Yerel Haberler
Diyarbakır
Eğil Belediyesi tarafından cami ve taziye evlerine temizlik malzemesi desteği 17 Mart 2026 Salı - 14:44:21 Diyarbakır’da Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu’nun talimatıyla ilçedeki cami ve taziye evlerine temizlik malzemesi desteği sağlandı. Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu’nun talimatıyla ilçedeki cami ve taziye evlerine temizlik malzemesi dağıtıldı. Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu, ilçe merkezinde ve tüm mahallelerde bulunan camiler ile taziye evlerinin temizliği, düzeni ve hijyen şartlarının en iyi seviyede olması adına önemli bir çalışmayı daha hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Seydaoğlu, "Belediyemiz tarafından temin edilen temizlik malzemeleri, titizlikle hazırlanarak ilgili tüm cami ve taziye evlerine ulaştırıldı. Toplumumuzun ortak kullanım alanları olan bu kıymetli mekânların her zaman temiz, sağlıklı ve huzurlu bir ortam sunması bizim önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Özellikle ibadet edilen camilerimizin ve acıların paylaşıldığı taziye evlerimizin hijyenik olması, hem vatandaşlarımızın sağlığı hem de manevi huzuru açısından büyük önem taşımaktadır. Eğil Belediyesi olarak sadece altyapı ve üstyapı hizmetleriyle değil, sosyal ve kültürel hayatı destekleyen çalışmalarımızla da hemşehrilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz temizlik malzemesi dağıtımıyla, mahallelerimizdeki birlik ve dayanışma ruhunu da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Her bir mahallemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeterek, yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürecek; Eğil’imizin her köşesine hizmet götürmeye devam edeceğiz" dedi.
17 Mart 2026 Salı - 12:52 Diyarbakır’da bayram denetimi: 2 ton bozuk gıda ürüne el konuldu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde ve bayram süresince sorumluluk alanındaki tüm birimleriyle hazırlıklarını tamamladı. Son günlerde yapılan denetimlerde halk sağlığını tehdit eden yaklaşık 2 ton bozuk gıda ürüne el konuldu. Belediyeden yapılan açıklamada, Zabıta, Sağlık İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol, Ulaşım ile İtfaiye Dairesi Başkanlıklarına bağlı ekipler, bayram boyunca sahada aktif şekilde görev yapacağı, kent genelinde denetim, ulaşım, temizlik ve acil müdahale hizmetlerinin kesintisiz sürdürüleceği belirtildi. Bayram öncesinde artan insan ve trafik yoğunluğunu dikkate alan Zabıta Dairesi Başkanlığı, denetimlerini bayram sonuna kadar aralıksız sürdürecek. Bu kapsamda toplu taşıma araçları, ilçe minibüsleri ile ağır tonajlı ve sivil araçlara yönelik kontroller sıklaştırıldı. Mevzuata aykırı hareket edenlere yasal işlem uygulanacak. Arife akşamı ve bayram sabahı, Mardinkapı, Şehitlik ve Yeniköy mezarlıklarında trafik akışının düzenli sağlanması amacıyla zabıta ekipleri görev başında olacak. Öte yandan, kent genelinde patpat, havai fişek, maytap ve torpil gibi patlayıcı maddelerin satışına yönelik denetimler artırıldı. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışına ise izin verilmeyecek. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, bayram öncesinde vatandaşların yoğun olarak tükettiği gıda ürünlerine yönelik denetimlerini artırdı. Halk sağlığını riske atan, son kullanma tarihi geçmiş ve mevzuata aykırı şartlarda saklanan yaklaşık 2 ton gıda ürününe el konuldu. Ekipler, denetim çalışmalarını bayram süresince de sürdürecek. Vatandaşların bayram ziyaretleri göz önünde bulundurularak mezarlıklarda kapsamlı temizlik, bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, yağışlı günler dışında ana arterler, cadde ve kaldırımlarda yıkama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) ile ilçe otogarlarında temizlik ve yıkama işlemleri bayram gününe kadar devam edecek. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ise bayram süresince meydana gelebilecek yangın ve acil durumlara karşı 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacak.
Manzara tutkunları havadan Diyarbakır’ın tarihi yerlerini keşfediyor
01 Temmuz 2025 Salı - 13:50 Manzara tutkunları havadan Diyarbakır’ın tarihi yerlerini keşfediyor Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilke imza atan Pilot Fırat Tekin, iki kişilik çok hafif hava aracıyla Diyarbakır, Mardin, Batman ve çevre illerde turizm amaçlı uçuşlar gerçekleştiriyor. Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini gökyüzünden keşfetmek isteyenler için büyük bir fırsat sunan bu uçuşlara ilgi her geçen gün artıyor. Yoğun talep gören turizm uçuşları, üç farklı rota seçeneğiyle sunuluyor. 30 dakikalık kısa tur, 60 dakikalık orta tur ve 120 dakikalık uzun tur. Uçuşlar sırasında bölgenin önemli kültürel ve tarihi noktaları havadan izlenebiliyor, katılımcılar eşsiz bir deneyim yaşıyor. Fırat Tekin’in öncülüğünde başlatılan bu girişim, hem bölge turizmine yeni bir soluk getiriyor hem de adrenalin ve manzara tutkunlarını gökyüzünde buluşturuyor. Tekin, sadece Diyarbakır’da değil Güneydoğu’da bir ilk olduğunu aktardı. Tekin, "Havacılık sektöründe hem genel havacılığı tanıtmak hem de bölgemizin Güneydoğu’da biliyorsunuz muhteşem manzara, tarihi dokusunu da insanlara aktarmak açısından böyle bir işe karar verdim ve çok da talep oldu. Talepler doğrultusunda gelişmeye, geliştirmeye devam ediyoruz. Şu an için sadece tek yolculuğu çok hafif hava araçları olarak tanımlanan bir hafif hava aracıyla turistik geziler gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi. Diyarbakır’ın tarihi dokusunu havadan da görmenin çok ayrı bir görüntü sağladığını dile getiren Tekin şunları aktardı: "Bu uçuş ayrı bir heyecan veriyor insanlara. Ancak daha fazla yolcu noktasında biraz eksik kalıyoruz bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Daha fazla insana ulaşabilmek, daha fazla insana dokunabilmek, aile olarak bu manzarayı insanlara tattırabilmek bu duyguyu heyecanı paylaşabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şu an için çok hafif hava araçları 30 dakika, 60 dakika, 120 dakikalık uçuşlarımız var ve özel bir rota planlaması yapabilmekteyiz meteoroloji şartlarını göz önünde bulundurarak. Van’dan, Batman’da, Mardin’den arayan oldu çevre illerde çok büyük bir taleple karşılaştık ancak biz talep noktasında biraz eksik kaldık dediğim gibi onu da gidermeye çalışıyoruz. Şimdi tek yolcu ile bunu yapıyoruz, ileriki süreçte daha fazla yolculu bir uçakla hizmet vermeye başlayacağız, bunun için çalışmalarımız devam ediyor."
Manzara tutkunları havadan Diyarbakır’ın tarihi yerlerini keşfediyor
01 Temmuz 2025 Salı - 13:46 Manzara tutkunları havadan Diyarbakır’ın tarihi yerlerini keşfediyor Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilke imza atan Pilot Fırat Tekin, iki kişilik hava aracıyla Diyarbakır, Mardin, Batman ve çevre illerde turizm amaçlı uçuşlar gerçekleştiriyor. Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini gökyüzünden keşfetmek isteyenler için büyük bir fırsat sunan bu uçuşlara ilgi her geçen gün artıyor. Yoğun talep gören turizm uçuşları, üç farklı rota seçeneğiyle sunuluyor. 30 dakikalık kısa tur, 60 dakikalık orta tur ve 120 dakikalık uzun tur. Uçuşlar sırasında bölgenin önemli kültürel ve tarihi noktaları havadan izlenebiliyor, katılımcılar eşsiz bir deneyim yaşıyor. Fırat Tekin’in öncülüğünde başlatılan bu girişim, hem bölge turizmine yeni bir soluk getiriyor hem de adrenalin ve manzara tutkunlarını gökyüzünde buluşturuyor. Tekin, sadece Diyarbakır’da değil Güneydoğu’da bir ilk olduğunu aktardı. Tekin, "Havacılık sektöründe hem genel havacılığı tanıtmak hem de bölgemizin Güneydoğu’da biliyorsunuz muhteşem manzara, tarihi dokusunu da insanlara aktarmak açısından böyle bir işe karar verdim ve çokta büyük talep oldu. Talepler doğrultusunda gelişmeye, geliştirmeye devam ediyoruz. Şu an için sadece tek yolculuğu çok hafif hava araçları olarak tanımlanan bir hafif hava aracıyla turistik geziler gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi. Diyarbakır’ın tarihi dokusunu havadan da görmenin çok ayrı bir görüntü sağladığını dile getiren Tekin şunları aktardı: "Bu uçuş ayrı bir heyecan veriyor insanlara. Ancak daha fazla yolcu noktasında biraz eksik kalıyoruz bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Daha fazla insana ulaşabilmek, daha fazla insana dokunabilmek, aile olarak bu manzarayı insanlara tattırabilmek bu duyguyu heyecanı paylaşabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şu an için çok hafif hava araçları 30 dakika, 60 dakika, 120 dakikalık uçuşlarımız var ve özel bir rota planlaması yapabilmekteyiz meteoroloji şartlarını göz önünde bulundurarak. Van’dan, Batman’da, Mardin’den arayan oldu çevre illerde çok büyük bir taleple karşılaştık ancak biz talep noktasında biraz eksik kaldık dediğim gibi onu da gidermeye çalışıyoruz. Şimdi tek yolcu ile bunu yapıyoruz, ileriki süreçte daha fazla yolculu bir uçakla hizmet vermeye başlayacağız, bunun için çalışmalarımız devam ediyor".
Belediye Başkanı Bucak anız yangınlarına karşı muhtarları uyardı
01 Temmuz 2025 Salı - 13:06 Belediye Başkanı Bucak anız yangınlarına karşı muhtarları uyardı Hani ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak, köylerde anız yakılmasına karşı muhtarlardan duyarlılık beklediklerini belirtti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimde katılımcılığı esas alan anlayışı doğrultusunda muhtar buluşmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Serra Bucak, Hani Belediyesi Konferans Salonu’nda ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Bucak, ilçede son günlerde çıkan yangınlara dikkat çekerek, yangınların önemli bir sorun haline geldiğini vurguladı. Yangınlarla mücadelede muhtarların sorumluluğunun büyük olduğunu ifade eden Başkan Bucak, "Köylerde anız yakanları ve tarla sahiplerini uyarmak gerekiyor. Bu konuda siz değerli muhtarlarımızdan duyarlılık bekliyoruz" dedi. İtfaiye Dairesi Başkanlığının güçlendirildiğini dile getiren Başkan Bucak, bu kapsamda 75 yeni personel alımı yapılacağını duyurdu. Bucak, "Eksik ekipmanları tespit ediyoruz. 20 adet arazöz satın aldık. Anız mevsimine hazırlık yapmıştık ancak yeterli olmuyor. Aynı anda 7 farklı noktada yangın çıkabiliyor. Personelimiz yetmiyor. Ayrıca yangın alanları oldukça riskli. Toplumda bu konuda ciddi bir duyarlılık yok. Bu nedenle köylerde de yangına karşı eğitimleri başlatmalıyız" diye konuştu. Başkan Bucak, 15 aydır yerelin ihtiyaçlarını doğru bir temelde tespit etmek için çalıştıklarını belirterek, bütçeden kaynaklanan teknik eksiklikler olduğunu ancak buna rağmen özverili şekilde hizmet üretmeye devam ettiklerini vurguladı. Muhtarlar ise ilçede yaşanan yol, kanalizasyon, ilaçlama, altyapı ve durak eksikliklerine dikkat çekerek, çözüm taleplerini paylaştı.