Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Diyarbakır
Diyarbakır’da pastanelerde bayram yoğunluğu
19 Mart 2026 Perşembe - 17:41:23
Diyarbakır’da 41 yıllık Hacıbaba Pastanelerinde Ramazan Bayramı yoğunluğu devam ediyor. Ramazan Bayramı’nın gelişiyle birlikte Türkiye’nin köklü lezzet duraklarından Hacıbaba Pastaneleri, 41. yılına özel hizmet politikası ve rekabetçi fiyatlarıyla tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor. Tüketiciler, özellikle markanın tescilli lezzeti soğuk baklava ve geleneksel fıstıklı çeşitlerine ulaşmak için şubeler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Şirket, artan talebi karşılamak adına üretim kapasitesini tam güce çıkarırken, "kaliteli lezzet, ulaşılabilir fiyat" sloganıyla bayram sofralarının bir numaralı tercihi olmayı sürdürüyor. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, 41. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Yarım asra yaklaşan bu serüvende değişmeyen tek şey, kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışımız oldu. Bugün şubelerimiz önünde oluşan o uzun kuyruklar, sadece bir tatlı alışverişi değil; halkımızın bize duyduğu sarsılmaz güvenin bir nişanesidir. Halkımızın bayram sevincine ortak olmak bizim asıl kazancımızdır. Her bütçeye hitap eden fiyat politikamız ve kalitemizle, her eve kaliteli baklava girsin düsturuyla çalışıyoruz. Bu yoğun ilgiye layık olabilmek için tüm ekibimizle gece gündüz demeden mesai harcıyoruz. Bu vesileyle, bizleri 41 yıldır bağrına basan, bayram sofralarında Hacıbaba lezzetine yer veren tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; sağlık, huzur ve lezzet dolu günler dilerim" dedi.
19 Mart 2026 Perşembe - 16:02
Diyarbakır’da jandarmadan bayram öncesi trafik denetimi
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kazaların önüne geçmek amacıyla Ramazan Bayramı öncesi trafik uygulamaları kapsamında denetim gerçekleştirdi. Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu Pirinçlik Jandarma Karakolu mevkiinde Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı talimatıyla "Bayram Sensiz Olmaz" sloganıyla Ramazan Bayramı öncesi başlatılan uygulamayla trafik yoğunluğunun etkilerini en aza indirmeyi ve meydana gelmesi muhtemel trafik kazalarını önlemeyi amaçlıyor. Dron destekli gerçekleştirilen uygulamada, jandarma personeli yaka kamerası da kullandı. Uygulama noktalarında durdurulan sürücülere emniyet kemeri, hız ihlali, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşma ve alkol kullanımı konusunda uyarılar yapıldı. Sürücü ve yolculara kolonya ve çikolata ikramında bulunan ekiplerin, bayram tatili süresince denetimlere devam edeceği bildirildi.
19 Mart 2026 Perşembe - 14:15
Meteorolojiden 5 il için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 15. Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Batman ve Mardin illeri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteorolojiden yapılan açıklamada yağışların 1500 metre üzeri bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceğinin tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde görülecek yağışların, bu gece ile yarın akşam saatleri arasında Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Batman, Mardin’in doğu, ilçeleri olan Midyat, Ömerli, Dargeçit, Nusaybin, Savur’da yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, 1500 metre üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don, tipi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
19 Mart 2026 Perşembe - 11:45
Engelli 10 kişi, akülü sandalye ile bayrama rahat girecek
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde hayırseverlerce gönderilen 10 adet akülü sandalye bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Merkez Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi’nde örnek bir dayanışma yaşandı. Muhtar Dilek Demir, hayırseverler tarafından gönderilen 10 adet akülü engelli sandalyesini ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim etti. Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirilen dağıtım, engelli bireyler ve aileleri için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Sandalyelerini teslim alan vatandaşlar, hem bayram öncesi böyle bir destekle karşılaştıkları için hem de günlük yaşamlarını kolaylaştıracak bir imkâna kavuşmanın sevincini yaşadı. Çok güzel bir projeye imza attıklarını dile getiren Muradiye Mahallesi Muhtarı Demir, "Bayramdan dolayı engellilerimize bayram hediyesi olarak akülü sandalye hediye ediyoruz. Hayırseverimizden, Allah ondan razı olsun. Her bir sandalyemizin bedeli 50 bin TL. 5 tane sandalye gönderdi bize. Biz de bunları engelli kardeşlerimize teslim ettik. Güle güle kullansınlar. Bu bayram gününde mezarlık ziyaretleri, aile ziyaretleri, parka çıkarlar, dışarıya çıkarlar. Ferah bir alan görürler. İçeriye mahkum olmuşlar hepsi. Hepsi mağdur insanlar. Biz de elimizden geldiği kadar hayırseverlerle iletişime geçtik onlar için çok teşekkür ediyorum hayırseverlerimize. Allah onlardan razı olsun ve devamını bekliyoruz. Engellilerimiz var. Biz bunları dağıtırken de notlarımızı aldık. Yine geldi engelli kardeşlerimiz. Tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz. Çok teşekkür ediyorum. Güle güle kullansınlar. Can sağlığıyla kullansınlar. 5 tane akülü sandalye 10 gün önce dağıttık. Şimdi de 5 tane akülü sandalye dağıtıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimize Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. Engelli vatandaşlardan Ramazan Kaya, "Bizi mutlu edenleri Allah mutlu etsin. Bizi düşünenler her zaman düşünsün" dedi. Emrullah Ercan da, 8 yıldır dışarı çıkamadığını aktararak, "Bu hayrı yapanlardan Allah razı olsun. Muhtar ana Dilek Demir abla da vesile oldu. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Bayramda daha rahat gezeriz, akraba ziyareti yaparız, mezarlık ziyaretimizi de yaparız" şeklinde konuştu. Ali Ersoy ise, hayırseverler sayesinde artık gezebileceğini söyleyerek, "Çok mutluyum. Allah razı olsun bu hayrı yapanlardan. Muhtarımızdan da Allah razı olsun vesile oldu. Bu bayram rahatlıkla şeker toplayacağım" dedi. Mehmet Osman Can, başta bu hayra vesile olan Dilek Demir’e çok teşekkür ettiğini aktararak "Tüm hayırseverlere bu güzel işe el atan herkese teşekkür ederim. Ziyarete gideceğiz, mezarlığa gideceğiz, parklara gideriz ve gezeceğiz artık" ifadelerini kullandı. Engelli bireylerden Medine Ayaz’ın kız kardeşi Fatma Ayaz ise, yıllarca beklediklerini ve sonunda sandalyelerine kavuştuklarını söyledi. Ayaz, "İlk kez akülü sandalyesi oldu. Çok teşekkür ederim herkese. Muhtarımızdan da Allah razı olsun bizim adımıza hayırseverlere ricada bulundu. Hiç dışarı çıkamıyordu buraya kadar bile zar zor getirdik ama artık rahatlıkla dışarı çıkabiliriz" dedi.
09 Haziran 2025 Pazartesi - 11:55
Diyarbakır’da mezarlıklarda bayram sonrası temizlik yapıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla 120 personelle mezarlıklarda temizlik çalışması yaptı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, mezarlıklarda Kurban Bayramı öncesi başlattığı temizlik çalışmalarını, bayram sonrası da sürdürdü. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vahap Saçaklı ve şube müdürlerinin de arasında olduğu 120 personel, Yeniköy, Peyas Mezarlığı, Şehitlik, Mardinkapı, Çiftehavuzlar, Alipınar ve Süryani Kadim Mezarlığı’nda temizlik çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında ekipler, mezarlık alanındaki yabani otları biçti, ağaçların kuruyan dallarını budadı, yol temizliği yaptı, çöpleri topladı. Ekipler, topladıkları atıkları araçlarla çöp alanına aktardı.
09 Haziran 2025 Pazartesi - 11:52
Devegeçidi Barajında renkli görüntüler
Diyarbakır’da bulunan Devegeçidi Barajı, hayvanların serinleme alanı haline geldi. Büyükbaş hayvanlar baraj göletinde serinlerken, küçükbaş hayvanlar da kendilerini görüntüleyen drondan korkup panikle kaçtı. Diyarbakır Devegeçidi Barajında kaydedilen görüntüler izleyenleri hem şaşırttı hem gülümsetti. Sıcak havadan bunalan üç büyükbaş hayvanın baraj göletinde serinlediği anlar, dron kamerasına yansıdı. Aynı bölgede otlayan koyun sürüsü de dronun sesi ve hareketinden ürkerek panikle kaçmaya başladı. Koyunların telaşla dağılması renkli ve ilginç görüntüler ortaya çıkardı. O anlar sosyal medyada kısa sürede ilgi gördü. Vatandaşlar, sıcak yaz günlerinde hem hayvanların serinleme çabası hem de koyunların tepkisiyle oluşan doğallığın etkileyici olduğunu belirtti.
09 Haziran 2025 Pazartesi - 11:48
Devegeçidi Barajında renkli görüntüler: Büyükbaş hayvanlar serinledi, koyunlar drondan korkup kaçtı
Diyarbakır’da bulunan Devegeçidi Barajı, hayvanların serinleme alanı haline geldi. Büyükbaş hayvanlar baraj göletinde serinlerken, küçükbaş hayvanlar da kendilerini görüntüleyen drondan korkup panikle kaçtı. Diyarbakır Devegeçidi Barajında kaydedilen görüntüler izleyenleri hem şaşırttı hem gülümsetti. Sıcak havadan bunalan üç büyükbaş hayvanın baraj göletinde serinlediği anlar, dron kamerasına yansıdı. Aynı bölgede otlayan koyun sürüsü de deponun sesi ve hareketinden ürkerek panikle kaçmaya başladı. Koyunların telaşla dağılması renkli ve ilginç görüntüler ortaya çıkardı. O anlar sosyal medyada kısa sürede ilgi gördü. Vatandaşlar, sıcak yaz günlerinde hem hayvanların serinleme çabası hem de koyunların tepkisiyle oluşan doğallığın etkileyici olduğunu belirtti.
08 Haziran 2025 Pazar - 22:53
Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü yangına ilişkin 1’i yakalama, 2 gözaltı kararı
Diyarbakır’da aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 1’i yakalama, 2 gözaltı kararı çıkartıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi 566. Sokak’taki apartmanda 5 Haziran’da 4 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında 1’i yakalama, 2 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi. Şüphelilerden müteahhit M.A. ve yapı denetim sorumlusu B.C. çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı, diğer şüpheliler adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmıştı. Fırat Mahallesi 566. Sokak’taki 13 katlı apartmanda 5 Haziran’da çıkan yangının ardından hastaneye kaldırılan 17 kişiden anne Bircan Çavdar (36) ile çocukları Yunus Emre (12), Elif (10) ve Zeynep Çavdar (4) hayatını kaybetmiş, 5 kişi gözaltına alınmıştı.
08 Haziran 2025 Pazar - 21:54
Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü yangına ilişkin 2 tutuklama
Diyarbakır’da aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybetti yangına ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si tutuklandı.
08 Haziran 2025 Pazar - 16:34
Diyarbakır’da havalar 38 dereceyi gösterdi, çocuklar aileleriyle soluğu süs havuzunda aldı
Diyarbakır’da sıcaktan bunalan çocuklar ve aileleri, soluğu süs havuzunda alarak serinlemeye çalışıyor. Sıcaklığın 38 dereceye ulaştığı kentte, Sur ilçesinde sıcak havayı fırsat bilen çocuklar ve aileleri, hem serinlemek hem de eğlenceli zaman geçirmek için Anzele Parkı’ndaki havuza girdi. Bazı çocuklar tehlikeli olmasına rağmen suya atladı, havuzdan çıkan çocuklar beton zemine uzanıp güneşlendi. Aileler ise, tabura ile suyun içinde oturarak ayaklarını bırakıp serinledi, çay keyfi yaptı. Havuza ayaklarını bırakıp serinlemeye çalışan Şahin Gültekin, Diyarbakır’ın 36-37 derece olduğunu söyleyerek, "İzmir’den geldik, çok sıcak, bildiğiniz gibi değil. Soluğu her zamanki gibi Anzele de aldık. Buralar çok güzel, çocuklarla geldik, eğleniyorlar. Çocuklar için de çok iyi aktivite oldu" dedi. Aziz Gültekin ise sıcaklığın 38-39 derede arası olduğunu belirterek, "Anzele’ye geldik. Herkese tavsiye ediyorum. Çok sıcak" diye konuştu. Çocuklardan Reber Akbudak, havanın çok sıcak olduğunu, Anzele’ye geldiğini ifade etti. Muhammed Baver Şeker de, havaların çok sıcak olduğunu, bir şey yapamadıkları için yüzmeye geldiğini söyledi.
08 Haziran 2025 Pazar - 14:40
4 kişinin öldüğü yangında gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi
Diyarbakır’da aynı aileden 4 kişinin öldüğü bina yangınına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye çıkarıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi 566. Sokak’taki apartmanda 5 Haziran’da çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan binanın müteahhidi, yöneticisi, şantiye şefi, yapı denetim sorumlusu ve inşaat mühendisinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Fırat Mahallesi 566. Sokak’taki 13 katlı apartmanda 5 Haziran’da çıkan yangının ardından hastaneye kaldırılan 17 kişiden anne Bircan Çavdar (36) ile çocukları Yunus Emre (12), Elif (10) ve Zeynep (4) hayatını kaybetmiş, 5 kişi gözaltına alınmıştı.
08 Haziran 2025 Pazar - 10:53
Çocuğunuz olmaz denilen çift, aldıkları tedavilerle gebelik haberi aldı
Diyarbakır’da çocuğunuz olmaz denilen çift, yumurta gençleştirme, akupunktur ve fitoterapi gibi tedaviler alarak iki yıl sonra gebelik haberi aldı. Fatma ve İsmail Gümüş çifti, sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamayınca tedavi almak istedi. Erkek faktörü nedeniyle başka sağlık merkezlerinde tedavi alan çift, ‘çocuğunuz olmaz’ denilerek başarısız sonuçlar aldı. Tavsiye üzerine Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer’e başvuran çift, yapılan tetkikler sonucunda yumurta gençleştirme, akupunktur ve fitoterapi gibi tedaviler alarak iki yıl sonra gebelik haberi aldı. Çoksüer, hastanın azosperm nedeniyle kliniklerine başvurduğunu söyledi. Daha önce hiç hücre bulunamadığını belirten Çoksüer, " Hiç çocuğun olmaz denilmiş ve tedaviler başarısız sonuçlanmış. Sonra kliniğimize geldiler. Yumurta gençleştirme tedavisi yaptık. Akupunktur, fitoterapi uygulaması yaptık. Sonrasında tüp bebek uygulaması yaptık. Tüp bebek uygulamasında anne ile ilgili bir sıkıntı yoktu. Erkek faktörlü süreçti. Aynı zaman piezzo elektrik uygulaması yaptık. Ve embriyo haline gelerek transferi gerçekleştirdik. Daha sonra gebelik haberi aldık. Kalp atışını duyduk. Doğru klinik, doğru tedavi ve inanmak başarmanın ana anahtarıdır" dedi. Gümüş çifti ise, yaşadıkları duygunun tarifsiz olduğunu ifade ederek kendilerine yardımcı olan herkese çok teşekkür ettiklerini dile getirdi.
08 Haziran 2025 Pazar - 09:52
Diyarbakır’da Mayıs ayında 50 şahıs uyuşturucudan tutuklandı
Diyarbakır’da Mayıs ayında yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu maddeler ele geçirilirken, gözaltına alınan 497 şüpheliden 50’si tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce mayıs ayında uyuşturucu ticareti ve kullanımının engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında 497 şüpheli yakalandı. Haklarında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama" suçlarından işlem yapılan ve adli mercilere sevk edilen 50 şüpheli tutuklandı. Yapılan operasyonel faaliyet ve sokak çalışmalarında; 58 kilo 367 gram skunk maddesi, 5 Kilo 626 gram esrar ve türevleri, 93 kilo 366 gram metamfetamin maddesi, bin 14 adet sentetik ecza maddesi, 939 gram kokain maddesi, 338 adet extacy maddesi, 45 gram sentetik kannabinoid (Bonzai) hammaddesi, 6 gram eroin maddesi ve 62 bin 488 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
07 Haziran 2025 Cumartesi - 19:48
4 kişi hayatını kaybetmişti!
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 13 katlı binada çıkan yangından etkilenen Nülifer Kurt korku dolu anlattı.
07 Haziran 2025 Cumartesi - 15:29
Diyarbakır anneleri bayramda da çadırdan ayrılmadı, eylemlerine devam etti
Diyarbakır’da eski HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti Kurban Bayramı’nda da devam ediyor. 3 Eylül 2019’da Diyarbakır’da eski HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti sürüyor. Özcan Aydın’ın babası Süleyman Aydın, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde de eylemlerine devam ettiklerini söyledi. Aydın, "Evlatlarımızı almadan asla eylemi bitirmeyeceğiz. DEM Parti herkesi ziyarete geliyor ama bizi ziyarete gelmedi, çocuklarımız için bir açıklama yapmadılar. Halbuki biz 6 yıldır onların kapısında evlatlarımızı istiyoruz. Diyarbakır anne ve babaları olarak başta Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli’nin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz, bütün Türkiye’nin bayramını kutluyoruz. Evlat mücadelemize kararlı bir şekilde sonuna kadar burada devam edeceğiz" dedi. Ramazan Üçdağ’ın annesi Mevlüde Üçdağ, 6 yıldır evladı için burada mücadele verdiğini söyledi. Üçdağ, "Söz konusu evlat olmasa bizi buraya hiçbir güç, hiçbir kuvvet getiremez. Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli‘nin bayramını yürekten kutluyoruz, bayramları kutlu olsun. HDP milletvekilleri tüm partilerin kapısına gittiler ama 6 yıldır bunların kapısındayız evlat mücadelesi veriyoruz onlar da gelsin bizim çocuklar için bir açıklama yapsınlar, çocuklarınızı getiriyoruz desinler. Çocuğum burada değil bayram benim neyime hiçbir anlamı yoktur, çünkü çocuğum burada olsaydı dünyam bambaşka olurdu ama çocuğum burada değil diye dünya başıma yıkılıyor. Hiç bayram nedir bilmiyorum oğlum neredeysen sesimizi duy da gel" ifadelerini kullandı. Baba Recep Üçdağ da, 6 yıldır HDP binasının önünde evlatlarını beklediklerini söyledi. Baba Üçdağ, "Gerek HDP’den gerek PKK’dan evlatlarımızı istiyoruz. Bakın bugün bayramın ikinci gündür burada oturuyoruz biz bayram, seyran, soğuk, sıcak demeden evlatlarımızı istiyoruz ki bu en doğal hakkımızdır. Bu insanlar evlatlarını istiyor sizin davanız neyse, ne değilse bizi alakadar etmiyor biz evlatlarımızı istiyoruz. 2 bin 100 küsur gündür burada mücadele veriyoruz. Bu mücadelemize artık bir kulak verin artık insafa gelin çocuklarımızı istiyoruz sizden" dedi. Ceylan Tekin’in annesi Türkan Mutlu ise bayramın ikinci günü olduğunu ve çocuğu için evinde bayram kutlayamadığını söyledi. Mutlu, "Ceylan’ımın peşindeyim tam 11 yıldır bu acı içimde. Bu iki gün kalbim daha çok ağrıyor. O acısı, o özlemi, o hasreti bugünlerde daha çok fazla oluyor. Bütün İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum. Gerçekten anne ve babalar olarak biz de çok yorulduk, tükendik. Her sabah gözümüz yolda acaba güzel haberler gelecek mi diye. Bir anne olarak evlatlarımızı istiyoruz" şeklinde konuştu. Aziz Demir’in annesi Güzide Demir, bayram, seyran demeden burada olduklarını söyledi. Demir, "Ne bayramımız var, ne seyranımız var. Çocuklarımız gelene kadar bizim bayramımız yok, özel günümüz yok. Bu barışı yapsınlar çocuklarımız gelsin. Oğlum Aziz neredeysen gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Bak bayram geldi oğlum ben seni çok özledim Aziz gel oğlum" ifadelerini kullandı.
07 Haziran 2025 Cumartesi - 12:18
Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü yangına ilişkin gözaltı sayısı 5’e yükseldi
Diyarbakır’da 4 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı yangına ilişkin gözaltı sayısı 5’e yükseldi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder