YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 12:09

NASUH MAHRUKİ ZİRVEYE GİDEN YOLU ANLATTI

A
A
A
NASUH MAHRUKİ ZİRVEYE GİDEN YOLU ANLATTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından ``˜Kişisel Gelişim ve Motivasyon` konulu bir eğitim semineri düzenlendi. Semineri ```Kar Leoparı` ünvanıyla tanınan, AKUT`un kurucusu ve Everest`e ilk Türk tırmanışını gerçekleştiren Nasuh Mahruki verdi. Seminerde kendi hayatından örnekler veren Mahruki, başarının temel kurulanı doğru yaklaşım ve doğru metotların kullanılması olarak açıklayarak zirve yolunda çok değerli tavsiyelerde bulundu.
Leyla Atakan Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen seminere, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Osman Ayvazoğlu, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Kadir Erol, Büyükşehir personeli ile AKUT Kocaeli ekibinin üyeleri katıldı. Nasuh Mahruki konuşmasına Kocaeli ile olan bağlılığına değinerek başladı. 17 Ağustos 1999 depreminde AKUT ile Gölcük`te arama kurtarma çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Mahruki, ``Bu kentle aramızda önemli bir bağ var. Bugün de burada sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyum`` dedi. ``˜Kişisel Gelişim` üzerine hazırladığı sunumunda, ``Başarının temel kuralı, doğru yaklaşım ve doğru metotların kullanılmasıdır`` diyen Mahruki ``˜Kararlılık, cesaret, disiplin, motivasyon, güven duygusu, zamanın yönetimi, sorumluluk ve sağduyu` gibi kavramlara da değindi. Mahruki, kendi hayat çizgisinden verdiği örneklerle zenginleştirdiği konferansında hayatta başarıyı yakalamanın temel kurallarını, kişinin başarısında öne çıkan faktörleri anlattı.
Mahruki, ``Hayatta başarının temel kuralı doğru yaklaşım ve doğru metotların kullanılmasıdır. Kişinin başarılı olabilmesi için öncelikle kendini tanıyarak, sınırlarını bilmesi çok önemli. Hedef belirleme ve ekip ruhu da başarıya giden yolda önemli basamakları oluşturuyor. Kişisel yaşantılarda olduğu gibi kurumsal işleyişlerde de; kararlılık, disiplin, cesaret, motivasyon, güven duygusu, başarının paylaşımı, değişime açıklık, zaman yönetimi, sorumluluk duygusu, hayal gücü ve sağduyunun en önemli unsurlardır. Ancak bu ilkelerin hayatiyete geçirilmesi suretiyle tüm ulusu kaplayan en iyilerin seçilebildiği bir sistemle dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet avantajının sağlanabileceğine inanıyorum`` dedi.
Söyleşi öncesinde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da, personele yönelik bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi`nin son derece önemli ve modern bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Başkan Vekili Özak, personelin Büyükşehir Belediyesi`nin hedeflerine olan bağlılığının çalışmalardaki verimi ve iş tatminini arttırdığını söyledi. ``Yaptığı işten memnun olan kişi için mesleği en büyük mutluluk ve onur kaynağıdır`` diyen Başkan Vekili Özak, ``Sizler de çalıştığınız bu büyük organizasyona karşı iyi hislere sahipseniz, ortak bir hedefi benimsemişseniz başarı da arkasından koşa koşa gelecektir. Bizim hedefimiz, modern ve model Kocaeli`ni el birliği ile inşa etmektir. İşte bu hedefe inanmamız ve bunu amaçlamamız halinde hem çalıştığınız kurumun başarısına hem de kendi mutluluğunuza çok büyük katkı sağlamış olursunuz. İşte gerçekleştirdiğiniz bu eğitimle de bunu sağlayacağınıza inanıyorum`` şeklinde konuştu.
Başkan Vekili Özak, bu çerçevede konunun Türkiye`deki en önemli temsilcilerinden biri olan Nasuh Mahruki`yi aralarında görmekten mutluluk duyduklarını kaydetti. Konuşmanın ardından Başkan Vekili Özak, günün anısına Nasuh Mahruki`ye anı objesini vererek, teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 17 ilde "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" operasyon İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde Jandarmamızın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki,67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdik. 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesini deşifre ettik. 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı" dedi. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 17 ilde Jandarmanın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki, 67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdiklerini belirterek 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesinin deşifre edinildiğini, 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını kaydetti. "Bu ürünleri ele geçirerek, sahte ve kaçak alkol üretimiyle vatandaşlarımızın canına ve sağlığına zarar verilmesini engelledik" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma KOM Daire Başkanlığımız koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarımızca yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Manisa, Ordu, Rize ve Tekirdağ’da operasyonlar düzenledik. Sahte alkol üretimine yönelik operasyonlarımızı 81 ilimizde aralıksız sürdürüyoruz. Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yapalım. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."