Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gaziantep
Gaziantep’te lise önünde kurusıkı tabancalı saldırı paniği
15 Nisan 2026 Çarşamba - 17:05:51
Gaziantep’te kimliği belirsiz 4 şüpheli, bir liseye gelip okul bahçesinden dışarıya çağırdıkları öğrenciye kurusıkı tabanca ile peş peşe ateş açtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çevrede kısa süreli panik yaşandı. Olay, öğle saatlerinde Şahinbey ilçesinde bulunan Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ders saatleri içerisinde 15-16 yaşlarındaki 4 şüpheli okul bahçesi duvarına yaklaşarak içerideki öğrencilere bazı isimler sordu. Daha sonra M.M.A. isimli öğrenciyi okul dışına çağıran şüpheliler ile öğrenci arasında tartışma çıktı. Okul dışında yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine şüphelilerden biri, yanında bulundurduğu kurusıkı tabancayla M.M.A.’ya 5 el ateş etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çevrede kısa süreli panik yaşandı. Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayın ardından polis ekipleri şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerden biri yakalanırken 3’ünü arama çalışmaları devam ediyor. Yaşanan olayın ardından Gaziantep’te emniyet güçlerinin, son günlerde yaşanan benzer olaylara karşı okullarda denetimlerini artırdığı, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
15 Nisan 2026 Çarşamba - 16:44
GTB’de yerel kalkınma hamlesi ve yeni teşvik sistemi anlatıldı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde düzenlenen "Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ve Yeni Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısı", sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile İKA Genel Sekreteri Ahmet Paksu’nun da yer aldığı toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulamaya konulan ve her il için dört yatırım konusunu kapsayan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile Yeni Teşvik Sistemi hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Toplantının açılışında konuşan GTB Başkanı Akıncı, yeni teşvik sisteminin yerel kalkınma perspektifiyle kurgulanmış önemli bir model olduğunu belirterek, "Her ilin kendi potansiyeline göre belirlenen yatırım başlıklarıyla desteklenmesi, kalkınmanın daha dengeli ve sürdürülebilir bir zemine oturmasını sağlayacaktır. Üretim, istihdam ve ihracat odaklı bu yaklaşımın reel sektöre doğrudan katkı sunacağına inanıyoruz" dedi. Akıncı, yerel kalkınma hamlesinin yatırımcılar açısından önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çekerek, bu süreçte iş dünyasının doğru yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. İKA Genel Sekreteri Paksu ise konuşmasında, kalkınma ajansları koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında yatırımcılara sunulan desteklere değinerek, "Program çerçevesinde her il için belirlenen dört yatırım konusu üzerinden yatırım yapan girişimcilere çeşitli teşvik imkanları sağlanmaktadır. Gaziantep’te bu kapsamda başvurular alınmış ve 2025 yılı için çağrı süreci tamamlanmıştır. 2026 yılı Ocak ayında yapılan revizyonlarla birlikte yatırım konuları güncellenmiş ve her bir başlık için yeniden başvuru alınmaya başlanmıştır" diye konuştu. Paksu, Gaziantep’in yanı sıra bölgesel iş birliklerinin de önemine işaret ederek, "Kilis Yatırım Destek Ofisi ile iş birliği içerisinde, özellikle tarımsal üretim ve hayvancılık alanında geliştirilen entegre projelere ilişkin bilgiler de yatırımcılarımızla paylaşılmaktadır. Bu süreçlerin hem ilimiz hem de bölgemiz açısından önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Toplantı, program kapsamında sunulan destekler, başvuru süreçleri ve yatırım alanlarına ilişkin teknik bilgilendirme sunumunun ardından sona erdi.
15 Nisan 2026 Çarşamba - 15:47
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde "Yara ve Yanık Tedavisinde Güncel Gelişmeler" sempozyumu gerçekleştirildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Yara Bakım ve Doku Onarımı Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen "Yara ve Yanık Tedavisinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu-I" yoğun katılımla gerçekleştirildi. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve yanık ve kronik yara yönetiminde güncel yaklaşımların ele alındığı sempozyuma; HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Kezban Yiğiter, Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ömer Cenk Cücük, Sempozyum Başkanı Op. Dr. Ahmet Erkılıç, öğrenciler ve sağlık profesyoneli katıldı. "HKÜ olarak sağlık alanında bilimsel buluşmaların önemli merkezlerinden biri olmayı sürdürüyoruz" Sağlık bilimlerinde bilgi üretimi ve paylaşımının, nitelikli hizmetin en temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, "Sağlık alanında bilimsel buluşmaların önemli merkezlerinden biri olmayı sürdürüyoruz. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz bu sempozyumu; II. Zeugma Sağlık Araştırmaları Sempozyumu, Halk Sağlığı Günleri ve uluslararası Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi gibi nitelikli organizasyonlarımızın devamı niteliğinde görüyoruz. Bu sempozyumun da güçlü bilimsel zincirin önemli bir halkası olduğuna inanıyoruz. Üniversite olarak; bilginin üretildiği, paylaşıldığı ve toplumsal faydaya dönüştürüldüğü anlayışıyla, sağlık alanındaki bilimsel etkinliklerimizle akademiye ve uygulamaya katkı sunmayı sürdürüyoruz" dedi. Sempozyumda konuşan Prof. Dr. Kezban Yiğiter, yürüttükleri akademik ve klinik çalışmalar hakkında bilgi vererek ekip çalışmasının önemine dikkat çekti. Birlik ve deneyim paylaşımının önemine değinen Op. Dr. Ömer Cenk Cücük, sağlık profesyonellerinin bir araya gelerek bilgi ve tecrübelerini paylaşmasının büyük bir değer taşıdığını ifade etti. Op. Dr. Ahmet Erkılıç ise, yanık ve yara tedavisinin tıbbın zaman zaman ihmal edilmiş ancak son derece önemli alanlarından biri olduğunu belirtti.
15 Nisan 2026 Çarşamba - 14:55
Şehitkamil’de gıda güvenliği için sıkı denetim
Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ilçe genelinde vatandaşların sağlıklı, güvenilir ve hijyenik gıdaya erişimini sağlamak amacıyla fırın, kasap ve marketlerde denetimler gerçekleştirildi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından fırın, kasap ve marketlere yönelik geniş çaplı denetim gerçekleştirildi. İlçenin birçok noktasında eş zamanlı olarak yapılan kontrollerde hem ürün kalitesi hem de işletmelerin genel hijyen şartları titizlikle incelendi. İşletmeler kapsamlı bir şekilde denetlendi Denetimler sırasında özellikle gıda üretim alanlarının temizliği, ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama şartları ve çalışanların hijyen kurallarına uyumu detaylı şekilde kontrol edildi. Ekipler, halk sağlığını tehdit edebilecek en küçük ihlale dahi göz yummazken, kurallara uygun hareket eden işletmelere de teşekkür etti. Kurallara uymayan işletmelere yasal işlem Yapılan incelemelerde bazı işletmelerin kaldırım işgali yaptığı tespit edildi. Vatandaşların yaya geçişini zorlaştıran ve kamu düzenini olumsuz etkileyen bu durumlara karşı gerekli uyarılar yapılırken, kurallara uymayan işletmelere yasal işlem uygulandı. Aynı zamanda sağlıksız ortamlarda üretim ve satış yaptığı belirlenen işletmeler hakkında da tutanak tutuldu ve ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlemler başlatıldı. Şehitkamil Belediyesi, hem esnafın hem de vatandaşların memnuniyetini gözeterek, ilçe genelinde düzenli, temiz ve güvenli bir yaşam alanı oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 16:20
Karkamış’ta Gazze ve Doğu Türkistan yararına hayır düzenlendi
Gaziantep’te, Gazze ve Doğu Türkistan yararına kurulan hayır çarşısı yoğun ilgi gördü. Gaziantep’in Karkamış ilçesinde Gazze ve Doğu Türkistan yararına hayır çarşısı kuruldu. Dayanışma ve yardımlaşma ruhunu pekiştiren etkinlikte, kebap çeşitleri, geleneksel tatlılar ve ev yapımı yemekler satışa sunuldu. Elde edilen gelirlerin tamamının ise Doğu Türkistan ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışlanacağı belirtildi. Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, halkın gösterdiği yoğun ilgiden duyulan memnuniyet dile getirilerek, destek veren herkese teşekkür edildi. Etkinlik boyunca vatandaşlar hem lezzetli ürünlerin tadına baktı hem de yardımda bulunmanın mutluluğunu yaşadı.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 16:13
Karkamış’ta Gazze ve Doğu Türkistan yararına hayır çarşısı düzenlendi
Gaziantep’in Karkamış ilçesinde Gazze ve Doğu Türkistan yararına düzenlenen hayır çarşısı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Gaziantep’in Karkamış ilçesinde Gazze ve Doğu Türkistan yararına hayır çarşısı düzenlendi. Dayanışma ve yardımlaşma ruhunu pekiştiren etkinlikte, kebap çeşitleri, geleneksel tatlılar ve ev yapımı yemekler satışa sunuldu. Elde edilen gelirlerin tamamının ise Doğu Türkistan ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışlanacağı belirtildi. Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, halkın gösterdiği yoğun ilgiden duyulan memnuniyet dile getirilerek, destek veren herkese teşekkür edildi. Etkinlik boyunca hem lezzetli ürünlerin tadına bakma fırsatı bulan katılımcılar hem de yardımda bulunmanın mutluluğunu yaşadı.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 15:45
Şehitkamilli kadınlar hayata renk kattı
Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde 8 aylık eğitim süresini başarıyla tamamlayan 50 kursiyerin eserlerinden oluşan Hayata Renk Kat Resim Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde 8 ay süren 2024-2025 eğitim dönemi, yılsonu sergisi renkli bir final yaptı. Kursu başarıyla tamamlayan 50 kursiyerin yağlı boya tekniği ile hazırladığı 200 eser Hayata Renk Kat Resim Sergisi ile törenle görücüye çıktı. Şehitkamil Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergiye Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. "Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" Başkan Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran tüm kursiyerlere teşekkür etti. Yılmaz, "Çok güzel eserler ortaya çıkarmışsınız. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde başarılı çalışmalara imza atılmasını görmek bizleri gururlandırıyor. Bir belediyenin görevi sadece asfalt ve park, bahçeler yapmak değil. O ilçenin, o kentin genel kültür-sanat yaşamına da katkıda bulunmalıdır. Bu gibi etkinlikler ilçemiz için çok önemli. Artması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" dedi.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 15:40
Gaziantep’te 322 bin liralık siber dolandırıcılık şüphelisi 18 şahıs yakalandı
Gaziantep’te, siber dolandırıcılık yöntemiyle 9 vatandaşı 322 bin 500 TL dolandıran 18 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde siber dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışma yapıldı. Nisan ayında yapılan çalışmalarda, internet sitelerinde araç satış ilanları vermek, telefon satmak, çeşitli ev eşyaları satmak ve icra dosyasının kapatılması vaadiyle 9 vatandaşı toplam 322 bin 500 TL dolandıran 18 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan adli arama sonucunda ele geçirilen dijital materyallere ve telefonlara el konuldu. Yasal işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen şüpheli şahıslardan 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 15:38
Gaziantep merkezli FETÖ operasyonunda şok detaylar
Gaziantep merkezli 47 ilde, silahlı terör örgütü FETÖ’ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 222 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken şok detaylar ortaya çıktı. Polis ekiplerinin 6 ay süren teknik-fiziki takibi sonucu örgütün Türkiye’de sıfırdan yapılanmak için harekete geçtiği, toplantıları yurt dışında yaptığı, haberleşme için yeni uygulamalar kullandığı ve ağa düşürülen öğrencileri yurt dışı gezilerinde kandırdıkları belirlendi. Örgüte üye olan şahısların büyük çoğunluğunun ise daha önceden örgüt üyesi olan şahısların yakınları olduğu tespit edildi.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 15:11
Büyükşehir’den aile kurumuna önemli katkı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir, iştiraklerinden Gazikültür Yayınları, 10-12 Mayıs 2024 tarihlerinde kentte gerçekleştirilen 2. Uluslararası Aile Sempozyumu’nun bildirilerini kitap haline getirerek literatüre kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Aile Vakfı, Gaziantep Valiliği ve çeşitli kurumların katkılarıyla düzenlenen sempozyuma, yerli ve yabancı 100’e yakın akademisyen katıldı. Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde 10-12 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlik boyunca 21 oturumda, 80’e yakın akademisyen tarafından 63 bildiri sunuldu. "Küresel Tehditler Karşısında Aile" başlığı altında düzenlenen sempozyum, aile kurumunu etkileyen küresel riskleri ele alarak bu alanda akademik bir farkındalık oluşturmayı amaçladı. Sempozyumun çıktılarının kalıcı hale gelmesi adına Gazikültür Yayınları tarafından hazırlanan "II. Uluslararası Aile Sempozyumu Bildirileri Kitabı", alanında önemli bir referans kaynağı olarak araştırmacılar, akademisyenler ve ilgili kurumlarla buluşturulacak. Okurlar, Uluslararası Aile Sempozyumu-II Küresel Tehditler Karşısında Aile Bildiriler Kitabı’na e-kitap olarak https://gbbkultur.com/?r3d=uluslararasi-aile-akademisi-ii-sempozyum-bildirileri adresinden ulaşabilir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, yayımlanan kitabın önemine değinerek, "Aile, toplumun temel taşıdır ve karşı karşıya kaldığı tehditleri bilimsel bir zeminde tartışmak, çözüm üretmek büyük bir gerekliliktir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak aileyi korumak adına bilimsel çalışmaların destekçisi olmaya devam ediyoruz. Uluslararası Aile Sempozyumu Bildirileri Kitabı, bu anlamda akademik çevrelere, sivil toplum kuruluşlarına ve aile politikalarını belirleyen karar alıcılara önemli bir kaynak sağlayacaktır. Gazikültür Yayınları aracılığıyla bu tür bilimsel yayınları hayata geçirmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:00
Dünya Ebeler Günü GİBTÜ’de kutlandı
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (GİBTÜ) 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü düzenlenen etkinlikte kutlandı. Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Paneli de, ebelik mesleğinin toplumsal ve sağlık hizmetlerindeki kritik rolüne dikkat çeken kapsamlı bir akademik buluşmaya ev sahipliği yaptı. Düzenlenen etkinliğe GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ertuğrul Kılıç, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zehra Özyılmaz, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Serdar Türkmen, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Gündüz, akademisyenler, sağlık çalışanları, ebeler ve GİBTÜ öğrencileri katıldı. GİBTÜ Rektörü Şehmus Demir, panelin açılış konuşmasında ebelerin önemine vurgu yaparak tarih olarak ebeliğin geçmişinden bahsetti. Rektör Demir, "Ebelik zor ve meşakkatli bir meslek. Ülkenin ulaşılması zor ücra köşelerine, köylerine ihtiyacı olan annelere ulaşmak mesleğin gerekliliği. Her geçen gün bilimsel ve pratik anlamda kendisini geliştiren bir meslek olması öğrencilerimizi daha anlamlı ve önemli kılıyor. Bu vesile ile 5 Mayıs Ebeler Gününüzü kutlarım. Üniforma giyen öğrencilerimiz tebrik ederim" dedi. GİBTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kamile Akça da, gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde gösterdikleri profesyonellik, bilgi ve beceri ile annelerin en büyük güvencesinin ebeler olduğunu ve geleceğin ebeleri olarak, öğrencilerin bu değerli mesleği devralıp toplumun sağlıklı bir geleceğe sahip olmasında kilit bir rol oynayacağından bahsetti. Akça, öğrencilerin ve ebelik bölümü hocalarının ebeler gününü kutladı. Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Panelinde; ebeliğin halk sağlığındaki yeri, doğum sonrası komplikasyonlara yaklaşım, kanser erken teşhis merkezlerinin işleyişinde ebelik katkısı, afet ve kriz durumlarında ebelik uygulamaları gibi farklı perspektiflerden ele alınan başlıklarla katılımcılara nitelikli içerik sunuldu. Panelin ardından gerçekleştirilen Üniforma Giyme Töreni ile öğrenciler mesleki kimliklerine ilk adımlarını atarken, GİBTÜ Müzik Kulübü tarafından sunulan toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 14:00
Yılmaz’a Batıkent’te yoğun ilgi
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın Batıkent Mahalle Muhtarı Eda Erdem’e gerçekleştirdiği ziyaret halk buluşmasına dönüştü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Yılmaz, projelere ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Şehitkamil belediye Başkanı Umut Yılmaz, Batıkent Mahalle Muhtarı Eda Erdem’i ziyaret etti. Yılmaz’a belediye meclis üyeleri Meryem Aybüke Sağlam, Reşit Kaya, Burak Kaya, Sait Yalçın, Ali Özçelik ile belediye birim amirleri de eşlik etti. "Şehitkamil’i canlandıracağız" Yılmaz’ın Erdem’e gerçekleştirdiği ziyarete vatandaşlar da ilgi gösterdi. Muhtarlık önünde vatandaşlarla çay içerek sohbet eden Yılmaz, bölgenin sorun ve ihtiyaçlarını da not aldı. Çocuk, genç, yaşlı demeden herkesle yakından ilgilenen Yılmaz, "Her mahalle ve sokağımızı hemşehrilerimizle birlikte canlandıracağız" dedi. "Hizmet seferberliği başlattık" Şehitkamil genelinde 1 yılı aşkın süredir adeta hizmet seferberliği ilan ettiklerini dile getiren Yılmaz, "Ekip arkadaşlarımız 7/24 sahada Şehitkamilli komşularımızın refahı için durmadan görevini sürdürüyor. Kent merkezinden kırsal mahallelerimize kadar ilçemizin öncelikli sorunlarını çok şükür çözüme kavuşturduk. Hali hazırda çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah kıymetli hemşehrilerimizin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerimizi de hayata geçirerek, ilçemizin kalkınma yolcuğunu sürdüreceğiz" diye konuştu.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 13:57
SANKO’da Türkiye’de beslenmenin geleceğine ve besin üretimine bakış sempozyumu düzenlendi
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından IV. Beslenme ve Diyetetik Günleri etkinlikleri kapsamında "Türkiye’de Beslenmenin Geleceğine ve Besin Üretimine Bakış" sempozyumu düzenlendi. SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, sempozyumda yaptığı konuşmada beslenmenin; biyolojik yapılanması göz önüne alındığında insanın en evrensel davranışı olduğunu belirterek, "İnsanın beslenmeden yaşamını sürdürmesi imkansızdır" dedi. Yeterli ve dengeli beslenen toplumların üretkenlik ve kalkınmada ön sıralarda yer aldığını, yetersiz ve dengesiz beslenen toplumlarda ise tersine üretkenlik ve verimliliğin düştüğünü vurgulayan Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti: "Beslenme, besinlerin tüketilmesi ile gerçekleşir. Besinler ise bitkisel ve hayvansal tarım faaliyetleri kapsamında üretilir ve çeşitli dağıtım ve pazarlama yollarıyla insanlara ulaştırılır. Dünyada her insanın yeterli, güvenli ve sağlıklı besine kolaylıkla ve sürekli olarak ulaşması en temel hakkıdır. İklim değişikliği, dünyada üretim kaynaklarının bilinçsiz kullanılması, besin fiyatlarının artışı, nüfusun artması ve kentleşme gibi etmenlerin besin üretimini ve insanların besine ulaşmasını olumsuz etkilemesinden dolayı gelecekte de beslenmenin sürdürülmesi ve besin güvencesi dünya gündeminin ilk sıralarında yer almaya devam edecektir." Sağlıklı beslenmenin ön şartı sağlıklı besin üretimi SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, sağlıklı olmanın ön şartının sağlıklı beslenme, sağlıklı beslenmenin ön şartının da sağlıklı besin üretimi olduğunun altını çizdi. "Türkiye’de Besin Üretimi ve Beslenmenin Geleceği" konulu sempozyumda, besin üretiminin farklı boyutlarının ve konu ile ilgili güncel durumun irdeleneceğini dile getiren Prof. Dr. Pasinlioğlu, "Toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla SANKO Üniversitesi olarak böyle bilimsel toplantılara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Toplantıya katılan ve katkı sunan tüm hocalarıma ve sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen ekibime teşekkür ediyorum" diye konuştu. İnsanın besine ulaşması nesef alması kadar temel bir haktır "Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisine göre insanın besine ulaşması, nefes alması kadar temel bir haktır" diyen SBF Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak ise günümüzün en önemli sorunlarının başında gelen besine erişememe ve besin güvensizliği ülkelere göre farklılık göstermekle beraber dünyada yaygın bir sorun oluşturduğunu söyledi. Gıda güvencesi Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından beslenme ve gıda politikaları üzerinde sosyo-ekonomik gelişmeler ve sürdürülebilir çevre yönetiminin etkili olduğu vurgulanıp bu konularla ilgili üç stratejinin geliştirilmesi üzerinde durulduğunu ifade eden Prof. Dr. Karabudak, stratejileri sıraladı: "Birinci strateji; insan sağlığı üzerinde, kimyasal ve biyolojik tehlikeler sonucu gıdalarda oluşan gıda güvensizliği konusunda "tarladan çatala" isimli gıda güvenliği stratejisinin geliştirilmesi, ikincisi; toplumda sağlıklı beslenme stratejilerinin geliştirilmesi, üçüncüsü de; kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasıyla yeterli miktarda ve kalitede sürdürülebilir bir gıda güvencesi stratejisinin geliştirilmesidir." Gıda güvencesinin 5 temel ilkesini, sağlanabilirlik, erişilebilirlik, kabul edilebilirlik, yeterlilik, bireysel ve kurumsal etkenler olarak sıralayan Prof. Dr. Karabudak, düzenlenen sempozyumda başta bir tüketici olarak tarladan çatala gelen besinlerin işleme ve denetim mekanizmalarını alanında uzman konuklarla tartışacaklarını belirtti. İki oturumdan oluşan sempozyumun oturum başkanlıklarını SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SBF Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, SBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Mıhçıoğlu üstlendi. SANKO Üniversitesi SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak "Besin Güvencesi", Ege Üniversitesi SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Reci Meseri Dalak "Sürdürülebilir Beslenme", Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Dr. Betül Vazgeçer "Türk Gıda Mevzuatları", Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol ve Laboratuvar Daire Başkanlığı Dr. Çiğdem Kurtar "Gıda İşletmelerinin Resmi Kontrolleri", Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Mühendisi Ramazan Güngör "Gıda Sahteciliği ve Denetimler", Hasan Kalyoncu Üniversitesi SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mine Yuttagül "Sağlık Odaklı Besin Üretimi", Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği Yük. Gıda Mühendisi Gamze Atar Kayabaşı "Geleceğin Gıda Üretim Sistemleri", SANKO Üniversitesi SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Elemanı Öğr. Gör. Benan Semercioğlu ise "Bilinçli Besin Tüketimi" konulu sunum yaptı. SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen, sunuculuğunu SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Utku Arslan’ın yaptığı etkinliğe, SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Gaziantep ve çevre illerde görev yapan ilgili çalışanlar ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 12:23
Gaziantep’e özgü menengiç kahvesine yoğun ilgi
Gaziantep’in köklü lezzetlerinden biri olan ve mazisi 400 yılı bulan menengiç kahvesi, hem sağlığa faydaları hem de eşsiz aromasıyla kente gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Gaziantep’te 387 yıldır Tahmis Kahvesi’nde satılan menengiç kahvesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Antep fıstığının aşılanmamış haliyle doğada kendiliğinden yetişen menengiç, kavrulup dövülerek kahve haline getiriliyor ve genellikle sütle hazırlanarak misafirlere ikram ediliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tescillenen menengiç kahvesi, Avrupa Birliği tarafından da coğrafi işaretle koruma altına alınarak uluslararası arenada da adını duyurmaya başladı. Bu özel lezzet, dünya çapında tanınan bir içecek olma yolunda ilerliyor. Menengiç kahvesi 80 TL’den satılıyor ve yanında çerez ikram ediliyor. "Dünya çapında bir tat olma yolunda hızla ilerlemektedir" Tarihi Tahmis Kahvesi’nde işletme sahibi olan Mehmet Hilmi Bağcı, "Menengiç, bazı bölgelerde ’çitlenmik’ yada ’çedene’ olarak bilinse de bizim yöremizde bu adıyla anılır. Fıstığın aşılanmamış haliyle doğada kendiliğinden yetişir. Menengiç, kavrulup dövüldükten sonra kahve haline getirilir ve özellikle misafirlere sütle hazırlanarak ikram edilir. Bu gelenek eski zamanlardan beri sürmektedir. Farklı ülkelerin kendine özgü kahveleri olduğu gibi, Gaziantep’in de yöresel bir lezzeti olan menengiç kahvesi bulunmaktadır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tescillenen bu içecek, aynı zamanda Avrupa Birliği tarafından da coğrafi işaretle korunmaktadır. Dünya çapında bir tat olma yolunda hızla ilerlemektedir" dedi. "Boğaz ağrısı ve gribal enfeksiyonlara karşı faydalı olması nedeniyle adeta doğal bir ilaç" Menengiç kahvesinin faydalarını anlatan Bağcı, "Özellikle soğuk kış günlerinde ideal bir içecek olan menengiç kahvesi, geçmişte annelerimizin sobalarda kaynatarak her sabah çocuklarına içirdiği doğal bir şifa kaynağıdır. Kafein içermediği için istenildiği kadar tüketilebilir; hamile kadınlar ve çocuklar için de tamamen güvenlidir. Boğaz ağrısı ve gribal enfeksiyonlara karşı faydalı olması nedeniyle adeta doğal bir ilaç, hatta Gaziantep’in doğal mesir macunu olarak tanımlanabilir. Güncel fiyatlarla bir fincan menengiç kahvesini 80 TL’ye satıyoruz ve yanında çerez ikram ediyoruz. Gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak için özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu. "Tadı anlatıldığından daha güzel" Menengiç kahvesini ilk defa içtiği söyleyen Zehra Şentürk, "Menengiç kahvesini çok duydum. Tadı anlatıldığından daha güzel. İçmeyen herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 12:08
Gaziantep’e özgü menengiç kahvesine yoğun ilgi
Gaziantep’in köklü lezzetlerinden biri olan ve mazisi 400 yılı bulan menengiç kahvesi, hem sağlığa faydaları hem de eşsiz aromasıyla kente gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Gaziantep’te 387 yıldır Tahmis Kahvesi’nde satılan menengiç kahvesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Antep fıstığının aşılanmamış haliyle doğada kendiliğinden yetişen menengiç, kavrulup dövülerek kahve haline getiriliyor ve genellikle sütle hazırlanarak misafirlere ikram ediliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tescillenen menengiç kahvesi, Avrupa Birliği tarafından da coğrafi işaretle koruma altına alınarak uluslararası arenada da adını duyurmaya başladı. Bu özel lezzet, dünya çapında tanınan bir içecek olma yolunda ilerliyor. Menengiç kahvesi 80 TL’den satılıyor ve yanında çerez ikram ediliyor. "Dünya çapında bir tat olma yolunda hızla ilerlemektedir" Tarihi Tahmis Kahvesi’nde işletme sahibi olan Mehmet Hilmi Bağcı, "Menengiç, bazı bölgelerde ’çitlenmik’ yada ’çedene’ olarak bilinse de bizim yöremizde bu adıyla anılır. Fıstığın aşılanmamış haliyle doğada kendiliğinden yetişir. Menengiç, kavrulup dövüldükten sonra kahve haline getirilir ve özellikle misafirlere sütle hazırlanarak ikram edilir. Bu gelenek eski zamanlardan beri sürmektedir. Farklı ülkelerin kendine özgü kahveleri olduğu gibi, Gaziantep’in de yöresel bir lezzeti olan menengiç kahvesi bulunmaktadır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tescillenen bu içecek, aynı zamanda Avrupa Birliği tarafından da coğrafi işaretle korunmaktadır. Dünya çapında bir tat olma yolunda hızla ilerlemektedir" dedi. "Boğaz ağrısı ve gribal enfeksiyonlara karşı faydalı olması nedeniyle adeta doğal bir ilaç" Menengiç kahvesinin faydalarını anlatan Bağcı, "Özellikle soğuk kış günlerinde ideal bir içecek olan menengiç kahvesi, geçmişte annelerimizin sobalarda kaynatarak her sabah çocuklarına içirdiği doğal bir şifa kaynağıdır. Kafein içermediği için istenildiği kadar tüketilebilir; hamile kadınlar ve çocuklar için de tamamen güvenlidir. Boğaz ağrısı ve gribal enfeksiyonlara karşı faydalı olması nedeniyle adeta doğal bir ilaç, hatta Gaziantep’in doğal mesir macunu olarak tanımlanabilir. Güncel fiyatlarla bir fincan menengiç kahvesini 80 TL’ye satıyoruz ve yanında çerez ikram ediyoruz. Gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak için özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu. "Tadı anlatıldığından daha güzel" Menengiç kahvesini ilk defa içtiği söyleyen Zehra Şentürk, "Menengiç kahvesini çok duydum. Tadı anlatıldığından daha güzel. İçmeyen herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu. (FA-
07 Mayıs 2025 Çarşamba - 10:54
KBB Uzmanı Opr. Dr. Onur Altınbaş, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Onur Altınbaş, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. Opr. Dr. Onur Altınbaş, 1991 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2017 yılında mezun olan oldu, mecburi hizmetini 2017-2018 yıllarında Muş’un Malazgirt ilçesinde yaptı. Uzmanlık eğitimini 2018-2023 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladı. Opr. Dr. Altınbaş, mecburi hizmet görevini Ekim 2023-Nisan 2025 yılları arasında Gaziantep Şehir Hastanesi’nde yaptı. Mayıs 2025 itibarıyla SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı olarak hastalarını kabul etmeye başlayan Opr. Dr. Altınbaş, evli ve 1 çocuk babasıdır. Opr. Dr. Altınbaş’ın ilgi alanları rinoplasti ve fonksiyonel burun cerrahisi, endoskopik (kapalı) kulak ameliyatları, horlama cerrahisi, kulak hastalıkları ve cerrahisi, baş - boyun tümörleri cerrahisi, tükürük bezi hastalıkları ve cerrahisi, doğumsal boyun kitleleri ve cerrahisi, denge hastalıkları. kepçe kulak onarımı, tiroit cerrahisi, ses hastalıkları ve cerrahisi, paranazal sinüs hastalıkları ve cerrahisi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder