merkezinin tek özel hastanesi olan Sevgi Hastanesi, Nev Sağlık Grubu bünyesine katıldı. Konuyla ilgili hastanede bir basın açıklaması yapan Nev Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ergin Kopal, Nev Sağlık Grubu İcra Kurulu Başkanı Dr. Seyhun Yavuz, Yönetim Kurulu üyesi Ferdi Yılmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kopal, "Nev Sağlık Grubu olarak, Güney Marmara Bölgesi’nde kaliteli ve kesintisiz sağlık hizmeti sunma misyonumuz doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bandırma’daki yatırımımızın ardından şimdi de Balıkesir’in köklü sağlık kuruluşlarını bünyemize katarak, bölgedeki varlığımızı güçlendiriyoruz. Bu satın alma, sadece bir büyüme hamlesi değil, aynı zamanda Balıkesir halkına daha modern ve erişilebilir sağlık hizmeti sunma taahhüdümüzün bir göstergesidir. Önümüzdeki dönemde de teknoloji, insan kaynağı ve hasta memnuniyeti odaklı yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi. Balıkesir ve Bursa’nın köken, davranışsal ve yaşam şekli olarak birbirine çok benzediğini belirten Kopal, "Her zaman burada olmak istemiştik, çalışmalara Bandırma ile başladık. Bursa’da sağladığımız hasta ve çalışan odaklı sağlık hizmetini buraya taşımak temel amacımız. Çok kısa sürede etkilerini göreceksiniz. Tekrardan hayırlı olsun" dedi. "Kaliteli hizmeti Balıkesir ile buluşturacağız" Toplantıda konuşan Nev Sağlık Grubu İcra Kurulu Başkanı Dr. Seyhun Yavuz ise "Bu yatırım aslında bir bayrak devri oldu. Umarım her şey Balıkesir için iyi olur. Sağlık hizmeti aslında bir kamu hizmeti. Balıkesir’in değerlerine saygı duyarak, kaliteli sağlık hizmetine devam edeceğiz. Balıkesir’in ülkemizdeki öneminin farkındayız. Bölgenin ihtiyaçlarını hep beraber değerlendirerek en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Hayırlı olsun" dedi. Yapılan anlaşmanın ardından bölgedeki hastaneler Nev Balıkesir ve Nev Altıeylül ismiyle çalışmalarını sürdürecek. Satın alma anlaşması kapsamında, iki özel hastane, iki imarlı arsa ve 1,5 MW kapasiteli güneş enerji santrali (GES) de Nev Sağlık Grubu’nun portföyüne eklendi. Bu yatırım, Nev Sağlık Grubu’nun sürdürülebilir ve çevreci sağlık hizmetleri vizyonunu da destekliyor.
23 Mayıs 2025 Cuma - 12:24
Batmanlı öğrenciler Edremit’te ağırlandı
Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin konuğu oldu. 19-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleşen program kapsamında Edremit’e gelen öğrenciler ve danışman öğretmenler, Edremit İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Rasim Girgin’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında ilçedeki eğitim faaliyetleri üzerine sohbet edilirken, öğrenci değişim programının iki okul arasında kültürel etkileşimi artırdığı vurgulandı.
23 Mayıs 2025 Cuma - 11:38
Balıkesirli gençler ’Gençlik Haftasında’ spora doydu
Gençlik Haftası, bu yıl da gençlerin yoğun katılımı ve coşkusuyla adeta bir şölene dönüştü. Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir’de düzenlenen etkinliklerde gençler, hem eğlendi hem de yeteneklerini sergilediler. Gençlik Haftası boyunca spor, sanat ve kültürle iç içe pek çok etkinlik düzenlendi. Özel Sporcular Şenliği, engelleri aşan sporcuların azim ve başarılarını izlemek isteyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Bisiklet Turu kapsamında bir araya gelen bisiklet severler, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu yaşatarak şehirde zafer turu gerçekleştirdi. 5x5 Futbol Turnuvası, 3x3 Basketbol Gençlik Turnuvası ve Voleybol Gençlik Kupası etkinlikleriyle gençler, enerjilerini sahalarda gösterdiler. Softbol Türkiye Şampiyonası ve Yelken Şampiyonası, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli sporcuları buluşturarak Gençlik Haftası’na ayrı anlam kazandırdı. E-sporun giderek artan popülaritesiyle birlikte düzenlenen E-Spor Gençlik Kupası’nda, dijital oyunlarda kıyasıya mücadele eden gençler yeteneklerini sergilediler. Sanatla ilgilenenler için düzenlenen güzel sanatlar sergilerinde genç sanatçılar, hazırladıkları çalışmaları izleyenlerle paylaşarak hayal güçlerini yansıttı. Bu etkinliklerle birlikte gençler, hem oyun alanında hem de sanatta kendilerini ifade etme imkanı buldu. Gençlik Merkezleri Gönüllü Gençlerinden oluşan grup, zengin repertuarlarıyla Gençlik Konserinde izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Gençlik Haftası, gençlerin fiziksel, kültürel ve sanatsal alanlarda kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam oluşturdu. Spor etkinliklerinden atölye çalışmalarına, sergilerden konserlere kadar uzanan çeşitli aktivitelerle dolu geçen hafta, sadece gençlere değil her yaştan vatandaşa keyifli ve öğretici anlar yaşattı.
23 Mayıs 2025 Cuma - 11:05
Küçük arkeologlar işbaşında
Uluslararası Müzeler Haftası çerçevesinde Bandırma’nın Çınarlı Mahallesi’nden katılan çocuklar, Kyzikos Antik Kenti’nde yer alan Adrian Tapınağı çevresinde arkeolojik kazı deneyimi yaşadı. Etkinlikte çocuklar, arkeologlar eşliğinde uygulamalı kazı çalışması yaparak bölgenin tarihi hakkında bilgi edindi. Bandırma Arkeoloji Müzesi ve Kyzikos Kazı Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyon, çocuklara tarihi sevdirirken, bölge kültürünün tanıtımına da katkı sağladı. Etkinliğe katılan çocuklar hem eğlendi hem de tarihi mirası yerinde tanıma fırsatı buldu. Etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan Bandırma Arkeoloji Müzesi’ne, Kyzikos Kazı Başkanlığı’na ve ulaşım desteği sağlayan Bandırma Belediyesi’ne teşekkür edildi.
23 Mayıs 2025 Cuma - 10:30
Balıkesir’de kenevir bahçesine operasyon
Balıkesir’de narkotik ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda ortaya çıkanlar hayrete düşürdü. Dağ evinde özel sulama sistemi kurarak kenevir yetiştiren ve yaz aylarında piyasaya sürmeyi hedefleyen 5 şahıs yakalandı. Yaklaşık 4 tona kadar uyuşturucu elde edilebilecek 20 bin Hint keneviri ekiplerce imha edildi. Balıkesir ve Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimimizce geçtiğimiz gün il merkezi ve Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde operasyonlar gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda bir takside çok sayıda uyuşturucu yakalanırken, akıllara durgunluk veren olay Dursunbey ilçesinde yapılan operasyonda ortaya çıktı. Dursunbey ilçesinde bir dağ evinde özel sulama sistemi kurarak kenevir yetiştirdiği ve bu kenevirden 4 ton uyuşturucu elde etmeyi hedefleyen ve aynı zamanda bu uyuşturucuyu yaz ayında piyasaya sürmeyi planlayan 5 şahıs hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak, 2313 SKM suçlarından işlem başlatıldı. Yapılan operasyonlar sonucunda ise 20 bin 339 adet Hint keneviri, 1 kilo 236 gram esrar maddesi, bir ruhsatsız tabanca, bir hassas terazi ele geçirildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder