Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Manisa
Doğa için yürüyen gençler 40 çuval çöp topladı
17 Mayıs 2026 Pazar - 20:23:11
CHP Manisa Gençlik Kolları’nın 19 Mayıs haftası kapsamında düzenlediği doğa yürüyüşü ve çevre temizliği etkinliğinde yaklaşık 40 çuval atık toplandı. Gençler, çevre duyarlılığı mesajı verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Gençlik Kolları tarafından Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşü ve çevre temizliği etkinliğinde yaklaşık 40 çuval çöp toplandı. Manisa’da gerçekleştirilen etkinlikte gençler, doğa yürüyüşü boyunca çevreye gelişi güzel atılan atıkları toplayarak hem çevre temizliği yaptı hem de çevre bilincine dikkat çekti. Etkinlik sonunda toplanan yaklaşık 40 çuval atık, ilgili birimlere teslim edildi. CHP Manisa Gençlik Kolları yetkilileri, 19 Mayıs ruhunun yalnızca anma programlarıyla sınırlı olmadığını belirterek, gençlerin toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek geleceğe sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Çabuk, çevre konusunda toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi. Çabuk, "Bugün yalnızca doğa yürüyüşü yapmadık; aynı zamanda doğaya bırakılan sorumsuzluğun izlerini de topladık. Sadece birkaç saat içerisinde 40 çuval çöp toplamak, aslında çevre konusunda ne kadar büyük bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor." dedi. Gençler olarak çözüm üreten bir anlayışı büyütmek istediklerini kaydeden Çabuk, "Atatürk’ün emanet ettiği bu ülkeye sahip çıkmak; doğasına, çevresine ve geleceğine sahip çıkmaktan geçiyor. Daha temiz bir Manisa ve daha yaşanabilir bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 17:15
Akhisarlı pedallar Gaziantep’te zirveye çıktı
Gaziantep’te 14-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Kupası 4. Etap Puanlı Yol Yarışları’nda Akhisarlı sporcular önemli başarılara imza attı. Farklı yaş kategorilerinde yarışan sporcular, hem yol yarışı hem de kriteryum etaplarında elde ettikleri derecelerle dikkat çekti. 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen yol yarışlarında U11 Kadın kategorisinde Akhisar İlçe Spor Kulübü sporcularından Rümeysa Meryem Kaymaz ikinci, Zeynep Şahin üçüncü, Elif Koç ise dördüncü oldu. U13 Kadın kategorisinde Hilal Kaymaz birincilik kürsüsüne çıkarken, Miray Akcan dördüncü sırada yer aldı. U15 Kadın kategorisinde ise Akhisar Karabulut Spor Kulübü sporcusu İlknur Buğlem Karataş üçüncülüğü elde etti. 17 Mayıs tarihinde yapılan kriteryum yarışlarında da Akhisarlı sporcular başarılarını sürdürdü. U11 Erkek kategorisinde Deniz Atlas Tekin ikinci olurken, U11 Kadın kategorisinde Elif Koç ikinci, Rümeysa Meryem Kaymaz dördüncü sırayı aldı. U13 Kadın kategorisinde Hilal Kaymaz birinciliği kazanırken, Miray Akcan dördüncü oldu. U15 Kadın kategorisinde yarışan İlknur Buğlem Karataş ise üçüncülük derecesi elde etti. Akhisar İlçe Spor Kulübü Başkanı ve Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, sporcuların elde ettiği başarılardan dolayı gurur duyduklarını ifade ederek desteklerinden dolayı sponsor Alhatoğlu Zeytinyağları adına Alper Alhat’a teşekkür etti. Karabulut Spor Kulübü Başkanı Barkın Düzgün ise sporcuların disiplinli çalışmasının başarıyla taçlandığını belirterek desteklerinden dolayı AKT Enerji VERDE adına Bilal Kurulay’a teşekkür etti.
17 Mayıs 2026 Pazar - 17:06
Manisa’da kadınlar sanayiye kaynak yapacak
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu ile Elginkan Vakfı iş birliğinde Türkiye’de ilk kez kadınlara yönelik kaynakçılık kursu açıldı. "Kadın Girişimcileri Kadın Kaynakçılar Projesi" kapsamında açılan kursa yaklaşık 20 kadın katılırken, 6 hafta sürecek teorik ve uygulamalı eğitim sonunda kadın kaynakçı adayları yetiştirilecek. Elginkan Vakfı bünyesinde başlayan eğitimlerde ilk ders iş sağlığı ve güvenliği alanında verildi. TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Emel Uslu ve kursiyer kadınlar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından gönderilen hediyeleri takdim etti. Proje kapsamında eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kadın kaynakçı adaylarına ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi de kazandırılacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve paydaş firmalarla iş birlikleri yapılarak kadınların istihdama kazandırılması hedefleniyor. Kadın girişimciler ve mentorlar eşliğinde yürütülecek programlarda kadın kaynakçı adaylarının yalnızca teknik değil sosyal ve mesleki gelişimleri de desteklenecek. İletişim, özgüven, iş disiplini, takım çalışması ve çalışma hayatına adaptasyon gibi konularda çeşitli workshop ve mentörlük çalışmaları gerçekleştirilecek. Kadınların eğitim sonrası istihdama kazandırılması amacıyla organize sanayi bölgeleri ve sanayi kuruluşlarına firma ziyaretleri düzenlenecek. Böylece kursiyerlerin sektör temsilcileriyle bir araya gelmesi ve iş fırsatlarını yakından tanıması amaçlanıyor. Ayrıca Elginkan Vakfı iş birliğiyle kadın kaynakçı adaylarına kişisel gelişim ve farkındalık eğitimleri verilecek. Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek finansal okuryazarlık eğitimlerinde ise kadınların bütçe yönetimi, ekonomik bilinç ve finansal planlama konularında güçlenmeleri hedefleniyor. TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Emel Uslu, projenin yalnızca bir meslek edindirme çalışması olmadığını belirterek, "Amacımız yalnızca kadın kaynakçılar yetiştirmek değil; kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik özgürlüğünü kazanan, bilinçli, güçlü ve üretimde aktif rol alan kadınlar yetiştirmektir" dedi. Kadınların üretimin her alanında yer alması gerektiğini ifade eden Uslu, "Kadın sadece evin içinde değil; fabrikada, üretimde, atölyede, teknolojide, yönetimde ve sanayide de olmalıdır. Bugün burada çok güçlü bir mesaj veriyoruz; kadın isterse sanayide de başarır. Kadın isterse kaynak da yapar, çeliğe de şekil verir geleceğe de" diye konuştu. Projeye katılan kadınların cesaretleriyle önemli bir adım attığını vurgulayan Uslu, "Bu proje yalnızca bir meslek eğitimi değildir. Bu proje; özgüven kazanma, kendi ayakları üzerinde durma ve ‘Ben de varım’ diyebilme projesidir" ifadelerini kullandı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 16:43
13 yaşındaki Yusuf’un dürüstlüğü mahalleye örnek oldu
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Yusuf Eskin, kapalı olan marketten aldığı ekmeğin parasını kutunun altına bırakarak örnek bir davranış sergiledi. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar mahalle esnafının takdirini topladı. Olay, Turgutlu ilçesi Yedieylül Mahallesi Kurultay Sokak’ta bulunan bir markette yaşandı. Sabah saatlerinde kardeşi Zeynep ile birlikte ekmek almak için evden çıkan Yusuf Eskin, marketin kapalı olduğunu gördü. Ekmeği alan Yusuf, parasını güvenlik kamerasına gösterdikten sonra ekmek kutusunun altına bıraktı. İş yerini açtıktan sonra güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen market sahibi Hayrettin Yükselten, Yusuf’un davranışı karşısında duygulandığını ifade etti. Dürüst davranışından dolayı Yusuf ve kardeşi Zeynep’i markete davet eden Yükselten, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Baba Ayhan Eskin ise oğlunun davranışının kendilerini gururlandırdığını belirterek, çocuklarını iyi ahlaklı bireyler olarak yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.
14 Eylül 2024 Cumartesi - 17:26
Manisa’da kahreden kaza
Manisa’nın Salihli ilçesinde kamyonet ile çarpışan 14 yaşındaki motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Kaza, Sarıpınar Mahallesi E96 Karayolu Altgeçit mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Enes Ege Akkeçi(14) yönetimindeki 45 ARZ 302 plakalı motosiklet ile Murat U. yönetimindeki 49 AN 787 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Özel Can Hastanesine kaldırılan Akkeçi, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
14 Eylül 2024 Cumartesi - 17:24
16 ayrı suçtan aranan şahıs Manisa’da yakalandı
Manisa’nın Salihli ilçesinde 16 ayrı suçtan aranan ve hakkında kesinleşmiş 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan hükümlü, polisin çalışması sonucu yakalandıktan sonra tutuklandı. Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık, vergi kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma gibi 16 ayrı suçtan aranan ve hakkında kesinleşmiş 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü İ.E.Y.’nin(39) Özyurt Mahallesi’nde olduğunu tespit etti. Asayiş Büro Amirliği ekipleri, firari hükümlüyü Köprü Caddesi üzerinde yakalayıp, gözaltına aldı. Firari hükümlü İ.E.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından Salihli Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
14 Eylül 2024 Cumartesi - 15:25
Manisa’da ’Hoş Geldin Bebek’ projesi başladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, yeni doğan bebek sahibi ailelerin mutluluğuna ortak olmak için “Hoş Geldin Bebek” projesini başlattı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan hazırlıkların tamamlanmasının ardından aile ziyaretlerinin ilki, Döker ve Kabaklı ailelerine yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, çiçeği burnunda anne ve babaların sevinçlerine ortak olmak, ailelerin ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla “Hoş Geldin Bebek” projesini hayata geçirdi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından Hoş geldin Bebek projesi kapsamında bebeklerine yeni kavuşan aileler ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde ailelere “Hoş Geldin Bebek Seti” hediye ediliyor. Projeden 0-3 aylık bebeği olan aileler yararlanabiliyor. Proje kapsamındaki Hoş Geldin Bebek seti içeriğinde ise; anne bebek çantası, 2 adet çıtçıtlı badi, 1 paket ağız mendili, bebek battaniyesi, bebek bezi, bebek pişik kremi, ıslak mendil, bebek şampuanı, bebek yağı, ateş ölçer, banyo süngeri, biberon, bebek bakım seti (tırnak makası, tarak), bebek banyo havlusu, diş kaşıyıcı, 3’lü bebek çorabı bulunuyor. 0-3 aylık bebeği olan ebeveynler, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi manisa.bel.tr’de yer alan Hoş Geldin Bebek linki üzerinden ya da 444 99 45 veya Alo 185 ÇÖZMER hattı aracılığıyla projeye başvurabiliyor. İlk aile ziyaretleri yapıldı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri Müjde Günderen ve Şerife Kümüştekin, Hoş Geldin Bebek projesinin hayata geçmesinin ardından aile ziyaretlerinin ilkini gerçekleştirdi. Bu kapsamda Halil Döker ve Şeyma Döker çifti, hayata gözlerini yeni açan ikiz bebekleri Ömer Asaf ve Emir Alp’in mutluluklarını paylaşmak için ziyaret edildi. Büyükşehir yetkilileri, ziyarette Döker çiftini tebrik edip, aileye Hoş Geldin Bebek Setini takdim etti. Hatice Kabaklı da kısa zaman önce Eflin bebeği dünyaya getirdi. Bu nedenle Şehzadeler ilçesinde yaşayan Hatice-İlhan Kabaklı çifti de ziyaret edildi. Büyükşehir yetkilileri aileye yeni doğan bebekleri için iyi dileklerini ilettikten sonra "Hoş Geldin Bebek Seti"ni hediye etti. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Volkan Sert, yapılan ziyaretlerin ardından projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Sert, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek’in hemşerilerimize vermiş olduğu sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de ’Hoş Geldin Bebek’ projemiz. Proje kapsamındaki ’Hoş Geldin Bebek’ paketimizin içerisinde yeni doğan bir bebeğimizin ihtiyaç duyacağı tüm malzemeler yer almakta. Annelerimiz için de inanılmaz kolaylıklar sağlayacak bir paket oluşturduk” diye konuştu. Hatice Kabaklı, yapılan ziyaret nedeniyle mutlu olduğunu belirtti. Kabaklı, “Bu güzel günümüzde yanımızda olduğunuz için çok mutlu oldum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Ömer Asaf ve Emir Alp’in babası Halil Döker ise, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek, bu mutlu günlerimizde bizleri yalnız bırakmadı. Çok teşekkür ediyoruz” sözlerini kaydetti.
14 Eylül 2024 Cumartesi - 15:13
Okulda hayatını kaybeden Mert Kaymak toprağa verildi
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde dün okulda beden eğitimi dersi sırasında fenalaşan 11 yaşındaki Mert Kaymak hayatını kaybetti. Kalp krizi şüphesiyle yaşamını yitirdiği düşünülen Kaymak, bugün kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi. Alaşehir ilçesine bağlı Kavaklıdere Mahallesi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Mert Kaymak, beden eğitimi dersinde ısınma çalışmaları yaparken bir anda yere düştü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Berkay Ali Akkaya, hemen yere düşen çocuğa müdahale etti. Bir taraftan da sağlık ekiplerine haber verildi. Okula gelen sağlık ekipleri kalbinin durduğunu tespit ettiği Kaymak’a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kaymak, daha sonra Alaşehir Özel Sarıkız Hastanesi’ne kaldırdı. Kalbi durmuş vaziyette hastaneye getirilen Kaymak, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Mert Kaymak’ın cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kaymak’ın ilk belirlemelere göre kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Gözyaşları arasında toprağa verildi Hayatını kaybeden Mert Kaymak için Kavaklıdere Yukarı Pazar Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Öğle namazının ardından Alaşehir Müftüsü Mehmet Ali Dilek tarafından kıldırılan cenaze namazına, Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikri Çetinkaya, eğitim gördüğü Kavaklıdere Atatürk Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, Mert Kaymak’ın okul arkadaşları, ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Cenaze töreninde anne Ayşe, baba Rıfat Kaymak ve kardeşleri ayakta durmakta zorlanırken, acılı aileyi yakınları teskin etti. Beş kardeş olan Mert Kaymak’ın ani ölümü ilçeyi derinden üzdü. Aile ve öğrencilere psikolojik destek Okulda öğrencilerin gözü önünde yaşanan üzücü olayın ardından Mert Kaymak’ın ailesi ve okuldaki öğrencilere psikolojik destek sağlandı. Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Kurum uzman personeli tarafından aile ve okul öğretmen ve öğrencilerine psikososyal destek hizmeti verildi.
14 Eylül 2024 Cumartesi - 13:08
Judo Federasyonu Başkanı Huysuz, Yunusemre’de judocularla buluştu
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 3 Ekim’de yapılacak olağan kongre öncesinde Yunusemre Belediyespor’u ziyaret ederek, Kulüp Başkanı Bülent Kanik, yöneticiler, sporcular ve antrenörlerle bir araya geldi. Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 3 Ekim Perşembe yapılacak kongre çalışmaları kapsamında Yunusemre Belediyespor’u ziyaret etti. İlk olarak Kulüp Başkanı Bülent Kanik’i makamında ziyaret eden Huysuz, ziyarette yaptığı açıklamada, Yunusemre Belediyespor’un Türk judosuna önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, hizmetlerinden ötürü Yunusemre Belediyesi’ne ve kulüp yönetimine teşekkür etti. Başkan Huysuz, "Manisa, yetiştirdiği milli sporcularla Türk judosu için çok kıymetli bir ilimiz. Buradan yetişen sporcularımızın 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na gideceğine inanıyorum. Manisa’mızın önemli kulüplerinden Yunusemre Belediyespor, ülkemize uluslararası müsabakalarda madalyalar kazandırıp altyapıdan çok sayıda milli sporcular yetiştirmiştir. Bu anlamda Yunusemre Belediyesi’ne ve Yunusemre Belediyespor’a judo altyapısına ve tüm amatör spor branşlarına verdiği destek için teşekkür ederiz. Türkiye Judo Federasyonu olarak belediyelerimizin judo ile ilgili yapacağı her projeye destek olacağız." Kulüp Başkanı Bülent Kanik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, göreve yeniden talip olan Sezer Huysuz ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Sezer Huysuz ve ekibi, yönetim ziyaretinin ardından kulübün judo takımının akşam antrenmanını ziyaret ederek sporcu ve antrenörlerle sohbet etti.
14 Eylül 2024 Cumartesi - 12:23
Vali Ünlü, Saruhanlı’da yatırımları inceledi, vatandaşlarla buluştu
Bir dizi ziyaret ve inceleme programı kapsamında Saruhanlı ilçesine giden Vali Enver Ünlü, Saruhanlı Kaymakamlığı, Saruhanlı Belediye Başkanlığı, Adiloba Mahallesi ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Ali Karaoğlu’nu ziyaret etti. İlçedeki devam eden yatırımları da yerinde inceleyen Vali Ünlü, çalışmalarda gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Enver Ünlü, Saruhanlı ilçesi ziyaretinde ilk olarak Saruhanlı Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Murat Acar, kaymakamlık personeli ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Ünlü, ilçenin genel durumu, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı. Vali Ünlü daha sonra Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’ya ziyarette bulundu. Başkan Cıllı, belediyenin yapmış olduğu hizmetler ve projeler hakkında Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Vali Enver Ünlü, Saruhanlı ilçesinde Adiloba Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinleri ve gazilerimiz tarafından karşılanan Vali Ünlü, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Vatandaşlar öncelikle mahallenin genel durumu, tarım, hayvancılık gibi konularda Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Vali Ünlü’yü mahallelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden vatandaşlar istek ve taleplerini dile getirdi. Dile getirilen konuların çözüme kavuşması için ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalışılacağını ifade eden Vali Ünlü, bu sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Kıbrıs Gazisi Mehmet Ali Karaoğlu’na ziyaret Vali Enver Ünlü, Saruhanlı’da yaşayan Kıbrıs Gazisi Mehmet Ali Karaoğlu’na ziyarette bulundu. Gazi Karaoğlu ve ailesi ile yakından ilgilenen Vali Ünlü, sohbet edip hatırlarını sordu. Gazilerimizin vatanı, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, milletin iftahar kaynağı ve kahramanlığın eşsiz timsali olduğunu ifade eden Vali Ünlü, gazilerin ve ailelerinin milletimizin baş tacı olduğu söyledi. Vali Enver Ünlü daha sonra Saruhanlı ilçesinde yapılan yeni Hükümet Konağı ve Jandarma Karakolu inşaat alanlarını da yerinde inceledi. Yetkililerden çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi alan Vali Ünlü, ilçedeki kamu hizmetlerini daha etkin bir şekilde sunabilmesi için inşaatların bir an önce tamamlanmasının önemli olduğunu belirtti.
14 Eylül 2024 Cumartesi - 12:18
Milattan önceye ait tarihi eserleri piyasaya sürerken yakalandılar
Manisa’da milattan önceye ve Roma dönemine ait tarihi eserleri 15 milyon TL karşılığında piyasaya sürmek üzere olan 3 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Şehzadeler ilçesinde ikamet eden E.B. (44), Y.D. (38), ve Ş.Ç’nin (37) tarihi eser buldukları ve söz konusu tarihi eserleri 15 milyon TL karşılığında piyasaya sürmek üzere oldukları bilgisini elde eden jandarma ekipleri, şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanlığı ile Manisa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonrasında şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; (9) adet M.Ö 1. bin yıla ait çömlek, (4) adet M.Ö 7.Y.Y. ait alabastronlar, (13) adet M.S. 4. Y.Y. ait gözyaşı şişesi, (4) adet Roma dönemine ait kandil, (1) adet Roma dönemine ait erkek heykeli, (1) adet Roma dönemine ait kadın heykeli, (2) adet M.Ö. 2. Y.Y. ait cam parfüm şişesi, (2) adet M.Ö. 6. Y.Y. ait cam parfüm şişesi, (1) adet M.Ö. 2. Y.Y. ait obje olmak üzere toplam 37 adet tarihi eser obje ile dedektör, muhtelif kazı malzemeleri 3 kilo 100 gram amonyum nitrat ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, jandarma karakolundaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
14 Eylül 2024 Cumartesi - 12:02
Milattan önceye ait tarihi eserleri piyasaya sürerken yakalandılar
Manisa’da milattan önceye ve Roma dönemine ait tarihi eserleri 15 milyon TL karşılığında piyasaya sürmek üzere olan 3 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Şehzadeler ilçesinde ikamet eden E.B. (44), Y.D. (38), ve Ş.Ç’nin (37) tarihi eser buldukları ve söz konusu tarihi eserleri 15 milyon TL karşılığında piyasaya sürmek üzere oldukları bilgisini elde eden jandarma ekipleri, şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanlığı ile Manisa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonrasında şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; (9) adet M.Ö 1. bin yıla ait çömlek, (4) adet M.Ö 7.Y.Y. ait alabastronlar, (13) adet M.S. 4. Y.Y. ait gözyaşı şişesi, (4) adet Roma dönemine ait kandil, (1) adet Roma dönemine ait erkek heykeli, (1) adet Roma dönemine ait kadın heykeli, (2) adet M.Ö. 2. Y.Y. ait cam parfüm şişesi, (2) adet M.Ö. 6. Y.Y. ait cam parfüm şişesi, (1) adet M.Ö. 2. Y.Y. ait obje olmak üzere toplam 37 adet tarihi eser obje ile dedektör, muhtelif kazı malzemeleri 3 kilo 100 gram amonyum nitrat ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, jandarma karakolundaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
13 Eylül 2024 Cuma - 21:44
Manisa FK, Armin Hodzic’i kiraladı
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, Hatayspor’dan Armin Hodzic’i 1 yıllığına kiraladı. Manisa Futbol Kulübü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Armin Hodzic ve kulübü Hatayspor ile oyuncunun 1 yıl geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. 24 yaşındaki orta saha oyuncumuz Armin Hodzic’in imza töreni önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Ailemize katılan Armin Hodzic’e hoş geldin diyor, Siyah-beyaz formamızla başarılar diliyoruz" denildi.
13 Eylül 2024 Cuma - 19:05
Silah tutukluk yaptı, okul müdürü ölümden döndü
Saldırganın silahı şans eseri tutukluluk yaparken, okul müdürü olayı yara almadan atlattı.
13 Eylül 2024 Cuma - 16:46
Manisa’da suyun geleceği konuşulacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile birlikte ‘Su Çalıştayı’ düzenliyor. İl genelindeki kuraklık ve su kıtlığı riskine karşı su verimliliğinin sağlanmasına yönelik çalıştay, 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Manisa’da sürdürülebilir bir çevre için iklim değişikliğinde su yönetimi, Manisa’nın tarımsal sulamadaki sorunları, atık su geri kazanımının geliştirilmesi, su kaynaklarının verimli kullanımının sağlanmasına yönelik ‘Su Çalıştayı’ düzenleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü birlikteliğinde düzenlenen çalıştayda, Manisa’daki su sorunları başta olmak üzere Gediz Havzası’nda, Havza Yönetim Planının başarılı şekilde uygulanması için yapılması gerekenler masaya yatırılacak. Konuşmacılar tarafından ‘Sanayide Su Yönetimi’, ‘İçme ve Kullanma Su Yönetimi’, ‘Atıksu ve Arıtma Çamurları Yönetimi’, ‘Yeraltı ve Yerüstü Suların Yönetimi’, ‘Tüketim Alışkanları ve Su Yönetimi’, ‘Gediz Nehir Havzası Entegre Yönetimi ve Geleneksel Olmayan Su Kaynakları’ konuları katılımcılara aktarılacak. Ayrıca yakın gelecekte yaşanması muhtemel kuraklık ve su kıtlığı riskine karşı su verimliliğinin yaygınlaştırılması, su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması da görüşülecek. İlgili kurum paydaşlarının da yer alarak fikir önerilerinde bulunacağı ‘Su Çalıştayı’ 16-17 Eylül tarihlerinde Anemon Otel’de gerçekleştirilecek.
13 Eylül 2024 Cuma - 16:44
Manisa Büyükşehir’den hayvan üreticilerine yem bitkisi tohumu
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsalda bulunan üreticilere destek olmak, hayvan yetiştiricilerinin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yem bitkisi tohumu desteğinde bulunacak. Yüzde 75 hibe ile yapılacak olan desteklemelerden en fazla 25 büyükbaş veya 250 küçükbaş hayvan varlığı olan üreticiler kendi arazilerinde kendi yemlerini üretmek üzere yararlanabilecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Hayvan üreticilerinin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yüzde 75 hibeli yem bitkisi tohumu desteğinde bulunacak. Ryegrass (Süt Otu) Tohumu ve 5’li Karışım Yem Bitkisi (yüzde 35 Macar Fiği, yüzde 35 Yem Bezelyesi, yüzde 10 Tritikale, yüzde 10 Kılçıksız Buğday, yüzde 10 Kışlık Yulaf) Tohumu desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler Manisa Büyükşehir Belediyesi web adresinden tek bir ürün için başvuru yapabilecekler. Yem bitkisi tohumu desteğinden yararlanmak için aranılan kriterler: "Ekim yapılacak tarlalar boş, tapulu veya kiralık olacaktır. En fazla 25 büyükbaş veya 250 küçükbaş hayvan varlığı olanlar başvuru yapabilir. ÇKS ve Hayvan Varlığını Gösterir belgeler başvuran kişiye ait olmalıdır. İstenen Belgeler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’nden alınmalıdır. Yanlış ve eksik belgeler ile yapılan başvurular işleme alınmayacaktır. Bir kişi yalnızca tek ürün talep edebilir. Herhangi bir ilçeye ayrılan kontenjan dolduğunda başvurular hayvan varlığının küçükten büyüğe sıralanması ile hak sahipleri belirlenecektir"
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder