Yerel Haberler
Elazığ
27 Nisan 2026 Pazartesi - 17:00 Başkan Alan Karakoçan’ın sorunlarını Vali Hatipoğlu’na iletti Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan öncülüğünde Karakoçanlı iş insanlarından oluşan heyet, ilçenin sanayi sitesi ve köprü projesi gibi kronikleşen sorunlarını hazırladıkları raporla birlikte Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’na sundu. Karakoçanlı iş insanlarından oluşan bir heyet, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı ziyaret ederek ilçenin çözüm bekleyen taleplerini iletti. Elazığ TSO bünyesinde gerçekleşen toplantıda, Karakoçan Karma OSB süreci, Küçük Sanayi Sitesi’nin hukuki durumu ve Pembelik Barajı üzerine inşa edilmesi planlanan köprü projesi masaya yatırıldı. Toplantıya ETSO Meclis Başkanı Sedat Karataş ve Meclis Başkan Vekili Fehmi Ortaç da katılım sağladı. Pembelik Barajı üzerinde yapımı taahhüt edilen köprünün ilçe ekonomisi için stratejik önem taşıdığını ve bu konunun yetkili merciler nezdinde takip edileceğini ifade eden Elazığ TSO Başkan İdris Alan, Karakoçan Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Abdullah Karabulut ise mevcut sorunların ilçe esnafı üzerindeki etkilerini aktararak çözüm beklentilerini dile getirdi. Elazığ TSO’daki görüşmenin ardından Başkan İdris Alan ve beraberindeki Karakoçan heyeti, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, sanayi sitesi ile ilgili mevcut tıkanıklığın aşılması için alternatif modeller, Pembelik Barajı üzerindeki köprü bağlantısı, ilçedeki üretim ve istihdam olanakları, Vali Hatipoğlu’na rapor edildi. Ziyaret karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Elazığ’da 3 köyün içme suyu boru hattı tamamlandı
15 Aralık 2025 Pazartesi - 12:59 Elazığ’da 3 köyün içme suyu boru hattı tamamlandı Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Keban ilçesine bağlı 3 köyde içme suyu boru hatları yenilenerek tamamlandı. Elazığ’da İl Özel İdaresi tarafından köylerde, içme suyu temininde sürekliliğin sağlanması, enerji maliyetlerinin azaltılması ve altyapı sistemlerinin modernize edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında önemli yatırımlar tamamlanarak hizmete alındı. Bu çerçevede ekipler tarafından Ulupınar Köyü’nde, içme suyunun kaynak noktasından yerleşim alanına basınçlı ve kesintisiz şekilde iletilmesini sağlamak üzere bir adet terfi binası inşa edildi. Terfi sisteminin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Güneş Enerji Santrali kurulumu gerçekleştirilirken, sistemle entegre şekilde yaklaşık 4 bin metre uzunluğunda içme suyu iletim hattı döşendi. Kurulan GES sayesinde enerji giderlerinin minimize edilmesi ve sürdürülebilir işletme hedefleniyor. Sağdıçlar Köyü’nde, mevcut içme suyu kapasitesinin artırılması amacıyla 150 ton hacimli betonarme içme suyu deposu inşa edildi. Depoya su iletimini ve dağıtımını sağlayacak şekilde yaklaşık 3 bin metre uzunluğunda içme suyu boru hattı tamamlanarak sistem devreye alındı. Son olarak da Aslankaşı Köyü’nde içme suyu arz güvenliğini güçlendirmek amacıyla 75 ton kapasiteli içme suyu deposu yapımı gerçekleştirildi. Depo bağlantıları kapsamında yaklaşık 200 metre içme suyu boru hattı döşenerek tesis altyapısı tamamlandı. Gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte köylerin içme suyu altyapısı modern standartlara kavuşturulurken, su kayıplarının azaltılması, enerji verimliliğinin artırılması ve vatandaşlara sağlıklı, sürekli içme suyu temin edilmesi hedefleniyor.
Elazığ’da 9 bin öğrenci sınavda ter döktü
15 Aralık 2025 Pazartesi - 12:16 Elazığ’da 9 bin öğrenci sınavda ter döktü Elazığ Belediyesi tarafından yürütülen Gelecek Sensin projesi ile gençlerin eğitim hayatına destek olma hedefiyle YKS’ye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz deneme sınavı ve Yazar Okay Tiryakioğlu söyleşi programı düzenlendi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından donanımlı bireyler yetiştirilmesi ve öğrencilerin eğitim hayatlarına destek sağlanması için başlatılan Gelecek Sensin Projesi, kent genelinde başarı ile yürütülüyor. Önceki dönemlerde olduğu gibi yeni eğitim ve öğretim döneminde de öğrencilere sınav tecrübesi edindirme, gerçek sınav deneyimi sunma ve stresi azaltma hedefiyle her ay deneme sınavları düzenleniyor. Bu çerçevede hafta sonu TYT (Temel Yeterlilik Testi) - AYT’ye (Alan Yeterlilik Testi) hazırlanan öğrencilere yönelik tüm Türkiye’de gerçekleştirilen deneme sınavı, Elazığ Belediyesi’nin katkıları ile kent genelinde gerçekleştirildi. 68 sınav merkezinde düzenlenen ücretsiz deneme sınavına yaklaşık 9 bin öğrenci katılım sağladı. Ayrıca, Tarihi roman kurgusunda başarılı eserler üreten ve ciddi bir okur kitlesine sahip olan Yazar Okay Tiryakioğlu, Elazığ’da öğrencilerle buluştu. Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Söyleşi ve imza programında Yazar Tiryakioğlu, Çubukbey Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Tiryakioğlu, motivasyon ve hedef belirleme, zaman yönetimi, kariyer planlama ve sınav stresi ile baş etme gibi konularda önemli bilgiler verdi. Söyleşinin ardından imza programı düzenlendi.