ASAYİŞ - 03 Nisan 2013 Çarşamba 18:12

İstanbul'da DHKP-C operasyonu

A
A
A
İstanbul'da DHKP-C operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sultangazi'de DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda patlayıcı madde ve silah ele geçirilirken, polisin aramalarını protesto eden gruba çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

İLYAS KAÇAR-MEHMET ALTUNIŞIK
İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sultangazi Gazi Mahallesi'nde DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Mahalledeki çeşitli adresleri basan polis, aramalar yaptı. Aramalarda patlayıcı madde ve silah ele geçirildiği bildirildi.

İstanbul polisinin Sultangazi'de DHKP-C terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonu protesto eden bir grup ortalığı savaş alanına çevirdi. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Sultangazi'de DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon yaptı. Terör ekiplerine çevik kuvvet ekipleri de destek verirken operasyonu protesto eden bir grup Sultangazi'’nin en işlek mekanlarından olan Fevzipaşa Caddesi’ni savaş alanına çevirdi. Operasyonu protesto eden grup, polis araçlarına taşlarla ve havai fişeklerle saldırdı. Yolları pazar tezgahları ve çöp konteynırları ile kapatan gruba Çevik Kuvvet Polisleri tazyikli su ve gazla karşılık verdi. Olaylar sırasında esnaf kepenklerini kapatırken yoldan geçen vatandaşlar ve okuldan çıkarak evine dönen bazı öğrenciler de atılan gazlardan etkilendi. Bu sırada panikleyerek ağlayan öğrencileri polis sakinleştirdi. Yapılan aramaların sonunda ele geçirilen deliller polis merkezine götürülürken olayla ilgili birçok kişi de gözaltına alındı.

Polislerin ayrılacağı sırada grup, polis araçlarını taş yağmuruna tuttu. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, Fevzi Paşa Caddesinin her iki istikametine yayılarak gözaltına alınan zanlıları götüren araçları aralarına alarak adeta etten duvar ördü. Araçlar çevik kuvvet polislerinden örülen etten duvar arasında Polis Merkezi’ne gitti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 17 ilde "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" operasyon İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde Jandarmamızın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki,67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdik. 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesini deşifre ettik. 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı" dedi. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 17 ilde Jandarmanın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki, 67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdiklerini belirterek 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesinin deşifre edinildiğini, 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını kaydetti. "Bu ürünleri ele geçirerek, sahte ve kaçak alkol üretimiyle vatandaşlarımızın canına ve sağlığına zarar verilmesini engelledik" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma KOM Daire Başkanlığımız koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarımızca yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Manisa, Ordu, Rize ve Tekirdağ’da operasyonlar düzenledik. Sahte alkol üretimine yönelik operasyonlarımızı 81 ilimizde aralıksız sürdürüyoruz. Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yapalım. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."