Yerel Haberler
İzmir
Karşıyaka’nın 2003 doğumlu sol beki kulüplerin radarında 09 Mayıs 2024 Perşembe - 12:57:03 Karşıyaka’nın 2003 doğumlu sol beki Ferdi Burgaz, bu sezon gösterdiği performansla birçok kulübün radarına girmeyi başardı. TFF 3. Lig 2. Grup’ta sezona şampiyonluk inancıyla başlayan; fakat istediği sonuçları alamayınca play-off’tan üst lig hedefine ulaşmaya çalışan Karşıyaka, play-off ilk turunda oynadığı maçında Anadolu Üniversitesine iç sahada 1-0 mağlup olarak üst lig hayallerine bu sezon da veda etti. Yeşil-kırmızılı takım bu sezon birçok genç oyuncuya süre verirken, bu oyunculardan da altyapı patentli Ferdi Burgaz, kısa bir sürede gösterdiği performansla dikkatleri üzerine başardı. İzmir ekibiyle 2023-2024 sezonunda 25 lig maçına çıkan ve iki bin 11 dakika süre alan 20 yaşındaki genç oyuncu, savunmadaki kritik müdahalelerinin yanı sıra hücuma verdiği 2 asistlik katkıyla da takımının önemli isimlerinden birisi olmayı başardı. Birçok Süper Lig kulübünün sezon başından beri takip ettiği Ferdi Burgaz için sezon içerisinde kulüplerin ilgisi olsa da, yeşil-kırmızılı ekip şampiyonluğa odaklandığı için muhtemel transfer görüşmelerine kapılarını kapatırken, sezonun tamamlanmasıyla birlikte içerisinde Süper Lig takımlarının da olduğu birçok kulüp tekrar Karşıyaka’nın kapısını çaldı ve oyuncunun durumunu sormaya başladığı ifade edildi. İzmir ekibinin de, 30 Haziran 2025 yılında sözleşmesi bitecek olan genç oyuncudan bonservis ücreti kazanıp, bir sonraki satıştan da para kazanmayı hedeflediği öğrenildi.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 12:43 Menemen’de istihdam atağı Menemen Belediyesi, ilçede kimsenin işsiz kalmaması için başlattığı istihdam seferberliğinde 2024’ün ilk çeyreğinde 2024 kişinin daha iş sahibi olmasını sağladı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Serbest bölge ve karma OSB’nin de faaliyete geçmesiyle birlikte Menemen, sadece ilçemiz için değil, bölgemiz için istihdamın merkezi haline gelecek" dedi. Menemen Belediyesi, vatandaşları iş sahibi yapmaya devam ediyor. Menemen İŞKUR Hizmet Noktası üzerinden yapılan çalışmalarla, geride kalan üç yıl içinde 10 binin üstünde vatandaşın işe yerleşmesini sağlayan Menemen Belediyesi, 2024 yılının ilk çeyreğinde de başarısını pekiştirdi. Yılın ilk üç ayında 2024 kişinin iş sahibi yapıldığı ilçede bu alanda rekor üstüne rekor kırıldı. Menemen’in istihdam atağı hakkında konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri, ilçemizde en çok önemsediğimiz ve en çok mesai harcadığımız konuların başında refah seviyesi geliyor. Bu kapsamda hemşehrilerimizin meslek sahibi birer çalışan olarak istihdam edilmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Geride kalan 3 yılda 10 binin üstünde hemşehrimizi iş sahibi yaparken, 2024 yılının ilk çeyreğinde de 2024 kişinin istihdamına aracı olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. "İş arayanlar Menemen’e gelecek" Menemen’deki istihdamın artarak sürmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Pehlivan, "İmzaları atılan serbest bölgemiz ve bölgemizin en büyüğü olmasını planladığımız karma organize sanayi bölgemiz için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Her iki alanımızın da tamamlanmasıyla sadece ilk planda 25 bine yakın hemşehrimizin daha istihdamını sağlayacağız. Menemen’in istihdam imkanları, sadece Menemenlilere değil çevremizdeki ilçelerde oturan hemşehrilerimize de yetecek. İlçemizi sadece sosyal anlamda değil, iş yaşamı anlamında da bir cazibe merkezi haline getirerek kalkınmada örnek bir kent olacağız. Bu kapsamda Menemen Belediyesi İŞKUR Hizmet Noktamızı, İzmir birincisi yapan ekip arkadaşlarımı başta hizmet noktası sorumlumuz olmak üzere yürekten kutluyorum. İş arayan tüm hemşehrilerimizi başvuru yapmaya davet ediyorum" dedi. "Her meslekten vatandaşımıza uygun işi buluyoruz" Vatandaşlar ve firmalar arasında köprü kurduklarını belirten Menemen İŞKUR Hizmet Noktası Sorumlusu Çetin Güler ise "Başarımızın sırrı doğru diyalog" dedi. Güler, "İşverenlerimiz ve iş arayan vatandaşlarımızı buluştururken, en uygun CV’yi en uygun iş ile eşleştirmeye gayret ediyoruz. Böylelikle ortaya uzun soluklu ve verimli bir çalışma hayatı çıkıyor. Hem firmalarımız hem de iş arayanlarımızla oluşturduğumuz bu güven ilişkisi sayesinde, firmalarımız da tüm personel ihtiyaçlarını doğrudan bize bildiriyor. Böylelikle her meslekten vatandaşımıza uygun işi bulabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 12:06 Bayraklı’da kitap bağışı kampanyası Bayraklı Belediyesi, ilçe genelindeki kütüphanelerde bulunan yayınların çeşitliliği ve içeriğini artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında kitap bağışı kampanyası başlattı. 10 mahallede faaliyet gösteren kütüphanelerde daha fazla kitabın yer alması için vatandaşlara, "Kullanılabilir durumdaki kitaplarınız ihtiyaç sahipleriyle buluşsun, kütüphanelerde yaşasın" çağrısında bulunuldu. Bayraklı Belediyesinin, 10 mahallede faaliyet gösteren kütüphanelerine 7’den 70’e herkes ilgi gösteriyor. Ayda 8 binden fazla ziyaretçi sayısına ulaşılan kütüphanelerde ödünç kitap hizmeti verilirken, araştırmalarını ve ödevlerini yapmak isteyen öğrencilere internet ve bilgisayar kullanım imkanları da sağlanıyor. Vatandaşlar kütüphane ortamında kitaplarını okurken, çay ve kahve ikramından da ücretsiz yararlanıyor. Bu kapsamda kütüphanelerdeki içerikleri ve kaynakları artırmak için harekete geçen Bayraklı Belediyesi, evlerde kullanılabilir durumdaki kitapların ihtiyaç sahipleriyle buluşturulması için kitap bağışı kampanyası başlatarak vatandaşlara çağrıda bulundu. Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından yürütülen bağış kampanyasına destek olmak isteyenler, kitaplarını kütüphane kafelere bırakabilecek. Kampanya ile ilgili 0232 477 20 00 - 2871 telefon numarasından bilgi alınabilecek. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal da, “İlçemizde kütüphanelerimizin hizmetlerini artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kütüphanelerimize gösterilen ilgi oldukça yüksek ve biz de imkanlarımız dahilinde ihtiyaçları karşılamak için üzerimize düşeni yapacağız. Kitap bağışı kampanyası ile de hem çeşitliliği hem de kitap sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı kitap bağışına destek olmaya davet ediyoruz” dedi.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 11:46 Çeşmeli çocuklar uygulamalı trafik eğitimi aldı Çeşmeli ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, Trafik Haftası nedeniyle Çeşme Belediyesi Trafik Eğitim Tesisleri’nde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından uygulamalı eğitim verildi. Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar’ın da izlediği etkinlikte, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, özel olarak hazırlanan çizgi filmi izlemenin yanı sıra akülü araçları da kullanarak, trafik ekiplerinden trafik kuralları hakkında bilgi aldılar. Trafik işaretleri, trafik levhaları hakkında da bilgi alan öğrenciler, sanal gözlük kullanarak, alkollü bir sürücünün görüş ve davranış bozukluğu hakkında bilgilendiler. Jandarma ekipleri, olay yeri inceleme ekipmanları ve trafik kazası inceleme ekipmanları hakkında da öğrencilere bilgi vermelerinin yanı sıra özel eğitimli köpeklerden nasıl yararlandıkları hakkında da açıklamada bulundular. Trafik ekipleri, öğrencilere bayrak, boyama kitabı da dağıtırken, meyve suyu ve kek de ikram ettiler. "Eğitimin küçük yaşta alınmasının önemini biliyoruz" Öğrencilerin büyük ilgi duydukları etkinlik hakkında bir açıklama yapan Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, "Trafik Eğitim Haftası nedeniyle ilkokul ve ortaokuldan öğrencilerimiz, jandarmamız ve emniyet teşkilatımızdaki trafik polisleri eşliğinde, trafikteki uyulması gereken kurallar, yapılması gereken hareketlerin neler olması gerektiği konusunda, Trafik Eğitim Tesisleri’nde, uygulamalı olarak eğitim alıyorlar. Bu hafta içerisinde birçok okulumuzun buraya gelmesini planlıyoruz. ’Ağaç yaşken eğilir’ anlayışıyla saygılı ve düzgün bir eğitimin küçük yaşta alınmasının önemini biliyoruz. Çocuklara bu eğitimi düzenli olarak veriyoruz" dedi. "Çocuklar, trafik kuralları ile ilgili uyarıcı olacaklar" Öğrencilere uygulamalı farkındalık eğitimi verildiğini belirten Kaymakam Maraşlı, "Ayrıca jandarmamızın hizmetleri ile ilgili bilgi ediniyorlar. Aynı zamanda çocuklara düdük de dağıtılacak. Annelerinin veya babalarının yaptığı trafikte olmaması gereken hareketlerini uyaracaklar. Çocuklarımız birçok şeyin farkındalar. Hızlı gitmenin, emniyet kemeri takmamanın, araç kullanırken telefonla konuşmanın ne kadar tehlikeli olduğunun farkındalar. Çocuklarla sohbet ettiğimde bunları gördüm. Çocukların uyarıcı olabileceğini düşünüyorum. Verimli bir hafta olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Başkan Köfüncü: “Çeşme’de herkesin bütçesine uygun yerler mevcut”
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:12 Başkan Köfüncü: “Çeşme’de herkesin bütçesine uygun yerler mevcut” İzmir’in Çeşme ilçesinde tatil için harcanan giderlerin geçen seneye göre artış gösterdiğini söyleyen Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, “Fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Biz de buna göre hareket etmek zorundayız. Geçen seneye göre fiyatlar yüzde 25, 30 ve 50 aralıklarında zamlandı. Kira sorunu olmayan esnaf da zaten fiyatları artırmıyor” dedi. Yaz mevsiminin gelmesiyle turizm sektörü de hareketlendi. Vatandaşlar, tatil yerlerinin yolunu tutmaya başladı. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme’de tatil sezonunun ot festivaliyle beraber başladığını ve esnafın da sezonun başlamasından mutlu olduğunu belirtti. Her bir esnafın yasa gereği görünür yerde fiyat tarifelerinin bulundurması gerektiğini dile getiren Köfüncü, menülerde de müşterilerin bu fiyatları görmesi gerektiğini ve Çeşme’de herkesin maddi durumuna göre yemek yiyeceği ve eğleneceği yerin bulunduğunu anlattı. Görünür fiyat tarifeleri sayesinde vatandaşların fiyatları görüp, kendi bütçelerine göre bir yeri seçebileceklerini kaydeden Köfüncü, “Diğer kıyı ilçelerine baktığımda fiyatlarımız çok makul” diye konuştu. Kira sorunu olmayan fiyatları yükseltmiyor Esnafın birtakım giderlerinin bulunduğunu, alınan malzemelerin pahalı olduğunu ve kira, elektrik, su gibi ekstra ödemelerin esnafı zor durumda bıraktığını kaydeden Köfüncü, fiyatların sürekli değişiklik gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Biz de buna göre hareket etmek zorundayız. Geçen seneye göre fiyatlar yüzde 25, 30 ve 50 aralıklarında zamlandı. Fakat aldığımız et, balık veya zeytinyağı gibi temel gıda maddelerimizin mekanlarımıza nasıl girişi olduğu da belli. Ilıca’da bir kumru fiyatıyla Çeşme Marina’daki bir kumru fiyatının arasında bir fark var. Kira sorunu olmayan da zaten fiyatları artırmıyor. Fakat kirası olan insanlar veya deniz kenarında, marinada, özel yerlerde bir şeyler yiyen insanların bunun bedelini ödemeleri lazım. Biz nasıl büyük otellerin fiyatlarına bir şey diyemiyorsak bizim esnafın yaptığı fiyatlara makul gözüyle bakmamız gerekiyor. Bizim burada afaki bir rakam yok. bir kumru bir yerde 110 bir yerde 200 liraysa mutlaka bunun bir sebebi vardır. Bunlara dikkat ederek oturuyoruz.” “Fiyatları görüp sonra karar vermeleri gerekiyor” Piyasaya göre Çeşme’deki genel olarak fiyatların normal seviyede olduğunu vurgulayan Köfüncü, “Fakat oturacağınız yere göre de değişebilir. Örneğin bir mekanda kahvaltı 350 liraysa, aynı kahvaltı deniz kenarında bir yerde bin 100 liraysa; sizin fiyatları görüp sonra karar vermeniz gerekiyor” şeklinde konuştu. Oteller yüzde 100 doldu Sezonun başlamasıyla Çeşme’ye İstanbul, Marmara ve diğer beldelerden çok fazla ziyaretçiyi kabul ettiklerini aktaran Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, otellerin doluluğunun yüzde 100’e ulaştığını söyledi. Erken rezervasyon kampanyalarının da devam ettiğini belirten Demir, “Özellikle Mayıs, Haziran, ve Bayram’a kadar olan süreçte otellerimiz neredeyse geçen yılın fiyatını kullanıyorlar. Herhangi bir zam yapmadılar. Bir ailenin bulunduğumuz günlerde tatil yapma fiyatlandırması ise; butik otellerde 2 yetişkin 1 çocuğun fiyatı 5-6 bin civarlarında, 5 yıldızlı otellerde de 7-8 bin civarlarında konaklama artı yemek ve kahvaltı olarak konaklayabilirler. Fiyatlar oldukça uygun” ifadelerine yer verdi. “Sokaklardaki fiyatların normal hale gelmesi gerekiyor” Otellere geçen yılın fiyatlarıyla rezervasyon kabul etmelerine rağmen sokaklarda fiyatların arttığına dikkat çeken Demir, şöyle devam etti: “Sokaklarımızda fiyatlar biraz değişken. Özellikle rezervasyon için arayan konuklarımız her şey dahil otel tercih ediyorlar. Fakat Çeşme’de de her şey dahil otelimiz yok. Bunu da biz önermiyoruz. Sokaklarımızdaki fiyatların da makul hale gelmesi gerekir. Çeşme’yi pahalı algısından kurtarmamız lazım. Hizmet kalitesine göre restoranlarımızın, kafelerimizin fiyatlarında küçük değişiklikler olabilir. Bazen neredeyse normal fiyatın 2-3 katına çıkan fiyatlar görüyoruz. Bunun mücadelesini hep birlikte vermemiz lazım.” Tatilcilere ‘doğru yerde doğru alışveriş yapın’ uyarısı Bayramda Çeşme’nin kalabalık olduğunu ve yaz sezonunun da güzel geçeceğine inandıklarını ifade eden esnaf Onur Kaya ise “Doğru yerlere giderseniz, Çeşme o kadar pahalı değil. Fiyatlarınız gayet uygun. Gelen herkes çok memnun. Müşterilerimiz doğru yerde doğru alışveriş yapabilirlerse fiyatlardan memnun kalırlar. Fakat pahalı yerler de var. Tatilcilerin bu konuda dikkatli olmalarını öneriyorum” diye konuştu. “Önemli olan bütçeye uygun yerleri tespit edebilmek” Çeşme’de her bütçeye uygun yiyecek ve içeceğin bulunabildiğini söyleyen tatilci Tuğba Buldan da şu sözlere yer verdi: “Sahilde içtiğiniz bir şeyle sahil kenarında eğlence kulübünde içtiğiniz bir şey arasında fark olması normal. Önemli olan doğru yerde doğru alışveriş yapmak. Önemli olan kendi bütçenize uygun yeri doğru tespit edebilmeniz. Reklamlara çok fazla kapılmadan, kendi bütçenize uygun hareket ederseniz her yerde rahatlıkla yaşayabilirsiniz.” (MP-
Tarıma akademik destek
09 Mayıs 2024 Perşembe - 09:45 Tarıma akademik destek Yaşar Üniversitesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile iş birliği yaptı. Oda üyelerinin faydalanabileceği genel katılıma açık mesleki eğitimler, kurumlara özel eğitimler ve firma çalışanlarına yüksek lisans ve sertifika programlarında özel şartlar sağlayan iş birliği protokolü imzaladı. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile imzalanan protokolün imza törenine; Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Hakan Çakıcı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Türkan, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yücel Öztürkoğlu, Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müdürü Doç. Dr. Hande Karadağ, Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Etki Ofisi Yöneticisi Öğretim Görevlisi Kevser Çimenli, Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Senem Yılmaz, Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey, oda üyeleri, akademisyenler ve çalışanlar katıldı. Ziraat eğitimine katkı İmzalanan protokol kapsamında; Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyeleri, Yaşar Üniversitesi lisansüstü eğitim programlarına kayıt yaptırmaları durumunda, her yıl Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen program ücretinden indirim alarak faydalanacak, Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ile hem genel katılıma açık hem de kurumlara özel eğitim gelişim programları ortak olarak planlanacak. Ayrıca, Yaşar Üniversitesi öğrencilerine staj imkanı sağlanacak, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyeleri uzmanlıkları çerçevesinde üniversitede verilen derslere seminer, sunum ve eğitimlerle katkıda bulunacaklar. Üniversite-sektör iş birliği Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, Yaşar Üniversitesi’nin özellikle yeni kurulan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile sektörle yakın iş birliğinde çalışmalar yapmaya hazır olduğunu söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Hakan Çakıcı ise uzun vadede birçok projede iş birliği yapmaktan ve bu protokol vesilesi ile bu süreci başlatmaktan çok memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı açılıyor
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 15:19 WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı açılıyor İzmir, WENERGY-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarına ikinci kez ev sahipliği yapıyor. Törenle kapılarını açacak WENERGY Expo, 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Fuar İzmir’de yerli ve yabancı yüzlerce katılımcıyı, binlerce sektör profesyoneli ziyaretçi ile buluşturacak. Fuarda, 22 oturumda alanında lider ve ilham veren konuşmacılar, bilgi ve birikimlerini paylaşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen WENERGY-2. Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, 300’ü aşkın sektör paydaşını, uluslararası alıcı ve yatırımcılar ile buluştururken; kamu, yatırımcı, sanayici ve tedarikçiyi bir araya getirecek. 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenecek fuarda, başta; rüzgar, güneş, hidrojen, biyokütle ve jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm alt başlıkları yer alacak. Fuarda yine; enerji ekipman tedarikçileri, mühendislik ve Ar-Ge firmaları, otomotiv sektörü, elektrikli araçlar, şarj ekipmanları, enerji depolama firmaları, e-mobilite kuruluşları ve lojistik başta olmak üzere enerjiyle ilgili en güçlü üretici firmalar inovatif ürün ve teknolojilerini sergileyecek. WENERGY Expo’da, UR-GE Projesi kapsamında, 25 ülkeden çok sayıda sektör profesyoneli yabancı alıcı da ağırlanacak. WENERGY Expo, rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde zirvede yer alan, jeotermal, güneş gibi diğer kaynaklardan elektrik üretiminde de üst sıralarda bulunan yenilenebilir enerji ekipmanlarının üretim üssü İzmir’in, temiz enerjinin başkenti olma özelliğini pekiştirecek. Sektörün önde gelen isimlerinden akademisyenler, iş insanı ve enerji dünyası temsilcilerinin konuşmacı olduğu kongre kapsamında 22 oturum gerçekleştirilecek. Oda, dernek ve kurumların destekleriyle Fuar İzmir A Hol Etkinlik Sahnesi ile A Seminer Salonunda üç gün boyunca gerçekleştirilecek kongrede; enerji dönüşümünden yenilebilir enerji kullanımına, iklim değişikliğinden elektrikli araçlara kadar pek çok konu başlığı ele alınacak. Açılış konuşmasını, “Dünya Enerjisindeki Yeni Dinamikler: Türk İş Dünyasına Yansımaları, Neler Yapmalı?” başlığıyla Londra Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü’nün yapacağı kongrede; alanında lider ve ilham veren konuşmacılar, bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Kongre ile eş zamanlı olarak Elektrik Mühendisleri Odası tarafından da “Temiz Enerji Sempozyumu” düzenlenecek. https://wenergy.com.tr/kongre-programi adresinden programa ulaşılabilinecek.
Genç MÜSİAD İzmir’den, “Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap” buluşması
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:30 Genç MÜSİAD İzmir’den, “Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap” buluşması Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap buluşmasına genç iş insanları büyük ilgi gösterdi. Ticaret fırsatlarının konuşulduğu buluşmada, bilgilendirme ve tecrübe paylaşımı üzerine konuşmalar yapıldı. Genç MÜSİAD İzmir, 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap buluşması gerçekleştirdi. Saygılı Rulman Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı. Ticaret fırsatlarının konuşulduğu buluşmada yeni iş fırsatları ve bilgilendirmeler yapıldı. “Üyeler arası ticareti geliştirmek istiyoruz” Üyeler arasında ticareti geliştirmek adına 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap buluşmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Genç MÜSİAD İzmir Başkanı Alper Atlı, “Genç MÜSİAD üyeleri olarak, ticaretimizi canlandırarak, birlikteliğin bereketinden faydalanıyor ve bu özel organizasyonlarda bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Tanışma ve etkileşim kurma imkânı sunan bu etkinlikler sayesinde, yeni iş fırsatlarını keşfetme ve büyütme şansına ayrıca sahip oluyoruz. Bu minvalde hazırlamış olduğumuz “Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap” programında üyeler arasında aktif iş ilişkilerinin kurulması ve üyelerimizin ekonomik potansiyeline katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. “Networkü ticaret ile bir araya getiriyoruz.” Genç MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı Ömer Saygılı ise "2002 yılında kurulan Genç MÜSİAD, bugün Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışında 32 temsilciliğiyle faaliyet göstererek, ülke ekonomisine ve sosyo-kültürel yapısına katkıda bulunma çabasını sürdürmektedir. Bizler, bu çabanın bir parçası olarak, gençlerimizi desteklemek ve onların uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada gerçekleştireceğimiz programın önemli bir bileşeni olan 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap programı, üyelerimizin arasındaki ticareti güçlendirmeyi amaçlayan bir programdır. Bu program sayesinde, Genç MÜSİAD Şube üyeleri bir araya gelerek hem birbirleriyle network oluşturuyorlar hem de ticari ilişkiler kurma fırsatı buluyorlar” diye konuştu.
Egeli akademisyenler yeni bir bakteri türünü literatüre kazandırdı
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:51 Egeli akademisyenler yeni bir bakteri türünü literatüre kazandırdı Ege Üniversitesinin (EÜ) akademisyenleri, Bozdağ bölgesine özgü endemik bir baklagil olan yeni bir bakteri türünün keşfedildiğini duyururken, bu tür literatüre kazandırılarak “Phyllobacterium Onerii” adı verildi. Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Yaşa ve ekibi, yeni bir bakteri türünü literatüre kazandırdı. Yeni bakteri türüne Prof. Dr. Mehmet Öner’e ithafen “Phyllobacterium Onerii” adını verildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da, Prof. Dr. İhsan Yaşa ve EÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Arş. Gör. Asiye Esra Eren Eroğlu’nu makamında ağırlayarak, sürdürdükleri bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz akademisyenleri bilim dünyasına kazandırdıkları önemli keşifleriyle gurur kaynağımız olmaya devam ediyor” dedi. “Biyoteknolojik uygulamalara katkı sağlayacak” Keşfedilen yeni bakteri türü hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yaşa, “Biyoçeşitliliğin ekosistem üzerine doğrudan ve dolaylı katkısı hesaplanamayacak kadar büyüktür. Biyolojik azot fiksasyonu kabiliyetinin tüm zirai bitkilere adapte edebilme öngörüsünün gerçekleşmesinin ilk adımı rhizobiyal bakterilerin doğadan izole edilip saflaştırılması ve tüm genomik özelliklerinin ortaya çıkarılmasıdır. Rhizobiyal türler ve bitki büyümesini teşvik eden bakteriler gibi faydalı kök mikroorganizmalarının toprak verimliliğinin kilit oyuncularıdır. Bu mikroorganizmaların çevre ve birbirleriyle olan etkileşimlerini düzenleyen genetik determinantların belirlenmesi, sürdürülebilir ekosistemler ve tarımın geliştirilmesi için de çok önemlidir. Çalışmamızda da olduğu gibi, genomik analizler bir bakteriyel suşun gelecekteki biyoteknolojik uygulamaları için tüm cephaneliğinin ortaya çıkarılabilmesine imkân sağlayacak” dedi. “Bozdağ önemli bir endemik bitki merkezi” Yerel rhizobiyal türler ile ilgili araştırmalarına devam edeceklerini söyleyen Prof. Dr. Yaşa, “El değmemiş doğası ile İzmir’in endemik, nadir bitkilerle sayıca zengin ve mikroklimatik özellikleri ile de tarımsal açıdan önemli bir potansiyele sahip bölgelerinden olan Bozdağ, çok sayıda doğal baklagil türleri ile yerli ve yeni rhizobial bakterilerin de potansiyel bir kaynağıdır. Özellikle bitki endosimbiyontu rhizobiyal türler çölleşme ve kuraklık tehditlerine karşı biyolojik çeşitlilik ve ekosistem için bir tür sigorta görevi gördüklerinden inanıyoruz” diye konuştu.
Havalimanında unutulmaz deneyim
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:32 Havalimanında unutulmaz deneyim İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, dünyaca ünlü hava yolu şirketi Emirates’in ev sahipliğinde İstanbul Havalimanına teknik gezi düzenledi. Emirates’e ait Airbus A-380 uçağında detaylı incelemeler yapan, apronu gezen, check-in işlemlerini öğrenen, bagaj tesliminden yolcu körüklerinin yanaştırılmasına kadar birçok konuda bilgi alan İEÜ’lü gençler, unutulmaz bir deneyim yaşadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, Emirates’in konuğu oldu. Öğrenciler, İstanbul Havalimanına düzenlenen teknik gezide, Emirates’e ait Airbus A-380 uçağında detaylı incelemeler yaptı. Apronu gezen, check-in işlemlerini öğrenen, bagaj tesliminden yolcu körüklerinin yanaştırılmasına kadar birçok konuda bilgi alan İEÜ’lü gençler, merak ettiklerini öğrenme fırsatı yakaladı. İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Emre Küheylan, kariyer yolculuğunda öğrencilerin daima yanında olduklarını, onları en iyi şekilde geleceğe hazırladıklarını belirtti. Emirates ile yapılan iş birliğinin de bu açıdan örnek bir adım olduğunu ifade eden Küheylan, yenilikçi eğitim anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. İstanbul programının öğrenciler için çok verimli geçtiğini söyleyen Küheylan, ilgi ve desteklerinden dolayı Emirates Türkiye-Romanya-Bulgaristan Genel Müdürü Mehmet Gürkaynak, Emirates İstasyon Müdürü Çelik Sipahi, Emirates Hava Yolu İstasyon Şefi Salih Kallioğulları ve Emirates Havayolu ile Çelebi Yer Hizmetleri personeline teşekkür etti. Öğrencilerin yaptığı incelemelere ilişkin detaylı bilgiler paylaşan öğretim görevlileri Halil Emrah Aydın ve Çiğdem Bilal da, “Gençlerimiz; online check-in, bagaj teslimi, bagaj limitleri, tehlikeli maddeler, biletlendirme gibi konularda bilgilendirildi. Bunun yanı sıra uçağın park pozisyonu, marshalling işlemleri ve yolcu körüklerinin yanaştırılmasını izledi. Ardından da 10’ar kişilik gruplar halinde Emirates Airbus A380-800 uçağını ziyaret etti. Öğrencilerimiz, uçak altı deneyimi için aprona indirildikten sonra da kargo yükleme-boşaltma işlemlerini, catering operasyonunu, yakıt ikmal işlemlerini yakından izleme şansı buldu. Öğrencilerimiz, apron deneyiminin ardından da bagaj alım noktalarına götürüldü. Burada; kayıp bir eşya, unutulmuş ya da zarar görmüş bir bagaj olduğunda ne yapmaları gerektiğini öğrendi. Oldukça kapsamlı olan bu teknik gezi, öğrencilerimize çok kıymetli bir deneyim yaşattı” diye konuştu.
Bayraklı’nın sahil bölgesindeki karavanlar kaldırılıyor
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:29 Bayraklı’nın sahil bölgesindeki karavanlar kaldırılıyor Bayraklı Belediyesi, sahil bölgesindeki park halinde bulunan karavanların kaldırılması için harekete geçti. Yasak olmasına rağmen yol kenarlarına park edilen 105 karavan vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler de dikkate alınarak zabıta ekipleri tarafından kaldırılmaya başlandı. Bayraklı sahilinde, yol kenarlarına ve otoparklara yerleştirilen karavanlar görüntü kirliliği başta olmak üzere çevre düzenine verdiği zararlardan dolayı kaldırılıyor. Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri iş birliği ile başlatılan çalışmada, 105 karavan sahibi tek tek aranarak uyarıldı. Ulaşılamayan karavan sahiplerine ise Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ihtarname gönderildi. Karavan sahiplerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile iletişime geçerek belirlenen ücretsiz park alanlarına karavanlarını taşıyabileceği ifade edildi. Verilen süreye uymayan karavanların da İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şubesi ekipleri tarafından çekileceği belirtildi. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal da, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri iş birliği ile yürüttüğümüz çalışmalarla karavan sahipleri uyarıldı. Karavan sahipleri araçlarını gönüllü olarak taşımaya başladı. Amacımız; ilçemizin daha güzel ve daha yaşanabilir halde olması. Bu kapsamda her zaman üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
EFES-2024 Tatbikatı’nın "Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Safhası" İzmir’de gerçekleştirildi
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:00 EFES-2024 Tatbikatı’nın "Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Safhası" İzmir’de gerçekleştirildi Türk Silahlı Kuvvetlerinin EFES-2024 Birleşik, Müşterek Bilgisayar Destekli Komuta Yeri (BDYK) Safhası, 34 ülkeden 181’i yabancı 508 askeri personelin katımıyla İzmir’de gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin EFES-2024 Birleşik, Müşterek Bilgisayar Destekli Komuta Yeri ve Fiili Atışlı Arazi Tatbikatının Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Safhası, Ege Ordusu Komutanlığı Birleşik Müşterek Harp Karargahında gerçekleştirdi. Düzenlenen programa; 327 Türk Silahlı Kuvvetleri, kamu kurum ve kuruluşu ile 34 ülkeden 181’i yabancı toplam 508 askeri personel katıldı. Tatbikat, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni komutasında gerçekleştirildi. İlk önce Ege Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni öncülüğünde; Korgeneral Sezai Öztürk, Korgeneral Erdoğan Gür ve Tümgeneral Rasim Yaldız şeref defterini imzaladı. Ardından katılan askeri personele, konferans salonunda tatbikat hakkında brifing verildi. Daha sonra karargah hücreleri gezilerek, tatbikatın bilgisayar destekli gerçekleştiği aşamalar aktarıldı. Tatbikat sırasında katılım gösteren farklı ülkelerin askeri personeli ile nasıl iletişim sağlandığı ve tatbikat günü gerçekleşecek olan senaryoya nasıl uyulacağına dair bilgiler paylaşıldı. Hava, deniz ve kara araçlarının konumları izlenerek tatbikatın nasıl hayata geçirileceği detayları ile paylaşıldı. Program sonunda askeri heyet ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Tatbikat 25 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Fiilî Atışlı Arazi Safhası 9-30 Mayıs arasında Tatbikatın Fiilî Atışlı Arazi Safhasının, 9-30 Mayıs tarihleri arasında Doğanbey Atış ve Tatbikat Bölgesi/İzmir’de gerçekleştirileceği bildirildi.