ÇEVRE - 24 Temmuz 2025 Perşembe 13:24

Başkan Yılmaz’dan kül uyarısı

A
A
A
Başkan Yılmaz’dan kül uyarısı

Bilecik, Eskişehir ve Sakarya’daki yangınlar sebebiyle şiddetli rüzgar sebebiyle Bursa’nın Yıldırım ilçesine kadar gelen kül ve duman vatandaşları tarafından endişeyle karşılandı.


Yıldırım’a kadar taşınan kül parçaları, ilçede bir yangın çıktığı yönünde yanlış anlaşılmalara sebep oldu. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Yıldırım’da bir yangın olmadığını duyurdu. Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada ise şu uyarılarda bulundu;


"Cam ve kapıları kapalı tutun. Açık alanlarda yanıcı madde bulundurmayın. Solunum hassasiyeti olanlar maske takmadan dışarı çıkmasın. Ormanlık alanlara yaklaşılmasın. Şüpheli durumlarda 112 acil ekipler aransın. Küllerin su kaynaklarını kirletme riskine karşı önlem alınsın. Araç park ederken itfaiye araçlarının geçişini engellemeyecek şekilde davranılsın."


Başkan Oktay Yılmaz, vatandaşların panik yapılmaması gerektiğini vurgularken, gelişmeleri ise yalnızca resmi kaynaklardan takip etmelerini rica etti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 17 ilde "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" operasyon İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde Jandarmamızın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki,67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdik. 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesini deşifre ettik. 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı" dedi. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 17 ilde Jandarmanın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki, 67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdiklerini belirterek 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesinin deşifre edinildiğini, 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını kaydetti. "Bu ürünleri ele geçirerek, sahte ve kaçak alkol üretimiyle vatandaşlarımızın canına ve sağlığına zarar verilmesini engelledik" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma KOM Daire Başkanlığımız koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarımızca yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Manisa, Ordu, Rize ve Tekirdağ’da operasyonlar düzenledik. Sahte alkol üretimine yönelik operasyonlarımızı 81 ilimizde aralıksız sürdürüyoruz. Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yapalım. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."